Civilna iniciativa zaskrbljena nad krivičnim blatenjem Mojce Kucler Dolinar

1

PREJELI SMO. Civilna iniciativa za družino in pravice otrok podpira Mojco Kucler Dolinar za članico Evropske komisije proti rasizmu in nestrpnosti.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok podpira odločitev Vlade Republike Slovenije, da je za slovensko članico Evropske komisije proti rasizmu in nestrpnosti imenovala gospo Mojco Kucler Dolinar. Ob tem smo zaskrbljeni nad neutemeljenim, krivičnim in diskriminatornim blatenjem njenega dobrega imena in ugleda Republike Slovenije s strani podpisnikov odprtega pisma Vladi Republike Slovenije in Odboru ministric ter ministrov Sveta Evrope.

Mojca Kucler Dolinar je znana kot načelna in dosledna zagovornica človekovih pravic. Znana so njena načela za dosledno spoštovanje človekovih pravic otrok, ki jih je zastopala tudi v času kampanje o spornem Družinskem zakoniku, ki so ga državljanke in državljani prepričljivo zavrnili na referendumu leta 2012. Prav tako se Mojca Kucler Dolinar v svojem javnem delovanju prizadeva za temeljno pravico vsakega človeka do dostojnega pokopa, ki je žal v naši državi še vedno odvzeta več 10.000 ljudem. Mojca Kucler Dolinar se zavzema tudi za dosledno spoštovanje verske svobode vseh veroizpovedi. Mnogi podpisniki odprtega pisma tem njenim prizadevanjem za temeljne človekove pravice v Sloveniji nasprotujejo, nekateri med njimi so znani kot kristjanofobi in zelo nestrpni do verujočih sodržavljanov ter tudi sicer nestrpni do drugače mislečih. V njihovih nestrpnih izjavah v pismu je mogoče prepoznati diskriminatoren poskus onemogočiti Mojco Kucler Dolinar pri njenem domačem in mednarodnem delovanju.

V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok razumemo to odprto pismo kot neutemeljeno in neprimerno blatenje Mojce Kucler Dolinar in Republike Slovenije doma in v tujini. Zato priporočamo pristojnim predstavnikom v državah članicah Sveta Evrope, da to pismo razumejo kot ponesrečen poskus diskvalifikacije gospe Mojce Kucler Dolinar zaradi njenega doslednega zavzemanja za spoštovanje univerzalnih človekovih pravic vseh državljanov. Predlagamo, da ga v tem smislu štejejo za brezpredmetnega.

Aleš Primc

vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Več v prispevku na MMC RTV SLO: Mojca Kucler Dolinar: Bo kos nadzoru nestrpnosti in rasizma?


1 komentar

  1. Na iste naslove je potrebno napisati pismo, ki pismo nestrpnežev enostavno razkrinka. S podpisi najbolj uglednih Slovencev. Še posebej, če gre v njem za polresnice in očitne laži. Eno tako pismo smo že doživeli, s 571 podpisniki zoper aktualnega predsednika vlade. Mislim, da to pismo izvira iz istih logov. Vendar nas čaka težja naloga. Vsi državljani, ki se zavedamo vrednosti in spoštovanja človekovih pravic in njegove vrednosti nasploh, smo dolžni, da po svojih močeh pomagamo tistim, ki so še v dvomih. Za začetek je potrebno brati tudi mnenja tistih, ki se z njimi ne strinjamo. Tako bomo lažje prepoznali, kaj je res in resnično, in se začeli zanašati na lastno mnenje, ki ga morata seveda voditi nepristranskost in resnicoljubnost. Naj nam pri tem Bog pomaga. Brez upoštevanja teh dveh nujnih kriterijev za spoznanje resnice smo izgubljeni.

Comments are closed.