Boštjan Videmšek, smo državljani Slovenije res drhal, butci ali naivni?

13

butci, naivni ali drhal, kot nas je poimenoval Boštjan VidemšekSmo večina državljanov Slovenije, ki so nas mlade naučilo brati in za silo pisati ter preštevati groše, lire, dinarje, marke, tolarje, evre in še kaj, butci, naivni ali drhal, kot nas je poimenoval Boštjan Videmšek, ki se ima za novinarja in »ustvarjalca vsebin«? Namenoma nisem za državljane zapisal, da smo Slovenci. Končno, ne vem, če so v teh krajih sploh kdaj živeli kakšni Slovenci, je pa sedanja populacija gotovo močno gensko spremenjena, ni pa nujno, da je drhal, prej so butci in naivci.

Rimska drhal brezpravnih in obubožanih priseljencev, ki so se imenovali tudi plebejci (plebs), niso bili ne butci in ne naivci. Že pred dobrimi 400 leti pred Kristusom je ta »drhal« izsilila od oblastnikov zapisane zakone, svobodo izražanja, osebno dostojanstvo in postopno tudi sodelovanje pri oblasti. No, Videmškova drhal je dosegla »samo« samostojnost, oblast pa so zadržali v tej multikulti državi, preko mainstream medijev, ki  butcem in naivcem perejo možgane, »oblikovalci javnega mnenja« s komunističnim pedigrejem. Osebno od novinarjev nočem zgolj enostranskega diskurza in interpretacije, ampak predvsem preverjene in avtentične informacije, da ne izpadem kot butec in naivec.

Če pa Slovenci, kot kaže, smo butci in naivci, potem ne vem, zakaj se gremo demokracijo in volitve. Oboje lahko mirne duše ukinemo, saj »drhal« nima »rimske« korajže, ne ve, kaj je demokracija, niti čemu služijo volitve. Ker samozavestni in nad vse »izobraženi« videmškoidni novinarji vedo kaj je za narod dobro, predlagam da »ustvarjalcem vsebin« prepustimo naj imenujejo vlado in izberejo sodnike, parlamenta pa tako ne rabimo, saj tam sedi  samo meketajoča čreda, ki glasuje po nalogu svojih pastirjev po volji »ustvarjalcev vsebin«.

Žal se s tem ne morem strinjati, ker nekje v podzavesti opranih možganov vendarle slutim, da je napočil čas, ko bi tako imenovana drhal, kot v Rimu pred Kristusom, vendarle po vesti lahko na volitvah preudarno izbrala take predstavnike zakonodajne oblasti, doma in v Evropi, ki bo odgovorno delala v interesu državljanov in davkoplačevalcev in se ne po Šarčevo norčevala, da če ne bo tako, bo pa drugače!

Naj bom jasen, koga naj volimo v Evropo? Gotovo ne tiste, ki jih mainstream mediji »vlačijo« pred ekrane, da blejajo bedarije postkomunistične nomenklature ali z njimi paktirajo. Tudi ne tiste, ki ohranjajo nostalgijo na Jugo in rdečo zvezdo.

Nujno pa je, da na volitve gremo vsi, tudi skeptiki, ki mislijo, da se ne da nič spremeniti, zakaj prav oni, ki niso hodili ali ne hodijo na volišča so grobarji demokracije. Pristaši tistih, za katere predlagam, da jih ne volimo, bodo na volišča šli in preglasovali tiste, ki se odgovorno in iskreno zavzemajo za poštenje in resnico.

Foto: printscreen: RTV Slovenija

13 KOMENTARJI

 1. “Če pa Slovenci, kot kaže, smo butci in naivci, potem ne vem, zakaj se gremo demokracijo in volitve.” To je zelo, zelo dobro vprašanje.

 2. Mislim, da ni tako mišljeno, da se nanaša na kar vsako Slovenko ali Slovenca, ki objavlja svoje umotvore preko spleta, temveč opozarja na en dejansko nevaren trend. Vedno več ljudi se namreč za svoje informacije zanaša na alternativne medije, družabna omrežja itn, kar pa pomeni večji rizik nepreverjenih informacij ter analiz s strani avtorjev, ki tematike ne poznajo dovolj.

  Dovolj je pogledati, samo očitno priljubljenost teorij zarot in vedno večjo razširjenost anti racionalizma. Od teorij zarot o Sorosu, LGBT populaciji in migrantov do zanikanja globalnega segrevanja in nasprotovanja cepiv.

  • Pravite, da naslanjanje na alternativne medije, pomeni večje tveganje glede nepreverjenih informacij.

   Po mojih izkušnjah gre bolj za to, da posvečeni za širjenje lažnih novic z alternativnimi mediji izgubljajo monopol. Od tod nervoza.

