D. Črnčec za Siol.net: “Koliko multikulturalizma je v Katarju, ki financira džamijo v Sloveniji? Nič.”

6

Pod krinko multikulturalizma nekateri poskušajo uničiti našo kulturo, trdi strokovnjak za varnostna vprašanja Damir Črnčec. Z njim smo spregovorili o varnostnih tveganjih za Slovenijo in Evropo, evropski pripravljenosti na nov val migrantov in o možnostih za dolgoročno rešitev tega vprašanja.

Slovenija je bila vedno uvrščena med zelo varne države. Se to v zadnjem času spreminja?

Varnost je zame relativna kategorija – občutek varnosti je tisti, ki narekuje varnost. Po osamosvojitveni vojni smo se v Sloveniji počutili varne. To so kazale tudi raziskave javnega mnenja. Nismo se počutili ogrožene od vojaških groženj ali groženj terorizma. Bolj nas je ogrožal strah pred brezposelnostjo, prometnimi nesrečami, drogami. Zdaj se je trend obrnil. Danes skoraj vsak drugi slovenski državljan kot grožnjo že zaznava terorizem. Teroristični napadi so se zgodili v državah, ki so zelo blizu nas, v državah, s katerimi nas družijo skupne vrednote in način življenja.

Slovenija še vedno je varna država, skrbijo pa me – in tudi zadnji dogodki to potrjujejo – napadi migrantov in ljudi, ki nelegalno posedujejo orožje, na policiste. Ko zdaj poslušamo, da si policisti z lastnimi sredstvi kupujejo neprebojne srajce, je to pokazatelj, ki bi moral vzbujati zaskrbljenost. Država bi tu morala nameniti milijon in pol evrov in okoli 4.500 operativnih policistov opremiti s temi srajcami. Za relativno majhen denar bi to imelo velik pozitivni učinek v policijski strukturi. Tu izgovorov o zamudnih javnih naročilih ne bi smelo biti. Nakup 4.500 jopičev je veliko pomembnejša zadeva za manjši denar, kot je na primer nakup policijskega vodnega topa, ki je represivno in ne preventivno orožje. Torej orožje namenjeno represiji nad lastnimi prebivalci, medtem ko imajo zaščitni jopiči popolnoma drugo vlogo.

Vaša nedavno izdana knjiga nosi naslov Kresovi in trenutno dogajanje primerja s turškimi vpadi. A takrat je bila situacija bolj jasna – invazija. Niso danes zadeve veliko bolj zapletene?

Kresovi imajo tudi predkrščansko simboliko – luč, simbol upanja. V podzavesti Slovencev so ostali kot načini označevanja nevarnosti, ki prihaja. Kurjenje kresov na naših hribih se je ohranilo, saj imamo še vedno kresno noč. Želel bi si, da bi od svojih prednikov ohranili tudi razumevanje, kaj se okrog nas dogaja.

To bi dal v kontekst dveh stvari. Islamski radikalizem sem poimenoval tudi četrti totalitarizem. To je prvi verski totalitarizem. Vsi trije prejšnji – nacionalsocializem, fašizem in komunizem – so izvirali iz laične ideologije, marksistične ideologije, medtem ko je ta verski totalitarizem. Zakaj totalitarizem? Ker je njegova ideja uničiti vso politično in tudi versko opozicijo v družbi, v katero pride, in kot edina ideologija prevladati tako na posvetni kot na religiozni ravni. Gre za oblikovanje verske države. Ta totalitarizem, ki ga najbolj plastično simbolizira Islamska država, in njegove posledice vidimo v Evropi v terorističnih napadih.

Danes dogajanje seveda ni enako, kot je bilo v 15. in naslednjih stoletjih, se pa teh časov spominjajo na Madžarskem, v Avstriji, v balkanskih državah. Zahod jih ne razume. Razumejo jih tisti, ki so bili soočeni z neposredno nevarnostjo turških vpadov iz Osmanskega cesarstva in so bili več stoletij podjarmljeni.

Ob tem pozabljamo, da se tudi turški predsednik Erdogan spominja tega časa in sanja o novi vlogi Turčije, Osmanskega cesarstva, kot je nekdaj bilo. Večkrat je javno govoril, da je njegovo vodilo islamizacija. To razumem kot tretji poskus islamizacije Evrope, ki je seveda veliko bolj prefinjen. Ne gre za vojaške napade in obleganje mest, kot je bilo včasih, ampak za sistematično pošiljanje prebivalstva, migrantov v Evropo, ki so vrednostno muslimanski. Svet se spreminja, taktika se spreminja, cilj ostaja isti. Že desetletja v mošejah Severne Afrike pridigajo, da bodo Evropo pokorili z demografijo. Gre torej za sistematičen načrt. O tem je javno govoril Gadafi, to ni nobena skrivnost. Mi pa pred tem zaradi t. i. politične korektnosti mižimo in molčimo.

