Rdeča izvozna ofenziva absurdnih klevet in tendencioznih konstruktov

12

Viktor Meier, novinar, publicist in zgodovinar švicarskega rodu, dolgoletni dunajski dopisnik Neue Zuricher Zeitung in kasneje Franfurter Allgemeine Zeitung, je bil v drugi polovici prejšnjega stoletja na nemškem govornem območju nepresežen pojem vrhunskega žurnalističnega pokrivanja območja nekdanje Jugoslavije in po njenem neslavnem propadu njenih naslednic. Zasluženo je bil v 90. letih deležen državnega odlikovanja Republike Slovenije za življenjsko delo. Iz njegovih biografskih podatkov sledi, da ga je v to okolje v mladostni radovednosti vlekla nekoliko naivna naklonjenost eksperimentu, ki se je na zunaj ločil od tedanjega sovjetskega stalinističnega modela. Z leti izkušenj, rasti v znanju in modrosti je bil seveda Meier ob koncu 80. let jasno na strani izhoda iz totalitarne jugoparadigme, preloma v demokracijo in samoodločbo narodov.

Viktor Meier se ne bi strinjal z lažnivimi in žaljivimi članki o nikomer, sploh pa ne o Sloveniji

Viktor Meier zanesljivo ne bi nikoli pristavil svojega podpisa pod žaljivke, sramotenje, enostranske konstrukte in klevete, ki so bili o Sloveniji v zadnjih tednih kampanjsko plasirani v kar nekaj ne neuglednih, predvsem zahodnoevropskih medijev, in to predvsem prek njihovih bruseljskih dopisnikov. Na nemškem govornem območju so bili to zlasti Deutsche Welle in Die Welt, v Avstriji Die Presse in Kleine Zeitung, zadnja dva v lastništvu Styrie, kjer ima znaten delež graška nadškofija. Posebej prvi trije našteti so vedno videni kot kredibilni mediji, slej ko prej nekoliko konservativni ali meščansko-liberalni, nikakor levi, prej protikomunistični. Kaj si naj tedaj mislimo, ko v Die Presse zagledamo članek njenega bruseljskega dopisnika Oliverja Grimma Der slowenische Patient, ki je že v naslovu tako domišljavo, kar pobalinsko nesramen in v vsebini tako enostranski in tendenciozen, kot da bi ga sestavil kak Blaž Zgaga, sicer dobitnik novinarskega priznanja medija Deutsche Welle.

Blaž Zgaga je dobil novinarsko priznanje za pogum, ogroženo pa je bilo življenje Mira Petka

Priznanja za kaj? Za pisanje? Katero neki pa? Priznanje za pogum in vztrajanje, ker naj bi bil v Sloveniji hudo ogrožen in preganjan, s strani desnice seveda. Ogrožen on, Blaž Zgaga, ali nemara Miro Petek, ki so ga po seriji raziskovalnih člankov o koruptivnih poslih levih koroških tajkunov dejansko skoraj umorili, evidentne zelo verjetne storilce pa v čudnem sodnem procesu oprostili, potem ko so nekateri osumljencem priskrbeli več kot sumljive alibije, kasneje pa so napredovali znotraj leve politične scene? Kje je nagrada Deutsche Welle za novinarski pogum Miru Petku, ki bi si jo res zaslužil?! Kaj sploh Deutsche Welle ali katerikoli zahodnoevropski demokratični medij ve o njegovem primeru, kjer bi pa dejansko upravičeno pričakovali internacionalizacijo in solidarno stanovsko mednarodno angažiranje?! Nič, seveda. Niti resne, iskrene slovenske solidarnosti ni bilo s prevladujoče napredne stanovske strani.

Nasilje nad mediji izvajajo levičarji: na protestih so napadli snemalca in fotoreporterja

Kje so kakršnikoli dokazi v blago rečeno napihnjenih, pretežno pa zlaganih obtožbah o vsem hudem, ki naj bi ga aktualna iliberalna oblast počela slovenskemu novinarstvu? Kje so kakšni dokazi za pritiske, cenzuro, šikaniranje, odpuščanje zaposlenih s strani te vlade? Je dokaz to, da osemdeset in več odstotkov slovenskih medijev neutrudno tolče po Janševi vladi iz vseh kanonov, s tem da so začeli še v času, preden je sploh bila izvoljena; ne prenehajo niti za dan, medtem ko so bili prejšnji Šarčevi vladi uslužni in na voljo, kot je to le mogoče biti?

