Maske padajo

24
197
Carlos Ferreira de la Torre, Zapiranje z roko. Skulptura med ulicama Velázquez in Joaquín Costa, Madrid. foto: B.C.
Carlos Ferreira de la Torre, Zapiranje z roko.
Skulptura med ulicama Velázquez in Joaquín Costa, Madrid.
foto: B.C.

Smo v Tednu za življenje (22. edicija). Najbolj prav ga je obhajati s poveličevanjem življenja in z molitvijo za življenje nerojenega, prizadetega, opešanega. Vendar obenem ne moreš ne imeti oči odprtih za trende in sile, ki ogrožajo življenje. Kaj se dogaja pri tistih, zaradi katerih smo se katoličani v zadnjih desetletjih vnovič znašli na bojišču oziroma v hudem političnem in kulturnem spopadu za interpretacijo življenja? Kaj se dogaja s teoretiki in (političnimi) praktiki spolne revolucije? Kaj je na sceni? Podajam tri ali štiri zadeve iz tekočega leta. Skupni imenovalec je: maske počasi padajo.

Nemški Zeleni – nekoč zavezniki pedofilov

Nemci so natančni in dosledni. Povsod. Pri delu, nogometu, v prometu, … v raziskovanju pedofilskih škandalov za nazaj. Ko so enkrat odprli pokrov na loncu pedofilskih zločinov, ga kljub strašnemu smradu niso pokrili. Mnogim je godilo, da so najprej opravili s cerkvenimi pedofili. Razvijali so celo teorije, da bi Cerkev morala ukiniti celibat, saj naj bi bil glavni vir pedofilskih nagnjenj. V Sloveniji se je našel nekdo, ki je z opletanjem okrog kripto-teze celibat = pedofilija na FDV-ju celo diplomiral.

No, kjer se Slovenci preračunljivo zabetonirajo, gredo Nemci naprej. Raziskujejo in se vprašajo, kar „se vprašati ne sme“. Denimo: Koliko pedofilije srečamo pri spolnih revolucionarjih po l. 1968? In seveda: Katere so tiste inštitucije, združenja, podjetja, politične stranke, ki so podobno kot cerkvena stran skrivala in prikrivala podatke o „svojih“ pedofilih?

Nemci so natančni in dosledni in vsota vseh strahov določene levice je danes tu. Za nazaj je razkrito pravcato pedofilsko gibanje znotraj stranke Zelenih. Na dan prihajajo dokumenti, iz katerih je jasno razvidno, kje in kdo pri Zelenih se je v osemdesetih zavzemal za dekriminalizacijo pedofilije; kdo je uporabil otroke, da so na nekem od uradnih zasedanj Zelenih „pričali“, kako „lep“ je zanje seks z odraslimi. Preverjajo se zgodbe iz komun, ki so v sedemdesetih v imenu spolne osvoboditve prakticirale spolne odnose z otroci.

Pedofilija v levih strankah, pedofilija v medijskih hišah, pedofilija v …

Če se gremo čiščenja, bomo čistili v vsaki hiši. Tako je najbolj prav. Začeli smo pri duhovnikih, a zdaj se bomo vprašali več, kot si upamo. Zanimalo nas bo, recimo, zakaj smo vse do l. 1983 na Nizozemskem lahko v kiosku legalno kupovali otroško pornografijo. Sumljivi nam bodo vsi veliki sistemi, ki imajo hudo potrebno po lepi zunanji fasadi in zato tudi hudo razvado, da skrivajo grdobije svojih pripadnikov. Zdaj smo bolj izkušeni in vidimo, kako se je delalo. Poznamo BBC-jev primer. Nekateri vodilni te mogočne medijske družbe so leta dolgo mižali pred zločini, ki sta jih nad otroci tudi v okviru BBC-jevih programov zagrešili hišni zvezdi Jimmy Savile in Stuart Hall.

Pomenljivo: avstralska vlada je že zapovedala nacionalno preiskavo o spolnih zlorabah otrok. Poleg verskih skupnostih se bo pregledalo nevladne organizacije, vladne ustanove, vojsko,… Napovedanih je 5000 prič.

