Če smo okradeni za pokojninske prispevke, je to le naš problem!

16
Delavci na gradbišču
Delavci na gradbišču

Državljani smo želeli državo, kjer bomo varni. Po 27. letih naše države, ko naj bi delovala pravna država, te ni za običajne državljane.Pred časom je v razpravi na parlamentarnem odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide DZ RS predstavnik ministrstva za finance Tilen Božič poudaril, da je prav obveščenost delavca o tem, da prispevki niso plačani, lahko prvi korak k učinkovitemu pregonu kršilcev predpisov. Po več kot četrt stoletja naše državnosti, je za politiko in oblast velik »napredek« že to, da nas bo sedaj celo državna inštitucija – Zavod za pokojninsko invalidsko zavarovanje (ZPIZ) opozarjala na naše neplačane prispevke. Z drugimi besedami, bolj pravimi besedami, sporočali nam bodo, da smo okradeni. Doslej smo morali zaposleni kar sam skrbeti in preverjati, če je naš delodajalec plačal prispevke. Če jih zadržal zase, nas je okradel za del plače, kar ima posledico nižje pokojnine. ZPIZ je sicer edini nosilec in izvajalec sistema obveznega pokojninskega invalidskega zavarovanja in njegovo poslanstvo je uresničevanje socialne varnosti zavarovancev in uživalcev pravic! Njegova pomembna nova naloga je obveščanje delojemalcev o posledicah, če delodajalci prispevke sicer obračunavajo, jih pa ne izplačujejo. Berem: «Nova zakonodajna ureditev nedvoumno namreč terja tudi od delavcev, ki bodo dobili takšna obvestila od zavoda, da skladno s pravno ureditvijo pravočasno uresničujejo tudi svoje pravice in tako prispevajo k izboljšanju pravne varnosti.«

Dokazno breme za dokazilo pokojninske dobe torej še naprej ostaja pri delavcu. Breme ostaja na zgaranih delavcih, gradbincih, gozdarjih, smetarjih, …,  ki so verjeli plačilni listi in državi, da je pri delodajalcih pobrala prispevke njihovo za pokojninsko zavarovanje. Politika znova sporoča zaposlenim:«Če ste okradeni za pokojninske prispevke, je to le vaš problem! Pravna država vam je na razpolago!«

Res ni nikogar sram v državi prava?

16 KOMENTARJI

 1. Politika znova sporoča zaposlenim: “Če ste okradeni za pokojninske prispevke, je to le vaš problem! Pravna država vam je na razpolago!”

  Res je. Pametno je, da se na to spomnimo ob volitvah. Voliti kriminalce in potem pričakovati pravno državo, je blago zapisano neresno.