Kdo in s katere strani je bil v zadnjem letu od novinarskih ekip v resnici fizično napaden?

Napaden je bil v nelegalnih levičarskih demonstracijah proti vladi in proti ukrepom, ki naj zamejijo smrtonosno epidemijo, snemalec desne NovaTV in fotoreporter, ki je končal z zlomljeno čeljustjo na urgenci. Njegova napaka naj bi bila po besedah kolovodje demonstracij to, da ni imel označbe javne RTV-hiše, saj bi ga v tem primeru levi huligani sprejeli s simpatijo in ga ne bi fizično ogrožali. Bi rekli: neverjetno, a resnično. Nasilje s katere strani na slovenske novinarje in katere novinarje, torej?

Urednika na nacionalni TV sta bila odstavljena, ker sta hotela priti resnici do dna

Naj povedo ti poceni sramotilci ime novinarja ali novinarke, vsaj eno, ki naj bi se mu/ji skrivil en las na glavi po volji ali nareku aktualne vlade ali po volji tistih redkih urednikov, ki so politiki te vlade prej naklonjeni kot ne! Eno samo ime. Meni ni znano. Pač pa so pod levimi vladami, konkretno Boruta Pahorja in Miroslava Cerarja, tudi s političnimi pritiski iz vladnih krogov oz. premiera Cerarja samega v nacionalni RTV hiši degradirali dva urednika:

Igorja Pirkoviča in Jadranko Rebernik in na koncu v isti obsežni kampanji zamenjali direktorico Ljerko Bizilj. Torej pritiski iz levih vlad, ne redkih desnih.

Menda nam spomin še seže do teh primerov. Šlo je za primer protizakonite prepovedi koncerta priljubljenega hrvaškega kantavtorja Thompsona, ki ga je izvedla vodja upravne enote Maribor Klampferjeva, bila za to nagrajena z ministrskim položajem v Cerarjevi vladi, nacionalna TV pa je predstavila povsem korekten pogovor urednika Pirkoviča s kantavtorjem, ki je hitro pokazal, da gre za zlagano podobo pri slikanju tega kantavtorja kot strašnega bavbava; da je dejansko priljuden religiozen družinski človek in avtor in da njegovo domoljubje izhaja predvsem iz nesporne udeležbe v domovinski obrambni vojni, nikakor pa ne iz simpatije do ustaštva. A slovenska levica očitno potrebuje in si večno izmišlja domnevno upravičenost lastnega antifašizma, ki ima še naprej značaj osrednje ideološke dogme, religioznega nadomestka, ki jih politično osmišlja, čeprav je še tako napihnjen, arhaičen in neadekvaten izzivom sedanjosti.

Dejstva dokazujejo, da je resnica o medijih v Sloveniji obratna od tega, kar dajejo v javnost

V času leve Pahorjeve vlade je bil na čelo STA spromoviran njihov vedno očitni simpatizer Bojan Veselinović, na spletu zabeležen tudi kot nekdanji sodelavec Udbe (zgodaj naj bi začel, saj je letnik 1965), ki je direktor STA spornih ravnanj z nesramno visoko plačo še danes. Sledilo je po pričevanjih težko osebno in politično šikaniranje odgovornega urednika STA Boruta Meška, ki ga je kot onkološkega pacienta Veselinović vrgel iz službe prav v času, ko se je njegova maligna bolezen vrnila in je bil tik pred smrtjo. Najbrž ni treba dodajati, da Borut Meško ni bil njihov, ni bil levi.

Kje je torej resnica, kaj govorijo dejstva, kaj konkretni osebni primeri? Da je resnica bolj ali manj obratna od predstavljenega, vsebina obratna od vsiljene podobe, ponavljane do onemoglosti, da bi levičarska progresivistična laž lahko postala edino veljaven pogled. Da je tatinstvo iskati prav v krogih tistih, ki patetično kričijo: »Primite tatu!« in jim je vsaj v tem treba priznati spretnost, če ne mojstrstvo, ko jim uspe po kdo ve kakšnih vse političnih in lobističnih, prijateljskih in nepotskih (npr. mož Tanje Fajon dela pri Deutsche Welle, kjer pa, stavim, ne vedo, kakšno krvavo rdečo opravo zna na sebe postaviti predsednica SD, čim se iz Bruslja vrne čez Karavanke) kanalih v tuja, pretežno bruseljska novinarska in evroparlamentarna usta položiti svoje žaljivke, sramotenje, klevete, konstrukte v skoraj dobesednem kopiranju, ne da bi jih resno preverili, slišali drugo plat zvona, jih uravnotežili, razumno ovrednotili.