Deklica bo! Brž splav!“

Te dni je Veliko Britanijo vznemirila izjava ene izmed najbolj znanih otoških bork za pravico do splava. „Visoka svečenica splava“ Ann Furedi je dejala, da je čisto v redu, če se ženska odloči, da bo splavila, potem ko je zvedela, da je spol ploda ženski. Se pravi, spoštovana žena, če veš, da boš rodila punčko in če ti ni všeč, da bi imela punčko, lahko že zato in zgolj zato mirno opraviš splav. Se pravi, dovoljšnji razlog za splav je že ženski spol ploda. Če smo natančni, po izjavi Furedijeve je ženskost lahko razumljena kot defektnost, kot nekaj manj. Bomo odslej podobnim tistim primitivnim mizoginim civilizacijam, ko so prakticirale detomor, če je prvi otrok bila punčka? Bo t.i. „sex-selective abortion“ (splav na podlagi spola zarodka) zadnji hit „pro choice“ ideologije?

Kultura splava, kot vemo, udari po ženski dvakrat. Prvič ko ji naloži odločitev za splav. Recimo, najstnica zanosi na nekem maturantskem izletu. Fanta, ki je imel z njo spolni odnos, to ne briga. Ona mora boljkone sama sprejeti odločitev in „to dati skozi“. Drugič, ko s tem živi. Po splavu je vse drugače. „Svoboda za“ in „pravica do“ imata svojo ceno, ki se bo merila tudi v antidepresivih.

Bo zdaj splav žensko udaril še tretjič? V smislu, da se ne bo smela niti roditi, ker je ženska? Kaj bodo na to rekle feministke? Naj pove Ann Furedi!

Femen – udarna enota feminizma? Karikatura? Posel?

Naj zablode spolne revolucije ponazorimo s karikaturo, ki se je reče Femen. Da – govorimo o razvpiti ukrajinski feministični skupini. Zdaj vemo. Dekleta, ki z golim oprsjem vpadajo na javne prireditve in se bojujejo za osvoboditev ženske, za splav, za sprejemanje homoseksualnosti,… dobivajo mesečni honorar. Od njih se kakor od delavk za tekočim trakom zahteva določena mesečna norma opravljenih performansov, protestov, provokacij, izgredov. Imajo svoje „poslovno vodstvo“, ki „pobira“ donacije. Šef celotnega zdaj že multinacionalnega projekta pa zgoraj-brez aktivistke razume kot „zelo“ njegove. Šef sliši na ime Viktor Svjatski. V javnosti se ga sicer predstavlja kot „politični mozek iz ozadja“.

O njem in „njegovih“ puncah je bil posnet dokumentarni film, ki je bil letos predvajan na Beneškem mednarodnem filmskem festivalu. Film, katerega naslov je „Ukraine Is Not a Brothel“ (Ukrajina ni bordel), je posnela avstralska režiserka Kitty Green, ki je eno leto preživela v Kijevu in se družila s članicami Femen. Ko je bila zraven na protestih Femen v Rimu, jo je celo doletela aretacija. Massimo Introvigne, eden najbolj vztrajnih italijanskih raziskovalcev sekt in ekstremnih ideologij, ob filmu Kitty Green zapiše, da je zdaj jasno, da pri Femen ne gre za „spontano“ levičarsko gibanje, za „srčni“ idealizem aktivistk. Že, že, da gre za ideje, ampak gre tudi za denar. Po Introvigneju je karikatura ta: najbolj agresivna in skrajno levičarska feministična skupina, kar jih trenutno premore Evropa, pravzaprav deluje po posebnem poslovno-haremskem modelu. Zanimivo, Svjatski haremsko-patriarhalnega odnosa do deklet niti ne skriva.

„Ukraine Is Not a Brothel“ razkrinka kontroverzni lik Svjatskega. Vendar se ne vpraša, kdo je za Svjatskim. Drobne internetne donacije za delovanje Femen niso dovolj. Zadaj je večji tok denarja. O njem se sprašuje Introvigne. Prepričan je, da gre za tok, ki prihaja iz Zahoda – od velikih fundacij in od bogatih posameznikov, ki podpirajo „razcvet“ homoseksualnosti, teorije spola, splava. So Femen zgolj v službi bogatih zahodnih homoseksualcev in abortistov?

