Amatersko je, da za evropski parlament kandidirajo čisti začetniki in luzerji

58
Violeta Bulc z iranskim ministrom za promet (Foto: Twitter)

Volitve v evropski parlament bodo še enkrat potrdile rak rano slovenske politike. Slednja je vodena iz ozadja preko novih obrazov. Prav novi obrazi so največja garancija, da se v državi nič ne spremeni. Predno se novi obrazi pošteno sedejo v nove fotelje, že stari obrazi razporedijo finančne in gospodarske tokove po svoji meri. Z novimi obrazi se lahko igrajo lutke na vrvici, dokler ti ne spoznajo sistema in mehanizmov, po katerih deluje država in njeni podsistemi.

Ali še kdo ve, kakšna je bila Potočnikova politična zapuščina in ali kdo govori o zapuščini Bulčeve?

Pred evropskimi volitvami bi si morali zastaviti vprašanje, kaj so dosedanji slovenski komisarji in evropski poslanci prispevali k razvoju in napredku demokracije in naše mlade države. Katere  pomembne stike so navezali z drugimi evropskimi politiki. To, da je prej bil Potočnik, sedaj pa Bulčeva na vrhu priljubljenosti politikov, kaže na popolno nerazumevanje teh vlog v evropski komisiji ali pa na popolno manipulacijo javnega mnenja. Ali še kdo ve, kakšna je bila Potočnikova politična zapuščina in ali kdo govori o zapuščini Bulčeve? Ne, nas zanimajo samo njihove visoke plače. Na vrh pa jih verjetno postavlja javno mnenje za to, ker je pač v očeh mnogih pomembno, da je nekdo zlezel na tak položaj.

Se danes že kdo sprašuje, koga in s kakšnim namenom bo slovenska država predlagala za bodočega komisarja. Kateri resorji bi bili za nas zanimivi in kaj bi lahko komisar naredil za dobro lastne države. Ne, to nikogar ne zanima.

Podobno velja za evropske poslance. Ti so pomembna vez med domačo in evropsko politiko. Pred volitvami imamo pravico zvedeti, kaj so v minulem mandatu delali in pri kateri pomembni odločitvi so sodelovali ali kaj so preprečili. Za evropske poslance je pomembno, da spadajo v večje parlamentarne skupine, v tiste, ki kaj odločajo, ne v one, ki so glasne in medijsko razvpite. Mala država, z malo predstavniki v evropskem parlamentu, s svojo razdrobljenostjo in ideološko marginalnostjo, ne more doseči nič. Evropski parlament je za naše razmere del slovenske zunanje politike. Zato so posamezni poslanci v obrobnih evropskih strankah so za slovensko državo popolna izguba. Logika domače politične razpršenosti in novih obrazov je za evropski nivo popolni nesmisel. Saj tam niti osem slovenskih poslancev skupaj nima nobene teže. A tako kot smo brez orientacije na zunanjepolitičnem področju, smo tudi brez orientacije pri zasedanju evropskih institucij.

Slovenska politika je zapisana amaterizmu in eksperimentiranju

Sicer pa to ni za čudenje, saj smo tega vajeni od druge svetovne vojne naprej. Vsi politični kadri so bili amaterji s strankarsko izkaznico in izšolani na kumrovških akademijah. In ti isti kadri podpirajo idejo novih obrazov in amaterizem v politiki, ker samo na ta način lahko njihovi interesi preživijo. Razlika med nekdanjimi partijskimi in sedanjimi novimi kadri je samo v tem, da so prejšnji bili del sistemske korupcije in se jim ni moglo nič zgoditi. Sedanji pa so vsaj delno izpostavljeni javni kontroli in so zato hitro pokvarljivo blago. Peter Vilfan bi v starem sistemu imel časovno neomejeno politično podporo, ker bi ga njegovi popolnoma pokrili. V demokraciji se ta doba za enkrat samo skrajša. V resnici pa bi demokratična pravila morala preprečiti, da se takšne zgodbe lahko dogajajo.

