Za elito je pomembno, da narod spi, ko se lastnini

30
Foto: Novi glas.

Če odmislimo Jožeta Pučnika, je Janez Janša edini slovenski politik, na katerega sprijena slovenska levica že tri desetletja strelja z vsemi topovi.

Začelo se je z zaporom, ki si ga je z nekaj somišljeniki prislužil kot predsednik mladinske organizacije. Nato je z afero JBZT dvignil na noge slovensko javnost. To je potem prineslo Sloveniji demokratizacijo in ustanovitev samostojne slovenske države. Ob osamosvojitveni vojni je, zaradi nikoli dokazanega prekupčevanja z orožjem, postal žrtev nezaslišane demonizacije. Zanj ni smelo veljati, da je človek nedolžen, dokler mu česa ne dokažejo.

Puč, ki ga ni od nikoder

Dolga leta so mu levičarski čuvaji demokracije podtikali tudi pučistične namene, vendar tega puča ni in ni hotelo biti od nikoder, a so ga v tej paranoji v 90. letih prek afere Depala vas kljub temu sesuli s položaja obrambnega ministra. To se je dogajalo v  razmerah, ko je levo liberalna opcija trdno držala v rokah vsakršne nagrabljene vzvode realne družbene moči, jih po potrebi surovo zlorabljala, da se je lahko obdržala na oblasti ter neovirano plenila družbeno premoženje.

Sledil je huronski trušč levice o ogroženosti demokracije in novo pribijanje Janše na križ, tudi v tujini, ko je pomladna opcija na oblasti poskušala iztrgati iz rok levice vsaj en slovenski dnevnik (Delo) in prek njega stopati na prste nekaterim, na nemoralen način in čez noč obogatelim rdečim tajkunom. Ko pa se je Delo s spretnimi manevri levičarsko-kapitalske sprege spet vrnilo v »pravoverne roke«, niso več motile niti kadrovske čistke v časopisni hiši (Slivnik. Magovci idr.) niti prijateljski napotki lastnikov časopisa urednikom, »naj sesuvajo Janšo in promovirajo Pahorja«.

Nato so ga z afero Patria onemogočili na kar nekaj parlamentarnih volitvah in mu iztrgali zmago iz rok z novimi absurdnimi očitki o prejemanju podkupnine, ki jih ni moglo do kraja požreti niti slovensko, sicer hlapčevsko sodstvo. Očitki, ki jih je nemogoče sprejeti že zaradi tega, ker je, prvič, naravnost žaljivo pripisovati človeku tako malo inteligence, da bi se s premierskega položaja okoriščal na tako primitiven način. In, drugič, zaradi tega, ker se ljudje z maslom na glavi ne izpostavljajo na tak način, kot to počne Janša. In to proti okultnim centrom moči, ki so močnejši od njega in ga lahko tudi uničijo, kot se je npr. zgodilo Krambergerju. Sledil je napad nanj z afero KPK, ki ga je stala premierskega položaja, a se je na koncu spet izkazala za politično motiviran proces.

Paranoja o notranjih sovražnikih

Demonizacija se je nadaljevala. V zadnji predvolilni kampanji sprevrgla v pravi protijanševski stampedo. Pri tem so v svoji človeški majhnosti, v pravi posmeh vsakršni politični in človeški kulturi, dobesedno tekmovali med seboj Židan, Cerar, Erjavec, Mesec, Bratuškova idr. Obsedeni so z dobro znano režimsko paranojo o fašistoidnih notranjih sovražnikih, brez katerih režimi, očitno niti v tranziciji, ne morejo shajati. Ob vsej lej kalvariji, ki jo dostojanstveno prestaja že tri desetletja, ga mora človek spoštovati, tudi če ni »janšist«.