Opomba za Slovenijo…

Vsekakor ni pričakovati, da bodo film „Ukraine Is Not a Brothel“ pri nas kdaj predvajali, denimo, na Metelkovi. Tudi ni pričakovati, da bo na našem FDV-ju kdo diplomiral opletajoč s kripto-tezo zgodovinski Zeleni = pedofili.

***
– Članek na Wikipediji o polemiki glede povezave nemški Zeleni – pedofilija:
http://de.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4dophilie-Debatte_(B%C3%BCndnis_90/Die_Gr%C3%BCnen)
– FDVjevska diploma o pedofiliji in duhovniškem celibatu:
http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/schlauer-natalia.pdf
– O pedofiliji v BBC hiši:
http://www.reporter.si/svet/zaradi-spolnih-zlorab-prijavili-81-uslu%C5%BEbencev-bbc/16622#
– O izjavi Ann Furedi:
http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2425998/How-Ann-Furedi-support-terminating-baby-shes-girl.html
– Članek o Femen, ki ga je napisal M. Introvigne:
http://www.lanuovabq.it/it/articoli-femen-la-realta-messa-a-nudo-7205.htm
– Domača stran filma „Ukrajina ni bordel“:
http://www.ukraineisnotabrothel.com/

Pripis uredništva: Branko Cestnik je teolog, filozof, pater klaretinec, skavt in bloger ter sodeluje pri pastoralni refleksiji Cerkve na Slovenskem.

Foto: Branko Cestnik

24 KOMENTARJI

 1. Tisti zmazek diplomske naloge z FDV je ze tri leta star.
  Ali se bo tudi s teoloske nekdo ojunacil in v svoji diplomski nalogi opozoril na polresnice, netocnosti in posplosevanje Smrketove ateisticno-levicarske druzcine? Da jih ni sram!

 2. Še eden, branja vreden prispevek, ki osvetljuje pereče družbene anomalije, izpod peresa p. Cestnika.

 3. Vse to sedaj že bolj gotovo spada pod temo In stoletje bo zardelo. Vemo, kako lepo zardi otrok, ko se mu zgodi kaj nespodobnega. Vemo tudi, kako deluje na dušo ponavljajoči greh, ki vest polagoma zakrni, da ne deluje več. Vemo pa tudi, da se v življenju prej ko slej za vse izstavi tudi račun. In koliko pudra bo potrebno takrat, da bi prekril rdečico, ki jo bo čez obraz razpelo razkritje vse resnice, ki se je danes še nočemo zavedati?

 4. Ukrajina je bila v srednjem veku neke vrste “Kosovo” ruske cerkve in drzave. Sedaj je kljub mnogim zoprnim problemom se vedno prijetna in preprosta slovanska dezela.
  V zadnjem casu jo vse bolj kazijo “Femen” (pussy cats), ki so vse po vrsti kupljive kurbice.
  Femen je derivat levicarske pokvarjenosti in iztirjenosti.
  Gre se za moralno kvarjenje posameznikov in celega naroda.
  Kar njihovim predhodnikom, mozkim, levicarsko-komunisticnim sanjacem poleg njihove glavne revolucijonarne aktivnosti ni uspelo, skusajo doseci ta mlada dekleta na moderen nacin z zenskimi cari. Femen so sramota za ukrajinski narod. Moderne coprnice ali carovnice, katere bi v srednjem veku Cerkev in drzava z uzitkom preganjali.
  Kdaj bodo nasi mediji uvideli, da je vse to zlobna hudiceva rabota in zarota.
  Da je to moderna zenska hudiceva peta kolona, ki na nov nacin prakticira in forsira nase versko in moralno razsulo.

