Da se nam ne bo treba kdaj spomniti na Auschwitz

45
Foto: Flickr.
Foto: Flickr.

Konec julija 1941 so zaporniki v Auschwitzu pod vročim soncem v vrstah ves dan čakali, da je namestnik poveljnika taborišča izbral 10 žrtev za bunker lakote. Izbiral je naključno. Pred seboj je imel številke in ne ljudi. Ko pa je končal svojo morilsko izbiro se je zgodilo nepredstavljivo. Zapornik št. 16.670 stopi iz vrste in se ponudi kot zamenjava za drugega. Šele tedaj ga je SS-ovec videl in vprašal: »kdo si pa ti?« Dobil je nepričakovan odgovor: »katoliški duhovnik«. Ta duhovnik je bil mučenec, ki so mu z injekcijo vzeli življenje 14. avgusta 1941. Ta številka 16.670 ni bil nihče drug kakor Maksimilijan Kolbe.

Verjetno se vam bo primerjava zdela pretirana in celo žaljiva do auschwiških žrtev, a prav ta zgodba mi prihaja na misel, ko pomislim na oštevilčenje, ki bi ga doživljali starši v Sloveniji, če tega ne bi prepričal referendumski rezultat. Otroci so v praksi in mišljenju državne uprave, ki je popolnoma pod vplivom ideologov nove »spolne revolucije« že izgubili očeta in mamo, zdaj ostajata le še »starš 1« in »starš 2«. Ne morem se znebiti vtisa,da so zagovorniki teorije spola, ki so zagovarjali in nam vsiljevali družinski zakonik ministrice Mrakove, ravnali v marsičem podobno nacistom. Najprej razčlovečijo in oštevilčijo. Kar pa je samo številka, se zlahka pošlje v uničenje. Nacisti v Auschwitzu so one številke pošiljali v plinske peči ali v bunker lakote, levičarji svojega uničevalnega pohoda na »po svoje oštevilčene« niso nikoli tako brutalno in odkrito izvajali, vendar zaradi tega niso nič manj razkrajajoči in uničevalni. Če so nacisti pisali dolge spise in sezname žrtev in zapustili polne arhive o svojih zločinih, se levičarji niso nikoli potrudili in se ne potrudijo danes, da bi naredili kaj takega, in ko zapuščajo oblast, za seboj pustijo opustošene arhive, da se ne bi našlo ali obsodilo nobenega krivca za njihove zločine. Tudi zaradi tega še danes čakamo nürnberški proces za zločine levice.

Nacizem in levica sta si bila torej v zgodovini enaka v popredmetenju vseh, ki jih sovražita. Tudi danes se nam lahko velikokrat zdi, da se bodo na listi za popredmetenje zlahka znašli katoličani in vsak oče in vsaka mama. Če so nacisti Judom in katoličanom kradli premoženje, imamo vtis, da drugi z družinskim zakonikom in načrtovanimi spremembami v več kot 100 zakonih, ki še pridejo na vrsto, z ideološkim pritiskom in indoktrinacijo na FDV-ju, filozofski fakulteti in fakulteti za socialno delo pripravljajo pohod na otroke. Vse je pripravljeno, da bodo smeli socialni delavci razpolagati z otroki. Prva taka poteza bo medijsko zanimiv primer, kasneje bo vse potekalo rutinirano in potihem.

Kajti pri tem referendumu je šlo v v resnici za otroke, za njihovo otroštvo in prihodnost, za njihovo človečnost in za njihove pravice, ki jih prepotentnosti polni odrasli nočejo spoštovati. Tisti, ki otrok nočejo imeti ali jih v svojih nenaravnih zvezah ne morejo imeti, hočejo na vsak način priti do otroka. Ker svojega ne morejo in nočejo imeti, hočejo dobiti tujega. Otroka, ki po njihovem ni človek, ampak le številka v katalogu. S kataloško robo pa počnemo, kar nam pač ustreza. Jo naročimo, jo vrnemo, če je defektna. Jo spremenimo, jo plačamo, jo zlorabimo, jo uporabimo in odvržemo …

Ideologija spola je najnasilnejša od doslej znanih ideologij ne le zato, ker zanika stvarnost, biologijo, družbenost in vzajemno naravnanost človeka, temveč zato, ker je to prava vera v popoln ateizem, ki se skriva za visokoletečimi gesli in parolami, ki trkajo na naše sočutje in zahtevajo, da izključimo razum. Kakor slednji zanika najbolj preprosto objektivno resnico, da smo ljudje ali moški ali ženske in ne odgovori na vprašanje, od kdaj naj bi bil otrok človek s polnimi pravicami in zakaj ravno tisti dan, tisto uro, tisto minuto, ki so si jo izmislili, ideologom spolna ni tuja nobena manipulacija, nobeno nasilje in nobena diskriminacija drugače mislečega, da bi prišli do svojih ciljev.