Ko bo profesionalizem v sodstvu zamenjal amaterizem, bomo imeli zrelo demokracijo

In podobno je v sodstvu. Do nekaterih procesov bi sploh ne smelo priti, če bi sodstvo imelo jasne kriterije, kaj je in kaj ni delikt. Tako pa se ljudi procesira na račun davkoplačevalskega denarja, ko pa nedolžni zahtevajo odškodnino, pride do vsesplošnega zgražanja, češ, zdaj pa še to. Namesto da bi nesmiselni procesi udarili po žepu tožilce in sodnike. A kljub temu, tudi v teh primerih demokracija deluje vsaj tako, da se krivično začeti procesi ustavijo in padejo na višji stopnji. A šele ko bo profesionalizem v sodstvu zamenjal amaterizem, enako tudi v politiki, bomo lahko govorili o zreli demokraciji.

Za mesta v evropskem parlamentu in komisiji bi morali kandidirati preizkušeni in zreli politiki. Taki, ki so doma vsaj dva mandata preživeli v parlamentu ali vladi. Ne pa da se na kandidatnih listah pojavijo čisti začetniki in luzerji, ki si na ta način rešujejo svojo eksistenco.

58 KOMENTARJI

 1. Če bo avtorjev stavek: “Saj tam niti osem slovenskih poslancev skupaj nima nobene teže” odvrnil enega edinega volivca od volitev, je škodljiv in grešen.

  • Spoštovana Veronika,
   od kdaj je govorjenje resnice škodljivo in grešno?

   Stavek o osmih poslancih, ki nimajo politične teže, je nadaljevanje in zaključek odstavka, kjer je g.Štuhec napisal:

   “Za evropske poslance je pomembno, da spadajo v večje parlamentarne skupine, v tiste, ki kaj odločajo, ne v one, ki so glasne in medijsko razvpite. Mala država, z malo predstavniki v evropskem parlamentu, s svojo razdrobljenostjo in ideološko marginalnostjo, ne more doseči nič. Evropski parlament je za naše razmere del slovenske zunanje politike. Zato so posamezni poslanci v obrobnih evropskih strankah za slovensko državo popolna izguba. Logika domače politične razpršenosti in novih obrazov je za evropski nivo popolni nesmisel. Saj tam niti osem slovenskih poslancev skupaj nima nobene teže. A tako kot smo brez orientacije na zunanjepolitičnem področju, smo tudi brez orientacije pri zasedanju evropskih institucij.”

   V Evropskem parlamentu je osem (8) slovenskih poslancev.
   Od osmih je pet (5) slovenskih poslancev vključenih v EPP skupino strank in sicer poslanci strank NSi, SLS in SDS.

   EPP je z 217-imi poslanci največja parlamentarna skupina v Evropskem parlamentu. Od skupno 751 poslancev Evropskega parlamenta predstavlja skupina EPP skoraj 29 odstotkov vseh poslancev.

   Osem poslanskih glasov od 751-ih predstavlja 1,06 odstotka glasov. Lahko verjamemo, da en odstotek slovenskih glasov, ki poleg tega niti niso poenoteni, ne bi imel nobene teže pri odločanju v evropskem parlamentu.

   Zato je nadvse pomembno, da je 5 slovenskih poslancev vključenih v isto večjo skupino, kjer so zbrane stranke s podobnimi političnimi prepričanji in interesi.
   Med 217-imi, politično podobno usmerjenimi poslanci skupine EPP,  pride 5 slovenskih poslancev tudi lažje do besede, njihovi glasovi pa imajo večjo težo, kot bi jo imeli razpršeni med 751 politično raznorodnih glasov.
   Znotraj podobno misleče parlamentarne skupine je veliko lažje najti politični konsenz, ki približno ustreza vsem v skupini.

   Vprašajmo se raje, komu bi, tik pred volitvami v Evropski parlament, lahko koristilo razbijanje poslanske skupine EPP, ki se pravkar odvija prek pozivov po izključitvi stranke Fidesz pod Orbanovim vodstvom iz skupine EPP?!?
   Priključene stranke EPP od razbitja skupine gotovo ne bodo imele nobene koristi. Razbitje skupine EPP bi koristlo le njenim političnim nasprotnikom v Evropskem parlamentu.