 5. ann furedi je morda povedala nekaj novega glede na britanski zakon (ki nekako zahteva objektivni razlog za splav).
  pri nas smo glede tega že daleč naprej. odločitev je nevezana na kakršnokoli utemeljevanje.

  gre preprosto za to, da zagovornikom splava človek ni človek, dokler mu mama tako ne reče (poznamo tudi splave, kjer se otroka prisilno rodi in pusti umreti, nekoč bi se reklo detomor).

  zdi se mi škoda čudit, kam smo prišli – to povsem očitno izhaja iz ateizma (če človeka ne opredeljuje bog, se mora pač nekako sam domenit, kdo je in te poskuse spremljamo).

  to je pravzaprav zelo čista pozicija, ki je vrednostna in kot taka niti ni predmet razumskega utemeljevanja.

  tako kot tudi pri nas ni, kjer odklanjanje splava sloni na veri, da je človek človek takrat, ko mu to reče bog – ker sami tega ne slišimo, a želimo biti čimbolj na varni strani, ščitimo vse od prvega fizično razvidnega kakovostnega preskoka dalje – spočetja.

 6. 20. stoletje je bilo krvavo rdeče od milijonov žrtev socialističnih revolucij in socialističnih koncentracijskih taborišč.

  Bo tudi 21. stl. tako?

  Laž ima kratke noge? A le pod pogojem, da je družba etična, normalna. Če je družba pokvarjena, pa ima laž dolge noge.

  • Kaj pa poboji Aborginov, Nemskih vojnih ujetnikov, Japonci v kanzlagerjih v USA, žrtve v Ulstru,…….tu pa socializem ni imel nič.

 7. Ja, in kaj potem, če članice skupine Femen dobivajo skromne mesečne honorarje? Zaslužijo si jih, predvsem pa vso javno pohvalo, saj se na svoj – resda provokativen, a učinkovit – način borijo za plemenite cilje: za vsestransko dejansko emancipacijo žensk, za dostojanstvo žensk, proti homofobiji, proti raznim diktatorjem (zlasti proti Lukašenku), proti religioznemu poneumljanju ljudi ipd.

  To gre lahko na živce le zahojencem, ki so miselno še vedno v srednjem veku.

 8. Ja, zahodna civilizacija je v hudi moralni krizi, razkroju. Ko je istospolnost enačena s heteroseksualnostjo, ko je Bog enačen z hudičem, ko si koren zahodnjak ne upa postaviti za svoje pravice.
  In Evropske vlade so vse po vrsti leglo pedofilije in istospolnih. Njih monopol je večji, kot si upamo priznati.
  V tem imajo muslimanski in RU pravoslavni svečeniki prav.

 9. Odlično napisano. To je res in pro life gibanje bomo morali okrepiti – za življenje – tudi v Sloveniji.

 10. “Ja, in kaj potem, če članice skupine Femen dobivajo skromne mesečne honorarje?”

  Jaz mislim, da Femen-dekleta ne dobivajo samo mesecne honorarje, ampak za tisto svoje popolnoma noro in skandalozno napenjanje in kricanje tudi dnevnice, kot da bi bile prave igralke.
  No, za taksne igralke pa vemo, da nastopajo v glavnem v porno-filmih. Po potrebi, ali ce kdo hoce videti, pokazejo se kaj vec, tudi golo rito.
  Zato menim, da se gospodicna Valci zelo moti, ce brani te nage babuske od Femen-a v smislu emancipacije. Ce je sama taka kot te Femen, jo je lahko sram. Ce bi bila vsaj malo daljnovidna in kriticna do njih, jih ne bi tako brezmejno branila.
  Ta “vojeristicna” levicarske emancipacije je v bistvu upor proti zdravi pameti. Verjetno prihaja gospodicna iz enakega ateisticno-levicarskega okolja, kjer so se osvobodili vseh vrednot.
  Morda si kdo od nasih levicarskih pajdasev celo zeli, da bi te coprnice osrecile tudi slovensko publiko? Da bi jih Jankovic povabil na kaksno vstajnisko prireditev v Stozice?

