Blitz: Gregor ali Gredol?

17

Najzanimivejši predvolilni dogodek prejšnjega tedna je gotovo objava podatkov o dohodkih kandidatov za premierja, pri čemer je prvič padlo po ljubljencu javnosti in medijev, tako rekoč po kraljeviču ljudskih src Gregorju Virantu.

….

Še najbolj pa mi je žal nekaterih Virantovih sodelavcev, še zlasti Rada Pezdirja, moža, ki je na kolena spravil elektrokartel in banke, zdaj pa mora takele napletati.

No, res zanimivo bo videti, kakšna bo reakcija volilcev. Ne verjamem, da afera ne bo imela vpliva. Četudi Virant državi vrne celotno nadomestilo, verjetno zmagati na volitvah več ne more. Morda celo ne bo veliko izgubil, a ne verjamem, da še lahko prehiti Janšo. Prav tako ne verjamem, da bo podpora Virantovi listi padla zelo globoko, kot pri Arharju – prvič je šlo takrat za predsedniške volitve, kjer volilci bolj iščejo neko moralno avtoriteto, razen tega so volilci imeli na voljo dve dobri alternativi. Tokrat pa imajo Virantovi volilci to težavo, da morda nočejo voliti nobenega od glavnih konkurentov, ki za povrh tudi ne kotirata kot moralni avtoriteti. Tako, da se mi zdi še najverjetneje, da bo Virnatova lista izgubila kak procent glasov, morda se celo lahko zgodi, da jo prehiti Jankovićeva lista, ne verjamem pa, da bi jo lahko dohitela tudi SD.

Še vedno verjamem, da je lahko Virant dober minister, nekaj sposobnih kandidatov ima tudi med kandidati za poslance, mislim pa, da (še) ni format za prvega ministra. Je nedvomno dober birokrat, ni pa voditelj. Od voditelja namreč pričakujem, da mu bodo sodelavci sledili skozi puščavo, močvirje in čez visoke gore. Zato pa je potrebno zaupanje, ki ga Virant v tem trenutku ni sposoben vlivati. Ne zaradi tistih 60 tisočakov leta 2009, ampak zaradi kalkuliranja leta 2011.

Več: blog Blitz

17 KOMENTARJI

 1. #

  Virant najbrž že prepozno ugotavlja, da bo drago plačal svojo “samostojno” politično pot.

  Ko bi ostal pri SDS, bi obdržal svoj renome in bi bil prav tako lahko vladni minister, kar pa je največ, kar lahko pričakuje glede na svoje sposobnosti.

  Ambicija, da bi bil rad premier, mu je zameglila pamet.

  To je najbrž šele začetek pekla, v katerega se je sam podal.

   • Ja, rx170, če bi ostal pri SDS, bi kasiral Janez!
    In to pot ti pritrjujem, KASIRAL BI UPRAVIČENO!
    Meni ni jasno, da je tega barabina sploh držal tako blizu srca!
    Jaz sem SDS-u že pred 3 leti pisal, da sta Jambrek in Virant SUMLJIVA!

 2. Pri Arharju je bil glavni rušitelj srednješolec Gregec Repovž.

  Pomoč mu je nudila srednješolska mati (Z)mija Repovž, od_in_ah gospodarska pisunka črne vdove.

  Biološki ata Aleksander Lucu ga je zalagal s podatki, zmijin priležnik Janko Lorenci pa je bil moralna podpora.

  Sam cvet srednješolskih izobražencev in bande 571.

  • Posebnih indicev o Vaši izobraženosti doslej nisem zasledil, dragi KuK, vsekakor pa z vsakim komentarjem dokazujete pomanjkanje slehernih manir.

   • korl kontra, enostavno zate, da boš razumel, preberi počasi in vsaj 3x:

    koji kurčev faktor si ti, da ti bom razlagal o moji izobrazbi ?!

    govor je o dr. arharju, ki mu srednješolska familija lahko čisti le čevlje.

    morda se pridružiš glancanju čevljev? saj imaš srednjo šolo kot pogoj, aneda ?

    • Vidim, da imajo prav tisti, ki obžalujejo pomanjkanje vzgojnih prijemov v izobraževalnem sistemu. Posurovelo in neotesano izražanje se z omiko ne druži, verjetno pa je prav veselo doma v vaških beznicah.

     • Stric Carlos: tu se pridružujem tvojem gledanju po starih prijemih v šolah! TEBI MANJKA VEROUK, PONIŽNOST IN manjka ti PROCESOR!!!! Namesto procesorja imaš žal samo kavni mlinček! Dost mi je tvojih komunajzerskih gnostičnih filozofij!

