Casnik.si vstopa v radijski medij

39

Z današnjim dnem začenja spletni magazin Casnik.si sodelovanje z radijem Ognjišče. Vsako sredo bo na sporedu eden od aktualnih komentarjev v rubiriki »Komentiramo s spletnim portalom Casnik.si«. Besedilo bo objavljeno tudi na radio.ognjisce.si.

Prepričani smo, da so komentarji “spletnega magazina z mero” Casnik.si, zanimivi tudi širši, ne samo spletni publiki. S svojo prisotnostjo želimo vzpodbuditi h aktivnemu udejstvovanju čim več posameznikov, ki bi z oblikovanjem svojega mnenja prispevali k kvalitetni refleksiji dogajanja v naši državi.

Vabljeni h poslušanju vsako sredo ob 14.45.

Ekipa spletnega portala Casnik.si

39 KOMENTARJI

 1. Samo plačila nikar ne pričakujte. 🙂 , slišim, da situacija na RO ni rožnata, kar se tiče financ.

  Ko bo ukinjen neupravičen privilegij, da ta privatni Radio ne plačuje oddajnikom kot ostale privatne radijske postaje, bo situacija še slabša.

  In spet bo katastrofa za slovenski medijski prostor, saj bomo prikrajšani za edine objektivne novice, edino neodvisnin Reporter nam bo še ostal. No verjetno boste situacijo s klerodesničarskimi PR članki popravljali tudi na Časniku.

  🙂

 2. “Ko bo ukinjen neupravičen privilegij, da ta privatni Radio ne plačuje oddajnikom kot ostale privatne radijske postaje”

  kaj???

 3. Čestitam, to je pa res dobra novica! Upam, da se s tem po zgledu prvih korakov na Časniku.si tudi izboljša uravnoteženost poročanja radija Ognjišče in s tem ustvari res spoštovanja vreden medijski prostor na desni strani političnega spektra.

 4. Ja, dragi Bah, tole:

  “Drugi razlog “začasnih odpuščanj” naj bi bil nov medijski zakon (pripravlja ga ministrica za kulturo Majda Širca), ki grozi, da bo ukinil radijske postaje posebnega pomena (teh je v Sloveniji okoli 20) in nepridobitne radijske postaje, takšen status pa ima edino Radio Ognjišče. To pomeni, zatrjuje Trstenjak, da bomo morali po novem plačevati oddajnike na točkah RTV Slovenija, “kar nam bo prineslo dodatnih 100 do 200 tisoč evrov. To bo grozljivka,” je prepričan Franci Trstenjak.”

  Torej, kot davkoplačevalec financiram PRIVATNI cerkveni Radio!!!!

  Prepričan pa sem, da bodo na Časniku, kot klasično liberalno usmerjeni ljudje s katoliškimi vrednotami zelo hitro in ostro nastopili proti temu. 🙂

 5. rx170, naredi dober zgled in pometi pred svojim pragom.

  Ostro nastopi proti temu, da moramo davkoplačevalci plačevati različne levičarske organizacije – med njimi tudi zasebno Zvezo borcev.

 6. rx, jaz kot davkoplačevalec financiram tudi Metelkovo, pa Kino Šiška, katerega prenova je stala kar nekaj letnih proračunov radija Ognjišče! S tako logiko torej na pridemo nikamor, je pa prav zanimivo, da ravno levica govori o takih in drugačnih “privatizacijah”, ko pa bi se iz svojega poslanstva morala najbolj zavedati, kaj to pomeni. Prav zanimivo, očitno se levica in kapitalizem združujeta …

 7. Za razne Metelkove se takoj strinjam, ZZB pa lahko financira tudi iz samo članarine, dragi Franček, dovolj nas je in vedno več nas bo.

  Janko, saj ljubitelji ameriškega nogometa tudi plačajo davek, pa hiša Šport TV, ki ga prenaša, nima takšnih beneficij kot Radio Ognjišče.

 8. **ZZB pa lahko financira tudi iz samo članarine, dragi Franček, dovolj nas je in vedno več nas bo. **

  Kdaj ib v kateri partizanski formaciji pa ste se borili, g. rx? Ali pa ste bili morda kurir, član OF ali česa podobnega?