  Kaj pa se skriva v ozadju tega zenskega vstajnistva, gospodicno ne zanima. Nihce od njenih levicarjev ne pomisli, da ti vstajniki propagirajo vojno. Upor vsakega proti vsakemu. Po maksimi: Clovek cloveku volk.
  No jaz in drugi verni komentatorji, ki po njenem zgresenem misljenju se zivimo v srednjem veku, imamo nekaj “proti” takem nacinu zivljenja, misljenja in custvovanja.
  Mi se nismo postali popolnoma moralno “coravi” (nevtralni), da ne bi videli, kam vodi to levicarsko fantaziranje o neskoncni svobodi. Da doprinasa samo javno nemoralo, razpuscenost in propad. In koncni ucinek te ne-morale ni neka osvoboditev, budisticna nirvana ampak pekel. Po moznosti takoj in ze tu na zelji.

  V praksi so nam ta pekel “na pokusino” ze doprinesli bivsi levicarski bogovi Hitler, Stalin, Tito in njihovi podrepniki med vojno in po vojni.
  Njihovi podrepniki v Sloveniji pa gotovo niso bili domobranci, temvec partizani. Predvsem partizani so se sli bogove. Med vojno in po vojni so po mili volji likvidirali in uganjali krvave vstaje proti lastnemu narodu. V korist svoje privatne “bogovske” vsevednosti in svobode.
  Gospodicna, vasi stari ocetje in ocetje so se igrali bogove, obljubljali vse po spisku, doprinesli pa Hudo jamo in Kocevska brezna. Spremenite svoje misljenje! Spreobrnite se dokler je se cas!

  • Ne gre za vojno “vsakega proti vsakemu”, gre za upor proti krivicam in neenakosti. Ta pa je povsem legitimen, razen seveda za tiste, ki se udinjajo nosilcem moči tako da si izmišljujejo razne pravljice o “posmrtnem življenju” ipd., s katerimi farbajo upravičeno nezadovoljne ljudi. V tem opisu ste bržkone prepoznali sebe in institucijo, ki ji pripadate.

   Homoseksualnost pa je povsem naravna, tako kot hetero- in biseksualnost. Obstaja v vseh kulturah in celo pri vseh višje razvitih živalskih vrstah. Kdor nasprotuje popolni enakopravnosti istospolno usmerjenih na vseh področjih, je fašist in mora biti kot tak tudi javno označen in sankcioniran. Brez milosti!

  • Ne gre za vojno “vsakega proti vsakemu”, gre za upor proti krivicam in neenakosti. Ta pa je povsem legitimen, razen seveda za tiste, ki se udinjajo nosilcem moči tako da si izmišljujejo razne pravljice o “posmrtnem življenju” ipd., s katerimi farbajo upravičeno nezadovoljne ljudi. V tem opisu ste bržkone prepoznali sebe in institucijo, ki ji pripadate.

   Homoseksualnost pa je povsem naravna, tako kot hetero- in biseksualnost. Obstaja v vseh kulturah in celo pri vseh višje razvitih živalskih vrstah. Kdor nasprotuje popolni enakopravnosti istospolno usmerjenih na vseh področjih, je fašist in mora biti kot tak tudi javno označen in sankcioniran. Brez milosti!

   • Berem: “Homoseksualnost pa je povsem naravna, tako kot hetero- in biseksualnost. Obstaja v vseh kulturah in celo pri vseh višje razvitih živalskih vrstah.”

    Oh, gospa Valči! Resnično morate prebrati kako knjigo o elementarni logiki. Nihče ne trdi, da homoseksualnost ne obstaja, mnenja se krešejo le o koristnosti homoseksualnosti za preživetje (živalske) vrste.

    Besedo fašist uporabljate čisti drugače kot drugi ljudje. Če boste tako nadaljevali, bo pogovor en sam nesporazum. Oziroma vaše nasilje.

 11. padla je predvsem maska avtorja članka, ki je aktivistke napadel, ker jim je nevoščljiv: cel svet jih posluša, njega pa le še zadnji ostanki ostankov rkc

 12. Smešno in hkrati žalostno: ravno Zeleni, ki so doslej vse druge podučevali o etiki, pa BBC, ki je snemal dokumenarce o pedofiliji v Cerkvi, in še Femen – haremske feministke!