   Iz zgoraj citiranega zapisa g. Štuheca lahko razumemo, da bi bilo po avtorjevem mnenju, za majhno državo, kot je Slovenija, z vidika vodenja zunanje politike, celo bolj smiselno, če bi bilo vseh osem slovenskih poslancev pridruženih isti večji parlamentarni skupini znotraj Evropskega parlamenta.

   V takem razmišljanju je veliko soli, saj  bi imela Slovenija veliko več koristi, ko bi se državna politika vsaj na zunanjepolitičnem področju poenotila.

   Tako pa nas, kot članico EU in NATA, neki čudaški parcialni politični in finančni interesi neke čudaške klike stalno vlačijo pod okrilje putinovske politike in državo Slovenijo potiskajo v nadvse shizofren zunanjepolitični politični položaj.
   V takšnem položaju dejansko izgubljamo zaveznike znotraj EU in tudi zaveznike v Ameriki.

   Menim torej, da je g. Štuhec čisto prav napisal.

   Poleg tega trdim, da kdor zaradi enega stavka ne bo šel volit, ne bo šel volit niti brez tega stavka.
   Dotični stavek torej ne prinaša nobene škode, še manj pa greha 😁

   • Uh, temeljito, Vanja! 🙂 Vendar, “govorjenje resnice” v obliki nekih dejstev je prazno, lahko škodljivo in neumno. V tem ima veronika prav. Niti neki g. Štuhec ne vidi da dejstva še niso resnica.

    • Ja, res. Resnica boli. Zato je ignorirajmo. Ja, ja. Tako bo najbolje! In še takoj zatolčimo onega gospoda (ne duhovnika!) Štuheca: DEJSTVO NI RESNICA! Ja, tako je! Dejstvo je laž. Ma tisti hec, torej štu hec nima pojma!

     • 🙂 🙂 🙂
      Prvi odgovor je spontan in odseva resnico, tako pravi znanost. Po deset minutnem razmisleku je pa demon v gospodu Zdravku napisal, kaj naj bi mislili o njem.

      Ubogi gospod Zdravko, demoni ga obvladujejo. Molimo zanj!

      Sveti nadangel Mihael,
      brani Zdravka v boju,
      bodi mu v pomoč zoper zlobnost
      in zalezovanje hudobnega duha.
      Ukroti naj ga vsemogočni Bog,
      ponižno zato prosimo.
      In ti vodnik nebeške vojske,
      satana in druge hudobne duhove,
      ki hodijo po svetu v pogubo duše Zdravka,
      z Božjo močjo v pekel pahni.
      Amen.

     • Dejstvo je na primer, da je 2+2=4. Če ti vso moč resnice vidiš v tem, ti ne morem pomagat. Pride Kučan, reče, morda bo jutri 5 in je konec z vašo močjo resnice, ali celo Resnice, po vaše.

     • Realnost je taka kot je.
      Mi je ne poznamo, tudi Kučan ne.
      Vseeno je nekaterim dano, da se ji približajo.
      Da preprosto vedo.

   • Komu bi koristilo razbijanje stranke EPP?

    Od kar se del članov EPP uvršča med progresivce, ostali pa med konzervativce, ta stranka ni več enotna. Razbiti jo želijo progresivci, ljubitelji kulturnega marksizma, ki imajo svoje somišljenike v tradicionalno levih in liberalnih strankah. Progresivci menijo, da bi od tega imeli koristi.

    Zato število poslancev v EPP ni garant za politiko tradicionalni evropskih vrednot. Evropske vrednote, evropsko kulturo in evropske narode ohranjajo samo konzervativno usmerjeni. Tisti, ki služijo evropskim narodom in ne globalističnim mednarodnim centrom moči. Zato je pomembno le, koliko je teh poslancev.

    • Fidesz se mora nauciti bolj zmerne in diplomatske govorice, ce naj bi ga bilo sploh zmozno ohraniti znotraj EPP. Ne more si predvsem privoscit take kampanje blatenja in zasmehovanja predsednika komisije, ki je iz vrst EPP in je njen clan se iz casov, ko je Orban sedel v komunisticnem podmladku.

