Politiki, plačujemo vas, da se pogovarjate in dogovorite q

21

Plačujemo vas, da se pogovarjate in dogovoriteBodo naši politiki zmogli potlačiti svoj politični ego in nam, ki smo jih izvolili, utrli pot v prijaznejši, lepši jutri. Za vse nas in ne le za peščico izvoljenih. In kdaj bodo slovenski levičarji sposobni obžalovati zločine svojih predhodnikov in ljudem, ki imajo drugačna politična in verska prepričanja, namesto sramotenja podali roke za dobro našega naroda.

Predvolilno izključevanje dialoga se nadaljuje v čas sestavljanja koalicij

V Sloveniji se je letos za vstop v parlament potegovalo 25 političnih strank. Na vseh soočenjih se je večina izmed njih izrekala za sodelovanje z levo koalicijo, če bi seveda sploh dosegli dovolj veliko volilno podporo za vstop v Državni zbor. Večina nastopajočih bi torej po volitvah sodelovala s komunisti, nikakor pa ne bi bili pripravljeni sodelovati z Janezom Janšo. »Serpentinšek« je na zaključnih soočenjih v svojem slogu večkrat ponovil, da tudi s stranko SDS, pa čeprav brez Janeza Janša, ne želi sodelovati. In če se bodo vse stranke držale predvolilnih obljub bo vlado sestavljal on, je v svojem slogu zatrjeval Marjan Šarec. Da povolilno sodelovanje s Slovensko demokratsko stranko in njenim predsednikom ne bo mogoče, so hiteli zatrjevati tudi Karel Erjavec in vsi predsedniki levičarskih strank.

Tako smo se prvič v samostojni Sloveniji srečali s predvolilnim izločevanjem političnih tekmecev in ponovno delitvijo volivcev na leve in desne. To počnejo voditelji strank, kar je še posebej zanimivo dejstvo, ki so prejeli vse zakramente RKC in se celo v javnosti razglašajo za verne. Je to »moderna« kolaboracija vernikov z levico, ki nas že dolga desetletja ločuje? Da taka pot ni najbolj prava, so pokazali rezultati letošnjih volitev.

Vodje levičarskih strank netijo in razpihujejo izločevanje

Tudi vzdušje na predvolilnih soočenjih je bilo nenaklonjeno političnim strankam, ki so se zavzemajo za Slovenijo in njene državljane. Vprašanja, ki so jih pripravljali voditelji soočenj, predstavnikom strank niso ponudila možnosti, da bi nam predstavili svojo naklonjenost s programi za pravičnejšo in prijaznejšo slovensko družbo. Vse, ki so zgolj poizkusili predstaviti svoje programe, s katerim bi na primer odpravili kriminal (korupcijo) belih ovratnikov, so voditelji hitro prekinili.  Dopuščali in vzpodbujali pa so razpravo, kdo in s kom bo sestavljal povolilno koalicijo. Levim so tudi dopuščali, kar je bila tudi rdeča nit vseh predvolilnih soočenj, da so med seboj dobesedno tekmovali z obtoževanjem Janeza Janša in SDS.

Vodje levičarskih strank, namesto združevanja 70. letne razklanosti slovenskega naroda in namesto umirjenosti, brez pravih osnov ter razlik netijo in razpihujejo izločevanje.

Naj pri tem odmislim rdečo zvezdo Svetlane Makarovič in njenih privržencev, ki pa jim ne gre zameriti, saj živijo v miru, izobilju in blagostanju samostojne države Slovenije, čeprav jo ne priznavajo. Oni pač živijo v neki virtualnem svetu pod »krvavo rdečo« zvezdo, katere so se pred 27. leti odrekli tudi komunisti, nekoč njeni častilci. Kot simbol iz časov krvavega komunizma sojo vrgli na smetišče zgodovine.

Voditelji levih strank, kot se s pomočjo vodilnih novinarjev sami deklarirajo, so na vseh predvolilnih soočenjih ponavljali vprašanja, s katerimi so želeli diskreditirati Janeza Janšo osebno, stranko SDS in tudi njene volivce. Številnim volivkam in volivcem gre zahvala, da niso nasedli nasprotnikom narodne sprave.

