Carpe EU: pripravništva, razpisi in delo

0

carpe euCarpe EU  je mesečni pregled priložnosti za pripravništva in delo po Evropi, razpisov, nagradnih natečajev ter drugih koristnih informacij.

Pripravništva & zaposlitve

Si prevajalec/ka ali si zaključil/a študij jezikov? Obvladaš dva tuja jezika in imaš vsaj 12 mesecev izkušenj na organizacijskih mestih? Če so odgovori na zgornja vprašanja pritrdilni, pošlji življenjepis prevajalski agenciji Alkemist in postani njihov/a sodelovec/ka. Iščejo skrbnika prevajalskih projektov z ustrezno jezikovno izobrazbo za dolgoročno sodelovanje. Rok za prijavo: 30. november.
http://www.alkemist.si/zaposlitev.htm

Te zanima pripravništvo pri Svetu Evrope? Nanj se lahko prijaviš, če si že zaključil/a prvo bolonjsko stopnjo in znaš zelo dobro angleško ali francosko? Pripravništvo poteka med 10. marcem do 31. julijem 2014. Rok za prijavo: 24. januar 2014.
http://www.coe.int/t/jobs/traineeship_en.asp

Poznaš Transnacionalni program Območje Alp, ki izvaja evropske projekte za izboljšanje konkurenčnosti in privlačnosti območja s podporo skupnim aktivnostim na področjih, kjer je transnacionalno sodelovanje za doseganje trajnostnih rešitev najučinkovitejše? Prijavi se na prakso in se pridruži tehničnemu sekretariatu v Münchnu. Pogoji: zaključen študij (najmanj prva bolonjska stopnja), odlično znanje angleškega jezika, zanimanje za Alpe ter prostorsko načrtovanje, regionalni ekonomski razvoj, okoljske znanosti … Pričetek prakse: sredi januarja 2014. Čas trajanja: od 4 do 6 mesecev. Izbrani/a kandidat/a prejme 600 € mesečnega nadomestila in povratno karto za vlak do Münchna. Rok za prijavo: 1. december.
http://www.alpine-space.eu/fileadmin/media/News/Job_offers/2013-2014_Internship.pdf

Se želiš boriti za spoštovanje človekovega dostojanstva, sodelovati pri projektih, pomagati pri organizaciji v mladinski nevladni organizaciji Svetovna zveza mladih (WYA)? Če ti je tema blizu in bi rad/a odšel/a na prakso, se prijavi na prosto praktikantsko mesto v Bruslju. Trajanje prakse: 8. januar do 19. marec. Rok za prijavo: 26. november.
http://www.wya.net/news/events.html?eventid=427

Si študiral/a novinarstvo, komunikologijo, politologijo ali kakšno drugo družboslovno smer, se zanimaš za mladinsko politiko, zelo dobro znaš angleško in bi rad/a odšla na prakso v tujino? Prijavi se na šestmesečno prakso v evropski pisarni Eurodesk v Bruslju in opravljaj delo spletnega urednika. Zadolžitve: priprava in urejanje angleških vsebin, urejanje spletnega portala ipd. Praksa je plačana. Pričetek dela: 13. januar 2014. Rok za prijavo: 29. november.
http://jobs.euractiv.com/job/web-editor-intern-100825

Si študiral/a ekonomijo, je tvoje znanje angleškega jezika na zelo visoki ravni in iščeš prakso v tujini?Evropska bančna federacija išče praktikanta/ko za delo na oddelku Legal, Retail, Economic and Social Policy Department. Če boš izbran/a boš pomagal pri ekonomskih in statističnih zadevah. Praksa poteka v Bruslju, traja od šest mesecev do enega leta in se prične z januarjem 2014. Rok za prijavo: 29. november.
http://www.ebf-fbe.eu/uploads/EBF%202013%20Trainee%20economic%20&%20statistics%20Job%20Ad.pdf

Si še študent/ka ali mladi/a diplomant/ka? Ti analitično mišljenje ni tuje? Znaš veliko količino podatkov predstaviti na kratek način? Odlično znaš angleško (tako pisno kot tudi ustno)? Se spoznaš na družbene medije? Prijavi se na praktikantsko mesto za analitika družbenih medijev pri organizaciji Greenpeace v Amsterdam. Praksa traja šest mesecev (z delom se prične februarja 2014). Praksa je plačana. Rok za prijavo: 1. december.
http://www.greenpeace.org/international/en/about/jobs/Social-Media-Analyst-Internship/

