Ste se že srečali z bioenergtikom. Še ne? Mi smo ga obiskali in z njim posneli zanimiv pogovor

17

Verjetno ni med nami koga, ki se ne bi srečal ali vsaj poznal kakšnega bioenergetika, ali koga drugega, ki se ukvarja z recimo temu alternativno medicino. Sploh v primerih, ko klasična medicina ne pozna odgovora, kaj se dogaja z našim zdravjem, ali ko so nam zdijo njihovi posegi v naše telo in dušo zaman. Ko tudi po več mesecih ali letih „kemije“ ni pravega olajšanja in se naše zdravstvene težave kopičijo oziroma se ne odpravljajo.

Po drugi strani pa je med nami verjetno kar nekaj takih, ki zelo neradi posegamo po tistem, kar nam ponavadi predpišejo zdravniki, in rajši pred obiskom pri njih, obiščemo kakšnega bioenergetika ali posežemo po kakšnem zeliščnem čaju ali prehranskemu dopolnilu. Odločitev je vsekakor v naših rokah. Sam na srečo sodim med tiste, ki vrata ambulant obiščem le redko. Pogosteje obiščem koga, ki odlično izvaja masaže, spijem kakšen zeliščni čaj, pazim pri prehrani in skrbim za redno rekreacijo.

Obiskali smo bionergetika Božidarja Verbeta

Le parkrat sem bil tudi na terapijah bolj ali manj poznanih bioenergetikov. Tudi pri Darku Verbetu sem bil pred več leti, ko sem imel težave z bolečinami v hrbtu. Tokrat pa sva se s snemalcem  odpravila do njegovega salona v Zagorju in z njim posnela daljši intervju. V njem nam je razodel svojo življenjsko pot. Povedal nam je, kako je začel delovati kot bioenergetik. Razložil je, kaj vse lahko pozdravi. Nismo se ognili spominov njegovih nekdanjih življenj. Je namreč med tistimi, ki verjame, da naša duša nikoli ne umre.

17 KOMENTARJI

 1. Hm
  Kar pogumno gospod govori o reinkarnaciji ….
  A je ta portal primeren za take vsebine?
  Spodaj v “nogi” tega portala namreč piše:
  “Časnik.si ustvarjajo za skupno dobro zavzeti avtorji, ki menijo, da je na slovenskem medijskem trgu prostor tudi za spletni magazin konzervativne, katoliške in klasično liberalne usmeritve.”
  Reinkarnacija pa po mojem vedenju ni nekaj, kar bi bila katoliško razmišlanje.

  • Gospod pač verjame v reinkarnacijo. Do tega ima vso pravico. Saj vam zato ni treba.

   Malo več odprtosti in tolerantnosti vam ne bi škodilo.

   • Toleriram to mišljenje, vendar ni dobro, da vsepovsod vse objavijo.
    Sicer je res, da avtorjevo mnenje ni vedno mnenje uredništva, vendar v tem primeru lahko bralci take zadeve narobe razumejo.
    In potem pride do tega, da je dovoljeno vsako mišljenje, samo krščansko ne sme biti.

    • Mislim, da malo podcenjujete zmožnost bralcev. Omejevanje informacij, da jih bralci ne bi “narobe” razumeli, je stališče, tipično za totalitarne režime, ki iz bralcev hoče ustvariti ovce za striženje.

     Poleg tega, krščanstvo je veliko več od katolištva. Mnogi npr. trdijo, da je bila v zgodnjem krščanstvu reinkarnacija sestavni del tega učenja. Nekatera krščanska gibanja to prakticirajo še sedaj.

     Vendar vsakdo naj verjame, kar misli, da je prav.

     • Katoliško je tudi krščansko. Sem širše napisal krščansko, da se ne bi samo vpičili v to, da je spet samo kaj papeškega.
      Ne verjamem pa, da bi kaka krščanska skupnost govorila o reinkarnaciji (imate kakšen konkreten zapis o tem). V takih bistvenih vprašanjih so verjetno vsi kristjani enotni.
      Seveda pa na žalost tudi vsi “kristjani” ne verjamejo v vstajenje (posmrtno življenje). Vendar ne moremo več potem govoriti o kristjanih.

     • Krščanstvo seveda je veliko več od katolištva.

      Že statistično. Po globalnih anketah je na svetu okoli 2,15 mrd kristjanov in od tega okoli 700 mio katoličanov. Razlike so seveda tudi doktrinarne narave. Znane so razlike med protestanti, pravoslavci in katoličani. Še večje so razlike med temi in množico krščanskih duhovnih šol ali Cerkva, ki gojijo prvobitno krščanstvo.

      Po anketah veliko kristjanov verjame v reinkarnacijo. Kolikor se spomnim, celo okoli 30 odstotkov katoličanov. Te stvari si lahko sami poiščete na spletu.