 2. Delavci spet ogoljufani, država spet nemočna?!
  DNEVNIK Pisma bralcev – sreda, 22.02.2012
  Vegrad, spet 500 delavcem neplačani in ukradeni prispevki, na plačilni listi pa vse O.K. Če bi se to zgodili zaposlenim pri vladi, parlamentu, javnim uslužbencem, denimo zaposlenim na univerzi in še kje, bi padla vlada, tako pa je skoraj vse O.K. Hipokrizija par excelence! Minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak pa je dejal, da je država skoraj nemočna, da pa je njihova naloga zagotoviti pravno državo.
  Standardna izjava vseh politikov, ne prvič: “Mi nič ne moremo, verjemite, se trudimo.” Imajo pa oblast in plačo! Mogoče ne razumejo, ne znajo? Niso pokvarjeni, saj so naši? “Mislim, da morajo stopiti pred roko pravice in da se mora to zgoditi takoj, sicer tukaj pade pravna država. Če se to ne zgodi, to pomeni, da bodo podoben pristop ubrali tudi drugi,” je bil jasen Vizjak.
  Zakaj že imamo državo, javno stroko, politične stranke, zakonodajno in izvršno oblast? Ali inšpektorji, tožilci, policija niso del pravne države in izvršne oblastim v pristojnosti vlade in ministrov? Saj gre ja za vsem na očeh poznano goljufijo, krajo dela zaslužene in na plačilni listi goljufivo prikazane plače delavcem?
  Skoraj 13 let je zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju dovoljeval odlog, odpis in obročno plačilo. Nazadnje so ustavni sodniki naredili, česar politika ni hotela: iz zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju so odstranili besedilo, ki je delodajalcem omogočalo odlog, obročno plačilo, odpis in delni odpis prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje zaposlenih. Kratena je bila njihova ustavna lastninska pravica, to je pravica do celotne plače. Fevdalizem in tlačanstvo, mar ne? Rezultat dela premierja mag. Antona Ropa pa še koga! Politiki, levi in desni, pa so se potem še dolgo širokoustili, kako pomagajo podjetjem. V bistvu pa so pomagali lastnikom, kapitalu. In to kar z denarjem delavcev, ne pa s svojim osebnim denarjem. Politiki so torej pomagali lastnikom tako, da ti za delavce niso plačevali prispevkov za socialo in pokojnino, zdaj pa še za dodatno delavčevo zavarovanje!? Na plačilni listi pa je vse O.K. Kje je ta nenakazani denar delavcev? Povsem očitna goljufija! Nekdanji minister mag. Janez Drobnič pa tedaj, delavci so sami krivi!?
  Ali ni ta goljufija delavcev že enkrat zadostni razlog za ukrepanje države, minister mag. Andrej Vizjak in kolegi?! Tudi vi in poslanci ste vendar že enkrat na potezi! Ne samo sindikati, oni nimajo toliko pristojnosti, saj ne nadzirajo inštitucije pravne države. Kdo torej odgovarja za delovanje pravne države?! Izvoljena politika, menda ne ljudstvo! Pravna država pa spet samo srepo gleda, kot da delavci niso državljani, davkoplačevalci. Očitno so postranska zadeva!?
  Kje so očetje delovnega naroda, predsednik dr. Danilo Türk, bivši predsednik Milan Kučan, prvi predsednik parlamenta dr. France Bučar, oče naroda dr. Janez Stanovnik, sami pravniki, borci za pravice, samo koga? Tudi Zbor za republiko je ob teh primerih povsem tiho, saj očitno sami lepo živijo, so pa elitni desni pravniki, z bivšim ministrom dr. Lovrom Šturmom na čelu! Je to elita naroda, ki skrbi za narod, ki jo redi?
  Da, kje so pa naši kulturniki, zadnji branitelji naroda, države? Ali res nihče ne čuti kančka solidarnost z ogoljufanimi delavci, tokrat s 500 delavci Vegrada? Ali nihče ne čuti vsaj kančka empatije, ki je temelj delovanja demokracije? Kultura hipokrizije! To ni omika za človeka! To ni demokracija za človeka, le za elito!?
  Franc Mihič, Ribnica
  Objava tudi v ONA+ -Marec 2012

 3. ZPIZ JE NEURADNA SRBSKA USTANOVA, ki uničuje RESNICO, PRAVIČNOST, PRIDNOST in DEREGULIRA in DEMODULIRA ZAVEDNE SLOVENCE. Dokazuje in izkazuje MAFIJSKO DELOVANJE, REGULIRA DELOVANJE SODIŠČ in POLITIKO UREJA V MAFIJSKO UREDITEV. Nima podatkov za katere je bil ustanovljen in plačan. JE LEGLO NEPOŠTENIH KRIMILALNIH SAMODRŽČCEV. ZA POVRH ŠE VEDNO URADNO DELUJE DELUJE NEURADNO IN ZA PRIVILEGIRANCE. HKRATI PA, KOT ZAVOD NI USTANOVLJEN V SKLADU Z ZAKONOM O ZAVODIH. TO STANJE JE PUŠČENO OB STRANI. NE DOTAKNEJO SE GA NE OLTIKI, NE NOVINARJI, NE IZKORIŠČANI. KO BO UREJEN ZPIZ S POKOJNINAMI NE BO VEČ TEŽAV.

