Boris Kobal ščuval gledalce zoper dr. Šturma

32

PREJELI SMO.

Izjava Zbora za republiko o sovražnem govoru Borisa Kobala v oddaji Studio city, 17. 12. 2012

Zbor za republiko najostreje protestira zoper nastop Borisa Kobala v včerajšnji oddaji Studio city. V štirinajsti minuti oddaje je Kobal z besedami “kocke so mi vse bolj razumljive” ščuval gledalce zoper dr. Lovra Šturma, nekdanjega predsednika Ustavnega sodišča RS. Konkretno se je to nanašalo na nastop dr. Šturma v Odmevih, ko je z Ustavo RS pojasnjeval nesprejemljivost nasilja kot integralnega elementa demonstracij v domovini.

Kobal je tudi v nadaljnih besedah naprej izzival gledalce z grožnjo, kaj vse se lahko nekdanjemu ustavnemu sodniku zgodi, če se bo skliceval na prvi akt države.

Zbor za republiko meni, da gre za nevarno in sprevrženo obliko sovražnega govora, ki vključuje tudi grožnjo s smrtjo (linčem). Gre tudi za grobo diskvalifikacijo Ustave RS kot vrhovnega garanta zakonitosti v državi. ZZR pričakuje takojšnje ukrepanje vodstva RTV, informacijske pooblaščenke in vseh organov reda, pod katerih pristojnost sovražni govor Borisa Kobala v svoji najbolj eksponirani obliki sodi.

za ZZR, dr. Boštjan M. Turk, član Sveta ZZR


32 KOMENTARJI

 1. Komentar:
  Tovariš Kobal se v Studiu city počuti kot riba v vodi, kot doma.
  Z navidezno lahkotnostjo in z navdušenjem služi svojim komunokapitalistom, ki
  se jim je stisnil v toplo posteljo.
  Naučil se je dobro, kako produktivno služiti z ritolizenjem rdečim napuhlim mafijskim malikom.To obvlada na perfidno multikulturen način ob kvaziliberalni euforični gestikulaciji s primesmi balkanske naprednosti pomešane z primorsko italo spakedranščino.Neverjetna kameleonščina vrhunskega
  sprenevedanja polnokrvne praznosti in dušnobedne brezdanjosti.

  Rečem temu tako : sprdnjeno zvotljeno nabuhnjeno životarjenje s predebelim nanosom pudra na zbrazdanem licu njegove dušnosti, ki jo sicer na veliko razkazuje v večerni smejalni oddaji.

  Nauk iz njegove prihodnosti našega bivanja:
  Stavim, da se bo skril pod mizo, ko bodo prišli človeka vredni časi.
  Kajti takrat bo slehernika sram in tudi strah, da bi prikrito pel slavospeve nasilju,
  kot jih zdaj prodano izprijeno spuščajo v zastrupljeni etek pridaniči naroda od samopašnega sprijenega predsednika države navzdol!

  Pozabili so na velike šole človekove zgodovine.
  Pozabili so tudi na svarilo Božjega srda, ki bo dokončno neizprosen, tako, kot je bilo izrečeno, da bo z mečem pokončan, kdor ga bo prvi izvlekel.

  Hujskaštvo , ki zdaj orje po slovenski bivanjskosti ni nič drugega kot prikrito naklepanje hudega naklepa proti človečnosti.

  Hujskači, metalci kock v glavo in njigovi naročniki, plačniki in medijski razpihovalci pa so svojim kompleksnim delovanjem že zagrabili ročaj meča.

  Če se je v tem vrtincu znašel velespoštovani in zaslužni človek, g.Šturm,je pa potrebno hitro povzdigniti glas in usekati po mizi!

  Akter, kot je tov.Kobal pa zasluži javni opomin in sodbo.Za splošno dobro.
  In zato, da se plaz satanizma in groze ustavi takoj.

  Obtožujem te, Kobal, da mi kvariš kakovost bivanja in ogrožaš, sekaš v moje vrednote, ko se mi slinasto siliš iz javnih medijev v moj dom ter ti kličem, te pozivam, da ustaviš konje svoje osebne pritlehne grozljive apokaliptičnosti

  Dovolj je, mera je polna.

 2. Oprostite, pozabil sem opomniti na dve vpijoči zadevi:

  Kje sta in kaj delata:

  1. Varuhinja človekovih pravic

  2. Informacijska pooblaščenka

  Sprašujem ju ali sta bili te dni v sužbi?

  Če sta bili, trdim, da svojega dela spet in ponovno in sprenevedavo nista opravili.

  Še pričakujem njunega odziva na ta kričeč slučaj, opisan zgoraj in na vse hude
  podobne, ki so se in se še vedno hujskaško dogajajo v javnih medijih.

  Pričakujem, v imenu človečnosti, da opravita svoje delo in se javno oglasita čimprej!

