Banananjamova vrnitev

62

Ne morem si pomagati, da ne bi ob predsednikovem adutu iz rokava Marku Voljču mislil predvsem ali skoraj samo na tiste Grosove banane iz leta 1992. Morda je to do možakarja krivično, ampak če je v slovenskem prostoru po čem res znan, je po omenjeni epizodi.

Prvi vtis

Seveda je nekje v malih možganih Slovencev vseskozi, tudi po malce neslavnem slovesu od NLB, živel v ne ravno kratki vrsti fantomskih “naših strokovnjakov svetovnega slovesa” v tujini, ki kar gorijo od želje po reševanju domovine in so jih v tej njihovi hvalevredni drži v časih velikih narodnih nesreč vedno znova omenjali kot potencialne zajce iz klobuka. Tako se je Voljč nedavno znašel med možnimi šefi vlade narodne enotnosti, za katero si je prizadeval predvsem sredinski trojček, in tako njegova velika vrnitev ni popolno presenečenje.

Prvi hip se je celo zdelo, da je Türk z njo potegnil zmagovito potezo. Našel je “tretjega človeka” in hudih muk odrešil vsaj Virantove in Desus, za katere je vse bolj postajalo življenjsko pomembno, da bodočemu mandatarju ne bo ime ne Janković ne Janša. Seveda nihče ni zares verjel, da bi Marko tokrat lahko preprosto pojedel banano in postal Banananjam, toda predsednikov presenetljivi obrat je prejšnji teden hudo poraženo levico nenadoma vrnil v igro. Ker ni prav veliko dvomov, da z eno morebitno izjemo prav nekdanji šef največje slovenske banke med vsemi predlaganimi “nestrankarskimi” mandatarji najbolj sodi v njeno orbito, bi šlo že za drugi veliki preobrat v povolilnem dogajanju. Najprej leva sredina zaradi neučakanosti svetih starcev ni znala unovčiti relativne zmage. Prvi vtis po Türkovem predlogu pa je bil, da mu bo uspelo razbliniti sanje desne sredine o drugačni vladni kombinaciji. Ker bo že odpoved Jankoviću, ki se še nedolgo nazaj ni zdela mogoča, delovala kot močan magnet vsaj na dve manjši (a ključni) stranki.

Drugi vtis

Pa se je v poznem popoldnevu začelo nakazovati, da verjetno ne gre za nikakršno prostovoljno odpoved v prid slovenske enotnosti. Da je Jankovića pravzaprav že spodneslo in da je Voljč samo gasilski manever, na kar bi kazala tudi zaostrena retorika predsednika Pozitivne Slovenije. Ko se prav otročje hvali, da ga ima Türk še zmerom za svojega kandidata, in ko ne rožlja več z gradnjo stranke na terenu, marveč vnovič obuja možnost županske kandidature v svoji trdnjavi, kjer mu volivci verjamejo ne glede na vse.

Ti premisleki seveda hipoma znižajo vrednost delnic Marka Voljča in ga iz Bananjama spremenijo nazaj v navadnega človeka. Türk, ki mu očitno gori pod petami, sicer na hitro prestavi šele za danes napovedano tiskovno konferenco, toda na njej Voljč nastopi ne kot mandatarski kandidat, marveč kot morebitni mandatarski kandidat. Predvsem pa kot nekdo, ki naj javnosti dopove, da predsednik ne ve ničesar o kakšnem mandatarskem kandidatu Zoranu Jankoviću. Da slednji že ni (nikoli bil?) njegov kandidat.

Ker kandidatura šefa relativne zmagovalke volitev očitno sploh ni več mogoča, seveda niti Marko Voljč, o katerem so nas sredi popoldneva že hoteli prepričati, da je vpliven vsaj tako kot Mario Monti in George Bush (skupaj?), ni nikakršen kompromisni kandidat, marveč izključno izbranec Jankovićevega bloka. Kot tak (navsezadnje tudi s svojo zgodovino, z bananami ali brez njih) za sredince v dilemi ne predstavlja dobrodošle izbire. Bi pa morala biti Operacija Banananjam za desno sredino dobra šola. SDS kot njena vodilna sila mora čim prej upoštevati težave Desusa in Državljanske liste Gregorja Viranta pri glasovanju za Janeza Janšo in jim iti nasproti z novim (svojim) kandidatom za mandatarja, za katerega je hkrati potrebno čim prej zagotoviti potrebne podpise. Seveda lahko Janša poskusi prebroditi še to preizkušnjo in se smejati zadnji, toda če ne bo hitrega ukrepanja, sta pred nami zelo verjetno dve enako slabi možnosti. Izvolitev nadomestnega kandidata Voljča za mandatarja ali povsem nepredvidljivi tretji krog.

Foto: Cibank

62 KOMENTARJI

 1. Bilo bi idealno, če bi gospod JJ premogel toliko samoodpovedovanja in predlagal za mandatarja voditelja najmanjše koalicijske stranke. Ali kaj podobnega.