  • Ni res! Preberite:Situacija je katastrofalna!
   ONA, 4. april 2017

   Tako se je glasil moj prispevek v Delu, Pisma bralcev, 2. februarja 2014, citiram: »Socialna država nikjer, tudi v demokraciji, ne funkcionira, če zagovorniki in nosilci zakonske socialne zaščite, tudi delojemalcev, to je politiki, strokovnjaki, predvsem pa če sindikati, njihovi vodje, govore eno, ravnajo pa popolnoma drugače. Vedno znova berem članek Vlada ščiti direktorje, ki ne plačujejo prispevkov zaposlenih, in sem osupel in nad izjavo sindikalista Milana Utroša, sicer predsednika sveta ZPIZ-a, ki pravi: »Največji sistemski nesmisel je, da je delavec tisti, ki mora terjati tisto, česar ni opravil njegov delodajalec. Če delodajalec ni odvedel prispevkov, jih ni odvedel državi oziroma njeni inštituciji, ne pa delavcu. Zato pa mora poskrbeti država s svojimi inštitucijami.« Povsem logično in prav! Kaj torej pri nas počno politiki in stranke, katerih člani so tudi prizadeti delavci in člani sindikatov? Kaj počno sindikalisti v državnih inštitucijah, nadzornih svetih, v DS-RS? Kdo so ti člani, liderji in predstavniki opeharjenih članov sindikatov, delavcev? Kaj počne in meni Inštitut za delo pri pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in podobne inštitucije? Vsi dobe dobro plačilo za skrb in zaščito prizadetih delavcev, a kje so rezultati? V Svetu ZPIZ-a je večina članov sindikalistov in upokojencev, to je tovarišev prizadetih in oškodovanih delojemalcev, in vlade. Ti imajo vso pristojnost, to je oblast in odgovornost, da poskrbe, da ZPIZ dobi prispevke zaposlenih, kot je pravilno povedal sam predsednik. Tudi Svet ZPIZ-a je del poklicanih in odgovornih inštitucij, ki jih ima država. Pa se le zgražajo in čudijo, kot vsakdo doma ob TV in kavi. Kaj in kje je tu odgovornost politikov, strokovnjakov in vodilnih v sindikatih! Odgovor dolgujejo vsem davkoplačevalcem, ki plačamo vse anomalije nedelovanja inštitucij države! Predsednik Sveta ZPIZ-a ima povsem prav, ta situacija je katastrofalna!«
   Žal je še vedno katastrofalna.
   Berem, družba Litostroj Jeklo dolguje pet milijonov evrov za prispevke in davke, obračunane iz delovnega razmerja, pa za plače in za dodatno pokojninsko zavarovanje. Družba, ki je v večinski državni lasti. Prispevkov ne plačujejo že leta. Kako se je to zgodilo in kdo je kriv, da podjetje z neplačevanjem prispevkov lahko preživi toliko časa?
   Svet zavoda ZPIZ-a sestavlja 26 članov, od tega 7 članov imenuje Vlada Republike Slovenije, ti so: mag. Nataša BELOPAVLOVIČ, Valter DROZG, Miloš PAVLICA, mag. Mojca PIRNAT, dr. Tone PLOJ, Jože RANGUS, Mitja ŽIHER , dalje 7 članov imenujejo sindikalne zveze oziroma konfederacije reprezentativne za območje države, ti so: Lučka BÖHM, Aljoša ČEČ, Dorotej ČUČEK, Nadja GÖTZ, Zdenko LORBER, Marjana PANTAR MALEC Milan UTROŠA, 7 članov imenujejo delodajalska združenja na ravni države, ti so: Vera ALJANČIČ FALEŽ, Dušan BAVEC, Tomaž BERNIK, Janez BRAUNE, Tatjana ČERIN, Samo ROŠ, Jože SMOLE, dalje 3 člane imenujejo zveze oziroma organizacije upokojencev na ravni države, ti so: Breda PEČAN, Branko PINTAR, Anka TOMINŠEK, dalje 1 člana imenuje reprezentativna invalidska organizacija za delovne invalide, ta je Dragutin NOVAK in 1 člana izvolijo delavci zavoda, ta je Tone ZORC.
   Svet ZPIZ-a ima moč, pristojnost in odgovornost, da sproži postopke, da bodo ZPIZ –u plačani pokojninski prispevki, ki so jih zaposleni že zaslužili in so njihova lastnina, ki so jih oz. so jo zaposleni dali na razpolago državi in ZPIZ –u., saj tudi za ZPIZ menda velja:«Če delodajalec ni odvedel prispevkov, jih ni odvedel državi oziroma njeni inštituciji, ne pa delavcu. Zato pa mora poskrbeti država s svojimi inštitucijami.« Zaposleni sicer ne rabijo take brezbrižne in krivične države.

   Predsednik Sveta zavoda, g. Milan Utroša, kaj bo storil ZPIZ oz. Svet zavoda da pridobi zaslužene prispevke zaposlenih?