Zaradi vojne medijev in opozicije vladi smo jo v drugem valu pandemije odnesli slabše, kot bi jo lahko

Če parafraziramo velikega Churchilla, vehementni so, dokler gre za njihovo svobodo izražanja o čemerkoli, na kakršenkoli način, a nato osuplo zgroženi, če in ko si nekdo vzame pravico, da jim svobodno odgovori, nasprotuje, se brani obtožb. Z vsemi orožji, celo z elementi specialne propagandne vojne, ki gre povsem mimo profesionalne in človeške etike, že vsaj od Depale vasi 1994 v dominantnih medijih tolčejo po Janezu Janši, najmočnejši politični figuri, ki je nimajo pod kontrolo, aktualno vlado pa so sesuvali, še preden se je sploh začela formirati; spodbujali in podpirali so od začetka zaradi epidemije upravičeno prepovedane javne shode sovraštva in nasilja in največjo realno globalno krizo in grožnjo zdravju, življenju in gospodarstvu po drugi svetovni vojni, to je spopadu s covidom-19 povsem podredili volji, da pomagajo vreči desnosredinsko vlado in vrniti na oblast leve.

V pomanjkanju profesionalne odgovornosti in temeljne solidarnosti do sočloveka in skupnosti so konstantno podirali napore, da bi država in državljani šli skozi drugi val epidemije uspešno, s smiselno disciplino, z zaupanjem v stroko in institucije, z zavedanjem smiselnosti, da v taki situaciji vsi veslamo v isto smer in se vsi držimo ukrepov in strokovnih nasvetov. Tudi zaradi nespametnega protivladnega boja opozicije in večine medijev, in to tistih, ki se nagibajo v levo, nam v drugem valu epidemije v Sloveniji ni uspevalo dovolj dobro ohranjati zdravje in življenje, stroški intervencij in s tem zadolževanje so še višji, restriktivni ukrepi, ki ljudi omejujejo, pa ostrejši in dolgotrajnejši, kot bi bili, če bi bili ljudje disciplinirani vsaj približno tako, kot vidimo pri nekaterih azijskih nacijah, ki skozi epidemijo vozijo mnogo laže od večine zahodnega sveta.

Drugače misleči pri nas naj bodo tiho, le delajo naj in plačujejo davke, vladali bodo že levi

Ni prvič v zadnjih sto letih, leta 1945 je bila slovenska zemlja prepojena s krvjo stotisočev, umorjenih brez sodbe, da se pri velikem delu slovenske levice kaže, da jim človeško življenje ni pretirano sveto ali vsaj ne prva prioriteta. In da jim je komaj kaj, če sploh, svetejše od njihove aboniranosti na oblast, na dostop do moči in proračunskih pipic. Morda jim zavest o poklicanosti, da so na oblasti prav oni in nihče drug od 1945 pa ad infinitum, prehaja v gene, vsekakor pa v podzavest. Drugi, predvsem desni pa naj bodo tiho, govorili, razpravljali in usmerjali bodo posvečeni v progresivnosti.

Poleg tega, da so tiho, lahko desni delajo in plačujejo davke in ostanejo hvaležni, če se jim, ako so pridni in ubogljivi, ne streže po življenju.

Ampak to ni zdrava in normalna vizija niti za narod kot celoto koristna, trajala bo predvsem, če se ji bodo tisti, ki niso del posvečenega levega kroga, slepo ubogljivo podrejali.

Stanje slovenske medijske scene tudi trideset let po padcu komunizma očitno ni normalno, zdravo in plodno v širini in globini. Ne poznam zahodne države, kjer bi osrednji mediji tako različno obravnavali leve in desne vlade, leve progresivistične in desne z bolj konservativnimi in tradicionalnimi pogledi. Zelo enostransko levi so slovenski osrednji mediji, pred pričakovano zdravo žurnalistično distanco in pogledom na predmet opazovanja z obeh ali več plati jasno prevladuje progresivistično aktivističen pristop, kot bi ga pričakovali od sistema, kjer je marksizem sistemska ideologija, ne pa od demokracije zahodnega tipa. Morda kovnica slovenskega novinarstva še vedno deluje po zamisli ustanovitelja Staneta Dolanca, ampak to ni sprejemljivo. Tako kot posebej zadnja leta deluje tudi nacionalna RTV-hiša, preprosto ni sprejemljivo. Ni dostojno do ljudi, do njihovih plačnikov, ki smo si med seboj različni in ne želimo, celo ne dopuščamo politične prevzgoje in pranja možganov po enoumnih levičarskih vzorcih.

