DavkoplačevalciSeNeDamo gremo na referendum in bomo glasovali PROTI zakonu in tudi PROTI vladi

15
(http://referendumdrugitir.si/)

Z zakonom, ki je predmet septembrskega referendumskega odločanja, je zakonodajalec določil pogoje in načine izvedbe investicije v izgradnjo drugega tira železniške povezave na odseku Divača–Koper. Z omenjenim zakonom so posegli tudi v upravljanje in gospodarjenje z drugim tirom, ki bo po izgradnji postal del javne železniške infrastrukture.In v delovanje družbe za razvoj projekta drugega tira, določili pa so tudi pribitek na cestnino na nekaterih odsekih cestninskih cest in takso na pretovor v koprskem tovornem pristanišču.

Zakon v posameznih členih, ki jih bomo v kampanji ločeno izpostavili, prihaja v popolno neskladje s slovensko in evropsko zakonodajo, kar bomo podrobneje predstavili, saj smo prepričani, da morajo to poznati prav vsi državljani. Na ta način bomo pokazali, da člani stranke SMC na čelu s svojim predsednikom, ki je tudi predsednik slovenske vlade, zavestno zavajajo javnost, vse z namenom, da zagotovijo nadaljevanje mednarodne korupcije.

Trditve in navidezna opravičevanja, ki jih stalno ponavljajo predsednik vlade, minister za infrastrukturo, njegov državni sekretar, drugi vidni člani stranke SMC in vsi njeni podporniki, so pod krinko pravne države javno objavljene z enim samim namenom: zavajanje, zakonsko pokrita korupcija in zagotavljanje permanentnega nelegalnega delovanja.

Trdimo, da predsednik vlade, minister za infrastrukturo in državni sekretar na tem ministrstvu ob izjavi, da drugi tir zagotavlja nadaljnji razvoj Luke Koper in celotne Slovenije, padec zakona na referendumu, pa bo Slovenijo pahnilo nazaj v razvoju prometne infrastrukture, želi demagoško in nestrokovno ustvariti vtis, kako se vlada trudi za razvoj in to z enim samim projektom – 27 km odseka Koper-Divača. Resnica pa je ta, da vlada v teh dneh lahko samo proslavlja prave inženirske dosežke, ki so stari 160 let (BOROVNICA 2017). Stranka SMC in njena vlada ni sposobna uveljaviti najnovejših inženirskih rešitev, ker je nesposobna razumeti inženirski razvoj, kaj šele da bi ga znala uveljaviti.

Uprava SŽ, ki jo je postavila SMC, ni sposobna povečati potovalne hitrosti na preostalem delu proge do Šentilja in Hodoša, v isti sapi pa vneto zagovarja drugi tir na odseku Koper-Divača. Minister za infrastrukturo in direktor SŽ želita preko SDH zamenjati vodstvo Luke Koper, sama pa nista sposobna zagotoviti dovolj elektrike na novo zgrajeno progo proti Madžarski. Projektanti, ki niso sposobni izvedbe projekta elektrifikacije na progi Pragersko-Hodoš, danes se po tej progi  istočasno lahko vozi le en vlak, in ne znajo ponovno vzpostaviti dvotirne progo Maribor-Šentilj, so projektirali Drugi tir. Halo!

Za razvojno usmerjeno vlado Mira Cerarja je zgoraj zapisano izjemno slaba strokovna referenca. Slovenska vlada, predvsem pa to velja za stranko SMC, želi državljane načrtno zavest, s pomočjo njej zvestih medijev pa ustvarja vtis skrbnega gospodarja. V resnici pa nam ponuja 20 let star projekt, ki ga je »prežvekovala« tri leta, da sedaj v obupnem krču kričeče oznanja, češ: »Mi smo za razvoj in železniško povezavo med Koprom in Divačo.«

Odgovarjamo:

Državljani smo za sodobno železniško povezavo med Koprom in Divačo, zato smo zahtevali referendum, da zgradimo dvotirno progo med Koprom in Divačo:

 • HITREJE (do leta 2022 in ne do leta 2026),
 • CENEJE, ne za 3 milijarde, ampak za 800 milijonov EUR,
 • ZAKONITO, brez pridiha mednarodne korupcije in novega odlivanja denarja v tujino
 • TRANSPARENTNO, vsi koraki morajo biti javni in v konkurenci najboljših rešitev
 • STROKOVNO, uporaba zadnjih strokovnih spoznanj za regeneracijo energije namesto klasičnega zaviranja in netenja požarov.