Da gre tu za ideologijo, ki si je pri pripadnikih pridobila status vere, pričata tudi gorečnost in fanatizem, s katerim ga širijo z zakonodajnimi sredstvi, infiltracijo v šole in z medijskim ustrahovanjem (oz. popolno medijsko blokado vseh, ki mislijo drugače). Levica danes obvladuje medije, sociologijo, šolski sistem in si je podredila pravosodje. Ker je pri nas z revolucijo pridobila tudi politično premoč in gospodarski monopol, živimo ta hip v novem totalitarizmu, ki je hujši od prvega. Otroke namreč staršem kradejo skozi šolski sistem in skozi ves športni aparat. Otroke kradejo staršem tako, da jih spreminjajo v ateiste v naši »nevtralni šoli«. Kraja je v odtujitvi otrok vrednotam in duhovnimi prizadevanjem staršev. Kraja je v tem, da Gabrov šolski sistem uničuje v otroku prizadevanja staršev, uničuje starševsko avtoriteto in ga spreminja v narcisa, ki ne zna uporabljati razuma. Zato imamo pri nas mladino, ki je apatična ali neracionalno čustvena. Pod krinko »nevtralnosti«, kar je danes sinonim za novo levičarstvo, za ateizem, za ideologijo spola, za praktični materializem, korak za korakom uveljavljajo svojo revolucijo. Uspešnost tega usklajenega delovanja naštetih ravni, dokazujejo izjave mladih, ki so še bolj nestrpni, kakor so bili revolucionarji svoj čas, ko so brez razprave in ugovora morili desettisoče po naši deželi. Sodobna mladež je že fizično alergična na drugače mislečega, posebej, če je njena žrtev veren katoličan in njegova Cerkev. Hkrati ne pozna ljubezni do naše tisočletne tradicije, rajši uporablja angleščino kakor materin jezik, ljubi tujca in sovraži brata, ki je drugačen. Vse to je uspeh gabristične šole, ki je duhovna podlaga za uspešnost ideologije spola.

Bojim se, da bo to ob koncu pripeljalo do uničenje tistega, ki so ga najprej oštevilčili.

Zmaga tistih, ki so na referendumu glasovali PROTI, zato ni le vsaj začasna ustavitev tovrstnih namenov, marveč hkrati pomemben plamenček upanja, da jih bo moč ustavljati še naprej.

45 KOMENTARJI

 1. Zmaga je začasna. Revolucija na podtalno nivoju krvavo melje naprej, čeprav kri ne šprica kot pred 97 leti.

  Socialisti so izkrivljena levica. Med komunisti in fašisti ni večjih razlik. Fašisti so socialisti nacionalnega interesa.

  In krivi smo volivci, ne politiki, ki se nam morajo prilagajati kot prostitutke.

  Večina prebivalstva je kloniranega ideološko. To niso levičarji. Ker nimajo izbire, so socialistični sužnji, histerični fanatiki, narcisoidni, psihopatski. Kdor gleda in razume družbo ve, da nas socialisti vodijo novim Auschwitzom nasproti. Verjetno se bodo spomnili še kaj hujšega in pri tem mirno jedli kosilo in nobena vest jih ne bo pekla v njihovi socialistični industriji družbenega inženiringa, ki človeka po predmeti, materializma, mu vzame duha in dušo in mu da fikcijo, da je odločilen kolešček “napredka” (revolucije).

  Prvo je malikovanje in nato gesla in parole. Stika s seboj in realnostjo ni. Strašna praznina in sivina človeka in družbe. Uniformiranost in podržavljenje vsega kar si moremo zamisliti.

