Bruseljski inženiring za uničenje makedonskega naroda

11
http://www.vijesti.me

Makedonski parlament je 31. maja letos s komaj večino, 62 glasovi od 120 poslancev, glasoval za novo vlado, ki jo je sestavil Zoran Zaev, vodja makedonske levice. Nova vlada je takoj dobila očitno in malodane navijaško podporo »zunanjih faktorjev«: EU kot institucije, držav članic EU in njihovih veleposlanikov (predvsem ameriškega Baileya iz Obamove administracije).

Pomenljivo je, da so vsi ti poltretje leto prej aktivno sodelovali v rušenju konservativne vlade. Kršenje Dunajske konvencije, spreminjanje demokratičnih, zakonskih, etičnih in protokolarnih pravil, očitno vmešavanje v notranje zadeve suverene demokratične države sredi Evrope, vse je bilo dovoljeno in vse je strmelo samo k enemu cilju: nastaviti poslušno vlado po meri globalizma, ki bo takoj pristopila k samouničenju nacionalne biti, dezintegraciji državne suverenosti in bo poskrbela za uresničitev velikega načrta – zamenjave narodov, ver in tradicij v Evropi.

Predhodna (desna) vlada je neprodušno zaprla svojo mejo na balkanski poti stotisočerih »beguncev« na njihovem pohodu naselitve in islamizacije Evrope. To pogumno dejanje Makedoncev je preprečilo še večjo katastrofo v Zahodni Evropi. A ni bilo čestitk in zahval, če izvzamemo osamljene glasove držav Višegrajske skupine. Nasprotno. Ker je majhna, nepomembna in ekonomsko šibkejša država to naredila na svojo pest, se je zoper tedanjo makedonsko vlado zagnala mašinerija EU z namenom, da jo navidezno legalno odstavijo. Priskočili so na pomoč „levici“. Ta je vedela, da nima potrebnih glasov za zmago, zato je z vednostjo institucij EU že pred volitvami sklenila »pakt s hudičem«. Pa ne zato, ker bi bile albanske stranke hudič, ne, ampak zato, ker se je hudič skrival v podrobnostih – albanske stranke so za svoje sodelovanje v novi levi vladi postavile visoko ceno. Za Makedonce previsoko ceno. Dvojezičnost na vsem makedonskem državnem ozemlju, spremembo ustave, zakonov, ki bi na prvi stopnji spremenili karakter države: iz države, ki je »konstituirana kot nacionalna država makedonskega naroda, v kateri je zagotovljena popolna državljanska enakopravnost in trajno sobivanje makedonskega naroda z Albanci, Turki, Vlahi, Romi in drugimi nacionalnostmi, ki živijo v Republiki Makedoniji…«, v dvonacionalno državo, se pravi državo, ki jo sestavljata makedonski in albanski narod. Seveda, albanske stranke so imele s svojo v Tirani podpisano platformo v mislih že drugo stopnjo – postopno federalizacijo, odcepitev, priključitev in, seveda, ultimativen cilj na koncu, Veliko Albanijo. Albanski interes je bil ves čas zelo jasen. In interes makedonske levice tudi. Oblast za vsako ceno. Interes levičarskih politikov na plačilni listi Georga Sorosa, ki predstavljajo evropske institucije, a delujejo proti Evropi, je bil navidezno plemenit – demokracija, vladavina prava, sestop avtokratske politike. Toda v svojem bistvu je bil gnil: vlada brez moralnih zadržkov, ki je za prevzem oblasti pripravljena popolnoma uničiti lastno identiteto (ime, državna obeležja, praznike, jezik), bo vsekakor sledila tudi vsem »demokratičnim« nalogam, željam in ciljem.

