Brez milosti!

5
Foto: Flickr
Foto: Flickr

Tako bi lahko poimenovali odhajajočo vladno ekipo, ki je Slovenijo v letu dni zadolžila za celih dvanajst (12) milijard evrov. Ali pa njeno politiko brez znanja in občutka za vodenje države. Vladala je leto dni in to brez milosti do nas sodržavljanov, ki bomo njen zapitek morali plačati.

Zakaj tolikšna zadolžitev? Tega vladni politiki javnosti niso razkrili. Kot tudi niso jasno povedali, kam vse je vladna ekipa vložila izposojena denarna sredstva. Vedeti je potrebno, da se je poleg izposojenih milijard evrov v državno blagajno nateklo 9 milijard evrov državnega davka. Torej je vlada Alenke Bratušek v enem letu zapravila preko 21 milijard evrov. Halo!?

Odhajajoča vlada je samo v letu dni bruto dolg države povečala več kot so nas zadolžile od leta 1991 do leta 2008 vlade »vseh barv«. Ali še drugače: zadolžila nas je za štiri milijarde evrov več, kot nas je zadolžila vlada Boruta Pahorja v treh letih poprej. Upravičeno se vprašam, kako je gospa Alenke Bratušek v številnih očeh državljank in državljanov Slovenije lahko najuspešnejša predsednica vlade? To je morda res, a le na področju kadrovskih zamenjav in zadolževanja. Vse drugo je »plagiat«, oziroma dokončanje dveh projektov prejšnjih vlad. To je mogoče tudi preveriti.

Alenka ne bi bila Alenka, če ne bi slovenski javnosti še kar naprej poudarjala, da je največji dolg države nastal v času vlade Janeza Janša. Še vedno drži rek: “Tisočkrat ponovljena laž postane resnica.” Naj navedem nekaj neizpodbitnih dejstev. Časopis Delo je v sredo 30. aprila 2014 na četrti strani objavil graf pod naslovom: »Bruto dolg države« od leta 2004 do leta 2014 (in to osem mesecev pred iztekom leta). Ko je jeseni leta 2004 prevzel vodenje vlade Janez Janša je dolg znašal 7,4 milijard evrov. Po štirih letih, jeseni 2008, ko je Janša predal vodenje vlade Borutu Pahorju, je znašal dolg 8,2 milijarde evrov. Torej, se je v času vlade Janeza Janša dolg povečal za 800 milijonov evrov.

Dolg, ki so ga naredile v preteklih letih slovenske banke in gospodarske družbe v državni lasti, ni dolg vlade pokojnega Janeza Drnovška, ne Janeza Janše in tudi ne Alenke Bratušek. To je dolg, ki ima svoje botre v bankah in gospodarskih družbah. In vsi odgovorni imajo svoja imena in priimke. Da se razumemo, vsak dolg je dolg in ga bo potrebno vrniti, ne glede na to, katera vlada ga je naredila. Je morda bil vzrok nenadnega preobrata in leto dni samozavestnega nastopanja predsednice vlade visoka zadolžitev, nad katero ni imela vpliva? Vzrok, da se odločiš zrušiti lastno vlado, ima najbrž globlje korenine in tudi nove scenarije.

Izza vladnih kulis,  ki do nadaljnjega opravlja samo še tekoče posle, uhajajo novice o kadrovskem cunamiju in to – brez milosti. Do danes njen podpornik si lahko jutri na cesti oziroma prestavljen iz svojega službenega mesta na nižje in slabše plačano delovno mesto, pravijo nekateri. Ali vlada po hitrem postopku prazni dobro plačana mesta v državni upravi za na volitvah morebitne »odpadle« politike? Ne vem. Je pa v zakulisju predviden scenarij, da se bo čas za volitve iztekel tako, da bi na mesto evropskega komisarja še ta vlada imenovala Alenko Bratušek. Pa naj kdo reče, da si ni tlakovala poti v boljšo prihodnost in bi slovenski narod, brez milosti, pustila utapljajočega se v dolgovih njenega vladanja!

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


5 KOMENTARJI

 1. “Zakaj tolikšna zadolžitev?” Verjemite mi,da za nalašč!Starorežimska mafija se nam tako maščuje,ker smo zavrnili njen totalitarizem,ter se zadnjih 20 let trudili in izrekali za vrednote resnične Evropske demokracije.Ne klonimo,pokažimo na vseh volitvah in referendumih pravično sodbo v imenu ljudstva ter res prav!volimo!

 2. “» Ko je jeseni leta 2004 prevzel vodenje vlade Janez Janša je dolg znašal 7,4 milijard evrov. Po štirih letih, jeseni 2008, ko je Janša predal vodenje vlade Borutu Pahorju, je znašal dolg 8,2 milijarde evrov. Torej, se je v času vlade Janeza Janša dolg povečal za 800 milijonov evrov.”
  ==========

  Dolgovi se merijo v deležu BDP-ja.
  To pomeni, da se je javni dolg za časa Janševe vlade zmanjšal iz cca 28% BDP na cca 22% BDP, pač zato, ker se je v tem času povečal BDP.

 3. Tej kobili aljenčici je potrebno soditi čim prej,potem pa ostalim komunajzerjm.Zadolžila je najmani tri rodove slovencev.

 4. Bratuškova vlada je bila gotovo najslabša vlada v Sloveniji. Takoj za njo pa Pahorjeva vlada.

  Obe sta skrbeli za konzerviranje privilegijev birokracije in mafije in sta brutalno uničevali gospodarstvo in zadolževali in obdavčevali državljane, predvsem tiste delavne, ustvarjalne.

  Še slabša vlada je lahko samo še s strani novih skrajno levičarskih vlad.

  http://www.fizzit.net/drustvo/povijest/4836-bolji-zivot-jugoslavija-u-brojkama

  @JunckerEU: Die Sozialisten sind wie Kolumbus: sie wissen nicht wohin; sie wissen nicht wo sie sind; und die Reise zahlt der Steuerzahler

  “In Western Democracies You Have More People That Vote For A Living Then People That Work For A Living.” Dr. Mark Faber

 5. Naslov članka ni pravi. Moral bi se glasiti

  “Okupacija Slovenije se nadaljuje z vedno večjo hitrostjo”

  Tako imenovane “leve” vlade se prav trudijo, da bi Slovenijo spravile na beraško palico in pri tem so presentljivo uspešne. Celo za ukrepe, za katere prisegajo, da so v dobro Sloveniji se izkaže, da jo siromašijo.
  Pri tem jim uspešno pomaga Zavod za zaposlovanje, ki enostavno zbriše nekaj 10 000 nezaposlenih iz svojih seznamov in glej ga zlomka – nezaposelnost se je zmanjšala.
  Vladna trobila pa ta zadnji del z masnimi naslovi objavijo na prvih straneh.

  Za vse te mahinacije obdolžujem okupatorje Slovenije in njihove domača pomagače.

  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne upoštevajo osnovnih moralnih in etičnih načel.

Comments are closed.