D. Štrajn, LA: Molk Alenke Bratušek je simptom

2

Sedanja vlada Alenke Bratušek se je znašla na prelomni točki, ko bo izgubila vse: ne zato, ker bi storila kaj posebnega, prej zaradi nečesa, kar je zlagoma postajalo prepoznavno glede na razvoj političnih dogodkov in z njim povezano spoznavno moč državljanov.

Težava z nameravanim »prehodom« državnega sekretarja Gašparja Gašparja Mišiča iz mesta poslanca in državnega sekretarja v kabinetu predsednice vlade na čelo Luke Koper ni v tem, da gre le za še en eksemplaričen primer političnega kadrovanja, ki meče slabo luč na celotno vlado. Ne, težava tega koraka je, da so se še najbolj potrpežljivim morala dokončno odpreti očesa za dejstvo, da aktualna vlada res ne počne kaj veliko drugače od prejšnje, Janševe. Da je med njima velik enačaj – in ne nujno zato, ker se tudi nekatere koalicijske partnerice v njej ostale iste.

Izgubljene iluzije o levici, ki je boljša od desnice, imajo strahovite posledice za nadaljnji obstoj levice v Sloveniji. In ni jih zagrešil Gašpar Gašpar Mišič. Ne, za to je prej kriva Alenka Bratušek, ki se do tega trenutka še ni uspela javno distancirati od ambicij svojega sekretarja. Takšnega ravnanja, nad katerim se v tem hipu zgraža vsa Slovenija, ni uspela javno obsoditi. Seveda tudi njena obsodba veliko ne bi spremenila, a bi bila minimalen znak. Zato je prav njen molk simptom popolne zadrege vladajoče koalicije.

Spomnimo, nedavno je bil za predsednika nadzornega sveta SOD imenovan Samo Lozej. Ni dvoma, da je tudi to imenovanje strogo politično – in to na strateško mesto upravljanja z ogromnim državnim premoženjem.

Več: Liberalna akademija

2 KOMENTARJI

 1. To je še en dokaz več, da je premierka le Jankovičeva lutka in da dopušča razraščanje korupcije.

 2. Problem številka ena Slovenije, zavora njenemu razvoju na koncu je, čisti proporcionalni volilni sistem, ko volivci nimamo preferenčnega glasu, da bi mnoge, nekoristne, celo škodljive za državljane politike, volivci na volitvah izločili, kot to počnemo, ko volimo s preferenčnim glasom poslance in EU oblast, to Evropski parlament!
  Doklej še, gospodje vodilni politiki?
  Svoj imidž bo vsaka vlada gradila le z dobrimi strateškimi podjetji, ki ji bodo dajala “davke” in “kruh” zaposlenim, ne glede na lastništvo?
  Od imidža lahko samo “neodgovorni” in že bogati ali že preskrbljeni živijo, ostali pa, zlasti pa brezposelni in ubogi pa od lažnega imidža samo trpijo.
  Lastnik, ki tega ne zna, je naravno, da to lastnino na trgu izgubi, ne pa da za svoj lažni imidž oholo skrbi!
  Čemu pa je namenjena javno plačana naša znanost, univerze, inštituti?
  Menda ja gospodarstvu, da to lahko na njihovem znanju in sodelovanju na koncu ustvarja in ponudi inovativne izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo, da imamo državljani “dobrega kruha in dobre službe, dobre pokojnine, dobre javne storitve, mar ne?
  Da znanje in dobre prakse iz tujine, najprej kar od sosede Avstrije, nas bi edino rešilo in kar je dobrega pri nas nadgradilo.
  Naši javni dobro plačani eliti pa to smrdi!
  Vladni problem nismo državljani, temveč javne dobro plačane “strokovne” elite, ki poskrbijo zase, ne pa za državljane!
  Doklej še gospodje?

Comments are closed.