Donald Trump in Kim Yong Choi se rokovala desetletja trajajoči hladni vojni

Tako smo se naposlušali izločevanja političnih nasprotnikov, kar je bilo mogoče razumeti tudi kot izločevanje njihovih volivk in volivcev. Do pogovorov o gospodarskih programih strank, kako se bodo spopadale za enakopravnost vseh in čim večjo enakost ter prijaznejše življenje za slovenski narod, vse do konca sploh niso uspeli priti. Na soočenjih, med ploho besed levičarjev, so bile besede predstavnikov strank, ki so opozarjali na korupcijo in druge nepravilnosti v družbi ter prikrivanja realne razsežnosti migrantske krize, preslišane. Opozorila, da se med ekonomskimi migranti skrivajo islamski skrajneži, islamski »vojaki«, ki počasi a vztrajno osvajajo Evropo in z njo tudi Slovenijo, so bila hote preslišana. Saj je o vsem tem pri nas v Slovenji skoraj prepovedano govoriti. Nekateri politiki in mediji, te hitro označijo za rasista in fašista, le za ljubitelja slovenskega naroda ne.

Pred meseci sta se največja sovražnika na svetu, ameriški predsednik Donald Trump in predsednik Severne Koreje Kim Yong Chol, drug drugega obmetavala  z besedami in ogrožala svetovni mir. Pa sta se pred dnevi srečala, rokovala in celo podpisala sporazum, ki lahko pomeni konec desetletja trajajoče hladne vojne na Korejskem polotoku. S tem sta presegla vse svoje grožnje ter sta, nekdaj glasna nasprotnika, postala »stara« prijatelja. Si segla v roke in svet približala miru.

Bodo naši ”majhni” politiki zmogli potlačiti svoj politični ego in nam, ki smo jih izvolili, utrli pot v prijaznejši, lepši jutri. Za vse nas in ne le za peščico izvoljenih.

Kdaj bodo slovenski levičarji sposobni obžalovati zločine svojih predhodnikov in ljudem, ki imajo drugačna politična in verska prepričanja, namesto sramotenja podali roke za dobro našega naroda.

21 KOMENTARJI

 1. “Politiki, plačujemo vas, da se pogovarjate in dogovorite”

  Uf! Politiki imajo drugačen občutek, oni vidijo Slovenijo kot plen, ki pripada zmagovalcem volitev.

  • Nikakor se ne moremo strinjati da se demokratično vladanje plačuje, če pa so si vsi ti liderji na sliki enotni v stilu starih partijskih načel v prirejanju mitingov, poveličevanju simbolov, ter izključevanju pri doseganju lastne eksistenčne afirmacije ali povzpetništva.Če pa se za povrh plačuje še nesposobnost so zadeve adapta !?

   • Teoretično so bili izbrani, da nas vodijo k boljšemu življenju. Plačilo?! Delavec je vreden plačila, kajne?

 2. Največje razočaranje pa je Šarec, ki je nov obraz in obraz mlajše generacije, vendar se obnaša kot največji totalitarist, ki zna samo ponavljati, da se z desnico ne bo pogovarjal, kje pa sodeloval.

  Šarec nas torej vrača v najhujše obdobje totalitarizma na Slovenskem.

  Pri tem pa se požvižga, da s tem krši slovensko ustavo, ki temelji na demokraciji za katero je značilno ustvarjalno sodelovanje ne pa izločevanje ljudi.

 3. Šarec se obnaša tako kot Kučan, ki se z Janšo in SDS noče pogovarjat, kje pa sodelovat.

  To dokazuje, kdo mu je vzornik.

 4. Težko se je dogovarjat z nekom, ki ima svoj “prav”.
  In ko je za ta “prav” pripravljen lagat, da ne rečem še kaj hujšega.
  Prejšnja skupna država je to stanje vzdrževala in v tem duhu mlade rodove tudi vzgajala.
  Ti so po odcepitvi in ustanovitvi države Slovenije prišli na oblast.
  In kot vidimo, se ji ne nameravajo odpovedat.

 5. Pod svoj prav mislim na “zakoličen prav” (moj izum).
  Zakoličen zato, ker je to posebno stanje duha kot posledica prav posebne vzgoje.

 6. Predvolilni in povolilni dogodki kažejo, da je pri večini naših politikov totalitarna mentaliteta še vedno prevladujoča. Izločevanje je značilnost social socializma, fašizma in komunizma. Večina voditeljev strank se je torej predstavila, da so eni izmed teh, torej fašisti. Prav tako skorumpirani novinarji. Seveda prav ti radi druge agresivno obtožujejo tega, kar sami počnejo in sami so. Maske so dokončno padle.

  O Šarcu je škoda besed. Očitno gre za človeka, katerega ambicije so obratno sorazmerne z njegovo sposobnostjo. Njega zanima zgolj in samo položaj. Mu bodo že gospodarji naročili, kaj mora početi. In če bo potrebno, bodo svojega hlapca tudi odstavili. Gospodarji imajo najraje nesposobne amaterje. So najlažje vodljivi. Usoda Slovenije jih ne zanima.

