Bog, vest in denar

2

PREJELI SMO. Založba Družina Vas vabi na predstavitev knjige: Anselm Grün in Jochen Zeitz: BOG, VEST IN DENAR. Pater ANSELM GRÜN je ugleden benediktinski menih in kot ekonom samostana Münsterschwarzach odgovoren za gospodarski razvoj in finance skupnosti 300 menihov in zaposlenih. JOCHEN ZEITZ je že več kot 17 let direktor podjetja Puma, ki izdeluje športno opremo in kotira na borzi, delo pa daje več kot 150 tisoč ljudem. Benediktinski menih in vrhunski menedžer se pogovarjata o bistvenih vprašanjih, s katerimi se v poslovnem in zasebnem življenju srečujemo vsi: uspeh in odgovornost, gospodarstvo in blaginja, kultura in vrednote – Bog, vest in denar.

O njuni viziji za boljši svet, o tem, kako se tudi drugi trudijo, da bi postala resničnost, se bodo s publicistom in strokovnjakom za računalniške komunikacije Marjanom Bradeškom pogovarjali moralni teolog Ivan Štuhec, ekonomist Matej Kovač, predsednik uprave Žita Anton Balažič in direktor Družine Tone Rode.

Pogovor ob izidu knjige Bog, vest in denar bo v četrtek, 26. januarja, ob 19. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Foto: Družina

2 KOMENTARJI

  1. To knjigo bom pa res prebral. Štuhec me pa ne zanima preveč. Zakaj ne dajo kakega redovnika za te pogovore, ne pa da oblast spet samo skače v poziranje medijem.

    • Mene pa Štuhec zanima. Zato je tudi prav, da so ga dali na predstavitev. Gospod Zdravko, če pa vas ne zanima, ga ignorirajte. Pa bo za vse prav!

Comments are closed.