    • Sicer je po mojem trend suverenizma in ekonomskega nacionalizma zgresen in ne sodi v krscanskodemokratski koncept Zdruzene Evrope socialno trzne ekonomije, skupnega trga, skupne valute itd. Zdruzena Evropa je koncept in zagotovilo miru in vzbuja up enakovredne ekonomske in politicne tekme Evrope v svetu.

     Zato z ene in druge strani, Trump-Steve Benett in Putin podpora suverenisticnim in populisticnim razbijacem Evrope. Posebej zveze ruskega rezima z Le Penovo in Salvinijem in kompanijo so ocitne in grejo celo v ilegalno financiranje strank in vsakrsno vpletanje v volitve. Slovenijo ima pa Putinov rezim ze prakticno v celoti v rokah preko razlicnih mehanizmov, tudi sistematicnega priseljevanja vplivnih Rusov.

     Bolj kot suverenost nacij rabimo tiste, ki neomajno stojijo za suverenostjo Evrope. Kontra Moskvi in Pekingu in tudi Washingtonu, ce ta pozabi na politiko enakopravnega in dobronamernega zaveznistva.

     • Kdo razbija Evropo?

      Kdo vabi in vsiljuje ilegalne migrante muslimanske vere, kdo vsiljuje “pravico do izbire” ali pravico do pobijanja nerojenih otrok, kdo vsiljuje LGBT aktivizem, kdo poizkuša druge države skupnosti obravnavati kot svoje kolonije in to prodajati kot evropske vrednote itd. Merkel in Macron s svojimi sateliti. Temu se ljudje vse bolj upirajo. To upiranje so slabšalno poimenovali populizem.

      Ni suverene Evrope brez suverenih in enakopravnih narodov. EU potrebuje temeljit remont ali pa je ne bo.

     • Združena Evropa je in bo Evropa narodov, kot so jo zasnovali njeni ustanovitelji Schuman, Adenauer in De Gasperi. Vsako oddaljevanje od te zasnove je nevarno. Noben evropski federalizem in nikakršno uničevanje narodov po zamisli maksističnih frankfurtarjev ne pride v poštev. Brezpogojno se pridružimo projektu Intermarium na liniji Baltik-višegrajske države-Avstrija-Jadran.

    • Kar pozitivnega vidim v Fideszu je pripadnost identiteti, na katero zahod lahkomiselno vecinsko pozablja. In predvsem prodruzinsko in pronatalitetno politiko, ki je prevec v ozadju zahodnih strank EPP, pa bi jo lahko pricakovali v ospredju. Kontroliranje migracij in preprecevanje ilegalnih migracij je pa seveda legitimno pocetje drzave in ga tudi Schengen predvideva. Bogati sever in zahod EU ne more ignorirat problema preplavljanja evropskega juga z ilegalnimi migranti. Ampak mora prispevati k soocanju s tem problemom in tudi varnostno groznjo.
     Zato sem osebno proti izkljucitvi Fidesz iz EPP.

   • Vanja, popolnoma se pridružujem tvojemu pogledu in podpiram vse, kar je napisal Štuhec.

 2. No, potem pa se odpovejmo, da bi imeli evropske poslance in komisarje in basta. Najbolje, da se odpovemo še svoji glasovalni pravici kot polnopravna država članica. Ker to bo doseglo, kaj točno, po avtorjevem mnenju?

  Kako neumen prispevek.

 3. Popolnoma se tudi strinjam s poanto celotnega članka, ki je zajeta v naslovu.

  Ali kdo verjame, da je neka, niti ne tridesetletna, povzpetniško pristranska novinarka privatne tv postaje, brez enega samega samcatega dneva izkušenj na političnem parketu, lahko dobra kandidatka za sedež v Evropskem parlamentu, kjer poslanci soodločajo o za državljane evropskih držav življenjsko pomembnih zadevah?!?

  Ne! Takšna kandidatka je bila od globoke države nastavljena zgolj kot muholovka za naivne slovenske volivce, ki jim Poptv, kjer je dotična kandidatka, po navodilih globoke države, do zadnjega izvajala politični marketing za Šarca in stranko LMŠ, uspešno pere možgane.
  Isti medij v svojih prispevkih sedaj intenzivno sesuva SMC s Cerarjem, da bi glasove naivnežev preselili k LMŠ in Šarcu.

