Capuder: Upam, da bo s srečnim koncem

1

Svetek, dan državnosti, je bil lep. Naj bo lep tudi delovnik in karkoli delamo, delajmo z ljubeznijo – ne delamo le zase in za naše družine, ampak tudi za našo domovino. Dr. Andrej Capuder v knjigi Osamosvojitvena vlada zapiše:

Ko ne bi bilo slovenstva, ne bi bilo teh dveh milijonov, ki vztrajajo na tem lepem koščku Zemlje, ki je že od nekdaj zbujal skomine tujcev. Obstali smo po vztrajnosti in nezaslišanih žrtvah naših prednikov. Pa tudi po srečnem naključju zgodovine. Ko bo se druga svetovna vojna obrnila drugače, nas ne bi bilo. Zato moramo biti Bogu hvaležni – naj tako rečem- za svoj obstoj in svojo dediščino. Za to, kar je v resnici naše, enkratno in neponovljivo.

Denar imajo vsi potujejo vsi, poješ, spakuješ in sprenevedaš se lahko v kateremkoli jeziku, ampak slovenstvo ostaja in mora ostati. Ker je to ljubezen do izročila, do domače besede, do pristne rabe, ki je ne nadomesti noben eksperiment. Ne zametuj starega prijatelja, novi mu ne bo enak.

Ampak zgodovina gre naprej, zgodbe še ni konec. Upam, da bo s srečnim koncem. 

Dr. Andrej Capuder v knjigi Osamosvojitvena vlada (Mohorjeva 2012, str. 420)

Foto: blog Marko Jenšterle


1 komentar

  1. PROFESOR DR. CAPUDER , veličina v našem prostoru . Že kot minister , je imel problemov s “kulturniki ” tipa ŽIVADINOV , ki se mu je ulegel , pristal , kar pred pragom ministrstva !
    Pri njemu so odgovori vedno jasni in na pravem mestu . Mediji ga izločajo kot sogovornika , saj rad začini s kakšno resnico , to pa moti zlasti levake !

Comments are closed.