Svetniki pod cenzuro?

0

Sporni predlog novega Družinskega zakonika ni dobil podpore v Državnem svetu, je sporočil njegov predsednik Blaž Kavčič. Mnenje Državnega sveta v tej fazi zakonodajnega postopka ne vpliva na njegovo nadaljnjo obravnavo v Državnem zboru. Kljub vsemu pa so svetniki poslali pomemben signal poslancem, naj še enkrat preučijo problematične vidike, kot so izenačevanje homoseksualnih skupnosti s heteroseksualnimi, vprašanje definicije družine in obseg mogočih posledic predloga zakona v stopnji implementacije. Po besedah predstavnika civilne iniciative Za družino in pravice otrok Aleša Primca Državni svet s tem sledi volji ljudi.

Pri tej zadevi ne preseneča toliko novica, ampak molk medijev. Ob rekah črnila, ki je bilo prelito okrog predloga zakona, bi človek pričakoval, da bodo mediji pisali tudi o mnenju Državnega sveta. Pa ni tako, ampak o tem lahko preberete nekaj skromnega le na MMC-ju RTV Slovenija in na spletnih straneh radia Ognjišče.

Drugi molčijo. Se vračajo sedemdeseta leta, ko so komisarji na CK-ju urednikom predpisovali, o čem smejo pisati in o čem ne? Google odhaja iz Kitajske zaradi medijske nesvobode, ker mora filtrirati dostopne informacije. Kdo bo odšel pri nas saj se lahko počutimo prav tako kot Kitajci, Kubanci ali Severni Vietnamci… Kdo so naši novi Kardelji in Kidriči? Morda pa jih ne potrebujemo, ker novinarji in uredniki podpirajo eno stran debate, o drugi pa molčijo.

Kam plovemo?  Človek, ki se informira iz medijev, mora nujno priti do zaključka, da levičarji in liberalci povedo vse, kar je vredno vedeti. Kdor se z njimi ne strinja, pač ni vreden pozornosti. Ali pa ga sploh ni… Dober dan Slovenija! Zbudi se!

Povzeto po:

Jože Bartolj, Radio Ognjišče, blog