  Tisti, ki se zavedamo, da politika lahko pomembno vpliva na kvaliteto našega bivanja, vemo, da instant imenovanje politično popolnoma neuke novinarke za nosilko kandidatne liste LMŠ, smeši koncept političnih volitev v Evropski parlament in škodi vsej slovenski politiki.

  Bržkone je ravno to načrt in cilj globoke države – napraviti iz volitev v Evropski parlament smešnico ter volivcem volitve v EP predstaviti kot banalne, nesmiselne in zato nepotrebne…

  • Koga Lms postavi na listo, je seveda njihova odgovornost in zadeva politicne ponudbe in povprasevanja. Resnici na ljubo se je novinarka Tanja Fajon iz SD zal pokazala kot bolj prodorna in agilna evroposlanka od povprecja tistih, ki iz Slovenije sedijo znotraj EPP. Pa bi zelel, da bi bilo obratno. Ce volis kot zaenkrat jaz te, ki sedijo znotraj skupine EPP, je logicno, da nas zanima in komentiramo predvsem, kar nam imajo ponuditi SDS, NSi in SLS in da zelimo, da je ta ponudba cimboljsa.

   • In resnici na ljubo je ravno ta prodornost in agilnost najbolj problematična. Ko bi bila vsaj tiho bi sedela kje v kotu, bi bilo mnogo bolje!

    • Za sedet v kotu je bolj primerna domaca hisa na Slovenskem in ne dvorana evropskega parlamenta. Ce je tam in ne slabo placana iz davkoplacevalskega zepa, naj tudi nekaj naredi.

   • IF,
    omenjeni dve novinarski kolegici nista ravno primerljivi, kajti preden je bila leta 2009 na listi SD izvoljena za evropsko poslanko, je bila Tanja F. med letoma 1995 in 2009 zaposlena na RTV Slovenija, od leta 2001 celo kot dopisnica iz Bruslja.

    Če nič drugega, je morala Tanja pred svojo kandidaturo za evropsko poslanko kot novinarka vsaj do neke mere spoznati ustroj Evropskega parlamenta.
    Pa tudi stavbe europarlamenta je spoznala od znotraj, kar ni zanemarljivo, saj ji po izvolitvi ni bilo treba trošiti intelektualnih sposobnosti za spoznavanje čisto novih delovnih okoliščin 😉

    Kakšne politične reference ima gdč. Joveva, razen da je, stoječ na plastični pručki, pred kamero privatne tv politično spinala v provladno smer – kar jo je sicer privedlo na vrh kandidatne liste LMŠ, k njenim političnim izkušnjam pa prispevalo nič ali bore malo?

    Pričakovali bi, da je globoka država evropskemu parlamentu sposobna ponuditi kakšno bolj izkušeno slovensko novinarko, vsaj tipa Miša, ki nikoli ne obMolkne.

    Ah, ne, saj res, Joveva je nastavljena na izbiro mlajšim, politično manj zainteresiranim volilcem, da bi padli na njen “znan obraz, ki ima svoj stas” in njene sramežljive nasmeške – podobno kot se je prenekateri mlad volivec vdal šarmu lepega Lukca iz Levice.

    Mišino starostno grupo volivcev bo itak pokrila Violeta Atomić – tako ali tako vse ostane v isti koalicijski familiji 😎

   • Jaz bi pa le rad zvedel, v čem je bila Fajonka agilna in bolj prodorna od ostalih. Verjetno to zanima še koga. Predobro jo poznam, da vem, da se gre predvsem afnarijo.

  • Kako neumno. V demokratični družbi pač lahko kdorkoli vloži kandidaturo. Vanja, mar nemara zahtevate, da bi o kandidatih za ta ali oni parlament odločal nekakšen centralni komite? Ne vem, zakaj vam manjkajo osnove demokracije, hkrati pa pravite, da ste “demokrati”.

   • Hm, L.Erzen,
    dobro ste to pogruntali – da v demokratični družbi lahko kdorkoli vloži kandidaturo 🤔

    Specifičnost kandidature gospodične Joveve je ravno obratna, kot bi pričakovali v demokratični družbi: gospodična Irena namreč še zdaleč ni kdorkoli, temveč gre za medijsko dokaj prepoznaven obraz ter izrazito provladno usmerjeno družbenopolitično delavko, ki jo je na vrh kandidatne liste LMŠ predlagal prav – centralni komite!

