Ob rob izglasovani stavki SVIZ-a

4
Branimir Štrukelj

»Vsi smo ovce, razlika je le v pastirju, ki mu slediš!« je odgovorila kolegica dijaku, ki jo je ozmerjal z ovco, ker je od njega zahtevala, da ima pri pouku masko.

Odločno pripadam 8,6 odstotka zaposlenim v šolstvu, ki so se izrekli proti stavki SVIZ-a. In ne morem biti tiho, saj ne razumem, kaj 91,4 odstotka mojih, večinoma mlajših kolegov žene v stavko. Prepričana sem, da pogled in smer njihovega pastirja. Ta namreč dobro ve, kdaj je čas, da pokaže, kaj je obljubil gospodar in kako mu jo lahko zagode, če čredo odpelje v stavko.

Je Branimir Štrukelj mlajši bratec, ki cepeta, ker je mami dala liziko starejšemu bratu, njemu pa ne?

Ne morem, da bi ga ne videla kot mlajšega bratca, ki cepeta, ker je mami dala liziko starejšemu bratu. Takoj! Meni tudi! Obljubila si mi že leta 2018, ko sem uspešno trmaril, zmenila sva se in zdaj zahtevam tudi jaz – briga me, če ima brat drugačne zasluge! Takojšnje zvišanje, takojšnja odprava krivic, takoj in vse! Če ne …

Ja, če ne, se bomo tudi učitelji obnašali tako, kot se zdaj otroci in starši: brigajo nas šola, pouk, snov, plan dela! Pouka ne bo, če ne dobimo vsega, kar je dve leti obljubljala stara in že dve leti obljublja nova vlada. Šola in pouk sta naša zadnja skrb! Če smo bili doma že dvakrat po nekaj mesecev, bomo pa še tisti mesec, dva, da naredimo takojšnji poračun z dolgovi, ki jih ima vlada do nas.

A kolegi, roko na srce: kaj se bo spremenilo s tem takojšnjim poračunom? Dobili bomo svoj bombonček in to bo rešeno. Kaj pa vse drugo? Boš zaradi tega bombončka boljši učitelj? Bolj predan, bolj zavzet, profesionalen, ustvarjalen, sodoben? Boš mladim večji vzornik, jim boš dal več luči, pokazal več svobode, ki jo dajejo trdo delo, znanje, predanost delu ali sočloveku? Ti bo dijak manj upravičeno očital, da si ovca? Boš boljši učitelj?

Ali boš le bolj zvesta ovca črede, s katero bo tvoj pastir dobro zmel pašnik, ki te hrani?

4 KOMENTARJI

 1. Čestitke za pogum in javno mnenje s podpisom, da se s stavko tov. Štruklja ne strinjate.
  Res je žalostno kakšne pedagoge imamo. Vzgajajo nam naše otroke, kot permisivneže, neuke življenja, otroke ki pri 30 letih želijo biti v hotelu MAMA. Čustvena impotenca je dokazana. Vse pa v smeri razvrednotenje narodne zavesti, in narodne biti. Prastrah revolucionarjev, ki niso sposobni družinskega življenja, ki razen zbiranja drhali, da drhali vzgojiteljev, prepotentnih recimo brezdelnežev. Da tako, je! za 21 ur dela predmetni učitelj doma popravlja in dopolnjuje še z okoli 16 urami nekatere za štedilnikom drugi pohajkujejo po trimskih stezah.
  Ko pogledaš zbirko ravnateljev pa sploh opaziš razsulo v osnovnih šolah. Ravnatelji so učitelji telovadbe, risanja, itd…. samih mehkih predmetov brez trdega znanja. Imajo samo veščine komuniciranja ali dobrikanja zaradi lepšega. Praktično ni ravnateljev iz vrst matematikov, fizikov, kemije …… ali kdo od tega velikega zbora ravnateljev sploh razume, kaj je ravnatelj. Ravnatelj ni zato da jamra, ravnatelj je zato da delo organizira.
  Slabi so župani, umsko razvojno zaostali, ki imajo ravnatelje mehkužneže, revčke, ki samo kimajo in zmeraj samo prosijo za denar. Dokaz zat uboštvo ravnateljev je v tem, da so imeli težave z organizacijo COVID kontrole…. pri v povprečju 400 ljudeh.
  Avtorica se je izpostavila s pravo temo. Je pa res da učitelji sami tega ne bodo zmogli. Kje so župani tako imenovanih vladnih strank???? ali so vsi prizadeti, da imajo take šolske “kolektive” ali pa sploh ne razumejo kakšen kader imajo v njihovih šolah. Ali pa se lizavčki da ne bi izgubili volitev. Res so lizavčki!
  Vsi prav vsi SDS, NSI, SLS, imajo poturice ravnatelje saj je 92% podpora stavki, da si nobeden od županov SDS, NSI in SLS NE ZASLUŽI niti dinarja na za cesto (naj kar s krampi in delovnimi brigadami) kopljejo pločnike, če so take šleve.
  Slaba je vlada ki ne zna ločevati zrno od plevela, ali bolje nima rada pokončnih ravnateljic ali ravnateljev ampak samo lizavčke!!
  Še enkrat čestitke za pogum. Zberite še preostalih 8% in povejte naglas, dovolj je norčka, ki ne zmere socializacije in je pustil družino zato da se onegavi.

   • Pri sobivanju okoli 6 do 8 ur izven družine je družinska vzgoja skoraj v enakem času popravljanje načinov življenja in razumevanja neke umišljene družbe, ki jo vsiljuje Gabrova doktrina šole.

Comments are closed.