  Bomo videli, ali med kontinuitetnimi politiki morda le obstaja manjšina, ki ima pozitivni odnos do demokracije in ji je mar za državo.

 7. Brez obeh rok – leve in desne, ni uravnoteženega in uspešnega življenja.

  Roki – druga drugi pomagata, da je življenje enostavnejše in uspešnejše.

  Pogoj te učinkovitosti pa je – medsebojno sodelovanje in medsebojno upoštevanje koristnih predlogov.

 8. Prav čakal sem, da se bo končno kdo odločil in z najbolj enostavno, jasno in vsakomur razumljivo besedo obelodanil tisto, kar večina samo sluti, nihče pa ni povsem prepričan, da je res tako. Beseda je o Šarcu, ta komentar pa sliši na ime tine! Bravo! Krasno napisano! Škoda le, ker večina Slovencev in Slovenk namerno, ali nenamerno ignorira take orise naših politikov. Hudič se skriva le v eni majhni podrobnosti: ve se, kdo bo na koncu plačal račun zaradi teh in takih koritarjev!

  • Zdravko,
   ne razumem vaših zagonetnih vprašanj.
   Lahko pojasnite, na kateri pojav ali dogodek se navezujeta vaši vprašanji “kaj to pomeni, da smo služili zločinu” in “kdo je tu večji luzer”?

   • Ne vem več kako naj to razložim. Očitno smo se razdelili na zločince in ta poštene. In pošteni služijo zločincem. In bevskajo. Kot bi mali lopovi na siciliji bevskali na botre. Ja, dolgo bi to trajalo.

   • Jaz bi pa rekla na zločince in na vse ostale.
    Vsi ostali se pa delimo/jo na tiste ki zločin podpirajo (oz. se z njim strinjajo), in na ostale ki se ne.

 9. Aha, zadnji odstavek – vsaj zdi se mi… 😊

  Menim, da se bo marsikaj postavilo na pravo mesto, ko bo slovenski parlament dozorel za sprejetje Resolucije Evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmih.

  Z enako obsodbo totaritarnih režimov nacizma, fašizma in komunizma bomo končno dobili temelj pravičnega zgodovinskega pogleda na najbolj bolečo preteklost slovenskega naroda in odvzeli veter iz jader poveličevanju zločinske diktature in obujanju zločinske ikonografije. Tako pa brez obsodbe komunizma ostaja odprto polje neskončnih manipulacij.

  Ne vem, zakaj je v Sloveniji tako težko doseči soglasno obsodbo dokazano zločinskega režima… najhujši zločinci so tako ali tako že mrtvi… le kdo se obsodbi toliko upira?

  http://www.scnr.si/test/evropska-zavest-in-totalitarizem/

 10. Naslov članka potrjuje dejstvo, da smo se leta 1990 z plebiscitom odločili za pluralno in demokratično državo. To vključuje tudi pravično in pošteno oblast. To pa pomeni tudi obsodbo vseh zločinskih dejanj prejšnjega režima.
  Torej demokratična oblast države Slovenije je dolžna obsoditi vsa dejanja prejšnje oblasti, ki niso bila v skladu z demokratično Ustavo države Slovenije.
  Na podlagi tega bomo dejansko suvereni državljani in kot taki smo to dolžni storiti tako levi kot desni, če ta anahronizem ohranjamo. V demokraciji ni levih in desnih, ampak gre za demokrate, socialdemokrate, totalitarce-avtokrate, konservativce.
  Vsi ti pa so dolžni zločine obsoditi in zločince sankcionirati, da se to ne bo več dogajalo.
  To je potrditev in dokaz resnične demokracije. !!

 11. V nasprotju s slovensko ustavo, ki temelji na demokratičnih pravilih in simbolih je bilo predvolilno oboževanje za slovenski narod morilske rdeče zvezde na Kongresnem trgu v Ljubljani in to z odobritvijo ljubljanske občin e in sodelovanjem in govorom Jankoviča.

  To mitingaško oboževanje morilske rdeče zvezde je bilo poniževalno in omalovaževalno za slovensko demokracijo, ki odklanja totalitarizem, njegove simbole in njegova morilska in druga nečlovekoljubna dejanja.

 12. Na vprašanje avtorja članka v zadnjem odstavku je odgovor: Nikoli! Ker slovenski levičarji tega niso sposobni.

Comments are closed.