   To med drugimi dokazuje tudi v članku omenjeni Videmšek. Ta se je kot predstavnik klasičnih medijih sam legitimiral. Namreč kot dno dna v svoji pritlehnosti. Takšen človek niti približno ne zmore biti objektiven in vir preverjenih informacij. Če bi bil medij, kjer je zaposlen, kaj vreden, bi ga takoj odpustili. Toda njegovi narejeni verjetno ni nič boljši.

   Hvala, da obstajajo tudi alternativni mediji. S pomočjo njih se je lažje prebiti do “preverjenih informacij”.

  • Nina, nacelno se strinjam s tvojimi opazanji in kritiko teorij zarot in problematicnosti spletnih (dez)informacij in mnenj. Razen v tem, da nisem sam nekriticen do stanja v tradicionalnih medijih, ki so v veliki meri zapadli v levoliberalno unisonost. Delati iz sveta, iz Evrope, iz Slovenije multikulturno globalno vas, ni nujno razumna teznja. Razgrajevanje tradicionalne druzine, enacenje LGBT stilov zivljenja z njo, padec rodnosti, enako ne. Konzervativni in tradicionalni pogled na svet ima vsaj pravico do obstoja. Ce ga v imenu neke kvazinaprednosti brisejo klasicni mediji, si bo nasel druge poti. Se sreca, da te moznosti obstajajo.

   • Tudi jaz. Vendar ko je omenila globalno segrevanje, me je minilo. To je enako teoriji zarot. Nekaj tako izmišljenega pod krinko stroke in znanosti je vsaj enakovredno izmišljanjem teorij zarot. Čeprav, tu gre vsaj za denar, teorije zarot pa nimajo niti ne osnove. So v tem še slabše.

  • Odkar je planet Zemlja, ga segreva Sonce. To je neznansko velika zadeva, proti kateri je naš planet kot nogometna žoga. Sonce ima različna obdobja svoje aktivnosti. Zato se planet enkrat ohlaja, drugič segreva. Da bi človek lahko vplival na segrevanje planeta? Morda, če ne bi bilo Sonca. Da bi človek lahko vplival na delovanje Sonca???? Dajte no! Ne verjet vsega, kar se nekdo spomni, da lahko iz nič pobere Nobelovo nagrado. Že ta nagrada tistemu ameriškemu Goru da misliti.
   Pamet v roke!
   Aja, Videmšek! Na vsem planetu je on najpametnejši. Zato pa je na državni TV zinil tisto o drhali. In TVS se gledalcem niti ni opravičila!!!

   • Dokazano je, da človek spreminja mikroklimo. Kaj več pa ni dokazano in niti ne ovrženo z znanstvenega vidika.

 3. Kdo in kakšni smo, je odlično pokazala udeležba na včerajšnjih volitvah: večinoma vseeneži,ki nočejo prevzeti odgovornosti žive dandanes tod.

 4. Odmeve, v katerih je nadnovinar Videmšek izrekel tisto o neizobraženi drhali, sem gledal. Občutek imam, da je izgubil samokontrolo, se pa je vsaj toliko zadržal, da ni zacepetal z nogami. Videlo se je, da mu gre strašno na jetra, da ljudje ne razmišljajo po njegovo, po socialistično, po marksistično, saj je on osvojil “znanost”, ki se imenuje “najboljši družbeni red na vetu”. Socializem se je v Jugoslaviji imenoval znanost, znanstveni socializem. Topogledni “znanstveniki” pa nikoli niso marali slišati za stotisoče trupel, ki jih je ta “znanstveni” red pustil za sabo, svojo znanost so tudi zatajilili z neomembo Golega otoka in z neomembo uničevalnih koncentracijskih taborišč v DFJ brž po 2. vojni.
  Seveda “znanstveniki” ne omenijo, da je zaradi vrhunske “znanstvenosti” in vrhunske “znanstvene” teorije Jugoslavija povsem neznanstveno propadla.
  Lahko rečemo, da je znastveniku in izredno izobraženemu Videmšku propadla država, ki jo še danes – na znanstveni način – izobraženo obožuje.

  PS
  O, ljubi Bog, reši nas takih izobraženih ljudi!

  • Ja, v pripis lepo poveste, da je rešitev pri Bogu. A kaj, ko smo Boga napodili iz naše družbe, še v Cerkev pogosto nima dostopa.

 5. Pri komunizmu ne gre za stotisoče trupel, ampak vsaj za 100 milijonov. To je razlika 1:1000.
  Hoja na volitve pa v tej greznici res postaja čedalje večji problem. Ker narod nima volilne pravice (in je ne bo imel, dokler ne bo uveden že izglasovani dvokrožni večinski volilni sistem) in nam zato vladajo neizvoljeni primitivci, se človek mora vprašati, kakšen smisel ima vse skupaj.

  • Z žrtvami je mišljena samo Jugoslavija, ker je iz kontesta razvidno, da sem mislil Jugoslavijo in Slovenijo v njej.

Comments are closed.