Božični dan 2017 na Vršiču

1
Božični dan Vršiču / Foto: Nace Polajnar
Božični dan Vršiču / Foto: Nace Polajnar
Na božični dan sem se z avtom odpeljal do Mihovega doma, nato pa šel peš po desni bližnjici ob potoku navzgor po delno shojenem snegu. Na cesti spet pred Tonkino kočo, kjer nas pozdravi prešerni pogled na Špik in delno na Škrlatico. Za Tonkino kočo po prvotni trasi vršiške ceste proti Poštarskemu domu, ko sonce riše dolge in skrivnostne sence in se na vse strani ponujajo prizori kot v šope spetih macesnov, ki so še vedno rumeni, nad njimi pa v nebo raste belo in modro skalovje, pri čemer se zdi, da se Prisojnik na levi priklanja vsej tej lepoti.
Čez vrh prelaza proti Tičarjevi koči in nato po cesti nazaj v dolino; prijazni voznik sredi poti ponudi, da prisedem, pa se mu zahvalim s pojasnilom, da sem na sledi lepim prizorom z macesni, vrhovi in stenanami; zdi se, da so z nežnimi macesni v podnožju, ki rastejo kot iz snega, gore za vso zimo okrašene s pušeljci.
Vabim Vas k ogledu fotogalerije (KLIK TUKAJ), da z Vami podelim lepoto narave božičnega dne na Vršiču.

1 komentar

  1. Hvala za to Božje stvarstvo !
    Čestitam za prikaz, kajti sreča je biti z naravo, njo gledati in z njo govoriti (Tolstoj), srečati človeka, ki to je(M.Bor) in zaupati in spoštovati Stvarnika_Boga, ki vse to vodi !!! Hvala za to potrditev !!!

Comments are closed.