 2. ti andrej m. poznič si navadno govno. da te ni sram! pa kako se tega izmečka, ki se ima za župšnika ne morete znebiti? vsak članek, ki ga izserješ iz svoje bolane betice je hujši in sovražnejši.
  zdej boš pa homoseksulace primerjal z ss-ovci v koncentracijskih taboriščih, sebe (in ubogo slovenski zatirano večino) pa z žrtvijo…

  pljunem nate in na tvoje širjenje sovraštva.
  govno nevredno človeka.

  • “obveznoime” poglej se v ogledalo in ponovno preberi kaj si napisal ! To si ti in tvoj sovražni govor ne sodi v rubriko.
   Uredništvu Časnika priporočam, da take prispevke ne objavlja pod psevdonimom, oziroma takega komentatorja onemogoči.

   • On misli, da se to tiče njega. On misli, da je bil ta zakon zaradi gejev in njihovih pravic. On še vedno misli… nič, seveda.

   • Se opravičujem, zgornji “prispevek” me je zelo razjezil. Popravljam svojo izjavo na dovoljen stil “avtorja”:

    Spominjam se zadnjih velikih poplav v Sloveniji, ko je skozi kanalizacijo udarila ven greznica v vsej svoji dišavnosti in gnusnosti. In Proustovsko mi spomin odtava na andreja m. pozniča.

    Sigurno bosta oba moja komentarja zbrisana, in je tudi prav tako, ker to ni nivo in način, ki bi si ga želeli v razpravah. Uredništvo (in bralce) pa vseeno vabim, da se tegale “moralnega” teologa čimprej znebijo, ker na podjetje, ki že tako ni na dobrem glasu meče še slabšo luč.

    Drugače pa je tipček (no, glede na to, da svojega spolnega uda (uradno) ne uporablja, recimo raje res oseba, ker dec sigurno ni), po parih prebranih člankih, čisti psihopat.

    • Prav bi že bilo, saj ta je še hujši od prvega.
     Skrij se kam v kakšno luknjo raje, ker nisi za med ljudi.

     • tako je, zdravko, ta je še hujši – je pisan na pozničev način.

      in, kar me pa resnično skrbi, da mu vi nasedate.

     • Ti spet ignoriraš druge. Ti si res pripravljen početi take stvari kot jih piše Poznič. V svojem bolanem besu, češ da te drugi sovražijo.
      Ti si bolan.
      Ti še zdaj ni jasno, da gej poroke nimajo skoraj nič opraviti z geji. Daj že dojet, da niste tako pomembni, nikomur. Da ste samo orodje v rokah drugih. Si prebutast za to?
      A ne vidiš nič kako je Moederndorfer dan po referendumu vložil drug zakon?! Ti to nič ne pove? Kako vas ljubijo podporniki?!

     • zdravko, in kdaj boš ti sprevidel, da nikoli ni šlo za otroke, da nikoli ni šlo za teorijo spola, da nikoli ni šlo za brisanje spola, nikoli za razvrednotenje družin….

      in takoj, ko boš sprevidel, da si ravno ti ta člen verige, ki vas je spet trdno povezala v strahu proti skupnemu (namišljenemu) sovražniku…


      sej praviš zase da si naravoslovno naravnan?
      occamova britvica.

     • aja, pa da ne bo pomote – si ne delam nobenih utvar, da so zakon politki podprli zaradi lastnih interesov. (sej zato so politiki .. ti res misliš da je primcu za otroke?)

      ampak, glede na to, da se v sloveniji skoraj nikoli ne sprejme pameten zakon (zaradi takšnih ali drugačnih razlogov), je nesrejetje tega zakona še en dokaz, da je bil zakon dober.

     • Daj ti raje ne sklepaj preveč. Pustimo torej zakaj je šlo.
      Odgovori na to, kaj je z novim zakonom in z vašim ljubljenim Moederndorferjem. Ali bolje on tebe ljubi. Kaj je s tem. Tu sklepaj, ker za večje stvari nisi pripravljen. Se delaš neumen ali pa si res ignorant.

     • Moderndorfer mi nikoli ni bil blizu, pač še ne sluzav politčik. Si ne delam velikih utvar, da mu je resnično veliko do problematike.
      O zakonu, ki ga je tako nahitro zvlekel iz rokava ne morem nič rečt, ker ga še nisem videl. Mi je pa precej zanimivo (če ne celo sporno), odkod se je kar naenkrat pojavil.
      ….
      O “večjih stvareh” pa si le ne preveč belit glave.