    Če slučajno ne veste – to je isti centralni komite, ki je tudi Šarca ustoličil 😁

    • Hm, gospa Vanja! Gospod Eržen ima prav. Čisto prav, saj to je demokracija. In demokracija je vladavina večine. Tudi nad pametnimi. Berite, kaj naj bi sloviti Sokrat rekel: “Če tisti trije,” ob čemer je pokazal na pastirje na bližnjem hribu, “lahko preglasujejo Platona in mene, potem se ti poščijem na demokracijo!” Seveda je s tem razjezil svoje rojake, ki se demokratično sklenili, da mora umreti in ga zastrupili. Tako je postal prva žrtev demokracije.

     Zato vas ne sme presenetiti, če v Cerkvi ni demokracije.

     • AlFe,
      ne pričakujem, da se boste v političnih pogledih kdajkoli strinjali z mano.
      Pričakujem pa, da boste vsaj kdaj pa kdaj prav razumeli to, kar napišem.

      Ne vem, na osnovi česa bi vi lahko menili drugače, jaz pač na osnovi novinarskih prispevkov, ki jih je gospodična Joveva pripravljala za Poptv, menim, da je bilo njeno poročanje pristransko in neobjektivno, v zadnjem času izrazito provladno orientirano.
      Gospodična je pred tremi leti prejela celo nagrado kot novinarska ‘watchdog’ debitantka, vendar svojega dela ni opravljala na način, da bi oblasti gledala pod prste.
      To je namreč prvenstvena vloga novinarjev ‘watchdogov’, da javnost opozarjajo in seznanjajo z morebitnimi zlorabami politične in druge družbene moči, da zasledujejo morebitne kraje davkoplačevalskega denarja, da opozarjajo na družbene krivice ipd…
      Pravi novinarski ‘watchdogi’ se ne udinjajo centrom moči in niso zlizani z oblastjo.

      Ali morda veste za kakšno koruptivno vladno zadevo, ki je bila razkrinkana po zaslugi gospodične Irene? Jaz ne.
      Menim, da ji bolj kot naslov ‘watchdog’ pristaja izraz ‘propagandist’ ali – kot se je nekoč reklo – ‘družbeno-politični delavec’.

      Najbrž tudi vi veste, da na hitrco skup zbobnana stranka LMŠ nima širokega kadrovskega zaledja v članstvu.
      Koliko članov sploh lahko pridobi neka stranka, ki jo globoka država za potrebe volitev ustanovi pod imenom ene osebe tik pred volitvami? In to že tretjič zapored! Ljudje še volit nočejo več. Mar menite, da se namesto tega masovno učlanjajo v instant politične stranke?

      (Zanimivo bi bilo vedeti, koliko članstva še premore stranka Mira Cerarja, zdaj ko je že jasno, da jo strici namenoma potapljajo, da bi okrepili Šarčevo volilno bazo.)

      Zaradi vsega navedenega torej menim, da Irena Joveva ni bila demokratično predlagana od članstva LMŠ ali celo izvoljena od ljudstva (demosa), pač pa je bila za kandidaturo evroposlanke izbrana in predlagana znotraj ozke (sub)politične klike, ki je presodila, da kot novinarka stoji na pravi politični strani, da je torej politično “pravoverna” in “naša” in da kot mlada, z relativno znanim tv obrazom, lahko zbere nekaj glasov volivcev.

      Sicer pa sami ugotavljate, da je demokracija vladavina večine, pa četudi nad pametno manjšino.
      Pa vas izrecno sprašujem: kje vidite v Sloveniji vladavino večine, če celo vladna koalicija samozadovoljno izpostavlja, da so manjšinska vlada?!?

     • Vanja, nikoli ne bo “prav” razumel, ker je kača, ki mu vse pomeni sikanje na komentatorje. Čisto vseeno kakšna je argumentacija.

     • Tudi jaz imam vtis, da SMC programirano potaplja globoka drzava. Niti maketa, niti nova afera Pocivavsek sicer ne bi prisli na plano na tak nacin.