   Franc Mihič

 4. Po zakonu je ZPIZ- Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je sicer edini nosilec in izvajalec sistema obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja in njegovo poslanstvo je uresničevanje socialne varnosti zavarovancev in uživalcev pravic.
  Njegova pomembna nova naloga je, da mora zavod delavca obvestiti o tem, kakšne so oziroma bodo posledice, če je njegov delodajalec sicer obračunal prispevke, jih pa ni plačal.
  Nova zakonodajna ureditev nedvoumno namreč terja tudi od delavcev, ki bodo dobili takšna obvestila od zavoda, da skladno s pravno ureditvijo pravočasno uresničujejo svoje pravice in tako prispevajo k izboljšanju pravne varnosti.
  Kako je mogoče, da je sprejet takšen zakon, v posmeh zaposlenim, ki jim niso plačani prispevki za pokojnino in morajo po novem sami »uresničevati svoje pravice«, državna inštitucija – ZPIZ pa nima nobene odgovornosti da poskrbi za izterjavo sredstev, ki mu jih je vsak zaposleni daje vsak mesec na razpolago, a jih delodajalec zdrži kar zase. To je kraja sredstev ZPIZ-u in goljufija zaposlenih, ki bodo imeli nižje pokojnine.
  Kako je mogoče, da se to dogaja, ko je s Svetu Zavoda ZPIZ-a, ki šteje 26 članov, od tega je samo 7 članov iz vrst delodajalcev?
  Svet zavoda ZPIZ-a sestavlja 26 članov, od tega 7 članov imenuje Vlada Republike Slovenije, ti so: mag. Nataša BELOPAVLOVIČ, Valter DROZG, Miloš PAVLICA, mag. Mojca PIRNAT, dr. Tone PLOJ, Jože RANGUS, Mitja ŽIHER , dalje 7 članov imenujejo sindikalne zveze oziroma konfederacije reprezentativne za območje države, ti so: Lučka BÖHM, Aljoša ČEČ, Dorotej ČUČEK, Nadja GÖTZ, Zdenko LORBER, Marjana PANTAR MALEC Milan UTROŠA, 7 članov imenujejo delodajalska združenja na ravni države, ti so: Vera ALJANČIČ FALEŽ, Dušan BAVEC, Tomaž BERNIK, Janez BRAUNE, Tatjana ČERIN, Samo ROŠ, Jože SMOLE, dalje 3 člane imenujejo zveze oziroma organizacije upokojencev na ravni države, ti so: Breda PEČAN, Branko PINTAR, Anka TOMINŠEK, dalje 1 člana imenuje reprezentativna invalidska organizacija za delovne invalide, ta je Dragutin NOVAK in 1 člana izvolijo delavci zavoda, ta je Tone ZORC.
  Svet ZPIZ-a ima moč, pristojnost in odgovornost, da sproži postopke, da bodo ZPIZ –u plačani pokojninski prispevki, ki so jih zaposleni že zaslužili in so njihova lastnina, ki so jih oz. so jo zaposleni dali na razpolago državi in ZPIZ –u., saj tudi za ZPIZ menda velja:«Če delodajalec ni odvedel prispevkov, jih ni odvedel državi oziroma njeni inštituciji, ne pa delavcu. Zato pa mora poskrbeti država s svojimi inštitucijami.« Zaposleni sicer ne rabijo take brezbrižne in krivične države.
  Kako je torej mogoče, da po ZPIZ samo opozarja zaposlene o neplačanih prispevkih?
  Kako je mogoče, da se uveljavi interes delodajalcev, ko je v Svetu zavoda- ZPIZ le 7 članov iz vrst delodajalcev, preostalih je pa 19? Kdo je preostalim članom, zlasti iz vrst sindikatov in upokojencev dal mandat, da ne ščitijo ogoljufane zaposlene?
  Kdaj bo katera politična stranka, ki se prizadeva za pravičnost in transparentnost, ali kateri medij to raziskal in objavil?