Na avstrijski televiziji se vodstvo normalno menja, Italijani imajo pluralnost utrjeno z usklajeno delitvijo programov

Poglejmo samo do sosedov, recimo do avstrijske zelo kvalitetne ÖRF. Pri njih je samoumevna ne le pluralna politična debata v oddajah, ampak tudi menjavanje na čelu hiše in na uredniških mestih med nekoliko levo in nekoliko desno usmerjenimi osebnostmi in vedno celota ostaja v dobršni meri kredibilno nepristranska, pluralna, spoštljiva, strpna. Odličen javni servis, ki mu avstrijska politična levica pač ne more vzklikati kot v Sloveniji: »Ne damo je, ker je naša!« Halo, RTV Slovenija, res ne razumete, da je to znamenje, da je pri vas nekaj hudo narobe?!

Pri italijanski javni RAI pa je bil že pred davnimi desetletji uveljavljen džentelmenski dogovor politične pluralnosti, kjer se je vedno vedelo, da je RAI 1 nekoliko konservativen in nagiba h krščanski demokraciji, da je RAI 2 bolj laično sredinski in bliže socialistom in da bolj regionalni RAI 3 dajejo besedo levičarskim pogledom, tudi tistim blizu komunistični stranki. Ali res Slovenci nismo zreli in vredni kakšnega podobnega dogovora, kjer bomo zadovoljni vsi in bo končno javna RTV servis vseh s humanimi vrednotami skladnih barv in prepričanj? So to le sanje, ki se sesujejo ob prvem trku realnih razmerij moči države, ki je prejšnji sistem zamenjala predvsem formalno, v človeška ozadja in mreže in vrednote pa se demokratični preboj ni organsko dovolj usedel?

Nemci so po združitvi izvedli lustracijo, leva stranka nima realne možnosti za soudeležbo pri vladanju

Kakorkoli, danes, kot omenjeno v začetku zapisa, svoje začudenje in nelagodnost s slovenske medijske stvarnosti počasi širimo tudi na zahodne medije, ko povzemajo sprevrženo podobo slovenske politične stvarnosti, spretno kampanjsko plasirane iz Slovenije, brez kritičnega preverjanja in razumnega poštenega ovrednotenja. Podobno kot mediji tudi znaten del politike. Poglejmo Nemčijo po združitvi, kako je z lustracijo trajno iz politike odstranila vse dokazane sodelavce Stasija in visoke funkcionarje Honeckerjevega režima, kako je iz sistema spodila praktično celotno tamkajšnjo sodniško strukturo. Nisem slišal debat, ki bi v Nemčiji izražale dvom o tem rezu s komunizmom in njegovimi strukturami.

Do danes stranka Die Linke, ki vleče vsaj delno kontinuiteto s tedanjo partijo, v 30 letih ni dobila niti enega vabila za pristop k vladni koaliciji. Globoko zamrznjena opozicija.

A kako da isti Nemci s svojimi konservativnimi predstavniki v CDU in CSU vred kot da nočejo razumeti in so v tem povsem nekonsistentni, da sta komunizem in soočenje z njegovo dediščino in vplivnimi mrežami lahko problem tudi na Poljskem, Madžarskem in v Sloveniji? Je amnezija res tolikšna, da bi pri sosedih na vzhodu ali jugu razumeli kot nesprejemljivo soočanje s totalitarno dediščino, ki bi nosilo le delček ostrine, s kakršno so pred desetletji radikalno izvedli svojo lustracijo?

Danes v nekaterih evropskih medijih, drugače kot nekoč Viktor Meier, slepo verjamejo propagandi slovenskih levih kolegov

Kot da v zahodni Evropi slabita zgodovinski spomin in demokratična zavest, ki je evropsko skupnost po debaklu svetovne vojne katarzično povezovala v privrženosti miru in blaginji, klasični zahodni delovni in družinski morali in jo varovala pred totalitarnimi grožnjami z leve in desne. Kot da se pozablja, česa vsega je radikalna levica zmožna in kako previden je treba biti, preden človek verjame njenim besedam. Ali celo slepo verjame. Zgrožen sem bil, ko sem ugledal, kako slepo lahko konstruktom in nebulozam, zavitim v pobalinsko nesramnost, voljno nasede bruseljski dopisnik časnika s tradicijo in ugledom, kot je Die Presse.