In tako so, mimo pravilnikov in zakonov, izven uradne seje, brez zapisnika in štetja, po »izvolitvi« prvega albanskega predsednika sobranja, makedonskega parlamenta, Talata Džaferija, sledili prvi znaki novega življenja, vse v ne še prvih 100 dnevih nove vlade: po hitrem postopku zakon o LGTB pravicah, deklaracija o sprejem beguncev, intenzivni pregovori o spremembi imena, progresivni davek, vpeljevanje albanščine kot uradnega jezika na vseh ravneh. Vse pod budnim očesom »demokratičnega« Zahoda, ki ocenjuje napredek balkanske državice in v rokah drži palico in korenček. Demokratični Zahod, ki ga predstavljajo Mogherini, Fajon, Vajgl, Žbogar in drugi, sledi načrtu, ki seveda nima nikakršne veze s postulati Evropske skupnosti. Načrt je globalen, načrt je Sorosev. Uničenje nacionalnih držav.

Zdaj je načrt, da se ponovno odprejo vrata balkanski begunski poti, da bo lažje, hitreje in bolj učinkovito prišlo do zamenjave narodov, veroizpovedi in rase na evropskih tleh. In hkrati, da to ne bo tako do neba vpijoče, da ne bi Evropejci tega spregledali in se slučajno uprli temu inženiringu, je treba poskrbeti za »mehak prehod«. In tako nova leva makedonska vlada pripravlja zakonsko podlago za sprejetje »beguncev«, njihovo »integracijo« in – »last but not least« – po hitrem postopku (v desetih! dneh od prihoda) pridobitev makedonskega državljanstva. Vsa zadeva je »by book« zapakirana v Nacionalni akcijski načrt za integracijo beguncev 2017 – 2027. Beguncev, ki jih sedaj v Makedoniji ni, da ne bo pomote. Torej, katerih beguncev? Zanemarimo dejstvo, da v državi ni beguncev, ker jih je v vseh teh letih v Makedoniji ostala le peščica, ki je zaprosila za azil. Vprašajmo se rajši, kaj to pomeni. Ko bo po odprtju mej v Makedonijo prišla večja skupina migrantov, ki so popolnoma nekompatibilni z Evropejci in se sploh ne želijo integrirati, bo ta skupina v tednu dni in pol dobila državljanstvo. S svojim makedonskim državljanstvom pa bodo vplivali na demografsko sestavo makedonske družbe in povečali delež muslimanov na čez 50 odstotkov. Takšno potezo vladajoče levice (komunistov in bivših agentov Udbe) je »mednarodna skupnost« že blagoslovila leta 1994 in 1999, ko je bilo kosovskim Albancem, ki so kot begunci prišli v Makedonijo, podeljeno čez 150.000 državljanstev. Je zdaj jasno, kakšen načrt ima Bruselj z Makedonijo?

Slovenija ne sme obračati glave stran, češ, Makedonija je daleč in uničenje nacionalne države ne zadeva državice na sončni strani Alp. Ne bo minilo dolgo, ko bo EU kaj takega zahtevala od Slovenije. Vse se, cinično rečeno, začne s pravicami manjšin. Nacionalnih, verskih. Na račun identitete, biti večine, ko je ta še večina.

11 KOMENTARJI

 1. Grozljivo je da ta načrt snujejo in udejanjajo tisti, ki človeka sploh ne poznajo.
  Vejo pa kako mu vladati.
  Ker vladati drugim je lažje kot imeti sebe v oblasti.

 2. .. “Načrt je globalen, načrt je Sorošev” ..
  —-
  Če predpostavimo da je to res, so v ozadju tega interesi vzpostavitve novega svetovnega reda in oblast, ki je svetovna ?
  Suženjski družbeni red, ko človek zase niti ne ve (se ne zaveda), da je suženj ?

 3. Če je to, kar piše Kavarna Hayek, vse res, potem je situacija resnično grozljiva.

  Glede na to, da sem sam kar dober poznavalec balkanskih držav (z izjemo Romunije), ker sem jih dolga leta obiskoval kot poslovnež in turist, pa bi glede Makedonije rekel naslednje: Makedonci so se v veliki meri sami spravili v sedanji obupen položaj. V 60., 70. in 80. letih, ko je tudi tam potekala industrializacija in urbanizacija, so vsi množično drli v Skopje, zlasti iz zahoda države. V opustele vasi in mesta pa so se spustili in se tam naselili Šiptarji iz planin. Vemo tudi, da so ti precej bolj fertilni kot Makedonci (in drugi Južni Slovani). Isto se je dogajalo na Kosovem!