Je pa povsem logično, da je ravno Janša glavna tarča mračnih levičarsko-kapitalskih centrov moči, ker je pač eden redkih slovenskih politikov, upam, da ne edini, na pomladni strani, ki je sposoben mobilizirati okrog sebe zadostno javno podporo in dovolj sposobnih ljudi, kvalificiranih za upravljanje države, ter s tem iztrgati oblast iz rok po kapitalu in moči pohlepne tranzicijske levice.

Zato ga je treba za vsako ceno ustaviti, če že ne s fizičnim umorom, pa vsaj političnim; z obojim ima sprijena slovenska levica bogate izkušnje iz preteklosti, kot so bili npr. medvojni in povojni zločinski poboji političnih nasprotnikov komunizma oz. demokratov, kasnejši montirani politični procesi proti njim z mnogimi smrtnimi obsodbami, njihovo potiskanje na družbeno obrobje itn. In če še upoštevamo, da je levičarska politična mafija za malo malico pospravila protikomunistično ostro usmerjenega Krambergerja, je usoda, ki jo doživlja Janša, še mila ter bi očitno moral biti svojim rabljem še hvaležen zanjo.

Pri vsem tem stampedu nič ne pomaga niti dejstvo, da je npr, kot predsednik slovenske vlade in hkrati predsedujoči Evropski uniji prejel od uglednih evropskih politikov številna priznanja. Kot tudi zanj ne sme veljati niti to, da ima vsak človek, s svojimi vrlinami in slabostmi vred, tudi svoje človeško dostojanstvo, ki mu ga nihče nima pravice blatiti na tako brutalen način.

»Za to elito je poglavitno, da narod spi«

Zelo slikovito je npr. že ob aferi Depala vas spregovoril o tem dogajanju Viktor Gerkman (Aura, V/1994), slovenski klinični psiholog in publicist, ko je dejal, da »bliskovit in neodložljiv politični linč Janše kaže, da večji del slovenske politične elite ne prenese v oblastni sferi politika z značilno neoportunističnim značajskim profilom … Za to elito je poglavitno, da narod spi, ko se lastnini. In da bi narod res spal, je bilo potrebno, da Janša zgubi operativne potenciale, s katerimi bi ga uspel zbuditi. Zato je moral biti radikalec Janša umaknjen ravno zaradi tega, ker je kazal preveč zrcala ozadju srednje poti, kjer so resnica in laž, poštenje in nepoštenje tako lepo pomešani in ker ni izkazoval dolžnega spoštovanja do tako imenovanih avtoritet, ker jih pač ni imel za kaj spoštovati …«

V zvezi z Janševo konfliktnostjo z okolico pa je Gerkman dejal (Aura, X/1993), »da je vsakršna napadalnost pri Janši izzvana od zunaj … Pač ne pozablja tako hitro in ne odpušča zlahka … Je sicer defenzivne narave, vendar je njegovo povračilo težko ubranljivo. Njegova načelnost včasih ni življenjska, morda iz strahu, da bi strpnost privedla do zvodenelosti.« Če mu bo še uspel prehod »iz hudih notranjih dilem, ki jih skriva, v resnoben, zadržan, vendar pa integrativen optimizem z vse več prozorne odprtosti, bi lahko postal katalizator mogočega slovenskega političnega zorenja … in vogelni kamen nove drugačne slovenske politične stavbe«. Dodal je še, »da bi se lahko o Janši reklo še marsikaj, kot npr, to, da je mednarodno ugleden politik, da je sposoben mirno in obvladano prestreči vsakršne udarce, da je mobilizator pomembnega dela slovenskega človeškega potenciala, pa da je zbran, malo govori in veliko pove ter v glavnem zadene v živo«.

Ugotovitve, ki ostajajo aktualne tudi v današnji povolilni Sloveniji.

Vir: Slovenski čas, mesečna priloga Družine, št. 98 (junij 2018), str. 2-3

30 KOMENTARJI

   • AlFe,
    katera slika vas vznemirja, Kučan ob papežu Janezu Pavlu Ii. ali Janša v rokovanju s Pahorjem?
    Vsebina zapisa, ki ga ponujate, je trapasta in ni vredna debate.

