D. Mezeg, Fokuspokus: S teranom na zdravje kavbojski kraljici na rdeči preprogi pred Kapitolom!

2

25 let, odkar se je Zahod sprijaznil, da YU ni več. Hrvati so nam popili teran. A glavo gor: First Lady je Made in SLO!

Nekoč je za devetimi gorami in devetimi vodami, nekje bogu ritjo v Posavju, v betonskem dvorcu iz svinčenih časov in s centrifugo v kleti živela princeska.

Hči partijskega plemiča se je odločila svojo srečo poiskati v Ameriki. Tam je spoznala okroglega nepremičninskega mogotca simpatičnega videza s koruzno jazbečarsko pričesko, velikim srcem in še debelejšo denarnico.

Potem ko sta se srečno poročila, ju je Bog kmalu blagoslovil z majhnim baronom.

Po seriji nepričakovanih dogodkov so njenega moža ustoličili na knežjem kamnu v Washingtonu, kar je po vsem svetu dvignilo več medijskega prahu kot pred leti pravljična poroka princa Viljema.

Ni kaj dodati, res prvovrsten dogodek! Kravato okrog vratu, protetični nasmešek na usta in bučni aplavz! Kje so roke? Po rdeči preprogi stopa kavbojska kraljica.

Če že ni kruha, naj bodo vsaj igre!

Slovenija, sédi, 3!

Da kruha res ni dovolj, so natanko 25 let po tem, ko je Evropska skupnost priznala samostojno Slovenijo, ugotavljali nekateri sogovorci na okrogli mizi MZZ. Na tem dogodku so o Sloveniji in EU med drugimi modrovali tudi staroste slovenske državnosti kot Peterle, Rupel in Kučan.

Prepričanje sogovorcev je mogoče strniti v povzetek, da pri nas nekaj ne štima in bi se morala Slovenija malo poboljšati. Sédi, 3!

So pa zato nekateri drugi menili, da je Slovenija še kar “fejst”, da pravzaprav da “galopira” in da bi morala samo še enkrat “poleteti” kot pred četrt stoletja, ko je slovenski narod gnal “emocionalni doping” v podobi veličastne vizije neodvisnosti. Potem pa bo vse lepo in prav.

In baje je spet nastopil čas za optimizem in enotnost. Tako kot v obdobju, ko je naša deželica komaj shodila, a je že kmalu dosegla vrhunski rezultat v disciplini diplomatskih stikov. Odnose je namreč vzpostavila kar s 180 državami sveta!

Postavimo slavolok in nazdravimo s penino. To je pravi triumf! Ave, Cerar!

Več: Fokus pokus

2 KOMENTARJI

 1. G.Mezeg,zavist je huda bolezen,hči partijskega plemiča iz sevniškega betonskega bunkerja je izgleda tudi za komunajzelne in kolumniste crkovićevega hokuspokusa ,
  prevelik zalogaj in ne da se ga kar na mah požreti,plen je treba razmrcvariti,da se ga
  mrhovinarji lahko lotijo in pogoltnejo s kostmi vred!Zaradi mene ima lahko novi
  predsednik ZDA na glavi indijansko perjanico,predvidevam,da bo uspel narediti red
  v ameriškem loncu!Morda te moti zid,ki ga namerava narediti,dobro bi bilo,da bi ga Ave Cerar tudi pozidal in zaključil epopejo slovenskih filantropov,ki bi v svoji zagnanosti,delili bivališča in zemljo,ki seveda ni njihova last,ampak last slovencev,ki bodo prej ali slej morali sami bežati pred tujci!Magari s koruzno jazbečarsko frizuro in protetičnim nasmehom!Pri nas se v naši zblojeni slovenski družbi sprehajajo po
  rdečih preprogah nastopači v politiki in kulturi s praznimi žepi,nekateri pa s polnimi
  nakradenaga denarja,brez vseh problemov!Razen tistih ki jih povzročajo družbi
  rdeči sprehajalci!

  Andrej Briški

 2. Sprehajanje po rdečih preprogah in nostalgično prepevanje revolucionarnih “popevk”,
  v Sloveniji,je domena slovenske elite,ki z zanesljivim in čvrstim korakom “maršira”po
  sejmih ničevosti širom Slovenije in nič jim ni nerodno,ko jim ploskajo in skandirajo
  siromaki,ki se nikakor nočejo sprijazniti z realnostjo!

  Andrej Briški

Comments are closed.