 5. Kaj ni res, g, Mihič?
  RES JE, da je ZPIZ NEUSTAVNO DELUJOČA IN NEUSTAVNO USTANOVLJENA , TOREJ USTATVNO NEZAKONITA DRUŽBA.
  Res je, da ta DRUŽBA OBVLADUJE SODIŠČE in UNIČUJE ZAVEDNE SLOVENCE.
  RES JE, DA ZPIZ izplačuje PRIVILEGIRANE POKOJNINE PRIVILEGIRANCEM TOVARIŠEM, tistim PA, KI SMO zavedi SLOVENCI, odreka POKOJNINO USTREZNO VPLAČANIM PRISPEVKOM IN IZPOLNJENIM POGOJEM!
  RES JE, DA JE NUJNA USTAVNO SKLADNA UREDITEV POKOJNINSKEGA ZAVAROVANJA, KI BO FUNKCIONIRALA DEMOKRATIZIRANO TRŽNO SKLADNO IN OMOGOČALA RAZLIČNE OBLIKE VARČEVANJA.
  RES JE, DA ZPIZ VODIJO NESPOSOBNI KADRI.
  RES JE, DA SE KAJ TAKŠNEGA, KOT JE ZATEČENI ZPIZ, NIKOLI NE BI SMELO NASTATI.
  RES JE, DA JE NUJNA CELOVITA POKOJNINSKA REFORMA, KI BO OB ZAČETKU VSTOPA V OKOLJE OBVEZNEGA PLAČEVANJA INDIVIDUALNO POGODBENO DEFINIRALA MINIMALNE POKOJNINSKE POGOJE IN POVRNITEV VSEH NEIZPLAČANIH VLOŽKOV V PRIMERU PREDČASNE UMLJIVOSTI PREIDEJO V LAST DEDIČEV.
  RES JE, DA JE NEZAKONITO DELUJOČA DRUŽBA MAFIJSKA DRUŽBA, KI NE MORE OBVLADOVATI DELOVANJA SODIŠČ, KOT SE TO PRAKTIČNO DOGAJA (tudi v mojem primeru) in biti sestavni del GOSPODARSKEGA DELOVANJA.
  RES JE, DA JE NUJNO POTREBNA CELOVITA REFORMA UPOKOJITVENE POLITIKE.
  RES JE, DA ZPIZ NAŽIRA TEMELJNO KAPITALSKO IN ŽIVLJENJSKO SUBSTANCO SLOVENSTVA.
  RES JE, DA JE JE POTREBNO POSLOVNE DRUŽBE, KI NE PLAČUJEJO PRISPEVKOV NEMUDOMA ODPRAVITI IN ODGOVORNE SANKCIONIRATI.
  RES JE DA ZPIZ NIMA PODATKOV O PREJETIH PRISPEVKIH SLI SE LAHKO SPRENEVEDA, DA JIH NIMA!, ČEPRAV SO PLAAČNI PRAV ZATO, DA BI JIH PRAV ONI IMELI!
  KAJ ŠE NI RES, G. MIHIČ?

 6. Kaj ni res, g, Mihič?
  RES JE, da je ZPIZ NEUSTAVNO DELUJOČA IN NEUSTAVNO USTANOVLJENA , TOREJ USTATVNO NEZAKONITA DRUŽBA.
  Res je, da ta DRUŽBA OBVLADUJE SODIŠČE in UNIČUJE ZAVEDNE SLOVENCE.
  RES JE, DA ZPIZ izplačuje PRIVILEGIRANE POKOJNINE PRIVILEGIRANCEM TOVARIŠEM, tistim PA, KI SMO zavedi SLOVENCI, odreka POKOJNINO USTREZNO VPLAČANIM PRISPEVKOM IN IZPOLNJENIM POGOJEM!
  RES JE, DA JE NUJNA USTAVNO SKLADNA UREDITEV POKOJNINSKEGA ZAVAROVANJA, KI BO FUNKCIONIRALA DEMOKRATIZIRANO TRŽNO SKLADNO IN OMOGOČALA RAZLIČNE OBLIKE VARČEVANJA.
  RES JE, DA ZPIZ VODIJO NESPOSOBNI KADRI.
  RES JE, DA SE KAJ TAKŠNEGA, KOT JE ZATEČENI ZPIZ, NIKOLI NE BI SMELO NASTATI.
  RES JE, DA JE NUJNA CELOVITA POKOJNINSKA REFORMA, KI BO OB ZAČETKU VSTOPA V OKOLJE OBVEZNEGA PLAČEVANJA INDIVIDUALNO POGODBENO DEFINIRALA MINIMALNE POKOJNINSKE POGOJE IN POVRNITEV VSEH NEIZPLAČANIH VLOŽKOV V PRIMERU PREDČASNE UMLJIVOSTI PREIDEJO V LAST DEDIČEV.
  RES JE, DA JE NEZAKONITO DELUJOČA DRUŽBA MAFIJSKA DRUŽBA, KI NE MORE OBVLADOVATI DELOVANJA SODIŠČ, KOT SE TO PRAKTIČNO DOGAJA (tudi v mojem primeru) in biti sestavni del GOSPODARSKEGA DELOVANJA.
  RES JE, DA JE NUJNO POTREBNA CELOVITA REFORMA UPOKOJITVENE POLITIKE.
  RES JE, DA ZPIZ NAŽIRA TEMELJNO KAPITALSKO IN ŽIVLJENJSKO SUBSTANCO SLOVENSTVA.
  RES JE, DA JE JE POTREBNO POSLOVNE DRUŽBE, KI NE PLAČUJEJO PRISPEVKOV NEMUDOMA ODPRAVITI IN ODGOVORNE SANKCIONIRATI.
  RES JE DA ZPIZ NIMA PODATKOV O PREJETIH PRISPEVKIH SLI SE LAHKO SPRENEVEDA, DA JIH NIMA!, ČEPRAV SO PLAAČNI PRAV ZATO, DA BI JIH PRAV ONI IMELI!
  KAJ ŠE NI RES, G. MIHIČ, MIHIČ?

