Cesta Johna Lennona ali Lojzeta Slaka

15

Tomaž Štih Libertarec predlaga županu Zoranu Jankoviču, da po razveljavitvi mestnega odloka o poimenovanju Titove ceste le to poimenuje po Johnu Lennonu ali Lojzetu Slaku.

15 KOMENTARJI

 1. Jejhata, sem pa mislil, da bo predlagal, naj se cesta poimenuje po njegovem priljubljenem junaku, Ronaldu McDonaldu. Sicer pa močno dvomim, da bi bil Lennon navdušen nad predlagateljem, če bi seveda sploh vedel, kdo ta obskurni bloger je.

 2. Ne strinjam se s Tomažem Štihom, da je Lennon dobra izbira. Ni mi všeč njegova kultura permisivnosti, new age-a, novega socializma, “sanjarjenja”.
  Drugače pa je Štih najboljši bloger kar pove že to, kako zelo gre tovarišem totalitarcem v nos.

 3. Potrebno je biti resen tko,kot je resna odločba ustavnega sodišča.
  Če je to razveljavilo ime JB Tita, potem je potrebno sicer cesto preimenovati.Menim, da mora cesta dobiti nevtrelno ime, npr. Štajerska, Trzinsak, Trojanska, Savinjska, ali kaj podobnega. Ko bo priložnost in bomo Slovenci postali le nekoliko složnejši in strpnejši,pa naj dobi ime po nekom, ki je bil zaslužnejši pri osamosvojitvi države.
  Danse je še vse preveč strasti in napetosti, da bi se poenotili okrog osebnosti, ki si to zasluži. Stožice in cesta pa so odraz sedanjega čas, torej nove slovenske države, zato bo tudi v prihodnosti čas, da cesto poimenujemo po človeku, ki je prispeval k samostojnosti. Poimenovanje pa mora biti sprejeto v večini naroda in pred vsem meščanov Ljubljane.

 4. cc, kako je lahko libertarec obskurni (če je uporabljeno v drugem sskj-pomenu) bloger, če vam pa uspe reči kakšno (verjamem, da preverjeno) o njegovih vzorih?
  če je meni nekdo nepomemben, o njem pač ne morem reči nič več kot to (da mi je pač nepomemben).

  lahko en poskus šale ad personam?
  recimo jaz o vas ne vem nič, zato si ne upam nič reči o vaših junakih;)

  • Aha, obskuren v globalnem smislu. Meni so obskurnosti kar pri srcu, če drugega ne, pa kot kuriozitete. Saj veste, tako kot so aristokrati in vladarji imeli svoje kamrice čudes, si sam shranjujem povezave do spletnih … posebnosti …

 5. Naj ostane Štajerska cesta!

  Kot priznanje vsem Štajercem, ki so še edini ohranili zdravo pamet.

 6. Da se cesta, ki je bila poimenovana po znanem zločincu preimenuje v Štajersko cesto, utemeljujem tudi s tem, da so Štajerci najbolj zaželeni moški pri vseh Slovenkah.

  Dokazi moškosti Štajercev so splošno znani in povzročajo zavist pri osebah moškega spola iz drugih slovenskih pokrajin.

 7. MEFISTO, KOMPETENTNA OSEBA ZA TOVRSTNE ZADEVE ! Če bi v CELJU imeli po osamosvojitvi še malo bolj odločnega župana ( g Rojec ), bi tovrstne nesnage iz revolucionarnih časov nebi bilo več ! TITOV TRG je bil preimenovan v KREKOV trg, TRG OKTOBERSKE REVOLUCIJE je sedaj podaljšEK KOCBEKOVE ULICE , tako nam je “hvalabogu ” ostala KIDRIČEVA cesta, po kateri se lahko pripeljete naravnost na TEHARSKO MORIŠČE !

  • CACTUS, pa še dovolj široka je za vse morilce, ki bi morali tja hoditi prositi za odpuščanje.

Comments are closed.