 3. Priporočam bralcem, da si Borisa Kobala v 13. minuti poslušajo in si sami ustvarijo mnenje o tem: http://tvslo.si/#ava2.153306038;;

  Predvidevam, da si bodo kvečjemu še bolj utrdili vtis o popolni zaplankanosti tegale Zbora za republiko, kaj šele intelektualnega dometa ljudi, ki ga Zbor predstavlja. Ta desnica bo pojedla samo sebe, ni ji več pomoči. To se prav iz odzivov na nedavne proteste jasno vidi. Povozil jo bo čas, saj je nihče ne jemlje več resno!

   • Ni treba, da jo kdo od zunaj ustavlja, saj se ustavlja, bolje rečeno pogreza v irelevantnost, kar sama. Ob sedanjih odzivih intelektualne elite na proteste recimo. Noben več ne povoha desničarjev, saj itak ne znajo povedati česa uporabnega razen enoumja, ki ga beremo dneve in dneve, tudi na pričujočem časniku. Poante protestov se pa izogibajo kot hudič križa. Pač spet zamujena priložnost, da desnica sooblikuje našo bodočnost in prevzame pobudo vsaj enakovredno levici. Tako ima pa spet skoraj vso le-ta. In spet bo levica vsega kriva, kajne?

    • No, tole je pa eno hudo stereotipiziranje, ki izhaja iz zakorenjene mentalitete, da je vse, kar prihaja z desne, že apriori zanič. Morda tudi zato, ker so predstavljena taka stališča, ki vam niso všeč. Diskvalifikacija ad hominem.

    • prenovitelj, sem že predolgo na sceni, tako da vem kaj govorim. Poskušam kaj doprinesti, med drugim tudi s tovrstnimi kritikami, a desnica kritiki očitno ni sposobna prisluhniti in se ustrezno odzvati. Da o samokritiki sploh ne govorim. In da ponovim: ravno v tem je njena največja šibkost in ravno v tem največja moč levice. Samokritika, sposobnost, da javno pogledaš v svojo dejavnost, preden se lotiš kritike delovanja drugih, tega ji manjka. Ker je ni, tudi verodostojnosti ni. Do irelevantnosti je le še korak.

     • samo majhen medklic – da je moč slovenske levice v njeni samokritičnosti?

      ja to pa je vic stoletja – ROFL

     • Imam občutek, da bi se mogla desnica kar naprej opravičevati, se kesati za vsako dejanje, predvsem pa najprej vprašati desnico za mnenje, kaj lahko dela.
      Naša levica je ena zadnjih v Evropi, pokvarjena do onemoglosti, izmolzla je naš narod in te posledice čutimo vsak dan znova.
      Pri najboljši veri ne morem najti skoraj ničesar, kar bi lahko podprli, še manj lahko zaman iščem poštenost ali, Bog ne daj, samokritičnost. Nikoli je niso bili vajeni, saj so bili pravzaprav ves čas na oblasti. Polni privilegijev in večno oblasti željni.

     • Samokritike pri levici ni, le, da je Janko zaplankan vanjo. Potem pa piše take spošne neoprijemljive neumnosti, da ga ne bi mogli držati za besedo.

      Nikoli pa ni hotel biti konkreten, ampak se je takrat vedno potuhnil.

  • “Ta desnica bo pojedla samo sebe, ni ji več pomoči”.

   Pa tudi vam ni pomoči, g. Janko – vedno se dosledno postavljate na stran neokomunistične levice.

   Verjetno tudi veste, da si tov. Kobal takšnega ekscesa ni privoščil prvič, ampak je “pičkaril” že leta 2000 v Lutkovnem gledališču, medtem ko se je neokomunistična elita s Kučanom na čelu ter z gosti s Hrvaške veselo krohotala tem neslanostim, ki nimajo nobene zveze s pravim humorjem, kaj šele satiro.

   Ampak po vaše bi morali vsi nastavljati riti svojim rabljem. In sedaj je Šturm sam kriv, ker ga je Kobal napadel. Res hlapčevska mentaliteta. Tako kot takrat, ko so Masaryka porinili z okna in nato napisali, da je revež napravil samomor. Ali pa ko so totalitarni režimi v zaporih izbrali nekaj jetnikov, da so nad ostalimi zganjali teror. Tako kot tista dva posurovela črnca iz “Koče strica Toma”.

  • prenovitelj, zgrešili ste poanto. Čeprav Kobal pogosto pretirava, pa je tokrat poanta njegove duhovite primerjave vsakemu normalnemu človeku jasna, le Zboru ta republiko očitno ne, da se na tak pritlehen način spravi nanj. Pa poglejmo sedaj primerjavo: duhovitost enega levičarja in pritlehnost enega desničarja. Na žalost se desničarjem pritlehen odziv nad duhovitostjo druge strani enostavno prepogosto dogaja. Niso sposobni na enakem če že ne višjem kulturnem nivoju odgovoriti na bodico, ki jo je vrgel Kobal. Ker pa že celih 20 let čakamo na to, da se splošna kulturna raven javnega delovanja desnice dvigne, dočakamo je pa ne, že počasi obupujem in se mi vse bolj odpirajo oči, da do tega enostavno ne more priti. Zakaj ne more? Dobro vprašanje!