Si želiš na prakso v Bruselj? Si pravkar končal/a študij? Te zanima, kako deluje trg dela in politika povezana s tem? Evropski center za podjetja z javno udeležbo in podjetja splošnega gospodarskega pomena išče mladega/o praktikanta/ko z odličnim znanjem angleškega jezika, ki bi se za šest mesecev pridružil/a njihovi ekipi. Pričetek prakse: 13. januar 2014. Rok za prijavo: 2. december.
http://www.ceep.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=236&Itemid=133&c43417316a8c0ddb72ab1893be164a25=21a79acbc97b4c5c460c3223fc9efe9a

Imaš diplomo iz evropskih študij, tekoče znaš angleško in iščeš priložnost v tujini? Prijavi se na plačano pripravništvo pri nevladni organizaciji Cable Europe v Bruslju. Praksa traja pet mesecev in se prične 1. januarja. Zadolžitve: pisanje poročil, pomoč pri organizaciji srečanj, pisanje informacijskih gradiv, spremljanje dejavnosti evropskih institucij ipd. Rok za prijavo: 4. december.
http://www.cable-europe.eu/vacancy-trainee-public-policy/

Si še študent/ka oz. že imaš BA diplomo iz prava, evropskih študij, politologije, mednarodnih odnosov ipd. in zelo dobro znaš angleško? The Hague Institute for Global Justice išče praktikanta/ko, ki bo raziskoval/a, pisal/a poročila, pomagal/a pri administrativnem delu in se bo pridružil/a njihovi ekipi za vsaj tri mesece. Izbrani kandidat/ka prejme štipendijo.
http://thehagueinstituteforglobaljustice.org/cp/uploads/downloadsnieuws/Internship-Program_1381932574.pdf

Si študent/ka oz. že imaš BA diplomo iz komunikologije, marketinga, politologije ipd., zelo dobro znaš angleško in te zanima praksa na področju komunikologije? The Hague Institue for Global Justice ti ponuja možnost za najmanj trimesečno prakso. Ukvarjal/a se boš z organizacijo dogodkov, z odnosi z mediji, urejanjem publikacij ipd. Če boš izbran/a, boš prejel/a štipendijo.
http://thehagueinstituteforglobaljustice.org/cp/uploads/downloadsnieuws/Internship-Program_1381932574.pdf

Študiraš podjetništvo, ekonomijo, informatiko, strojništvo, marketing, družboslovne vede ipd., znaš dobro nemško in bi rad/a pridobil nekaj praktičnih delovnih izkušenj? Svetovno znano nemško podjetje Daimler nudi številne raznolike možnosti za prakse v Stuttgartu in okolici. Obišči njihovo spletno stran in si pod razdelkom studying oglej možnosti za prakso (internship).
http://career.daimler.com/dhr/wms/daimler/index.php

Štipendije

Si študent/ka strojništva, elektrotehnike ipd., si vpisan/a v najmanj tretji letnik in bi rad/a seznanil/a z naprednimi tehnologijami, ki jih uporabljajo v japonskih podjetjih ter spoznal/a Japonsko in japonščino? Če so odgovori pritrdilni, si vabljen/a, da se poteguješ za štipendijo v okviru programa Vulcanus in za 11 mesecev (od septembra 2014 do avgusta 2015) odideš na Japonsko, kjer se udeležiš seminarja o Japonski, štirimesečnega tečaja japonskega jezika ter opravljaš prakso v japonskem podjetju. Štipendija krije potne stroške ter življenjske stroške na Japonskem. Rok za prijavo: 20. januar 2014.
http://www.eu-japan.eu/vulcanus-japan-0

Natečaji

Si star/a med 16 in 30 let ter že sodeluješ ali želiš sodelovati pri mladinskem projektu? Vabljen/a, da sodeluješ na tekmovanju za nagrado Karla Velikega 2014. Lepe denarne nagrade bodo podeljene projektom, ki krepijo razumevanje, spodbujajo razvoj skupnega občutka evropske identitete ter prikazujejo praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost. Poudarek projektov je lahko na organizaciji raznih mladinskih prireditev, izmenjavah za mlade ali na spletnih projektih evropskih razsežnosti. Prijavljeni projekti se morajo že začeti! Rok za prijavo: 24. januar 2014
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/sl/introduction.html

Imaš idejo, kako bi se borili proti visoki brezposelnosti? Misliš, da veš, kako bi izboljšali delovne pogoje za ljudi s slabo plačanim delom? Imaš idejo, kako bi povečali možnosti za 27 milijonov brezposelnih Evropejcev? Če je odgovor na katerega izmed zgornjih vprašanj pritrdilen, si vabljen/a, da sodeluješ na natečaju evropskih socialnih inovacij z naslovom Job Challenge. Izbrani projekti bodo bogato finančno nagrajeni. Dobrodošle so ideje iz vseh virov, sektorjev ipd. Rok za prijavo: 11. december.
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/innovation/policy/social-innovation/competition/index_en.htm