      Pozar, resnicni novinarski watchdog je te dni spravil v javnost mnogo pomembnejse zadeve, kot so velike davcne utaje evrokandidatke SMSarca in zupana Maribora Arsenovica, pa grem stavit, da bojo dominantni mediji molcali ali pa minimalizirali ta kriminal. Ne, en sendvic, ki niti ni bil ukraden, jim je hujsa stvar kot milijonske utaje. Njihovih, seveda.

      Kaj je razlog, da SMC potapljajo? Krepitev Sarcevih? Verjetno. Ocitno so bolj voljni. SMC je namrec edina znotraj koalicije pricela opozarjat na pretirano vladno zapravljivost glede proracunskih izdatkov.

      Edina, ki se upa nastopit proti hegemoniji Levice znotraj te vlade. Pazite, in ti voljnezi Levico razglasajo za opozicijsko stranko. S pomocjo medijev. Za posrat, kako poneumljajo Slovence!

      Konkretno mislim, da Cerarju najbolj zamerijo dosego priznanja legitimnosti Guaidojeve vloge v Venezueli kontra Maduru. KIi je sicer za vsakega demokrata in humanista prepoznavna s prostim ocesom z Marsa. Tega ocitno prokomunisticna in proruska slovenska globoka drzava ne more pozreti.

      Zapomnite si, prosim, to mojo hipotezo, zakaj je Cerar na lepem v taki nemilosti.

     • Mislim, da je Cerar v nemilosti, ker je potrošen material. Sedaj za nekaj časa potrebujejo močnejšo drugo stranko. Dokler ne bo na vidiku neka tretja, ki bo ista, kot tiste pred njo.

      Guaido verjetno nima nič pri tem. Tam, kjer nič ne stane, so formalno pripravljeni biti tudi na strani demokratov. Zaradi zunanjega vtisa. Tako so formalno demokrati, v resnici pa še vedno totalitaristi.

     • Saj, Guaidoja je samo prepoznal. 🙂 To je po mojem doslej unikum v mednarodnih odnosih.
      Maketa mu verjetno ni mogla uidet. Je pa sicer neverjetno, kako usklajeno jim domine padajo skupaj. Komurkoli že, naj bo globoka država. Res, neverjetno.
      Za Jovevo pa se bodo morali mediji še zelo potrudit, da bodo časopisi kar goreli. Odkod so jo potegnili? Kaj jim pade na pamet.

 4. Po svoje je sicer res cudno, da kandidirajo tako mlado novinarko. In po priimku sodec makedonskega ali celo bolgarskega rodu.

  Mogoce zveni nacionalisticno, ampak Slovenijo smo zasnovali kot drzavo slovenskega naroda in za locitev od Balkana in ne, da bo to postopno Jugoslavija v malem. Intenzivno priseljevanje iz nekdanjih republik, izvzemsi Hrvasko ( ti v glavnem odhajajo na Irsko, ne k nam), se namrec nadaljuje in stopnjuje. In kot da nihce okoli tega nima nobenih skrbi.

  • drzavo slovenskega naroda in za locitev od Balkana
   =======
   Sem se kar bal, da nima nič opraviti s komunizmom.

  • “čudno, da kandidirajo tako mlado novinarko”

   Če pustimo domišljiji prosto pot, ni prav nič čudno. Pravzaprav je bilo čudno, da so kandidirali tisto Violeto. Samo primerjajte te dve dami!

 5. G. IF, tudi meni je šlo še pred nekaj leti to forsirano prisljevanje iz bivših jugorepublik precej na živce. Toda zdnja leta sem precej spremenil mnenje. Bolj kot bodo prihajali oni, manj bodo režimu potrebni in dobrodošli muslimani z Bližnjega vzhoda in Afrike, ki se nikdar ne bi hoteli integrirati. Tako sem bil na primer zelo skeptičen do množičnega priseljevanja Srbov v Primorje, zdaj sem jih pa vesel, ker jim od srca privoščim novo pravoslavno cerkev Kopru, ki je bratska in krščanska. Če ne bi bilo njih, bi danes najbrž namesto pravoslavne cerkve zidali džamijo ali mošejo! Tempora mutantur et nos mutamus in iis!

