Čudež iz brazilske operacijske sobe, ki je potrdil svetništvo Matere Terezije

3
mati tereza
Mati Terezija bo 4. septembra 2016 v Rimu razglašena za svetnico.

Za nedeljo, 4. septembra, je papež Frančišek pripravil oder za veliko slovesnost kanonizacije. Na Trgu svetega Petra v Vatikanu bo v ospredju Mati Terezija, ‘zagovornica revnih’, ena izmed najbolj ikoničnih osebnosti katolištva v 20. stoletju. Ta dan bo, kot poroča Crux, pomembno podporno vlogo na odru kanonizacije igral tudi Marcilio Haddad Andrino. 42-letni Brazilec, inženir, je namreč doživel čudež, ki ga pripisujejo posredovanju blažene Matere Terezije. Na njeno priprošnjo je Andrino decembra 2008 čudežno ozdravel po osmih možganskih abscesih, gnojnih vnetjih v možganih. Do ozdravljenja je prišlo po molitvi žene, Fernande Nascimento Rocha, ki je Mati Terezijo prosila za moža, ki se je tedaj za življenje boril v operacijski sobi.

8. decembra 2008 ob 18:10 je bil Adrino pripeljan v opercijsko sobo, vendar so imeli zdravniki težave s postopkom anestezije in so operacijo za nekaj časa odložili. Med 18:10 in 18:40 je Adrinova žena v kapeli molila k Materi Tereziji za zdravje moža. Ob 18:40 so se zdravniki vrnili v operacijsko sobo, da bi ponovili postopek. Tam so našli Adrina budnega in brez bolečin. Pacient naj bi le vprašal zdravnike: “Kaj počnem tukaj?”. Zdravniki so kasneje potrdili, da “ni znanstvene razlage za to ozdravljenje”.

Adrino in Fernande danes vzgajata dva otroka, čeprav so zdravniki menili, da imata le minimalno možnost naravnega spočetja, le en odstotek. Duhovnik Brian Kolodiejchuk, ki vodi postopek kanonizacije, spočetja označuje za drugi čudež.

3 KOMENTARJI

 1. Ozdravljajte bolnike, ki so v njem, in jim govorite: “Približalo se vam je Božje kraljestvo.” (Lk 10, 9)

 2. Naslov: Slomšekovo različno blago
  Avtor(ji): Slomšek, Anton Martin (avtor)
  Lendovšek, Mihael (urednik)
  Leto: 1885
  Format: VIII, 428 str., 20 cm
  Založnik: M. Lendovšek
  Izvor: Narodna in univerzitetna knjižnica Osrednja knjižnica Celje Pravice:
  URN: URN:NBN:SI:DOC-DQ7T3DSL
  COBISSID: 5413379
  ………………………….
  Iz knjige: str. 425-426

  Angele in svetnike sveta kat. cirkev po redu čedno
  versti, kakor nam litanije vseh svetnikov kažejo. Perva je preblažena devica Marija, kraljica vseh svetnikov; potem so Kerubini in Serafini, arhangeli in angeli. Za njimi nastopijo stari očaki, koji so u starem zavetu sloveli, nam pravo spoznanje božje ohranili, ali pa prihodnjega Zveličarja napovedovali, kakor preroki. Apostoli so od Jezusa izvoljeni in poslani sveto vero oznanovali; in kakor vesoljna cirkev svoje, ………

  ………………………….

  Na priprošnjo
  blaženega Antona Martina Slomška si želim,
  da tudi v naši cerkvi pri Sv. Duhu v Celju pridobimo
  upodobljenega angela (v obliki slike ali kipa).
  Amen.

  Če nam bo uspelo, bomo lahko rekli, da je to bil čudež, ki je potreben za razglasitev Slomška za svetnika.

 3. Kaj je pogoj, da se “približa” Božje kraljestvo, kjer bolni ozdravijo, invalidi shodijo, slepi spregledajo … celi mrtvi oživijo? Zakaj ni diskusije o tem? Mogoče pa ni zanimivo to Božje kraljestvo?

  No, saj smo svobodni, vsak ima vso svobodo, da se ne zanima za Božje kraljestvo.

  Zato vam pravim: Vzelo se vam bo Božje kraljestvo in dalo ljudstvu, ki bo obrodilo njegove sadove. In kdor bo padel na ta kamen, se bo razbil; in na kogar pade ta kamen, ga bo zmečkal.«
  Ko so véliki duhovniki in farizeji slišali njegove prilike, so spoznali, da govori o njih. Poskušali so ga zgrabiti, pa so se zbali množice, ker ga je imela za preroka. (Mt 21, 43-46)

Comments are closed.