      Kaj je bolj verjetno: da za homoseksualnimi porokami (in pravicami) stojijo iz ozadja ultrabogati militantni radikalno feministični komunistčni lobiji z namenom uničiti spol (kakorkoli si to že predstavljate) in družino (le kako), da s tem uničijo človeštvo, ker bodo s tem dosegli, hm, kaj že?
      Ali pa, da za nasprotovanjem stoji konzervativna desnica z roko v roku z rkc, ki ji v razvitem svetu naglo pada podpora in zagrabi vsako priliko, da privabi ovčke nazaj v ogrado?
      In je nasplošno znano, kako dobro povezovalno delujeta strah (in sovraštvo)
      (pa saj si sam videl pri begunski problematiki, kako to gre – zanimivo pa mi je, kako tega ne uvidiš pri istospolni.)

      Occam, zdravko, Occam.

     • Raje se razglej nad podporniki. Nasprotniki zakona smo samo navadni ljudje, ki že tisoč let temu nasprotujemo. Pustimo zakaj. Očitno nočeš razumeti.
      Raje se torej razglej po podpornikih. Kdo vas podpira. In kaj misliš zakaj?!

     • Nasprotniki ste samo navadni ljudje (kaj pa misliš da so podporniki?), ki že tisoč let sovražite in preganjate homoseksualce.
      In zakaj?

      Podporniki pa so nekateri zaradi zrelosti, drugi pa res zaradi politike.

      Ni na istospolnih in podpornikih, da bi se vam opravičevali in zagovarjali zakaj jih že 1000 let preganjate – temveč na vas, da, če se že opravičite ne, da v sebi končno sprevidite zmotno ravnanje in, predvsem, pustite homoseksualce pri miru.

      Če se je kraljica lahko “ponižala” in se opravičila za Turinga… (kar je seveda spet pesek v oči, glede na tisoče brezimnih drugih, ki so doživeli isto usodo)

      Skratka – če nekaj počnete že 1000 let, še ne pomeni, da je to prav.

  • No, če malo premislimo, spoznamo, da je človek z obveznim imenom lepo dokazal pravilnost misli gospoda Andreja.

   Ja pa tudi admin bi lahko ukrepal. Recimo … sprejel pravila, kdo izgubi pravico skrivati se za psevdonimi.

  • Gospod z obveznim imenom zmotno predpostavlja, da ne bomo opazili manipulacije: vsi homoseksualci niso bili ZA. Tisti, ki so bili ZA, so pa glasniki teorija spola oziroma pristaši totalirarizma kot npr. nacisti, fašisti, komunisti …

   • poglej alfe – mislim, da si mojih komentarjev že kar nekaj prebral in se probi spomnit kolikokrat sem takole koga na tak način dejansko popljuval?

    tole je bilo prvič in je bilo povsem zavestno
    (ampak tako očitnemu bobu, je potrebno reči bob)

    lahko imamo vsak svoje mnenje. jaz se z vašim seveda ne strinjam in vi se z mojim ne. tu gor sem bil velikovekrat popljuvan, kot sem jaz žalil.

    ampak to, kar počne tale “moralni” je resnično bolano – in če tega ne vidite….
    to je taisti “moralnež”, ki je pred par meseci klical na vojno proti muslimanom, kajne?

    • “tu gor sem bil velikovekrat popljuvan, kot sem jaz žalil.”

     To drži. A na tem portalu veš čas izvajaš akrobacije večinskega, dirigiranega mnenja in kažeš rdečo zastavo dežurnim pitbulom. Zgleda vsi vi v tej patološki igri uživate.
     Tako zmanjkuje prostora za razmišljujoče, iščoče, dvomeče. Ki se hitro nedolžni znajdejo v ognju dveh psihopatov. Meni niti pod razno ne pade v glavo, da bi se šel verižno pametovanje ali zmerjanje s komunističnim klonom ali s fašističnim klonom. Morda bi bil še najboljši ukrep admin, da prepreči več kot 5 replik in briše zmerjanje, pljuvanje.

     • Verjamem, da na tem portalu moje mnenje deluje kot mahanje z rdečo zastavo. Ni pa moje mnenje nič kaj hudo dirigirano (sigurno pa je pod vplivom bolj levega, svobodo-miselnega&želečega nazora)

      Se pa strinjam, da je zanimivo, kako smo “naviti” ljudje z dokazovanjem svojega prav. Sploh v internetnih komentarjih.


