D. Mezeg, Nova24TV: Slavoj Žižek o Clintonovi, ki je povezana z bankami, se pa pretvarja, da je socialno napredna!

11

“Clintonova je povezana z bankami, se pa pretvarja, da je socialno napredna!” je bil do demokratske predsedniške kandidatke kritičen Žižek, ki bi svoj glas rajši dal Trumpu, če bi bil ameriški državljan ter pojasnil, da se mu oba kandidata sicer zdita katastrofalna, vendar pa je Clintonova bolj nevarna.

Vsi levičarji Clintonove k sreči ne podpirajo. Tokrat jo je celo marksist Slavoj Žižek spoznal za preveč nevarno, da bi bila lahko predsednica ZDA, saj je sestavila nemogočo koalicijo, v kateri je zaobjeto vse, zato podporo rajši izkazuje Donaldu Trumpu. Omenjeni marksist in filozof sicer pravi, da je zaprepaden nad izbiro obeh glavnih političnih opcij v ZDA, vendar pa bi izvolitev Trumpa pripeljala do zloma ustaljenega političnega sistema, kar bi obe politični strani prisililo v samorefleksijo. Žižek pa zadnje čase preseneča tudi s svojimi izjavami o migrantih. Slednje je nedavno ostro kritiziral.

Clintonova se “prostituira z bankirji”, udinja pa kot nekdo, ki ima široko srce za ljudske težave 

Če bi Trump zmagal, bi se morali obe politični opciji vrniti k svojim temeljem, gre še razbrati iz mnenja filozofa. Po njegovih besedah ZDA ne bodo postale diktatorska država, Trump pa ne bo uvedel fašizma, vendar bi njegova izvolitev marsikoga prebudila, obenem pa bi bil sprožen nov politični proces. Se pa Žižku Trump zdi precej nevaren v smislu, da bi na vrhovnem sodišču ustoličil svoje desničarske kolege, Hillary pa je slaba borka povezana z bankami, ki nosi lažno masko občutljivosti za socialna vprašanja, še navaja deathandtaxesmag.

Več: nova24tv

11 KOMENTARJI

  • Zakaj ojoj ? A ne dopuščate da se človek spreminja, da “pride k sebi” ali preprosto da spregleda ?
   Tudi sama sem opazila, da v zadnjem času Žižek piše bolje.

    • Vas je poslal sam Črni, mi pihate na dušo in mi vzpodbujate napuh? No, ker takrat pišete resnico, vaš greh ni tako velik. 😉

     • AlFe: “No, ker takrat pišete resnico, vaš greh ni tako velik. 😉”
      ========================

      Ne samo takrat ampak tudi tokrat.
      Gos. Alfe, a ste že ugotovili kdo proizvaja Lekadol? 😉

     • Gospod Pavel,
      res je. Kar precej me boli glava zaradi komentatorke gospe Amelie in komentatorja gospoda Rikija. Ampak! Oba dajeta od sebe največ, kar lahko! Boljših ni!

     • AlFe: “… Kar precej me boli glava zaradi komentatorke gospe Amelie in komentatorja gospoda Rikija”
      ====================

      Jasno, če se pa zdravite z Lekadolom od Krke.;)

Comments are closed.