 9. Tovariš Cefizelj, Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije ima v statutu natančno opredeljeno, kdo in kako se lahko včlani. Ostalo se pa vas ne tiče.

 10. In tovariš Dizma? Kot sem napisal, kar se mene tiče je dovolj članov in to niti ne bi bilo potrebno. Vendar dokler se financirajo nekatere druge strukture pa ni razloga, da bi se temu odpovedali, mar ne? 🙂

 11. Sam sicer nisem niti član ZZB niti ne poslušam Radia Ognjišče. Kakorkoli, popolnoma se strinjam z zgornjim sporočilom tovariša rx etc. . 🙂

 12. rx170, če mislite, da se lahko financirate iz članarine, pa se dajte. In recite vaši vladi, naj vas neha financirati.

  Če vas je vedno več, pa se res sami financirajte. Saj vas bo slej ko prej zmanjkalo.

 13. Seveda je razlog, da se skrajno levičarska organizacija odpove državnemu denarju – saj je to v dobro vseh ljudi. Pa še dober zgled bi dala.

  Do takrat je pa rx en navaden dvoličnež in hinavec, ki bi druge silil, da plačujejo njegove organizacije, za druge pa ne bi dal nič.

 14. ZZB bi se lahko kar ukinila, saj med Slovenci dela le škodo in razkol. Radio Ognjišče pa prinaša upanje in svobodo.

 15. ZZB naj se kar samoukine, saj danes med Slovenci ne dela drugega kot razkol in sovraštvo – predvsem do žrtev komunizma. Radio Ognjišče pa dela dobro delo.

 16. Vidim, da namenjanje dela davščin ZZB ne bo zadostovalo, zatorej resno razmišljam, da bi se tudi sam včlanil v dotično društvo. Za to, da se hudujejo občudovalci in bralci Zaveze, pa nekaj fičnikov gotovo ni prehud denar. 😉

 17. V ZDA imajo lahko status davščin oproščene neprofitne organizacije samo tiste ustanove, ki ne sodelujejo v političnih agitacijah za to ali ono politično stranko, kandidata ipd. Taka organizacija ne sme niti dopustiti niti vtisa, da ji je kateri kandidat ljubši.

  Po teh kriterijih radio Ognjišče pade na celi črti. Pred tem trobilom se še pokojni Komunist skrije.

 18. ah bah, očitno redno poslušate radio Ognjišče (glede na to, da dajete take sodbe)

  p.s. jaz ga namreč ne:)

 19. Jaz ga kar redno poslušam, ker so s primitivnostjo in cenenostjo svoje klero propagande pravzaprav zabavni.

 20. @1leny

  redno ne, ga pa. Redno berem drugega pankrta pokojnega Komunista – Družino. Severnokorejski mediji namreč v SLO niso dosegljivi, pa tadva najbolj približata medijsko enoumje. Pa še zabavna sta.

 21. Bah, kaže, da so uredniki Družine opazili, s kakšnim veseljem jo prebiramo. “Članki iz zadnje številke Družine so na voljo samo naročnikom. Ostali obiskovalci lahko preberete Družino na spletu po enem tednu od izdaje.” Novoletno darilo. 😉

 22. to je pa res lepo, da berete Družino in poslušate Ognjišče – morda se vas pa sčasoma še kaj prime 🙂

  lepo bi bilo tudi, če bi se na Družino naročili in se včlanili med podpornike radia Ognjišče (saj, če imate S.P. to lahko uveljavljate kot stroške), od oseb tako visokih etičnih načel pa res ne gre pričakovati zastonjkarstva.

 23. Spoštovani kolega Carlos, kljub temu, da se na “katoliški” poslovni fakulteti celo poučuje neka človeku prijazna in “vrednot polna” ekonomija, so tajkunske zgodbe vseeno pustile svoj pečat tudi na edini pravi in presveti Cerkvi. Duhovnost katoliških apetitov nikoli ni zmogla nahraniti. Sicer pa to, kolega Carlos, veste nedvomno bolje kot jaz.

