Bersani bo kandidat levega centra za premierja

1

Pier Luigi Bersani, vodja italijanske demokratske stranke, je bil včeraj izbran na volitvah za premierskega kandidata koalicije levega centra. Bersani je premagal svojega protikandidata Mattea Renzzia, župana Firenc, s 61,5-odstotno podporo volivcev, medtem ko je Renzzia podprlo 33,5 odstotkov volivcev.

Bersani ima velike možnosti, da na marčevskih parlamentarnih volitvah prihodnje leto nasledi italijanskega premierja Montija, saj njegova stranka trenutno uživa največjo javnomnenjsko podporo v Italiji.

Bersani je že večkrat dejal, da se bo držal proračunskih obveznosti italijanskega premierja Montija do evropskih partnerjev, vendar bo poskušal tudi oblažiti pritisk krize na delavce in revne, tako da bo pospešil gospodarsko rast.

Bersani se bo spopadel na italijanskih parlamentarnih volitvah s premierskim kandidatom desnega centra, ki bo moral še biti izbran. Mnogi politični analitiki ocenjujejo, da ima Bersani največje možnosti, da zasede premierski položaj, saj ima desni center velike težave. Berlusconi je prejšnji teden izjavil, da bo počakal na rezultate volitev levega centra, preden se bo odločil za vnovično premiersko kandidaturo.

Foto: ilmalpaese.wordpress.com


1 komentar

  1. Škoda, ker je slaba predstavitev.
    Tip prihaja iz katoliške družine. Bil je komunist !!!???
    Tudi program, ki ga ponuja je podoben programu Hollanda in vseh socialistov v Evropi, ki sanjajo neke čarobne prijeme, da le ne bi bilo treba živeti VZDRŽNO ( toliko porabimo kot naredimo), in da bi po komunistično spodbujali gospodarsko rast: davkoplačevalski denar bi v miljardah investirali v projekte, ki so vprašljivo donosni in pri katerih je ogromno birokratske izgube in še več mafijskih provizij.

Comments are closed.