Borci za vrednote NOB bodo dobili podmladek

31

zastave borciZveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije bo dobila podmladek, ki so ga poimenovali Mladi borci za vrednote NOB Slovenije. Kot sporoča predsednik Mladinske komisije ZZB NOB Slovenije Aljaž Verhovnik “gre izključno za ustanavljanje mladinske organizacije v skladu s smernicami, ki jih predpisuje Zakon o javnem interesu v mladinskem sektorju (ZJIMS). Mladi borci so mladinska organizacija civilne družbe, katere temeljni namen je spremljati družbenoekonomske razmere in položaj mladih v družbi, kritično presojati in si po načelih in vrednotah, ki so Slovence držale pokonci tudi v hudih časih, dejavno prizadevati za izboljšanje položaja mladih.” Aljaž Verhovnik (letnik 1990) poleg delovanja v ZZB NOB opravlja tudi funkcijo podžupana občine Ravne na Koroškem.

V ZZB NOB tudi zavračajo povezave z jugoslovansko nostalgijo, “kaj šele s formiranjem paravojaških formacij.” Mladi borci za vrednote NOB Slovenije naj bi se zavzemali za veljavo vrednot NOB tudi v današnjem času, med katerimi Verhovnik izpostavlja svobodo, solidarnost, pogum in antifašizem. Glavno vodilo podmladka ZZB NOB naj bi bil prenos vrednot NOB na mlajše rodove, ki si želijo živeti v svobodi in miru.

Potreba po ustanovitvi Mladih borcev naj bi se po mnenju Verhovnia pokazala tudi zaradi povečanja raznih oblik nestrpnosti in sovraštva v družbi. V mladinsko organizacijo ZZB NOB se bodo lahko včlanili mladi stari od 15 do 29 let, po internih določilih naj bi bilo ustanovljenih najmanj 10 lokalnih odborov.

31 KOMENTARJI

 1. raznih oblik nestrpnosti in sovraštva
  ============
  Širjenje komunistične misli ne naštevajo, kar pa gotovo ne bo zmanjševalo sovraštva v družbi.
  Kakšen antifašizem? 70 let po padcu fašizma bi oni še vedno gojili antifašizem? Kakšna prozorna laž.

  • Tvoj komentar priča ravno o tem, da je nestrpnost v družbi še vedno prisotna. Vsak ima svoje ideje in prepričanja, tako da če s tem ne posegajo v pravico ostalih, ne vem, v čem je tu problem.

   Če bi bil enako nekritičen nestrpen do svojih idej, potem bi sem tem mladincem morda celo pridružil. 🙂

   Zame osebno je sicer to neumnost, ampak v svobodni in demokratični družbi je pač treba sprejeti tudi tisto, kar zate nima smisla.

   • Njihova krovna organizacija je utemeljena na zločinih.
    In ti “jesus” bi se ji kar pridružil ?

   • Tvoj komentar priča o tem, da o stvari nimaš mnenja, da ti dol visi, pa kljub temu kritiziraš mene. Ali pa ravno zato, ker meni ni vseeno. Ker zadeva ima smisel in ravno ta smisel je problematičen.
    Dolgo časa je bil mir pred tabo. Si zbiral energijo, da boš ponovno pametoval in provociral pod krinko “svobode govora”? Z vsemi žalitvami in prezirom, ki ga kažeš v vsakem svojem komentarju? S svojim nickom skrunil ime našega svetega Gospoda?
    Doklej?!

    • Kako nimam mnenja, saj sem ga jasno izrazil s tem, ko sem zapisal, da je to zame neumnost. 🙂

     Tebe sem pa kritiziral v smislu, da naj vsak pred svojim pragom najprej pomete.

     To, da ti ni vseebo ni problem, ampak da ti ni vseeno na nestrpen način. Kar drugi počnejo mene osebno ne zanima, dokler meni in drugim ne začnejo vsiljevati kakšnih “bučk”.

   • Besedo nestrpnost in sovraštvo pri nas zelo radi zlorabljate levičarji (ali vsaj tisti središčarji, ki se ne zavedate dobro opranosti svojih možganov, ki si predstavljate, da je svet en velik siv ekvilibrium, ki ga iz ravnovesja vrže vsaka najmanjša sila) saj vam pravzaprav dejansko pomaga zatirati svobodo govora drugače mislečih. Posledično je težje izločiti resnično nestrpnost. Kar vam seveda tudi pride prav, če ne drugega vsaj pri manipuliranju in širjenju propagande.

    • In kaj torej vam desničarjem pomaga zatirati to, da drugim očitate opranost možganov? Saj pravim, pomesti najprej pred svojim pragom. 🙂

     • Hočeš reči: Kaj nam desničarjem onemogoča izrekati očitke levičarjem? A bi nam desničarjem moral kdo še prepovedovati izrekanje očitkov? Na kakšni podlagi? Imajo preveč negativno avro?

     • Ne, hočem reči to, na poldagi česa sklepaš, da ne govoriš neumnosti, ko jih očitaš drugim?

     • @alojz,

      Ali pa se ti nauči biti funkcionalno pismen.

