Čestitka kardinala Rodeta in nadškofa Stresa

4

PREJELI SMO.

Spoštovani gospod predsednik, iz srca Vam čestitam za sijajno zmago na predsedniških volitvah. Prepričan sem, da bo 2. december 2012 ostal v našem spominu kot lep in pomemben dan, ko je na čelo Slovenije stopil pogumen, iskren in dobrohoten človek.Za program predsednika republike si Vam s Prešernom upam predlagati:

»Da bi nam srca vnel za čast dežele,
med nami potolažil razprtije
in spet zedinil rod Slovenšč’ne cele!
«

(Sonetni venec, 7)

Naj bo On, ki vodi usodo narodov, Vaša luč in Vaša moč pri izpolnjevanju odgovorne službe v prid slovenske države.

Želim Vam Božjega blagoslova in Vas s spoštovanjem pozdravljam!

Franc kard. Rodé

 

Spoštovani gospod Pahor!

V imenu Slovenske škofovske konference Vam čestitam ob izvolitvi za predsednika Republike Slovenije. Državljanke in državljani smo Vam zaupali odgovornost za predstavljanje naše države. Kot predsednik Republike boste soodgovorni za povezovanje in skupno dobro, ki zlasti v težkih in nemirnih časih zahteva veliko osebne modrosti in poguma.

Škofje in verniki bomo z molitvami in dejanji podpirali Vaša prizadevanja za spoštovanje ustavnega reda in za blaginjo Slovenije. Z udeležbo na neposrednih, splošnih in tajnih demokratičnih volitvah smo državljanke in državljani pokazali, da se oblast ljudstva izvršuje po zapisanih pravilih in načelih pravne države. V Katoliški Cerkvi upamo, da si boste kot predsednik po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi prizadevali za pravična gospodarska in socialna razmerja in za uveljavljanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin, med njimi tudi za pravico do svobode vesti oziroma veroizpovedi.

msgr. dr. Anton Stres
ljubljanski nadškof metropolit
predsednik SŠK

 

Vir: TU SŠK

 


4 KOMENTARJI

 1. Berem: “Škofje in verniki bomo ….”

  Zanimivo … pri krstu na vprašanje zbranim “Verujete …” zbrani odgovarjajo z “Verujem!” Ker smo individualisti, ker smo persone pn ne moreš za soseda, ki stoji poleg tebe nekaj namesto njega govoriti …

 2. Prvič v življenju sem volil komunista.

  Pred svojo vestjo sem to odločitev opravičil s tem, da z glasovanjem za manjše zlo, pomagal preprečiti katastrofo, ki se nam je v teh prelomnih časih obetala s Tuerkom.

  • Ja, zdaj si naš. Tvoja duša bo šla naravnost v komunistični, ne vem, depo za duše in betonske prefabrikate

 3. ZANIMIVO , na vseh “TV ” postajah , oddajah , so poudarili , da je gospod kardinal RODE voščil BORUTU PAHORJU za uspeh z lepim priporočilom za naprej ! Samo na ” NACIONALKI ” jim pri poročilih to ni šlo zjezika !
  TOREJ na “RTV” LJ , jim je bilo to drugovrstno sporočilo !

Comments are closed.