DVOTIRNA PROGA MORA BITI ZGRAJENA leta 2022 in ne 2033, kot želi stranka SMC, ki slovenskemu narodu v pogubo nam ponuja prodati nestrokoven in zastarel projekt.

Vsem državljanom želimo sistematično razgaljali barabijo, ki je vgrajena v zakon, ki ga napadamo z referendumom.

Na Referendumu dejansko ne odločamo o zakonu, odločamo se za ali proti KORUPCIJI, NESTROKOVNOSTI, PRAVNEMU ZAVAJANJU in USTVARJANJU POGOJEV ZA NOVO BANČNO LUKNJO.

Trditve, da bodo izgradnjo proge Koper-Divača plačali njeni bodoči uporabniki in ne davkoplačevalci, je  POPOLNA LAŽ. Metod Dragonja je izračunal, da se po tem zakonu od uporabnikov proge zbere samo 1,8 milijarde, nikakor pa ni mogoče zbrati 3 milijarde, kolikor dejansko stane dvotirna proga po projektu Drugi tir. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo zavestno zavaja, ko trdi, da končne vrednosti projekta ne more povedati. Vsaj njemu, če ne celotni Vladi, je jasno, da bomo morali razliko v višini 1,2 milijarde plačati slovenski davkoplačevalci.

DavkoplačevalciSeNeDamo gremo na referendum in bomo glasovali PROTI zakonu in tudi PROTI VLADI.

DOST ‘MAMO!

Prispevek je bil prvič objavljen na spletni strani http://referendumdrugitir.si/.

15 KOMENTARJI

 1. Nimam televizije in se čutim slabo obveščenega o tem projektu in tem zakonu. A me prav zanima, kako boste ta načrt izvedli. Zlasti kako na televizijah. Tristo tisoč ni majhna številka. Če hočete navdušiti toliko volivcev, morate obvladati tudi marketinške prijeme. Ljudem morate “prodati” neko vrednoto. Tako kot CocaColav svojih reklamah prodaja mladost, kavbojke svobodo, McDonald’s družino, enako kot referendum proti družinskem zakoniku. Menim, da v tej kampanji uspešno prodajate boj proti korupciji. Pri tem “prodajate” ni bilo mišljeno slabšalno. Ljudje moramo kupiti razlog, zakaj si bomo četrt ure (kratkoročno) ukradli od svoje družine tisti vikend.

 2. Nacionalka naj bi že sama od sebe imela interes predvajat čimveč soočenj v najbolj gledanem času, če bi se ji šlo za splošno dobro vseh in ne samo za intetese ene privilegirane skupine.
  Po možnosti z nepristranskimi novinarji.

 3. Kdo pa so tisti nepristranski novinarji na javni televiziji , ki se imenuje RTV Slovenija , Amelie ?

  • Pravzaprav so eni bolj in drugi manj. Predani naj bi bili resnici. Že tako in tako imamo problem pri zaznavanju realnosti, ne da jo še namerno izkrivljamo po naročilu, kot se prepogosto dogaja.

  • Po naročilu, ker ne zmoremo dosečt soglasja o obsodbi totalitarizma (dva od treh smo obsodili, medtem ko tretjega, to je komunizma, pa še nismo).

   • Smo res? Pogosto namreč doživljam relativizacijo nacizma in fašizma. Komentarje v smislu: “Saj nam takrat ni bilo tako slabo. Nikomur razen delomrznežem.” To za mene ni obsodba nacizma.
    A priznam, da sem po drugi strani enako kot vi zdaj presenečen, če mi kdo pove, da v Sloveniji ni bilo sprave. Osebno ne poznam (no vsaj družim se ne) s takšnimi, ki se veselijo, da se je v Sloveniji po vojni pobilo vse belogardiste po vrsti. Vsem je žal. Kaj več bi še radi? Da začnemo lagati, da je nacizem bil dober za Slovenijo in tisti, ki so se mu uprli, opranoglavci?