      Kot že enkrat omenjeno, nekaj je svoboda govora, nekaj pa je uredniška politika časnika – in če ta “članek” ni mahanje z rdečo(ok, črno) zastavo, vsem drugače mislečim. In mnogomnogo ČEZ “mero”
      In kot že večkrat omenjeno – bi tudi ta časnik bil bolj verodostojen, če bi poizkusil prikazovati obe plati. Tako pa ostaja instant junk futer za ovčice.

      Škoda ne?

  • Ta eksces samo potrdi Pozničevo pisanje. Ne ga brisati.

   Hudo je, ker so skrajneži eden drugemu hrana in obstoj. Normalnosti pa ni.

   Kot je bil napad na tercialske grimase Norme jasen pokazatelj na “strpnost” rdečega džihada, ki že 70 let vlada v Fritzlovi kleti.

  • Zakaj?Mar samo zato,ker so v socialistično-komunističnem sistemu vzgojeni večini državljanov vcepili v glavo misel,da je bil zločinski zgolj nacizem,medtem ko so bili po njihovo komunistični lagerji,gulagi in goli otoki menda nekaj letoviščem podobnega?Jaz se z g.Pozničem v veliki meri strinjam-na prvi pogled malo drzna karikaturna pretiravanja žal precej dobro odražajo resničnost.

 3. Spoštovano uredništvo Časnika,
  Če se vam je to skropucalo zdelo vredno objave na naslovnici, potem lahko samo sklepam, da se naše vrednote razlikujejo v tej meri, da je bilo moje posvečanje časa in denarja za ta portal, ki mi je deloval kot pozitiven element v slovenskem medijskem mrtvilu, očitna napaka. Ki pa je nameravam nadaljevati. Adieu.

  • Prva žrtev je svoboda govora. Tu gor je cela paleta piscev. Pred leti je neki Matija nehal pisati.

   Fino je, da tudi Erlaha ni. Med skrajneže spada tudi Poznič in Kerže. A dajmo jim svobodo govora, saj sami sebe diskreditira jo.

   Meni med Moderndorferjem in Primcom ni razlike. Oba sta populistična in bi s pomočjo populizma rada dobila sedež v Parlamentu.

   Poznič je duhovnik. Kaj ga žene, morda tesnoba in strah. A s tem izgublja vernike, spoštovanje.

   Kdo meni prinaša nove vsebine, snov za razmišljanje: Turk, Lah, Cestnik, Kovač, Maver. Članki Poznič, Keržeta, Erlaha, Bartola, Vadnjalove in še koga mi niso nič posebnega. Včasih so naivno aktivistični, eksces ni, kot škof Štumf, ki naredi z ekscesom svojemu taboru škodo ali kot kurilci knjige o Kučanu, ki je v osnovi pornografija zgodovine, junk, smeti.

   • Nekaj je svoboda govora, nekaj je direktno podpihovanje sovraštva in nekaj tretjega, ko je pisec članka ŽUPNIK in dr. MORALNI TEOLOG – torej ne kar nekdo, ampak v vaši cerkvi neka “avtoriteta”.
    Kot je videno med komentarji ni prav veliko nestrinjanja z njim – tudi s tvoje strani (hm – kje je torej ta njegova samodiskreditacija?)

    (cerkev in poznič pa prav dobro vesta, da s širjenjem strahu in sovraštva verninike samo še tesneje priveže nase. zkaj pa misliš, da to počne?)

    • Mater si ti neumen. In kaj imamo mi od navezanosti nanj? Kaj nam on lahko da?
     Nič!
     Nehaj imet ljudi za idiote!

     • Ti nimaš seveda nič – cerkev pa ima veliko! Ker vi ste cerkev. Brez vas cerkev ne obstaja. In cerkvi je zelo v interesu, da obstaja, ker je to močno, vplivno in bogato podjetje z več kot miljardo zaposlenimi.

     • In jaz, ki nimam nič bom drl v Cerkev? Cerkev me bo vezala nase?
      Ne imej me za idiota!
      Ampak ne zmoreš ti to. Ne zmoreš ti temljnega spoštovanja človeka. Niti spoštovanja kot nasprotnika. Samo prezir izkazuješ odkar si prvi komentar napisal ne tem portalu.