     • Koliko kristjanov veruje v reinkarnacijo je stavr statistike.
      Ne razumem pa, kako je lahko prvobitno krščanstvo gojilo vero v
      reinkarnacijo? Ni začetek krščanstva vstajenje Jezusa Kristusa? To je temeljna resnica in če ni vere v vstajenje mrtvih, potem ni krščanstva. Reinkarnacija pa prav to zanika. Če so med prvimi kristjani (ne prvobitnimi) verjeli v reinkarnacijo (navedite jih, prosim), potem so to bili krivoverci. In kaj sploh pomeni prvobitno krščanstvo. Gre za vero, gibanje še pred Jezusom?

     • Gospod Farkas, krščanstvo ni nastalo v trenutku. To je bil proces. S prihodom Jezusa Kristusa je le dozorelo in prišlo do svojega vrhunca. Na nastanek krščanstva so vplivali razni vplivi od staroegiptovskih mistikov, grških filozofov, Manihejcev idr. Navsezadnje tudi Stara zaveza velja za krščansko, pa se je vse to dogajalo pred Kristusom.

      Reinkarnacija ne zanika vstajenja. Pravi le, da do vstajenja pride, ko je duša (prek več inkarnacij) za to dozorela. To je, ko je dovolj čista. Saj tudi Jezusova duša ni bila nezrela ali nečista.

      Prvobitni krščanstvo se smatra do približno leta 200, ko so bili vplivi Jezusa Kristusa in njegovih apostolov še sveži, nepokvarjeni in neprilagojeni duhovnim zmožnostim kasnejših predstavnikov krščanstva.

 2. Ja,vnaprejšnje priporočilo k Svetemu duhu naj nas vodi pri razlikovanju duhov,je v današjem času nujna pri branju,poslušanju in gledanju prav vsakega medija.

 3. Spodbujanje ljudi, naj ob tezavah nikar ne hodijo k zdravniku in naj ne verjamejo njegovim nasvetom in predpisani terapiji, ampak raje obiscejo bioenergetika tudi ne sodi v resni medij. Vsaj v zahodnih drzavah tega ne boste srecali.

 4. Naslednja molitev izraža držo,ki jo bi morali imeti kadar koli sumimo,da je prisoten,krivi prerok,krivi učitelj ali zavajajoč duh:Nebeški Oče,nezasluženo se predajam tvoji volji.Prosim te,da mi pokažeš resnično naravo te osebe ali duha.Če sem bil na kakršen koli način zaveden,molim mi odpreš oči za prevaro.V imenu Gospoda Jezusa Kristusa,zapovedujem vsem zavajajočim duhovom,da odidejo ter zavračam vse ponarejene darove(ali kakršnekoli druge duhovne pojave).Gospod,če je to od tebe,potem to blagoslovi in in naredi,da bo raslo;da bo tvoje Telo blagoslovljeno in izgrajeno skozi to.Amen.(Po Lomilec vezi)

 5. Bioenergija in krščanstvo? Ja, to bi mogoče še šlo nekako, saj beseda “bioenergija” nima jasnega pomena, nima enoznačnega pomena. Vendar je treba tu takoj navesti besede duhovnika Turnška, ko ga še niso potunkali v mariborsko sramoto:
  Na tem področju je Turnšek opomnil, da tudi Kristusovi čudeži nastopajo kot paranormalni pojavi, ki jih ne znamo razložiti. Takšni čudeži se dogajajo tudi danes. Poznamo karizme, kot je beseda modrosti, jasno spoznanje, uvid o neki situaciji, vedno več je primerov nenavadnih ozdravitev znotraj nekega verskega konteksta (obstajajo pa tudi tiste zunaj) … A Turnšek opozarja: »Nikakor ni cilj nekega čudeža samo tisti dogodek, ki se zgodi, ampak ima ta dogodek cilj pokazati živo delovanje Boga, pokazati na presežne stvari in človeka odpreti v (za)čudenju v odnos s tem Bogom.« Tudi sadovi čudežev in karizem so verski, gre za »poglobitev integritete človeka in tudi njegovega odnosa z Bogom«.

  Reinkarnacija in krščanstvo se pa izključujeta. Ali eno ali drugo. Da v Cerkvi obstajajo ljudje, ki ne verjamejo v posmrtno življenje, je resen problem duhovnikov, kakšno krščanstvo oznanjujejo.

  • Gospod Bohanec, na tem portalu sem se večkrat deklariral kot kristjan. Kot kristjan, ki poizkuša misliti s svojo glavo, čutiti s svojim srcem in delovati iz Kristusa, Svetlobe sveta v svoji notranjosti.

   Bog ni v nikogaršnji lasti.

Comments are closed.