 13. Odličen in predvsem koristen članek! Tudi sam sem večkrat padel v razne “pedofilske” diskusije in vsakič se je diskusija končala pri duhovnikih – pedofilih. Tedaj sem druščini obvezno postavil dodatna vprašanja: Kaj pa drugi, so drugi lahko pedofili? Ta rak je razpreden čez ves svet, čez vse njegove “pore”. Skratka, pedofilije ne bomo izkoreninili, če jo izkoreninimo samo v Cerkvi. Gre za enovit, nedeljiv pojav, ki se ga lahko ozdravi samo tako, da imamo otroke radi (seveda ne na perverzen način). Tudi pedofili imajo otroke radi, seveda na svoj grozljiv način, ki se ga v veliki meri ne zavedajo. Sam sem prepričan, da se vse zgodi v otroštvu. Zato je sodelovanje vseh, ki otroku kažejo smer (starši, sorodniki, šola, športna društva …), najvažnejše delo, ki obstaja. Mene prav briga, katera država bo naredila večje letalo ali atomsko bombo (še bolje bi bilo, če bi se znanost malo odpočila). Pomembna pa je sreča otrok (čim več zanimivo-poučnih zgodbic!). Iz sreče raste prihodnja odgovornost.

 14. “Ne gre za vojno “vsakega proti vsakemu”, gre za upor proti krivicam in neenakosti”.

  Nasi gospodicni sem ze prejsnji teden odposlal malo vec teksta, pa je nenadoma izginil. Morda je nek drug komentator istocasno pritisnil na “poslji”, pa je moja malenkost podlegla.
  Ker imajo levicarji vedno prav, je vsak argument z druge (verne) strani zanje bob ob steno. To pa med drugim lahko pomeni, da levicarji niso nikakrsni ateisti (brez neke vere) ampak imajo drugo vero hudiceve sorte. Spadajo med najbolj zagrizene vernike, ki so bolj nezmotljivi kot vsi nasi papezi skupaj.
  Da so sadovi njihove “vere” gnili, se lahko vsakdo preprica ob dejstvu, da so absolutno vse revolucije skuhali levicarji. Svojo hudicevo vero so vedno stopnjevali v fizicno ugonabljanje nasprotnikov. Tako so nasi levicarski partizani ze takoj na zacetku pokazali kaj so. Zaceli so ugonabljati svoje ideoloske nasprotnike in s tem povzrocili nastanek domobrancev. S svojim brezmejnim sovrastvom so med vojno in po vojni tako sokirali nekdaj verno slovensko ljudstvo, da jih ta kot osel, ki je bil dovolj tepen, zaradi ljubega miru, se naprej poslusa in voli. Tako pri nas potomci tistih zrtev, ki volijo levicarje, sploh ne volijo svobodno.
  Levicarje “trpijo” zaradi svoje superiornosti (oholosti) nad tistimi, ki se naprej “trmasto” grade svoj svetovni nazor v smislu vere. Podzavestno vedo, da so vero sami zapravili.
  Biti veren, je biti veliko tezje kot biti ateist. Za vernost se je treba truditi. Stati inu obstati. Biti versko vzgojen. Ce mi od nasih starsev in katoliskih izobrazencev (zgledi vlecejo, besede samo micejo), ne bi bili tako usmerjeni, bi nas premocna levicarsko-laznjivo usmerjena okolica z veliko verjetnostjo absorbirala. Tako je vernost plod samovzgoje in privatnega interesa in obenem nezasluzeni bozji dar, katerega se da zavreci.
  Morda bo nasa gospodicna nekoc le razumela, da levicarski svetovni nazori niso za kaj drugega, kot da pospesujejo zgago in sovrastvo v svetu: neverni proti vernim, zenske (emancipiranke) proti mozkim, itd. Dejstvo je, da se s sovrastvom prvenstveno igrajo predvsem levicarji.
  V kolikor je Valci (levicarsko) emancipirana, toliko vecje tezave bo imela s partnerjem. Ko bo na stara leta ostala sama in brez otrok, jo bo koncno srecala pamet. Ko bo prepozna bo zacela preklinjati skodljivo levicarsko emancipacijo in zlagane levicarske “firerje”.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite