Berlusconi prepričan v svojo zmago

2

V nedeljo in v ponedeljek bodo v Italiji potekale parlamentarne volitve. Po zadnjih javnomnenjskih anketah, objavljenih 8. februarja, se je Berlusconijeva koalicija z zaostankom 18 odstotnih točk v decembru lani, povzpela na vsega 4 odstotne točke zaostanka za koalicijo levega centra.

Voditelj »Naroda svobode« Silvio Berlusconi je dejal, da je njegova koalicija dejansko prehitela koalicijo levega centra in da na volitvah 24. in 25. februarja pričakuje zmago. »Imam posebno novico. Ne samo, da smo dohiteli naše tekmece, temveč smo jih tudi prehiteli«, je dejal Berlusconi svojim pristašem, da nedavnem volilnem shodu v Milanu. Njegovih trditev sicer ne bo mogoče preveriti, saj je v Italiji prepovedano objavljanje rezultatov javnomnenjskih anket dva tedna pred volitvami.

Volilna bitka med Berlusconijem in Bersanijem postaja tako vse bolj napeta, medtem ko Monti nima velikih upov, saj mu je politični barometer izpred 10-tih dneh pokazal vsega 13,4-odstotno podporo volivcev.

2 KOMENTARJI

  1. Če zmaga Berlusconi je človeška neumnost res neskončna.
    Majhno opravičilo za veliko neumnost, ki se trenutno dogaja v Sloveniji !!!

  2. berlusconi je največji zmagovalec vseh časov, saj nima dlake na jeziku, ni hlinjen moralist, je pravi moški, je velik človek, sposoben manager in cel svet mu ni para , takšnih politikov ni bilo po padcu Rimskega imperija, vset jih potrebuje, da nebo več lažna morala razjedala svet .

Comments are closed.