      Oba s Pongrejem sta se ujela v lastno zanko, česar očitno nista razumela in to je to, da so vajini očitki brezvsebinski.

      Nestrpnost se v tem primeru vidi v tem, ko nekomu očitaš nekaj, kar nima realne podlage – širjenje komunistične misli. In v tem, ko nekomu očitaš nekaj, kar bi dejansko lahko očitali tudi tebi. Torej, narobe je, če tile mladinci verjamejo v antifašizem, čeprav je baje bilo fašizma konec že pred 70 leti, nič pa ni narobe v tem, če veruješ v nekaj, kar nikoli ni obstajalo. 🙂

     • “Oba s Pongrejem sta se ujela v lastno zanko, česar očitno nista razumela in to je to, da so vajini očitki brezvsebinski.

      Nestrpnost se v tem primeru vidi v tem, ko nekomu očitaš nekaj, kar nima realne podlage – širjenje komunistične misli. In v tem, ko nekomu očitaš nekaj, kar bi dejansko lahko očitali tudi tebi. Torej, narobe je, če tile mladinci verjamejo v antifašizem, čeprav je baje bilo fašizma konec že pred 70 leti, nič pa ni narobe v tem, če veruješ v nekaj, kar nikoli ni obstajalo.”

      Brezvsebinskost?! Saj je že iz tvojega ciničnega nicka jasno kaj širiš – ateizem. Ja žal vi levičarji antifašizem ponavadi prevedete v komunizem. Se pravi namigovanje kdor ni levičar je bolj ali manj za fašizem. Pozabljate pa, da vaša oblast že zadnjih šestdeset let fura od trših do mehkejših oblik državnega centralizma, ki ni kaj dosti boljši od fašizma. Res je to, da se prilizujete pravoslavnemu diktatorju Putinu, lepo prikaže koliko načelnosti dejansko premorete.

     • “Oba s Pongrejem sta se ujela v lastno zanko …”

      Midva sva nastavila zanko ti si pa skočil ven, kajne? To zato, ker sva midva dve živali v džungli, ti si pa Tarzan? Kajne?

    • Tako je. Levaki zelo radi opletajo z nestrpnostjo, sami so pa najbolj nestrpni.

     Žal pa to ni lastnost le slovenskih levakov. Enako je tudi drugje. V ZDA je raziskava pokazala ravno to – levaki so nestrpni do drugih – vse dokler razmišljajo enako kot oni.

   • Nestrpnost v družbi je še kako prisotna. In to na strani levice, ki je zelo nestrpna do vseh, ki ne razmišljajo tako kot naša politična levica.

    Oni projicirajo svojo nestrpnost na druge – zanje je vsako nestrinjanje z njimi nestrpnost.

   • jesus: “Tvoj komentar priča ravno o tem, da je nestrpnost v družbi še vedno prisotna.”
    =====================

    V komentarju Zdravka ni nestrpnosti.
    Tako, da tvoj odziv kaže značilno levičarsko lastnost:
    Z Lažnim pripisovanjem nestrpnosti se skuša politične nasprotnike utišati in celo kaznovati.

 2. Jesus, če bi bilo združenje NOB normalna civilna organizacija potem res ne vidim problema pri ustanavljanju njenega podmladka.
  Ker pa združenje svoje delovanje utemeljuje na zločinih pa mislim, da ne bi smeli sprejeti ustanavljanje nove organizacije.

 3. T.i. borci so predvsem borci za nezaslužene privilegije in borci proti resnici. Starejši in mlajši.

  Vse njihove zgodbice in pravljice so podrejene temu cilju. V skladu s svojo tradicijo druge obtožujejo tega, kar sami počnejo in kar sami so. Fašisti, tj. družbeni paraziti, ki še denes ropajo poštene ljudi, lažejo in so, kot kaže, pripravljeni početi še kaj hujšega, druge obtožujejo tega početja, da bi ohranili svoje privilegije.

  • Kako bi odreagirali nemci,če bi mladi oboževalci hitlerja ustanovili ponovno
   “hitlerjugend”z vsemi atributi predstavnosti?!Očitanje pogrevanja slovenske preteklopsti od II.svet.vojne dalje,gre marsikomu v nos,ker to pač slabi kredibilnost
   zgodovine po repetu,preteklost partizanstva je opevana,nesmrtna in seveda
   edina “resnica”,ki je na veliko žalost še vedno prisotna celo na protokolarnih prireditvah!

 4. Podmladek??? Ni problemov, naj bo ampak pod sledečima pogojema:

  a) da se posredno in neposredno na zavzemajo za katero koli kršitev osnovnih človekovih pravic in svoboščin, ki jih je sprejela in razglasila Generalna skupščina Združenih narodov 10. decembra 1948 z resolucijo št. 217 A (III) in

  b) da se ne financirajo z denarjem davkoplačevalcev.

  AMEN!

   • 🙂

    Prebral ali ne, pri nas je navada, da ustanavljamo ves in razno z namenom, kako dobiti denar od davkoplačevalcev. Država je samo način, kako pobrati z varstvom policije denar iz tudi vašega žepa, gospod s provokativnim imenom.

Comments are closed.