Benedikt XVI. praznoval svoj 86. rojstni dan

0

Upokojeni papež Benedikt XVI. je pred dnevi praznoval svoj 86. rojstni dan. Skromno praznovanje njegove častitljive starosti je potekalo v papeževi letni rezidenci Castel Gandolfo, ki se nahaja 25 kilometrov od Rima, in kjer Benedikt XVI. živi diskretno v molitvi že od 28. februarja letos, ko  je odstopil s svoje dolžnosti. 

Benedikta je ob tej priložnosti obiskal njegov dve leti starejši brat, ki je pripotoval pred nekaj dnevi z Bavarske. Benedikt prejema številne čestitke z vsega sveta, med katerimi je tudi tista posebna, ki prihaja od papeža Frančiška.

Benediktu pomagajo štiri laikinje ter njegov dolgoletni osebni tajnik nadškof George Gaenswein.Benedikt preživlja svoje dneve ob molitvi, poslušanju glasbe, branju in sprehajanju ob čudovitem jezeru Albano. 

Govorice, da je Benedikt XVI. težko bolan je prejšnji teden Vatikan zanikal. Oče Federico Lombardi je obrazložil, da je upokojeni papež še vedno utrujen, saj je imel zelo naporen in odgovoren pontifikat. Medicinski strokovnjaki menijo, da sprememba življenjskega in delovnega ritma v starosti 85 let, posebej ko se ta naglo upočasni, lahko izzove padec krvnega tlaka in moči.

Foto: theaustralian.co.au