     • Carlos: kar dokazuje, da je jablana daleč zrastlo od mesta padca jabolka! Ali, da so bili vaši starši spoštovanja vredni, vas pa spoznanje še čaka! Carlos, vas pa spoznanje še čaka!

    • Tu in tam na portalu Časnik.si naletiš na kakšen K@Kec in zavoljo tega se ne gre razburjati. Tovariš z zelo povednim psevdonimom se v svojem izvajanju morda vsebinsko ne moti, je pa po slogovni plati vsekakor resen kandidat, da nasledi Aleksandra Lucuja pri Šepetu sedmega dne.

     • Ah, tovariš Clemens, saj imate po svoje prav, a kaj, ko pa v Carlosu še vedno živi Makarenkov duh in si ne more kaj, da bi se ne vdal jalovim poskusom vcepljanja olike mladim bezprizornikom, ki so jih njih starši slabo vzgojili.

 3. Ko se Carlos začne obešati na manire, slovnico itd., pomeni, da nima argumentov.

  To je bistvo. Zato pa začne potem o vsem drugem razen o bistvu.

 4. Mislim, da večina Slovencev želi pravičnega voditelja in je prav s posebnim upanjem gledala gospoda Gregorja. Pa ga nam je nekdo pokazal v tisti strašni podobi, ko revežu jemlje iz žepa. V prevodu to pomeni, da je Rdečemu križu zaračunal neko svetovanje … tam okoli 8000 € je dobil … ono o kraji države bi še nekako prenesel, ampak krasti revežu, to je pa za moje pojme preveč.

 5. Mene pa je tale prigoda z Gregojevim preračunavanjem vseeno zaskrbela. Kaže mi na to, da se je marsikdo letošnjih volitev lotil precej ljubiteljsko. Ravnanje ministra Gregorja ob koncu mandata je ravnanje uradnika. Takega, ki se drži črke zakona. Takrat, ko je do določbe zakona nevtralen in enako, ko gre določba zakona njemu v prid. Če bi v času, ko se je vračal v toplino doma pomislil, da se b enkrat v prihodnosti podal v politiko in to razmišljanje podelil s kakšnim izkušenejšim, bi se moral odločiti drugače.

  Prvič že zato, ker bi se moral kot pravnik ob tolmačenju zakona vprašati, kaj je zakonodajalec imel v mislih, ko je sprejemal določbe, ki funkcionarjem omogočajo prejemanje nadomestila po prenehanju mandata. Osnovni namen teh določb je, da se funkcionarju/poslancu ob sprejemanju odločitev v glavi ne mota vprašanje, kaj bo konkretna odločitev pomenila za njegovo eksistenco, ko mu bo mandat prenehal. Torej, da se odloči po svoji vesti, kot to piše v ustavi. Služi samo temu in ničemur drugemu – niti temu, da bi bilo tako nadomestilo kompenzacija za porušitev odnosov, ki jih je v družini povzročilo ministrovanje patri familias.

  In drugič, ker bi moral vedeti, kako je na finančne mahinacije že samo po sebi, zaradi tajkunskih zgodb pa še bolj ranjeno, občutljivo slovensko volilno telo.

  Na misel so mi prišli prvi dnevi, ko smo zvedeli za odločitev Gregorja Viranta, da se poda v volilno tekmo. Takrat je kot razlog, da mu je zmanjkalo časa, da bi poklical donedavnega kolego, navedel, da se je za kandidaturo odločil preko konca tedna, tako rekoč v nedeljo. Podobno je ravnal tudi eden od njegovih tekmecev. Ker obema napovedujejo dober volilni izid, se nam obeta, da bodo Slovenijo v enem najtežjih obdobij vozili nedeljski politiki.

  Pa nazaj k ljubiteljskim. Še eni sveže vznikli stranki novih (60+ letnih obrazov) je uspel strel v koleno. TRS je bila zavrnjena kandidatska lista v 3. volilni enoti, ker niso uspeli prešteti ženskih kandidatk. Halo, ne rečem, da bi na ženskih kvotah padla združena lista navijačev Viole in Green Dragons, da se ti pa to zgodi taki stranki, kjer na fotografijah članstva razen Hanžka in Pluta, moških skoraj ne vidiš, je pa višek ljubiteljstva.

  Hotel sem nekaj napisati še o šaradi LDS v Krediji, ampak priznam, da še vedno nisem skapiral, kaj sta se šla Ploštajner in Petohleb. Sem šel namesto tega raje preverit, kako se ljubitelj črkuje v francoščini – posledica 30 let neuporabe nekoč ljubega mi gimnazijskega predmeta – da se mi nebi narobe zapisalo. Seveda amateur. Ampak to sploh ni najbolj smešno. Avtomat mi je spotoma ponudil še prevod za pridevnik ljubiteljski – dilettante.

Comments are closed.