  Ampak jaz sem registriran lahko bral Družino že prejšnji četrtek na spletu datirano z 2. 01.

  Spoštovana tovarišica Leny, svoj denar pa sem prepričan, da bova s kolegom Carlosom raje porabila za kaj koristnejšega. Npr. za dober šnicl in pir. Kot sem že napisal zgoraj; od duhovnosti in (lažnih) vrednot se ne daživeti. 🙂

 24. U, pa res 🙂

  Članki iz zadnje številke (9.1) so na voljo samo naročnikom. Očitno za katoliški tednik ni prvi in edini motiv širjenje božje besede 🙂

 25. Redakciji Časnik .si
  Prosim vas, da napišete kdo tvori to redakcijo, kdo so avtorji, kaj so po poklicu, koliko so stari…saj nekatere poznam, nekateri pa so mi neznani…Drugače je, če vep , “koga” bereš, kot pa če bereš NN pisca….
  Hvala

  P.S. Ste pa prestreljeni z udbaškimi provokatorji in plačanimi pisuni…tako, da je že ogabno….Ene trije ali štirje se stalno pojavljajo….Brišite jih !!

 26. Vsem, ki pišete na tem forumu, predlagam, da IGNORIRATE udbaške provokatorje….Saj ja točno veste, koga imam v mislih…Ne dajajmo jim veselja, da “debatiramo” z njimi, ne komentirajte njihovih pisarij, pogovarjajmo se normalni med seboj, te revčke pa pustimo, naj lajajo v Luno….
  Upam, da sem razumljiv…me prav zanima, če smo normalni ljudje sposobni neke dostojnosti. To pa vsekakor je upoštevanje mojega predloga !! Dovolj imam namreč tega, da na vseh forumih mrgoli divjaških zapisov enih in istih provokatorjev in rdečih zaslepljencev….Upam, da lahko tukaj to preprečimo !!!
  Hvala in lp vsem normalnim na tem forumu.

 27. “Demokrat”, spet pozivate ne le k cenzuri, pač pa kar k čistki? In to naj bi bilo demokratično? Hehehe. Ta je pa dobra.

 28. Sem že predlagal, naj administratorji teh strani napravijo poseben prostor, kamor bodo leteli komentarji dotičnih (štirih ali koliko jih je že); lahko z navedbo, kateri članek komentirajo, ni pa nujno, saj je lajna vedno enaka. Tako ne bo cenzure, ker bo tisti, ki jih želi brati, to možnost imel, za druge pa bo prihranek pri delu z miško, ko se je treba premikati skozi neslano izživljanje, s katerim si mislijo, da jezijo poštene ljudi. Zanimivo je, kako zvesto spremljajo cerkvene medije.

 29. I seveda, tovariš Klump, naši in nenaši, legitimna in nelegitimna stališča, mnenjski apartheid, segregacija komentatorjev, “separated but equal” … kako znano se sliši. In kdo bo ta nepristranski arbiter, reinkarnacija tovariša Ždanova poslednjih dni? Kar Vi mogoče?

 30. I, zakaj pa ne? Ampak vse tiste bombastične besede si pa izrekel ti sam, sploh ni bilo mišljeno tako hudo in zatiralsko. bah(ov absolutizem), rx170 (računalniški model) in cvet cvetov CC – trije ali eden, to je zdaj vprašanje. Zmaj se zna pojavljati v različnih oblikah. Strah ima pa (pre)velike oči. Cum grano salis, sapienti sat.

 31. O, pa si boste. Vas zanima, zakaj? Z istim razlogom, zaradi katerega ne morete pri miru pustiti tistega pršuta v shrambi in tiste tortice v hladilniku, pa čeprav se zavedate, da vam eno in drugo škoduje. 😉

 32. Rx170 in bah itak že ves čas kažeta, kako si predstavljata demokracijo – kot komunajzersko enoumje.

  Demokracija ni to, da Mladina lahko izvaja cenzuro, časnik je pa ne bi smel. Demokracija je to, da se lastnik sam odloči, koga bo toleriral in koga ne.

Comments are closed.