   • Kaj bom jaz storil. PIŠEM nerazumnim o Resnici življenja v okolju Resnice življenja. Opazujem nesmisel in propadanje takšnih, ki niso ničesar o čemer pišejo razjasnili niti sebi. Skrbim za svojo energijsko samoobnovo in se SAMOOBNAVLJAM , pote ko sem se SAMOOSVOBODIL navlak in eternih nesnag. Nisem odgovoren zase, dovolj je in zadošča, da vem vse potrebno o sebi. Drugi niso moja skrb, drugi so svoja skrb. In vem, kako deluje ENERGIJA in ne prestrašijo me FANATIKI , SKEPTIKI, in PROTI SEBI SAMODELUJOČI. Meni se ne mudi. Mudi se umirajočim, ki se samouničujejo. Komu pa ostane bogastvo, ki je pokradeno, tudi tisto pošteno pridelano, če ga je kaj? Mar je težko pravilno odgovoriti? NI. Ostane živečemu, ki se samoobnavlja, torej ne propada, in mu ne zmanjkuje časa, ker zmore/m vse. Priporočam entropološko kognitivno spoznavanje sebe, Kdor pozna sebe, lahko spozna in razume tudi drugega. Mum ni treba skrbeti za krivičnost niti za odpuščanje ne za usode, bogove naključja, naklepnosti in drugo. Tako je g. Mihič, To delam in to ustvarjam in mi je v vseh krivičnostih, ki jih izvajajo UMRLJIVI IZKORIŠČEVALCI MALO MAR. Le sporočam jim, da o sebi ničesar ne vedo, da ravnajo napačno in da se naj spoznajo, preden dokončno čezgeneracijsko za vedno izginejo iz materializiranega stanja, dušnega pa naj ne pričakujejo, ker ne OBSTAJA.

 7. Politika v DZ in vlada torej oškodovanim zaposlenim sporoča:«Če ste okradeni za prispevke, je to le vaš problem! Pravna država vam je na razpolago!« Oškodovani delavec mora torej sam poiskati pravico na sodišču.

  Nemška država pa ima za takšna ravnanja sledeč zakon, kjer se že prvi člen zakona glasi:

  (1) Delodajalec, ki pristojnemu zavodu ne plača prispevkov za socialno zavarovanje vključno s prispevki za delovno dobo, se ne glede na to, ali je bila plača izplačana ali ne, kaznuje z zaporno kaznijo do pet let.

  Nemška država kaznuje, če delodajalec ne plača prispevkov, ne glede ali je bila plača izplačana ali ne.

  Slovenska država pa s zakonom »poskrbi«, da ZPIZ obvesti zaposlenega, da zanj niso plačani prispevki in naj to sam uredi.

  Ali res ni nikogar sram, da mora pri nas vsak sam poskrbeti, da dobi zasluženo pokojnino.
  Zakaj sploh imamo državo z ogromno javno upravo.

