Branka Zobec Hrastar pri Bandlju

5

Državna tožilka Branka Zobec Hrastar se po koncu sodnih počitnic seli med odvetnice. To so poročali novinarji brezplačnika Žurnal24, mi pa razkrivamo, kje naj bi poslej delala BZH. Odhaja v center Ljubljane, blizu sodne palače, na Trdinovo 7, kjer so pisarne odvetnika Mirka Bandlja, nekoč izjemno vplivnega politika LDS, nekdanjega ministra za notranje zadeve in bivšega generalnega sekretarja Drnovškove vlade. Ni sicer točno jasno, ali BZH postaja partnerica Mirka Bandlja ali pa bo pri njemu kakor “samo” najela prostore za svojo odvetniško prakso, saj Bandelj tega po telefonu ni želel komentirati. Po naših informacijah prenovitvena gradbena dela na Trdinovi 7 sicer potekajo že od začetka junija.

Spomnimo, ko je Mirko Bandelj zapuščal politiko, se je kot odvetniški kandidat zaposlil pri nekdanjemu sošolcu in odvetniku Miru Senici.

/ … /

Z odhodom BZH med odvetnice se končuje tudi komaj verjetni krog novih zaposlitev ključnih akterjev afere Patria ali tako imenovanega “velikega poka” iz Finske. Nekdanji poslanec Socialnih demokratov in bivši generalni sekretar Pahorjeve vlade Milan M. Cvikl je postal revizor na evropskem računskem sodišču v Luksemburgu, kjer dobiva 22 tisoč evrov mesečne plače in skupaj z Jerco Legan Cvikl postaja pripadnik luksemburške uradniške aristokracije. Novinar časnika Dnevnik Rok Praprotnik je bil imenovan za podpredsednika komisije za preprečevanje korupcije, nekdanji odgovorni urednik Dela Darijan Košir pa za direktorja vladnega urada za informiranje, kjer menda upa, da bo dobil mesto slovenskega veleposlanika v Moskvi. Bivši predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos pa živi od svetovalnih pogodb s podjetji, katerih prijave na protikorupcijsko komisijo je v času njegovega mandata obravnaval – prednostno.

Več: Pozareport

5 KOMENTARJI

 1. Spet zanimava dilema: ali je moralno, da gre notranji minister med odvetnike? Kdo pozna usode notranjih ministrov Velike Britanije, Nemčije … ? Usode potem, ko niso bili več notranji ministri.

 2. Bandelj z maslom na pleši:

  -minister, ki ga sunejo v rit zaradi “R+3”: obrestna mera za prijatelje !

  – zagovarja idiotske nalepke ob registraciji avtomobila. po ukinitvi nalepk zagovarja podjetje Mirage iz NM in toži državo za “izgubljene cekine”

  – dvorni advokat drnovška

  – šef odvetniške zbornice, ki kot največji cehovski uspeh prikazuje opomin odvetniku Franciju Mazeju zaradi “samoreklame” !

  Vse ostale nečednosti odvetniške mafije POMETE POD TEPIH ! ! !

 3. K@K , kdo pa nebi storil kaj za prijatelje, za ideološko in krvno
  žlahto, tudi BANDDELJ, je zato lep vzorec ! Kot smo lahko prebrali takrat, je mlečni lastnik “Mirage ” za deset mioljonov DM, kupil pri ZADRU VILO Z BAZENOM , JAHTO in vse kar spada zraven ! Kupnino so kar s helikopterjem , v kovčkih , prenesli iz države !

Comments are closed.