    S svojimi komentarji me vedno bolj prepričujete, da ste pripadnik neke krščanske sekte, ki ne priznava papeža kot svojega vodje, AlFe.

    • Napad na osebo namesto argumentov zelo veliko pove o vas.

     Je pa v luči prostozidarstva popolnoma logična odločitev gospoda Janše za projekt TEŠ 6 in zmanjševanje moči referendumov pa še marsikaj drugega.

     Torej? Bo kakšen argument ali samo napad na osebo?

     • Napad na osebo, AlFe? Kje ga vidite! Saj zgoraj lepo piše, da me vaši komentarji prepričujejo o mojih domnevah. Ali boste, tudi če vam rečem, da ste antijanšist, ki je volil Janšo, to sprejeli kot napad na vašo osebo? 🤣

 1. Spoštovani Amelie, Vanja in AlFe, oddaljili ste se od bistva. Tudi to je nazoren primer spanja, ki ga plenilci tako zelo ljubijo. V tem primeru pa popolnoma brez njihove režije.

  • Ne vem, gospa Veronika, ne vem, če imate prav. Analiza brez bankstrstva je uspavanka za spanje, ki ga “plenilci” ljubijo. Beseda bankster je iz bankir in gangster ter označuje vladavino denarja. In smo že pri tistih par družinah, ki imajo skoraj ves denar sveta … Skoraj vse države imajo dolg, ki ga ne morejo več vrniti. Tukaj je dolg Slovenije: https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia Glejte, kako narašča!

   • Naše diskusije so koristne. Neprijetne pa le v tem, da prinašajo tudi nesporazume in osebne napade. Ampak nič ni zastonj.
    Da bo jasno: Seveda me jezi denar brez kritja, neenakost pred organi pregona, neodgovornost politikov ali peta kolona v še tako obetajočih političnih strankah oziroma v cerkvi…. Lahko o vsem tem napišem knjige in zgradim knjižnico, da jih shranim.
    Rada pa skozi diskusije opazujem odkrivanje vzrokov teh pojavov, kajti več ljudi več ve.
    Nobenega napredka ne bo, če se bomo ustavili zmanipulirani, ne da bi iskali razlag.
    Poti k spoznavanju je več. Diskusije na več ali manj normalni www najbrž sodijo med nje.

 2. Strinjam se z Amelie.
  Gospod Gregorič sežeto in zelo dobro opiše, kar se v Sloveniji dogaja že tri desetletja.

  Ljudje so v Sloveniji načrtno uspavani.

  Osnova za uspešno uspavanje množic je izobraževalni sistem, ki otroke in mladino s pretežno repetitivnim načinom podajanja snovi, kjer morajo mladi predvsem veliko poslušati, se slišanega nato naučiti ter za dobro oceno čimbolje odrecitirati naučeno, vzgaja predvsem k poslušnosti in nekritičnemu ponavljanju slišanega.

  Slovenski izobraževalni sistem otroke in mladino premalo spodbuja ali pa jih sploh ne spodbuja k samostojnemu in kritičnemu razmišljanju. Spodbuja pa jih k nekritični reprodukciji slišanega in naučenega na pamet. To je temeljno pravilo v slovenskem izobraževanju, od katerega odstopa le malo izjem.
  Lahko si mislimo, zakaj določen del politike trmasto nasprotuje zasebnemu šolstvu, ki podpira drugačne vzgojne in izobraževalne principe.

  Poleg opisanega slovenski izobraževalni sistem ne vključuje državljanske vzgoje za demokracijo in ne pouka o principih delovanja države in njenih podsistemov.

  Demokracija terja svoboden razmislek državljana o družbenih problemih. Pri nas pa sistem vzgaja pretežno ljudi, ki o družbenih problemih niti ne razmišljajo, dokler se jih kakšen problem čisto osebno ne dotakne.

  Vzemimo npr. slovensko zdravstvo: vse slabo, kar se dogaja v zdravstvu – korupcija; čakalne vrste; beg mladega, kvalitetno izobraženega slovenskega zdravstvenega kadra v tujino in uvoz (slabšega?!) od drugod; finančne izgube bolnišnic… – večine mladih, ki še ne potrebujejo veliko zdravstvene oskrbe, sploh ne briga in ne vedo ničesar o tem. Nihče jih ni poučil, da je zdravstveni sistem v državi tudi njihov problem, če ne ta hip, pa zagotovo v prihodnje. Nekateri celo razlagajo, kaj vse da “zastonj” omogoča naše javno zdravstvo, saj se sploh ne zavedajo velikanskih vsot denarja, ki jih za plačevanje zdravstvenih storitev prejemajo monopolna ZZZS in tiste tri zavarovalnice od vseh zaposlenih.

  Podobno je z ostalimi družbenimi problemi, npr. kraje bančnega sistema ter večkratnega finančnega polnjenja bančne luknje mnogo državljanov niti ne dojema, kot da jim je dejansko nekdo ukradel denar iz žepa, saj so premalo poučeni o državnih mehanizmih zbiranja davkoplačevalskega denarja. Državljani, ki se ne zavedajo, da so tudi davkoplačevalci, tudi ne terjajo odgovorov, kdo vse je kradel njihov denar.

  Žal ima pri nas kolektivizem še vedno veliko prednost pred individualizmom. Bolj kot se zna posameznik prilagodlti zahtevam in dinamiki skupine, bolje mu gre. V nasprotnem primeru postane črna ovca, ki jo kolektiv zatira ali pa ignorira. Zato večina ljudi najraje oportunistično ponavlja, kar narekuje kolektiv.

  Zaradi vsega opisanega imajo pri nas prevladujoči mediji lahko delo, saj je večina slovenskih državljanov že od malega vzgajana k nekritičnemu sprejemanju prebranega, slišanega in videnega. In tudi navajena tuliti v isti rog.

  Zaradi vsega opisanega tudi ne preseneča pišmeuharstvo polovice volilnega telesa do izbire politike, ki vodi državo…

  • V celoti se strinjam, razen z eno izjemo: “monopolna” ZZZS je za razkroj slovenskega javnega zdravstva še najmanj kriva. ZZZS je kupec zdravstvenih storitev za svoje zavarovance; kdaj pa je kupec monopolist? Ali ni to prodajalec, torej ponudnik storitev – slovensko javno zdravstvo? Je pa res, da bi se ZZZS morala spremeniti v pravo zavarovalnico, brez vmešavanja in odločujoče vloge države, aktualne politike (in sindikatov!). V sedanji obliki je samo neka nebogljena paradržavna institucija (pa o zaposlenih vse najbolje), ki spominja na nekdanje SIS-e (samoupravne interesne skupnosti) z vsiljeno dogovorno ekonomijo.

  • Spet en kup SDS-ovskega nakladanja. Kaj pa vi počnete tukaj z mano, ker kalim vaše enoumje, drugega kot me zatirate kot črno ovco ter me žalite s plačancem in oportunistom. Vaša oligarhistična ideologija je delni vzrok mojih in naših vsakdanjih življenjskih težav – ne pa rešitev. Ko so tajkuni plenili Slovenijo ste bili pridno tiho. Potem se pa delate nevedne kot, da so bančne luknje prišle od nekje drugje. In, da vi niste nič imeli s tem ampak so bili vsega krivi samo neki strici iz ozadja, ki jim vi niste držali vrat od sefa.

   • Pongre: “Spet en kup SDS-ovskega nakladanja. Kaj pa vi počnete tukaj z mano, ker kalim vaše enoumje, …”
    ===================

    Glede na to, da v je bila v zadnjih 73 letih kar 92% vsega časa na oblasto leva opcija, od tega celo 45 let s 100% večino, je jasno na čigavi strani je daleč več enoumja. Po doseženih rezultatih se lahko reče tudi: brezumja.