   • Pavle, pozabili ste na Lisjaka, ki je včasih veliko pisal na Časnik, pa se zdaj ne javlja več. Žal. Piše še v Kritiki konzervativni.

 4. Paralele vsekakor so. Nacisti so bili socialisti in so se šli družbeno napredni inženiring.

  Tudi danes socialisti vladajo preko davkoplačevalskega kapitala v ZDA in Evropi. So večinski del tesnobnega prebivalstva, ki izumlja vedno nove “končne rešitve”.

  Paralele je tudi, da so žrtve holokavsta danes do Palestincev skoraj podobno krute, kar se bodo z mano sigurno strinjali vsi socialisti, saj pomagajo Arabcem in muslimanov uničevati Izrael.

  Če so socialisti v Auschwitzu in v Sovjetski zvezi, koncentracijskih taboriščih Kube in Titove Jugoslavije homoseksualcem namenjali “milostno smrt” kar je socialist Hitler namenil duševnim bolnikom, prizadetim nemškega rodu. Potem z analogijo lahko trdim, da obstajajo tudi homoseksualci (LGBT lobiji) ki so tako kot nekateri Judje iz žrtev postali psihopati.

  • Auschwitz je v tem trenutku zame res pretiran. Toda kakšen pa naj bo komentar o pogromih, ki jih aktivisti v ZDA izvajajo nad kristjani, ki ne želijo denimo okrasiti poroke dveh homoseksualcev, ali pa pekov, ki ne želijo peči poročne torte. Poznanih je veliko primerov, kjer so bili deležni grozljivega šikaniranja in tožb, celo po uradni dolžnosti, tako da utegnejo izgubiti vse. Ko so zahtevali isto od muslimanske pekarne, so jim rekli, da naj spokajo. In so ponižno spokali. End of story.

   Hvala Bogu je v ZDA še vedno toliko močna civilna družba vseh barv, ki potem take peke in cvetličarje tudi finančno podpre. Obstaja tudi zakon o pravici do verske svobode (ne poznam natančnega imena) v nekaterih državah, ki posameznikom omogoča, da zavrnejo servisirati homoseksualne obrede, pa niso kaznovani. Obstaja tudi Peter Thiel, podjetnik, homoseksualec, kristjan, milionar, ki je denarno podprl nekega konzervativnega politika, ki zagovarja tradicionalno družino. In ko so homoseksualni aktivisti (kdo ve, če so bili res homoseksualci) udarili po njem, je daroval tistemu kandidatu še več denarja.

 5. Glede totalnosti ideologije spola se strinjam – le da se večini zdi tako neresnična in znanstveno-fantastična ideja, da preprosto ne verjamejo, da se udejanja – po malem tudi pri nas, na veliko pa blizu nas.

  Nagovoril pa me je tale stavek:
  “Otroke namreč staršem kradejo skozi šolski sistem in skozi ves športni aparat.”
  Da, tako čutim že leta. Koliko vrhunskih športnikov imamo ob tako množičnih krožkih in tečajih in klubih – in to od vrtca dalje? Starši se počutimo ‘neskončno pomembni in požrtvovalni’, ko se iz staršev spremenimo v šoferje in spremljevalce. (Sem poslušala mamico, ki je razlagala, koliko se ‘ukvarja z otrokom’, ko ga vsak dan ‘samo še vozi od krožka do krožka’ …) In v času, ko bi lahko bili z otroki, jih čakamo v avtu ali medtem skočimo po opravkih. V ta namen smo pripravljeni marsikdaj ‘stisniti zobe’, a da bi tisti čas šli z otrokom na sprehod ali z njim kaj skupaj počeli, je pa ‘zapravljanje časa’ oz. ‘ni časa’ …
  In če sem poštena, moram k temu dodati, da nam otroke ‘krade’ tudi Cerkev: skozi mnoge dejavnosti ob popoldnevih in vikendih, to je v času, ko bi lahko bili kot družina skupaj, pa otroci ‘morajo’ (oz. ‘spodobi se’) na delavnice, take ali drugačne urice, oratorij (vsak teden v drug kraj) ipd.
  Pravzaprav sami dovoljujemo krajo, saj smo starši tisti, ki odločamo, kaj je za otroka primerno in kaj ne, koliko je smiselno in kaj je odveč ali celo škodljivo za otroka, včasih tudi presoditi: ‘Dovolj je tega’. In pozabiti na ‘trende’, ki nam jih vsiljujejo kot norme.