Pogovarjala se je Urška Makovec. Več lahko preberete na siol.net.

6 KOMENTARJI

 1. Zadeva je meni pa še marsikateremu kristalno jasna ampak pred kakim letom, ko smo pisali kot gospod Damir, so nam lepili etikete od nacistov do … se še spominjate navodil, kako naj prebežniki komunicirajo z nemškimi policisti?

  Sedaj je treba analizirati, kako to, da so skoraj vsi voditelji zahtevali, naj velikodušno sprejmemo begunce! Od predsednika vlade, države do vodje opozicije in seveda škofov oziroma samega papeža. Tako velikodušno, da smo sprejeli tudi tiste, ki so pred mejo odvrgli dokumente, da smo sprejeli bradate otroke … DA SMO PORUŠILI MEJO!!!

 2. Koliko boljša bi bila Slovenija, če bi se SDS tako srčno in fanatično borila za gospodarske reforme komunistične Slovenije, kot se fanatično udejstvuje v jalovem kulturnem boju (edino za mafijo in birokracijo je ta boj koristen) in kot nori pod vodstvom Črnčeca v strahu pred islamizacijo.

 3. “Teroristični napadi so se zgodili v državah, ki so zelo blizu nas, v državah, s katerimi nas družijo skupne vrednote in način življenja.” Prosim, v katerih Evropskih državah, državah EU, so se po padcu Berlinskega zidu ali po 11. septembru, 2001 zgodili “teroristični napadi”?

  Francija, Nica: https://www.youtube.com/results?search_query=attack+in+nice+hoax ((enako velja za vse ‘teroristične napade” v Evropi po 11. septembru, 2001 (Madrid, London) ali pa, če hočete po napadu umetne tvorbe z imenom Israhell na USS Liberty in že celo v času terorističnega napada na hotel Kralja Davida v Jeruzalemu, Palestina, 22. julija, 1946)). VEDNO, V VSEH OMENJENIH TER MNOGIH DRUGIH, RESNIČNIH TERORISTIČNIH NAPADIH SO BILI TERORISTI HAZARI, KRIPTO-ŽIDJE, MNOŽIČNI MORILCI PAR EXCELLENCE, PRAVZAPRAV EDINI MNOŽIČNI MORILCI V ZGODOVINI ČLOVEŠTVA!

  Kdo je po vašem mnenju najbolj kriv za totalno razsulo v Slovenski vojski in SOVI (povsem enake so razmere v Srbiji in na Hrvaškem; naključje? nikakor ne!)?
  https://www.youtube.com/watch?v=bs-EwFEue74

 4. “The man of the future will be of mixed race [… it] will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.” “we intend to turn Europe into a mixed race”. — Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi

  “We, the Greens [Green Party] have to make sure to get as many immigrants as possible into Germany. If they are in Germany, we must fight for their right to vote. When we reach that, we will have a share of the vote, we need to change this republic.” — zionist, leftist Daniel Cohn-Bendit

  “Let’s not forget what the origin of the problem is. There is no place in modern Europe for ethnically pure states. That’s a 19th century idea and we are trying to transition into the 21st century, and we are going to do it with multi-ethnic states.” — Wesley Clark

  “Arab migration has been the best thing that’s happened to Europe in the past 50 years. Arabs in Europe are a fact of life. It’s time we started to accept that there’s no way to block the migration of Chinese, Pakistanis or Arabs to Europe. … It’s true, Europe won’t be what it once was, but that’s a good thing. … [The] more migrants from Africa and Asia who arrive, the better off Europe will be. Sooner or later, their children and grandchildren will marry into veteran European families and change the demographics of their countries. Europe will be different.” — Yigal Ben-Nun

  “Europe has not yet learned how to be multicultural, and I think we’re going to be part of the throes of that transformation, which must take place. […] Europe is not going to be the monolithic societies that they once were in the last century […] It’s a huge transformation for Europe to make. They are now going into a multicultural mode…” — zionist, leftist Barbara Spectre

  Glede kresovanja in drugih še bistveno bolj pomembnih tem za čoveštvo – ‘Nov sekularni red – vloga evolucije’: https://www.youtube.com/watch?v=q1D-npXSmqI

  ‘Strahote darvinizma’: https://www.youtube.com/watch?v=6OCLs4PAS5Q

 5. Varnostne jopiče policistom? Se strinjam. Morda bi se še kaj naučili od Američanov, kjer je policija izpostavljena še večjemu nasilju od naše.

  A strah pred terorizmom? Ne! Ta je iracionalen. Več ljudi umre od srčne kapi vsak dan kot od terorizma. In kljub temu se prav nič ne bojimo svinjskih pečenk, trepetamo pa pred nekaj zradikaliziranimi posamezniki.

  Mimogrede. Všeč mi je, da smo tudi v tem pogledu boljši od Katarja. Če že bogatejši ne moremo biti.

Comments are closed.