   • Janko, daj, pokliči babico in Metko, da ti pomoreta dojeti.

    Zakaj ne more priti do dviga kulturne ravni desnice?
    Spet napaka.
    Pravilno bi bilo : levice.

    Sedi, cvek za zadnjih dvajset let, tovariš.
    Pa s Kobalom pejta za šank in malo podebatirajta kako in kaj boste
    naslednjih dvajset, ko bo treba delat, ne blefirat.

 4. POKOJNI KOBALOV OČE SE OBRAČA V GROBU ! Bil je umen pošten človek , sin pa pokvarjeni levak !

  Na ulici izgleda pust in pomalo zanemarjen !

  • O tem je pisal duhovnik Jožko Kragelj po tisti aferi leta 2000. Napisal je, da je poznal Borisovega očeta Silvija Kobala, ki je bil zelo cenjen tržaški Slovenec. No, že neki drugi Boris pa se je na podoben način izneveril očetu Francetu Kidriču.

 5. Kar so me (desničarja) levičarji naučili, je njihovo teoretično stališče (konkretna ravnanja obstran) o tem, da se sodišča absolutno spoštuje. Na sodiščih se torej borimo s pravnimi orodji (tožba, pritožba; ne pa politika, mediji, ulica, vplivni znanci). Če vsemu pravnemu trudu navkljub ne zmagamo, pač rečemo ‘klinc, vseeno bolje slabo sodišče kot brez sodišč’, požremo in gremo dalje.

  V tem oziru me skoraj najbolj živcira Janša s svojimi javnimi komentarji raznih sodnih odločitev; to me res pogreje. Ne mnogo manj pa recimo današnje ‘strokovno’ usajanje Bugariča (da ne rečem nestrokovno usajanje Mencingerja) čez zadnji presoji (o ustavnopravni obrti se naj pogovarjajo na dostojni višini v svojih strokovnih revijah, ne pa v rumenih rubrikah prodajat fast-fooda).

  Ustavno sodišče je največ ‘boga’, kar ga prizna laična družba.
  In če nekdo na TV to ustavo odpre s kancem rituala (pred očmi družbe, ki meni, da je liturgija zaostal konjiček možakov v kiklah) – čemu je to kar samo po sebi narobe?

  Je problem sam Šturm? Nekaj na temo ustave vendarle ve.

  Je problem, kar je rekel? Tega žal z linka (hvala, janko) ne izvem – katerega dne je bil v Odmevih?

  Zaenkrat menim, da Šturmu želeti kocke (v čemer je Kobal kar nakazovalen) ni bilo toliko hecno, da bi pretehtalo možno škodo v kakšni prenapeti glavi, ki to sliši.
  Tudi Kobalov preobrat (da ‘mirni protesti’ pomeni šepetanje) je posiljen – mnogo je protestov, ki so mirni in obenem nenasilni. To je pravzaprav skoraj vedno tako, tudi demonstracije sindikatov in Tuerka 2007 so bile korektne.

  Problem je nasilje in o tem je Šturm čital iz ustave.
  Janko, se motim?

 6. SPOMINJAM se tistega večera , ko je spravil v zadrego sicer humorja polnega , šaljivega , STIPETA MESIĆA ! Kobal je pač primitivec , odrekli so se mu v TRSTU , komaj prebavljali v gledališču v LJ , brcnili v zadnjico v NOVI GORICI ! Sicer pa dobro služi pri MARIU , pa še morda v kakšnih nadzornih svetih ! JE velik zabavljač strica iz MURGEL , politika ga je forsirala in nastavljala !

  Morda se pa bo proti koncu mandata le “korajžno ” oglasila varuhinja , morda !?

 7. JANKO , pa mi naštej “intelektualno ” vrhuško na levi ? JE to zate morda “Liberalna academija ” ?
  LEVICA se je med seboj požrla med vladavino kokainske vlade // tako so jih imenovali stari ljubljanski poznavalci //, ALI DRUGAČE MED VLADAVINO ” KGB ” ! ZATO SO RAZPADLI !

 8. Voditelju “ODMEVOV ” je vprašanja pisala sodnica z ločenim mnenjem ETELKA , tako je bilo zaznati !

 9. Smrkljasti in popolnoma zboljševiziran pob in čuvaj tekovina,je na Odmevih naletel na človeka in vrhunskega humanista Petriča,ki je smrkolina deklasiral v vseh pogledih.IN Odmevi?gnojnica in polivka.

 10. BERGANTOVIM pobom je prilizovanje MURGELČANU v krvi ! Njegov stric je še vedno v ozadju TELEVIZIJSKIH spletk NACIONALKI !

Comments are closed.