  • Srbi imajo srbsko drzavo in Rusi rusko drzavo. Zakaj le mislijo, da so poklicani komandirat narodom naokoli? V Sloveniji so lahko eni in drugi gosti, nimajo kaj tukaj komandirat. A jih strahovita vojna v 90.letih, ki so jo sprozili prav zaradi koncepta velike Srbije in povzrocili neznosno gorje mnogim in predvsem muslimanom, ne bo nic izucila? Ce se jim bomo na Slovenskem Slovenci voljno podrejali, nam ni pomoci. Drzavnost Slovenije ni imela nobenega smisla, ce bo na njenih tleh zrasla mala Jugoslavija. Ali celo proruska Srboslavija.

   • Kako malo je potrebno, da prodate Slovenijo. Ta narod je res narod sužnjev. Narod, ki lahko rodi samoupravljanje in ga izvozi po balkanu.

 6. Če je res, da je 40 odstotkov sedanjih poslancev v Državnem zboru na ta položaj prišlo z Zavoda za zaposlovanje, še veliko večji amaterizem predstavlja naš parlament. Pravzaprav parlamentarna farsa za zabavanje naivnih Slovencev.

  Kot je tudi slovenska demokracija farsa.

 7. “Devet od desetih prestopnikov iz novinarstva v politiko se pridruži levim strankam” …
  tudi Rok Čakš na Domovini.

 8. “Amatersko je, da za evropski parlament kandidirajo čisti začetniki in luzerji” je zavajajoč. Je pa pisan na kožo slovenskim totalitaristom. Ker kandidira lahko vsak, to je osnovna svoboščina v tej naši demokraciji, bi naslov moral biti:

  Amatersko je, da za evropski parlament izvolimo čiste začetnike in luzerje

  Ja, razmišljujoč in informacij poln slovenski državljan je strah in groza vodij stran, kajne? Ta ne bo dal glas začetnici Ireni kot tudi ne SDS luzerjem.

  • Oppppsss! Pravilno je: “razmišljujoč in informacij poln slovenski državljan je strah in groza vodij strank”

 9. AlFe,
  ma vi ste en tak socrealistični teoretik – fantast (nočem reči totalitarist), ko trdite:
  ” Ker kandidira lahko vsak, to je osnovna svoboščina v tej naši demokraciji.”

  To je namreč podobno, kot bi trdili, da so v socializmu vsi ljudje enakopravni – kar seveda ne drži.

  Če pa res verjamete, da v “tej naši demokraciji” lahko vsak kandidira, kar poskusite.
  Šele ko vam ne bo uspelo kandidirati,-boste spoznali, da v “tej naši demokraciji” ne drži, da lahko vsak kandidira.

  Pa tudi po vaše preobrnjen naslov dejansko nima pravega pomena.
  Večina volivcev nas je namreč političnih amaterjev, naša volilna izbira je vedno amaterska, ne glede na to ali izvolimo začetnike ali luzerje.
  Pa še en popravek – luzerje samo volimo, ne izvolimo. Če bi jih izvolili, ne bi bili več luzerji 😁

  • Prav imate. Politični amaterji ste pač v večini, zato je tako, kot pač je. Ker Janezu ni všeč, da mimo njega kandidirajo, je svoje … pač prepričal, da ne morejo.

   • Vaše gornje misli so tako globoko zagonetne, da jih ne razumem, AlFe 🤔

    Ali vi kot volivec niste politični amater? Ste morda profesionalni politik?
    Katerega Janeza mislite? Janezov je v Sloveniji veliko.
    Katere svoje je vaš Janez prepričal, da ne morejo in česa ne morejo?

 10. Ponavljam, da ni res, da osem slovenskih poslancev skupaj nima nobene teže! Zato zahtevamo od strank, da izbirajo preudarno, da bi z uglednimi kandidati nagovorili tudi volivce.
  Prav tako ni res, da je amatersko, da za EP kandidirajo začetniki. Gre za profesionalna dejanja za znižanje ugleda evropskega parlamenta, ugleda SLO politikov in ugleda politike kot take.

Comments are closed.