 8. Kaj ni res, g, Mihič?
  1. RES JE, da je ZPIZ NEUSTAVNO DELUJOČA IN NEUSTAVNO USTANOVLJENA , TOREJ USTATVNO NEZAKONITA DRUŽBA.
  2. Res je, da ta DRUŽBA OBVLADUJE SODIŠČE in UNIČUJE ZAVEDNE SLOVENCE.
  3. RES JE, DA ZPIZ izplačuje PRIVILEGIRANE POKOJNINE PRIVILEGIRANCEM TOVARIŠEM, tistim PA, KI SMO zavedi SLOVENCI, odreka POKOJNINO USTREZNO VPLAČANIM PRISPEVKOM IN IZPOLNJENIM POGOJEM!
  4. RES JE, DA JE NUJNA USTAVNO SKLADNA UREDITEV POKOJNINSKEGA ZAVAROVANJA, KI BO FUNKCIONIRALA DEMOKRATIZIRANO TRŽNO SKLADNO IN OMOGOČALA RAZLIČNE OBLIKE VARČEVANJA.
  5. RES JE, DA ZPIZ VODIJO NESPOSOBNI KADRI.
  6. RES JE, DA SE KAJ TAKŠNEGA, KOT JE ZATEČENI ZPIZ, NIKOLI NE BI SMELO NASTATI.
  7. RES JE, DA JE NUJNA CELOVITA POKOJNINSKA REFORMA, KI BO OB ZAČETKU VSTOPA V OKOLJE OBVEZNEGA PLAČEVANJA INDIVIDUALNO POGODBENO DEFINIRALA MINIMALNE POKOJNINSKE POGOJE IN POVRNITEV VSEH NEIZPLAČANIH VLOŽKOV V PRIMERU PREDČASNE UMLJIVOSTI PREIDEJO V LAST DEDIČEV.
  8. RES JE, DA JE NEZAKONITO DELUJOČA DRUŽBA MAFIJSKA DRUŽBA, KI NE MORE OBVLADOVATI DELOVANJA SODIŠČ, KOT SE TO PRAKTIČNO DOGAJA (tudi v mojem primeru) in biti sestavni del GOSPODARSKEGA DELOVANJA.
  9. RES JE, DA JE NUJNO POTREBNA CELOVITA REFORMA UPOKOJITVENE POLITIKE.
  10. RES JE, DA ZPIZ NAŽIRA TEMELJNO KAPITALSKO IN ŽIVLJENJSKO SUBSTANCO SLOVENSTVA.
  11. RES JE, DA JE JE POTREBNO POSLOVNE DRUŽBE, KI NE PLAČUJEJO PRISPEVKOV NEMUDOMA ODPRAVITI IN ODGOVORNE SANKCIONIRATI.
  12. RES JE DA ZPIZ NIMA PODATKOV O PREJETIH PRISPEVKIH SLI SE LAHKO SPRENEVEDA, DA JIH NIMA!, ČEPRAV SO PLAAČNI PRAV ZATO, DA BI JIH PRAV ONI IMELI!
  13. KAJ ŠE, NI RES, G. MIHIČ?

 9. Se pa res spoznaš g. Mihič, na represijo! Kje je tvoja človečnost? Človečnost je razumevanje, je ponujanje poti k pravičnosti in spreminjanju. Kaznovati, nekoga, ki je kriv in ga v zaporu, ločenega od družbe močnostno kaznovati, je korak proti samemu sebi. Nič boljše ni od neizpolnjevanja človečnosti, koga kaznovati in ga preživetveno hraniti. Hraniti ga je potrebno s samoosvobajanjem, ki je v spreminjanju s prepoznavanjem nepravilnega in nepravičnega, da se umno obrne k pravemu in pravičnemu ter pravilnemu. Dobi naj pogoje v katerih je odškodoval druge in se v istih pogojih spremeni ali samoosvojitveno uredi v tvoren družbeni soelement ali ciklično odmre. Tako bom dojel sebe in smisel svojega življenja, ker bo lahko dosegel samoobnovljivi obstoj in smisel življenja v svojem BiUmu ali v BiUmnem cikličnem samoosvobajanju in smiselnem samoobnavljanju.

 10. Samo … “Človečnost je razumevanje, je ponujanje poti k pravičnosti in spreminjanju. Kaznovati, nekoga, ki je kriv in ga v zaporu, ločenega od družbe močnostno kaznovati, je korak proti samemu sebi”…
  ——————
  Kazen je vzgojna, pravijo. Lepše bi nam bilo, če bi bili že v družinah vsi lepo vzgojeni. No kot vidiš, nismo !
  Tako kasneje ta naloga hočeš nočeš pade na državo.
  Se pa strinjam, da je pot k človečnosti zelo težka!

Comments are closed.