Tega, kar so podpisali Oliver Grimm in nekateri njegovi kolegi v zadnjih tednih, Viktor Meier, resničen poznavalec, nikoli ne bi podpisal.

Po mojem niti z revolverjem na sencih ne. Ker je bil gospod in žurnalist, kar bi lahko napisal tudi z veliko začetnico, kakršnih, se bojim, na novinarskih šolah ne delajo več in se tudi sami od sebe v svoji narcisoidnosti težko naredijo skozi izkušnje.

Osebno sem se čutil nagovorjenega, da po prebranem članku Der slowenische Patient časniku Die Presse napišem odgovor – kot ugovor in protest. Tudi pričujoči članek je v osnovi spodbujen po razmisleku ob tej provokaciji. Ne glede na kakšen morebiten učinek ali njegovo umanjkanje, čutim, da je to še najmanj, kar sem lahko storil za mirnost lastne vesti.

12 KOMENTARJI

 1. Ja gospod Igor Ferluga, tako je! Tudi za domačo rabo je verjetno treba ponavljati, navajam vaše besede:
  “Poleg tega, da so tiho, lahko desni delajo in plačujejo davke in ostanejo hvaležni, če se jim, ako so pridni in ubogljivi, ne streže po življenju.”

  Mogoče se bo kakšen državljan SLO več prebudil.

  Igor Ferluga??? I. F. ??? Komentator IF ???? Ah, kje neki, kaj mi je. Gospod Igor Ferluga se že ne bi šel koprive.

  • AlFe,
   ali morda menite, da bi bile koprive lahko škodljive?

   Ravno nasprotno.
   Čeprav ob stiku s kožo človeka malce zapeče, spada kopriva med najbolj zdravilne rastline, kar jih pri nas poznamo. Pekoč občutek običajno hitro mine brez posledic. Nekoč je bilo bičanje s koprivami razširjen način lajšanja bolečin pri revmatizmu, artritisu in podobnih obolenjih, saj je dajalo nekaj časa občutek toplote. To, da kopriva opeče, lahko učinkuje zdravilno.
   Sicer pa vsi deli koprive vsebujejo zdravilne učinkovine, ki imajo mnogotere zdravilne učinke na človeški organizem.

   Nič slabega torej, če bi se nekdo “šel koprivo”, saj bi to pomenilo, da so učinki njegovega delovanja v vsakem primeru zdravilni 🌿👌

 2. Odličen prispevek avtorja!.
  Če bi takšno argumentirano pismo poslal v Evropo oziroma Bruselj UKOM, Bruselj ne bi mogel očitati slovenski desnici, da omejuje medijsko svobodo.

  Tudi premierjevi tviti o medijskih napadih na slovensko desnico ne bi prilivali bencina, če bi se omejili le na argumente, iz katerih bi se nazorno videlo, kdo laže, ne pa, da so očitali novinarjem in medijem laž.

  Danes je pomembneje, kako se pove, kot pa kaj se pove.

 3. Če se na primeren in argumentiran način nekaj pove, ima pozitiven učinek, sicer pa ima negativen učinek.

 4. Zanimivo je, da desni časopisi niso namenili nobene pozornosti “SAZU spravi” tako, da sploh ne poznamo njenega bistva oziroma vsebine.

 5. Ko sem poslušal informacijo RTv v Odmevih o SAZU SPRAVI, sem bil razočaran, ker je bilo le povedano, da je bilo doseženo soglasje, da je bil NOB vrednota, kolaboracija pa ne. Ni bilo pa povedano vse druga, kar je bistvo sprave, ki obsoja nasilno revolucionarno ravnanje med vojno in po vojni itn.

  Ko pa sem prejle prebral na spletni strani SAZU ” Izjavo o spravi”, pa me je objela sreča, da smo končno dosegli vsebino vrednotne medvojno in povojne sprave.

 6. SAZU sprava nas tudi opominja, da bi pazili v bodoče za primeren etičen žargon pisanja in pogovora o naši zgodovini in sedanjosti in prihodnosti.

  Vsaka pisana ali izgovorjena vrednotna beseda gradi vrednotno sedanjost in prihodnost.

  Nevrednotna pa jo ruši.

