Barroso se je sestal s predstavniki verskih skupnosti

3

PREJELI SMO. Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso je v Bruslju gostil sestanek visokih predstavnikov institucij Evropske unije z več kot 20 visokimi predstavniki krščanskih, muslimanskih in judovskih verskih skupnosti ter hindujske in bahajske verske skupnosti iz vse Evrope. Gre za 8. sestanek v okviru rednega dialoga voditeljev evropskih institucij  s predstavniki verskih skupnosti, ki ga je leta 2005 začel predsednik Evropske komisije Barroso.

Na sestanku, ki je potekal pod geslom “Medgeneracijska solidarnost: določanje meril za jutrišnjo evropsko družbo”, sta sodelovala tudi predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy in podpredsednik Evropskega parlamenta László Surján. Z verskimi voditelji so se pogovarjali o medgeneracijski solidarnosti in pomembnih demografskih izzivih za Evropo, spopadanju s problemom brezposelnosti, spodbujanju aktivnega staranja ter usklajevanjem poklicnega in zasebnega življenja.

Tiskovni urad Evropske komisije

3 KOMENTARJI

    • Tukaj ste pa žaljivi, Kim! Nekateri od predstavnikov verskih skupnosti niso “pravljičarji”, temveč izobraženi in življenjsko izkušeni možje (in žene), ki lahko marsikaj pametnega in koristnega povedo. Vem iz lastnih izkušenj.
      Kim, malo več stpnosti in ponižnosti Vam ne bi škodilo!

Comments are closed.