Si star/a med 18 in 31 let in bi se rad/a preizkusila v pisanju scenarija za radijsko igro, v kateri sodeluje do šest ljudi? Vabljen/a, da sodeluješ na natečaju za najboljši radijski scenarij, ki ga razpisuje britanski BBC? Pogoji: 53 minut dolg scenarij za radijsko igro, napisan mora biti v angleškem jeziku in še neobjavljen. Zmagovalec bo prejel nagrado v višini 2000 funtov ter izlet v London, kjer si bo lahko ogledal, kako bo njegova igra posneta v studiu. Rok za prijavo: 31. januar.
http://www.bbc.co.uk/programmes/p0043kb2/profiles/international-p0043kb2

Si rojen/a med leti 1995 in 1998, se zanimaš za naravoslovje, matematiko ali tehnologijo in bi rad/a odšel na mladinski tabor v tujino, kjer bi se srečal/a s svojimi vrstniki ter sodeloval/a pri projektu? Prijavi se na Mednarodni milenijski tabor 2014, ki bo med 3. junijem in 11. junijem 2014 v Helsinkih. Če boš izbran/a za udeležbo na taboru, boš imel/a pokrite vse stroške (vključno z letalsko karto). Rok za prijavo: 15. december.
http://www.technologyacademy.fi/events/millennium-youth-camp/

Novice

► Evropski parlament je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu potrdil besedilo programa Erasmus +, ki je bilo oblikovano po večmesečnih pogajanjih med Evropskim parlamentom, Komisijo in Svetom EU.

Program Erasmus + je oblikovan soglasno s cilji strategije Evropa 2020 za rast in delovna mesta. Ključni ukrepi, ki jih Erasmus + prinaša so: učna mobilnost posameznikov, sodelovanje za inovacije in dobre prakse ter podpora za reformo politik. Program pa vključuje tudi nekaj inovativnih predlogov, denimo jamstva za posojila študentom magistrskega študija, ki opravljajo študij v drugi državi članici. Študenti bodo posojila, za katera bo jamčila EU, dobili pod ugodnimi pogoji, odplačevati pa jih bodo začeli šele, ko dobijo zaposlitev.

V programu Erasmus +, za katerega bo v obdobju 2014–2020 EU namenila 14 milijard evrov, bo sodelovalo več kot 5 milijonov Evropejcev, starih od 13 do 30 let. (vir: izjava za javnost evropskega poslanca dr. Milana Zvera)

►V prejšnji izdaji CarpeEU smo poročali o natečaju za mobilne aplikacije App challenge. Z veseljem sporočamo, da se je na natečaj, ki ga organizira Društvo Združena Evropa pod vodstvom evropskega poslanca Lojzeta Peterleta ter podjetji Huawei in Microsoft, prijavilo kar 142 kandidatov. Približno 120 prijaviteljev se je pred dnevi zbralo skupaj na prvi delavnici, na kateri so sestavili ekipe. http://www.delo.si/druzba/infoteh/kar-142-prijavljenih-na-peterletov-natecaj-za-aplikacije.html

Dogodki

Si star/a med 16 in 30 let in te zanima, kaj se bo z Evropo zgodilo v prihodnosti? Pridi v Strasbroug in se pridruži dogodku European Youth Event, na katerem bo sodelovalo 5000 mladih Evropejcev. Na dogodku se bodo zvrstila predavanja, delavnice, politične debate in še mnogo drugih stvari. Dogodek bo potekal med 9. in 11. majem 2014.
http://epfacebook.eu/eye2014

Si filmski navdušenec/ka? Veš, da Evropski parlament vsako leto podeli nagrado LUX za spodbujanje filmskega ustvarjanja in da si lahko filme, ki so prišli v finale, brezplačno ogledaš tudi v Sloveniji. Glasuj za najboljši film: http://epfacebook.eu/bay in se poteguj za nagrado (obisk filmskega festivala v češkem mestu Karlovy Vary!).

Zanimivo branje

Pred kratkim je bil na portalu 24ur.com objavljen zelo dober članek z naslovom Svetovalci za zaposlovanje razkrivajo, kako do službe v tujini. Poleg nekaterih splošnih informacij so v članku predstavljene možnosti, ki jih ponujajo Velika Britanija, Švedska, Nizozemska, Avstrija, Belgija ter Nemčija ter najbolj iskani kadri v vsaki izmed zgoraj omenjenih držav. Vredno branja, če te zanima odhod v tujino! http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/zaposlovanje-tujina.html

Monika in Klemen