 7. Tudi o zli delih se da pisati in govoriti vrednotno. Le na ta način lahko vemo, kako se jim izogniti in kako jih reševati.

 8. Je stanje Duha sedaj podobno, kot je bilo pred 2.svetovno vojno?
  Razlike sicer so, a pri nas se mi nehote vsiljuje misel, ds se zgodovina ponavlja… kot da še ni bilo dovolj gorja in trpljenja mnogih, in da potrebujemo ponovitev, da bi končno dojeli!

 9. Odličen članek.

  Veliko je razočaranje poštenih slovenskih državljanov nad nekaterimi tujimi pisci, ki ne da bi ugotavljali dejanske politične in medijske okoliščine v naši državi, povzemajo in razširjajo popolne laži, ki jim jih servirajo slovenski levičarski protivladni politični aktivisti. Tujim piscem, ki širijo laži o Sloveniji, težko rečem novinarji. Niti morebiten nekdanji ugled teh piscev ne opravičuje njihovega nekritičnega in lažnivega pisunstva o današnjih slovenskih razmerah.

  Sprašujem se, kako zelo lažejo tuji, prolevičarsko usmerjeni pisci šele o politično in gospodarsko precej vplivnejših Poljski in Madžarski ter o premieru Orbanu – če se jim zdi vredno v evropskem (in svetovnem) časopisju toliko lagati že o relativno majhni in zato manj vplivni državi Sloveniji in njenem premieru.
  O tem, da slovenski levičarski pisuni že celo desetletje producirajo najrazličnejše laži o Madžarski in Orbanu ter že tri desetletja lažejo o politiku Janezu Janši in stranki SDS, pa sploh ne dvomim.

  Nadejam se, da bo časopis Die Presse objavil odgovor, oziroma ugovor in protest gospoda Ferluge na članek ‘Der slowenische Patient’.
  Ob tej priložnosti se Igorju Ferlugi zahvaljujem za podani ugovor, saj ta šteje kot ugovor v imenu vseh slovenskih državljanov, ki nam je mar za resnico.

  • Hvala, Vanja. Moje strinjanje tudi o koprivah. Še besedilo, ki sem ga poslal na die Presse.

   Entschulding, die Presse!

   Was für ein öffentlicher Kommunizierungsniveau leistet sich jetzt Ihre Zeitung mit grossen Tradition?! “Der slowenische Patient” nennt Oliver Grimm unseren Kanzler Janez Jansa, der eine wichstigste Rolle bei dem Durchbruch aus dem komunistischen Totalitarismus zur Demokratie und für die Selbstbestimmung slowenisches Volkes gespielt hatte und als Nachfolge im Krieg gegen Agression der jugoslawischen Armee mit dem Sieg die plebiscitäre Entscheidung gesichert hatte, der auch zweimal in seinem Leben unschuldig ins Gefängniss von Komunisten geschickt wurde und der ohne Zweifel der wichtigste demokratischer Politiker der Mittelrechte Sloweniens, Ihren gutten Nachbar, bis heute geblieben ist. Das alles schaffte in seinem Leben nach Ihrer Meinung ein Patient? Wirklich glauben Sie es?

   Herr Oliver Grimm meint vielleicht er ist ein Arzt ohne Medizin zu studieren geworden, sogar ein Spezialist der Psyhiatrie? Das er Diagnosen stellt und öffentlich schreiben kann und das er oder die Redaktion die Diagnosen in der Titel schreiben dürfen? Diagnose eines Kanzlers Ihres guten Nachbarlandes? Das wurde vielleicht direkt von der Lehre Hypocrates genommen? Und das schreibt eine einmalig ernste, respectabile, sogar konservative österreichische Zeitung? Wirklich?

   Schämen sollte sich, Entschulding, Ihrer Oliver Grimm, schämen sollte sich leider auch Ihre Redaktion! Was fur ein niedriges Niveau, was fur eine Enttauschung! Gute alte die Presse hat leider fast alles in meinen Augen verloren. Leider.

 10. Še tole. Upam, da ta članek ni izzvenel kot napad na aktualnega predsednika drzave. Borut Pahor je po mojem več kot dober v tej vlogi. In se nekaj. Tanja Fajon se je vsaj v zadnjih dneh politično odzivala na ravni odgovorne opozicijske voditeljice, ki svoji državi in ljudstvu želi dobro, predvsem zdravje in ne histericni špetir in destrukcijo. Ko bi le trajalo…

Comments are closed.