  Je normalno, da v državi, ki ima dobra dva milijona prebivalcev, kar 800.000 ljudi živi v prestolnici Skopju z ožjo okolico?

 4. Uh, saj morda so v Makedoniji še res težave, ampak ko to Kavarna Hayek postavi v kontekst se bere kot kakšna anti-imperialistična komunistična propaganda. Tega pa z desnice res ne bi pričakoval. Brez besed sem.

 5. Jaz bi kar verjel. Balkanski “napad” je izgledal preveč načrtovan, da bi bil slučajen! In pogumna blokada makedonske meje je izpadla silno moteča za nadaljevanje akcije. Komur se je ljubilo brati tuje medije in portale, kot je storila moja malenkost, je zaslutil, da bo ta pogum naletel na posledice. In res je počilo po makedonskih oblasteh in se pomnožilo dogajanje v Sredozemlju. Tu se množijo dokazi o organizaciji in sodelovanju v Bruslju in nekaterih prestolnicah. V Rimu prikritega naskoka ne zdržijo več, v Bruslju pa te dogodke skušajo zamegliti z napadom na Višegrajce. Tudi neusmiljeno miniranje Trumpa sodi v to zgodbo in izgleda, da je Soroš samo eden od najbolj izpostavljenih vojakov široko zastavljene organizacije.

  • “… izgleda, da je Soroš samo eden od najbolj izpostavljenih vojakov široko zastavljene organizacije.”

   Brez “izgleda” prosim! 😉

 6. Stric Kavarna Hayek blago rečeno pretirava. In pravi Hayek, liberalec, se verjetno obrača v grobu. Prav liberalci so namreč največji zagovorniki odprte ekonomije, ki pomeni prost pretok blaga, storitev, ljudi, znanja. Kavarna Hayek, imenovana po liberalcu, dejansko evropskim političnim elitam in Bruslju očita preveliko liberalnost. ( Vsebinska neskladnost “think-thankov” na slovenski desni glede na poimenovanja je prav že pregovorna – spomnimo na krščanskega socialca JE Kreka in njegovo akademijo pri N.Si ali socialdemokrata JPučnika in akademijo pri SDS).

  Že po zdravi pameti take zločestosti, želje po samouničenju evropske civilizacije sam nikakor ne bi mogel pripisovati nekim vodilnim krščanskim demokratom in konzervativcem kot so Merkel, Juncker, Tusk. Da bi oni hoteli, da nas preplavijo in uničijo islamski migranti. Zakaj le 🙁

  Problem je slaba demografija Evrope. Problem je lahko tudi suverenost makedonskega naroda znotraj Makedonije in ekspanzija velikoalbanstva. Kljub temu je situacija obvladljiva. Ni razloga, da bi makedonska levica hotela samouničenje makedonstva. V parlamentarni demokraciji ima pravico oblikovati vlado tisti, ki ima parlamentarno večino. Če za tem stališčem kandidatke za EU stoji EU, v tem ni nič narobe. Nasprotno, problematično je stališče tistega, ki trdi, da VMRO v Makedoniji mora vladati, pa če z parlamentarno večino ali brez nje.

  • Gospod IF,
   zapisali ste “… pretirava …”. Upam, da veste pomen tega vašega dejanja. Postavili ste se v vsevednega razsodnika, to je Boga. Ve se pa, kdo je hotel biti Bog!

   Pravilno bi bilo: “Moje mnenje je sledeče …” in potem ga navedite. Svoje mnenje in ne mišljenje o mnenju drugega. Predvsem pa ne komentar Eskima o priročniku, kako preživeti v Saharski vročini.

   No, saj ni treba, da me upoštevate, kajne? 😉

  • If, če ne razumeš, kaj je libertarizem, ga raje ne komentiraj, ker se smešiš.

   To namreč ni anarhija.

Comments are closed.