 6. BTW : kaj bomo naredili z gestapovsko ravnateljico Gimnazije Ptuj, ki pedofilsko zlorablja otroke. Ker nima vesti, ne bo odstopila. Ker jo krivda ne peče neznosno, niti ne pozna sramu, ni govora, da bo naredila samomor kot ravnatelj, ki je samo lizal kolegico.

  Ona bo še naprej 15 letnikom vrtela gejevsko pornografijo. Razen tisti dan, ko bo povabila režiserja zgodovinske pornografije Repeta. A tu gre za zlorabo otrok. Pedofilija. V zaporu jih zaporniki najhuje kaznujejo.

  • Mimogrede – ti/vi to resno? Pa nisi ti nek kao intelektualec? Pa ne ločiš ljubezenskega/drame filma od porniča in ogleda filma od pedofilije in prisile od prostovoljnih vsebin?

   Čestitke. Z vsako izjavo sproti dokazujete kako vas bolj in bolj perejo.
   #člouknemoreverjet

 7. Teorija spola je nevarna ideologija z jasnimi načrti v temelju preobraziti vsa osnovna razmerja odnosov v družbi, vključno z razmerjem med moškim in žensko, med starši in otroci. Vseh stvari, ki so nam v odnosih najbolj svete.

  To je totalitarna ideologija. Če ne verjamete, berite Orwella 1984 in Huxleyev Krasni novi svet.

  V tem pogledu, ne trdim da glede sredstev za svojo uveljavljanje ( ki so zelo agresivna, ljudi mečejo iz sližb zaradi drugačnega prepričanja, a zaenkrat res težko primerljiva z Auschwitzom), v svojem vsebinskem bistvo ne odstopa zelo od drugih totalitarnih utopij proti naravi človeka in proti humanosti, kot sta bili nacistična in komunistična.

  Zato me presenečajo tako ostri napadi tule na ta članek avtorja tudi s strani nekaterih katoliških komentatorjev. Če ne vidijo totalitarnih potencialov ideologije, ki se ji reče teorija spola in njene temeljne konfliktnosti s celotno dediščino krščanstva, mi je žal za njihovo pomanjkljivo zmožnost uvida in umovanja.

 8. “Ideologija spola je najnasilnejša od doslej znanih ideologij …”

  Je že kdo izračunal, koliko mrtvih je povzročila? Koliko ljudi je umrlo zaradi nje?

 9. Mimogrede, ravnokar berem da vlada pošilja v DZ spremembe zakona o referendumu in odpravlja omejitev, da eno ne sme sprejeti zakonov v nasprotju z izidom referenduma.
  A se vsem cufa?

  • Kje si to bral? Nemogoče. Evidentno bi bilo protiustavno, če bi parlamentarna večina sebi uzakonila pravico, da takoj po referendumu lahko potepta odločitev najvišjega inštituta direktne demokracije.

   Meni je že enoletno določena meja spoštovanja referendumske odločitve nespodobno kratka. Tako na pamet bi rekel 10 let, pa še tedaj “s tresočo roko”.

   • “Evidentno bi bilo protiustavno …”

    Gospod IF,
    ne bodite naivni. Sile kontinuitete delujejo po principu, da so one zakon, da lahko sprejemajo zakone natanko take, kot jih hočejo. EU pravni red pa ima za osnovo človekove pravice.

    In ne pozabite, da smo take ljudi izvolili sami! Da nam je sam papež pokazal, kdo je pravi mož, da nas iz rdečega brezpravja pelje v pravno državo blagostanja! Papež sam je odlikoval vodjo komunistov in tajne službe, katere zločine imajo sedaj Avstrijci pred sodiščem, Milana Kučana kot »Viteza reda Papeža Pija«. Berite http://www2.gov.si/up-rs/2002-2007/bp-mk.nsf/ostalo/biografija , čisto na koncu boste našli to dejanje.

 10. Članek je zadel v polno. Zato pa teli gejevski aktivisti tako agresivno tulijo.

  Kar se tiče svobode govora in spoštovanja drugače mislečih, počasi prihajamo v stanje, ki je glede tega podobno ali nacizmu ali komunizmu.

  Le sankcije so trenutno še neformalne in to počenjajo počasi.

  “Sovražni govor” in politična korektnost imata isto vlogo kot slavni verbalni delikt.

Comments are closed.