    • Daj, a te ne bo nikoli sram? Ti si že povedal svoje o tem veselju pri nekem drugem članku. In spet tu nadaljuješ.

    • Igor MB …”Kaj več bi še radi” …
     —–
     Radi bi, da bi naši otroci živeli v bolj pravični državi, če že mi ne moremo!

    • Igor MB, sprava ni govorjenje, da je komu žal. Sprava so dejanja. In teh ni.

     Sprava bo, ko bodo zločinci in njihovi potomci priznali revolucionarne zločine, storjene nad nedolžnim civilnim prebivalstvom, žrtve in njihovi potomci pa jim bodo to oprostili. Ti zadnji so svoje že opravili, saj so jim oprostili, toda spravnih dejanj s strani prvih ni.

     Dokler ne moremo umakniti niti spomenikov in imen dokazanim zločincem, seveda sprave ni. Higienično in katarzično bi bilo, da bi zločince tudi sodno obsodili. Sicer se bodo še ponavljale Srebrenice.

     V Slovenji so se nacizmu in fašizmu uprli samo Tigrovci. To so tisti, ki so jih komunisti večinoma likvidirali. Komunisti so z njimi sodelovali. Do napada na Sovjetsko zvezo formalno in stvarno, po tem samo še po potrebi, za izvedbo boljševistične revolucije.

     • Hudo mi je,
      ko vidim s kako malo razmisleka ste se ljudje spustili v to farso s spravo.
      Nihče noče iti računat, da so sprti ljudje morali imeti leta 1945 najmanj 16 let. In da so danes v najmanj devetdesetem letu. Sprava, če jim je do tega, je torej stvar komajda procenta (?) celotne populacije. Ali stvar nekaj starčkov! Kaj naj mešate mlajše od 16 (leta 45) in po vojni rojene s spravo.
      Mnenjski voditelji so vam nekaj vsilili in ob tem ste izgubili pamet.
      Ovce!

     • Ti misliš Rado, da človek brez mnenjskih voditeljev nič ne ve ?
      Bolj ko človek sam s sabo in z Bogom razčiščuje, več ve !!

 4. Zakaj Ti Amelie sodeluješ v razpravi?

  – Zato ker imaš tehnične možnosti za to. Vsebine ni videti
  – Zato, da imaš topel občutek pogovora.
  – Z zadnjo repliko si prispevala zgolj mašila. (ničesar nisi komentirala glede moje trditve o nesmiselnosti sprave) Nič takega kot omenjaš nisem trdil. Ampak sem trdil, da Ti (in še nekateri tu gor) ne vidite čez planke!
  – Ni mi jasno, kaj ima pri vsej zadevi bog? Ljudje smo tisti, ki urejamo medsebojne relacije.

  • “Ljudje smo tisti, ki urejamo medsebojne relacije.”

   Zelo pomanjkljiv pogled. ZELO! Recimo, komunisti so imeli vse, vso tuzemeljko oblast, da bi uničili Cerkev. VSO! Pa celo Cerkev na Slovenskem še vedno obstaja, komunist pa nihče več noče biti.

   Ateisti in med njimi predvsem komunisti/socialisti trdijo, da je človek družbeno bitje in naredijo piko. In to je napačen pogled. Zato komunisti/socialisti vse, česar se lotijo, pokvarijo. Človek je družbeno bitjem hkrati pa je tudi individuum in tudi presežno bitje. Gospa Amelie ve, o čem govorim, gospod Rado pa samo nekaj sluti vendar ne upa o tem razmišljati. Boji se usode Pahorja, ki ga levičarji ne marajo, ker ne kritizira Cerkve. Pa menda je še enkrat roko dal Janezu.

Comments are closed.