    • To da je desnica tako malo casa na oblasti se ni za hvalit, to je dokaz, da je strategija in kadrovska politika desnica tako slaba, hinavska, egoistična in neprivlačna,zato levica dela kar ji pase. Največji krivci so vsi dosedanje vodje desnih strank SKD NSi SLS in SDS. Takšna, nizka raven politike in stanje antivodenja, ne more privabiti desetine sposobnih, ki pa se v tej strankarski greznici ne vidijo. Tako vodijo in odločajo tretjerazredni levi in desni. S premalo znanja, brez občutka za realnost, zaprti vase, brez komunikacijskih veščin.
     Potrebna bo nova stranka desnice, brez taborov, harmonikarjev in cvicka, stranka republikancev-intekektualne elite.

     • Popolnoma zgrešeno – nakladanje. Biti 8 % časa na oblasti (formalni) je kljub vsemu velik uspeh, če upoštevamo, da je velik del (nakradenega, ugrabljenega) kapitala v rokah levičarjev, da je v njihovih rokah ves izobraževalni sistem s popolno levičarsko indoktrinacijo, zlasti v družboslovju, nadalje ves pravosodni sitem, represivni organi, vsi glavni mediji, skratka vsi podsistemi države. Slovenija je samo formalno demokratična, dejansko pa je vse v rokah levičarjev. Posledica neizvršene lustracije. Tkim. desnim (beri: demokratičnim) strankam rahlo zamerim samo eno, da so pod vplivom krščanske etike in ponižnosti preveč pohlevne. Če bo spet zmagala prevarantska levičarska koalicija, bo pač treba na ulice – pa ne razbijat, metat granitne kocke in obešat lutke, kot je to pred leti počela skrajno levičarska drhal – ampak odločno zahtevat demokracijo!

     • Seveda niso nič krivi nadvse pristranski mediji.

      Potem pa naredi tako stranko, saj boš imel nadvse lahko delo.

   • Pongre,
    če je že nakladanje, je moje in ne SDS-ovo, avtorstva si ne pustim vzeti tako zlahka 🤣

    Moje posplošeno mnenje o slovenskem izobraževalnem sistemu izhaja iz lastnih izkušenj in ni znanstveno podprto z nobeno raziskavo..Se pa očitno strinjate z mojo ugotovitvijo o prevladujočem kolektivizmu. Ostalega niste komentirali.

    Prosim, citirajte članek (mislim, da sva izmenjala nekaj komentarjev pod največ tremi članki), kjer naj bi bili od mene deležni žaljivk, kot jih omenjate. Po mojem spominu pod nobenim, ker nimam navade osebno žaliti sogovornikov. Verjetno ste kaj zamešali in vas je užalil nekdo drug.

    Nimam pojma, katero “oligarhistično ideologijo” mi očitate, ki naj bi bila celo kriva za vaše (in naše skupne?) težave. Bi to lahko opisali bolj konkretno?

    Nisem ne bankir ne tajkun in nimam nič opraviti s tajkunskim plenjenjem.
    Ste slučajno vi vedeli, kdo pleni slovenske banke, ko jih je plenil in ste o tem obveščali javnost?
    Kajti če ste vedeli in ste molčali, vam povem, da ste dejansko držali vrata od sefa 😎

   • Tovariš Pongre, če bi ti znal s konkretnimi dejstvi utemeljiti svoj antijanšizem, bi te obravnavali drugače.

    Od tebe pa ni nič drugega, kot zgolj napadanje drugače mislečih, potem pa jokanje, ko dobiš od vseh nazaj.

    Bodi konkreten in argumentiraj. Tako enostvno je to. Ampak od tebe ni argumentov, ampak je le napadanje, potem pa jokanje.

Comments are closed.