Bojan Požar: Kdo je Jankoviću dal pravico, da je na silvestrovo izigraval vodjo naroda?!

9

Bojan Požar se na Požarreportu sprašuje kdo je dal Jankoviću pravico, da izigrava vodjo naroda. Takole pravi:

“Zato je bolj kot grožnje ali policijsko varovanje Zorana Jankovića zanimivo, predvsem pa legitimno vprašanje, v kakšni vlogi je Janković nastopal na silvestrovo, denimo skupaj z Janom Plestenjakom, na enem od estradnih odrov v središču Ljubljane?

Namreč, ne smemo pozabiti, Janković ni več župan prestolnice, niti (še) ni predsednik vlade, je zolj poslanec in predsednik ene od parlamentarnih političnih strank! Si predstavljate, da bi na odru s Plestenjakom pred Ljubljančani kar naenkrat začeli nastopati Janez Janša, Gregor Virant, pa Ljudmila Novak in še kdo …

Zato se moramo čisto resno vprašati, kdo pa je državljanu Zoranu Jankoviću podelil pravico, da se na silvestrovo sredi Ljubljane obnaša kot župan, predsednik vlade in predsednik republike hkrati, in izigrava nekakšnega vodjo naroda?! To, kar smo videli, je bila čisto navadna, pravzaprav bizarna uzurpacija časti in oblasti ter skrajno nevaren vzorec vedenja.
No, ostaja nam še golo upanje, da je šlo samo za neverjetno neolikanost gospoda Zorana Jankovića.

Zato je bolj kot grožnje ali policijsko varovanje Zorana Jankovića zanimivo, predvsem pa legitimno vprašanje, v kakšni vlogi je Janković nastopal na silvestrovo, denimo skupaj z Janom Plestenjakom, na enem od estradnih odrov v središču Ljubljane? Namreč, ne smemo pozabiti, Janković ni več župan prestolnice, niti (še) ni predsednik vlade, je zolj poslanec in predsednik ene od parlamentarnih političnih strank! Si predstavljate, da bi na odru s Plestenjakom pred Ljubljančani kar naenkrat začeli nastopati Janez Janša, Gregor Virant, pa Ljudmila Novak in še kdo …Zato se moramo čisto resno vprašati, kdo pa je državljanu Zoranu Jankoviću podelil pravico, da se na silvestrovo sredi Ljubljane obnaša kot župan, predsednik vlade in predsednik republike hkrati, in izigrava nekakšnega vodjo naroda?!

To, kar smo videli, je bila čisto navadna, pravzaprav bizarna uzurpacija časti in oblasti ter skrajno nevaren vzorec vedenja.No, ostaja nam še golo upanje, da je šlo samo za neverjetno neolikanost gospoda Zorana Jankovića.”

Preberite celoten članek na Požarreport.

9 KOMENTARJI

 1. SE mi je kar zdelo ! Samoprijava , brez policijske preiskave oz. ugotovitve, je res nenavadna verjetno izmišljena ! GORŠEK je odločno poslal zaščito , kot se spodobi , torej je vse storjeno za publiciteto dogodka , ki ga po vsej verjetnosti ni bilo !
  SAMO sto metrov od JANKOVIĆEVEGA magistrata je grafit , “UBI ŠIPTARA ” in Srbski emblem s štirimi pravoslavnimi C-eji , naj policija raje tam išče odgovore in odgovornost !

 2. Socialistična mafija je že zdavnaj Jankovića postavila za Tita Slovenije ali bo to župan, ali predsednik vlade ali predsednik države, ali polbog sploh ni več važno.

  Bizarno je, da folk to ne pošteka, še celo huje, sami se postavljajo v vlogo njegovih občudovalcev. Severna Koreja je tako domača v Sloveniji.

 3. A kdo ve, koliko časa je imel policijsko varovanje novinar, ki so mu grozili s smrtjo na ljubljanskih ulicah po zadnjih lokalnih volitvah?

  • Navkljub retoričnosti mojega vprašanja sem vam hvaležen za odgovor.

   Se mi je pa milo storilo ob nadaljevanju vašega komentarja. Obe osebi, na kateri se nanašata besedi, zapisani z veliko začetnico, imata materi.

 4. Že davnega leta 1982 so Slovaki rekli, pa ob obiskih še večkrat ponovili: “Nam, so bolševiki vzeli zemlo, pa pustili pamet, vam pa so pustili vrtičke, po katerih se brez pameti vrtite!”
  Pisano je: “Udaril bom pastirja in razkropile se bodo ovce!” Povojni pomor, gensko vbit strah deluje, saj tudi s prižnic ni kaj dosti vzpodbudnih besed, tako, klub polni cerkvi, ni prispevkov za maše, ni poguma, ko je treba voliti! Krstjani nismo več sol in luč, le še pesek na morski obali! Žalostno, a za obupat še ni!

 5. Tale slovaška je pa res dobra. 🙂 Povrhu pa še mislimo da smo germani, kot bi rekel Petrovc. 🙂

Comments are closed.