 2. V politiki demokratičnih držav so se med dolgoletno zgodovino, ki sega v Angliji nekaj stoletij nazaj,uveljavila pravila, ki jih je potrebno upoštevati,saj boljših ni možno izmisliti.
  Manadatar postane relativni zmagovalec volitev. Če ne more sestaviti vlade, ne postane premier in mora možnost sestave vlade prepustiti voditelju druge najuspešnejše stranke.
  Če še temu ne uspe, je potem možnost izbire premiera z volitvami z relativno večino.
  Sedaj smo v drugem krogu in očitno predsednik države flagrantno krši politična pravila, ki so na žalost napisana tudi v naši ustavi. Predsednik se gre pritlehno politikanstsvo.
  Zadeva bi bila manj problematična, če ta politična igrica ne bi imela konkretnih posledic. Žal jih ima in to zelo zelo velike.
  Slovenija je v globoki gospodarski krizi. Za reševanje krize potrebuje operativno vlado, ki pa je ne more formirati zaradi pritlehnega politikanststva predsednika države. Druga konkretnejša polomija tega početja je padec bonitetnih ocen. S padcem se dejansko dvigajo obresti slovenskih dolgov in nastaja konkretna škoda, ki jo lahko merimov mio€. Za to škodo je direktno odgovoren predsednik države! In še tretje, polomija na mednarodni politični sceni. Že do sedaj predsednik ni užival ugleda na mednarodnem parketu. Do mednarodne politike namreč ne segajo blagoglasne hvalnice ansambla 571, tako da si vplivni politiki sveta o našem predsedniku ustvarjajo vtis na realnih podatkih svojih inštitucij. Po političnih manipulacijah ob sestavljanju vlade, po proslavi Dražgoške bitke, po vsiljevanju problematičnega Jankovića za mandatarja in še podobnih folklornih vložkih, pa je svetovnim politikom jasno,da gre za banan predsednika.
  Kaj pa lahko naredi narod?
  Bližajo se predsedniške volitve. Takrat morajo volilci preslišati blagoglasne ode ansambla 571 in začeti misliti s svojo glavo, ter odločno reči NE. Ne, takšnemu sebičnežu, kot je naš predsednik, ki manipulira z izbiro predsednika zato,da bi v Sloveniji dobili njemu naklonjenega premiera, ki bi mu omogočil za protiuslugo ponovno izvolitev. To je politična korupcija, ki meji na kriminal.

  • VOLJČ , iz banarepublike ! Ta beseda se nam vedno znova vrača in odmeva celo iz DRAŽGOŠ !
   VELESPOŠTOVANI GOSPOD GROS , iz KRANJA , je imel tudi takrat prav , ko je z bananami poćastil tiste, ki so jim banane najljubša jed !
   G. VOLJČ je bil poročen z celjanko STAROVIĆ , sicer hčerko ponosnega oca itd..STAROVIĆ , brat od te , pa je bil prihvatizator , menda celo neki direktor v portoroški marini ! PO veliki aferi v LJ BANKI , vredni nad 20 miljard tolarjev , jo je “sprašil ” v BELGIJO in to v ” KBC “, torej 1 / 3 . kupca te iste banke !
   MANJ ALI VEČ , JE BIL SLOVENIJI ZA SAMO ŠKODO, KOMUNAJZER PAČ !

 3. Če bodo desne stranke tudi tokrat minirale mandatarja, potem bodo s tem dokončno dokazale svojo nedržavotvornost.

  Čestitke pa Türku, dokazal je, da je državnik.

 4. Čestitke predsedniku republike za genialno državotvorno potezo! Zdaj bo moral Virant dokončno pokazati svoje karte – ali je res umirjen, neodvisen in sredinski politik, ki mu gre predvsem za dobrobit slovenstva, ali pa je pajac od Utelešenja zla iz Grosuplja? Če se bo izkazalo slednje, potem bosta vsaj dva poslanca zapustila poslansko skupino njegove Liste.

  • Bi se dalo stopnjo genialnosti te poteze kako ovrednotiti? Recimo po lestvici 1-10, kjer je 10 genijalnost pred mesecem umrlega Ljubljenega vodje.

   • Pa res, KRŠČANSKI DEMOKRAT, si mar Jankovića, tvojega favorita, pa kar zavrgel?

    Mar nimaš lastnega stabilnega mnenja?

    • Zaupam predvsem izbiri predsednika republike. In Türk je še enkrat dokazal, da je državnik z veliko začetnico.

     Sedaj je na potezi desna stran. Če ne podpre Voljča, bo s tem izsilila nove volitve. In vedelo se bo, kdo bo zaslužen za to, kar še najmanj potrebujemo v tem trenutku. Če bo prišlo do volitev, bo NSi zopet odfrčala iz parlamenta (kar ne bi bilo nobena škoda, saj stranka povsem slepo sledi SDS), prav tako Virant. SDS pa bo dobila pol manj poslancev kot jih ima sedaj.

     • KRŠČANSKI DEMOKRAT, jaz se pa sam sebi ne zdim nič manj pameten od Tuerka, zato si drznem misliti s svojo glavo

     • Ja, Türk ima res srečo, da se v slovenščini imena in priimki pišejo z veliko začetnico. Česa drugega, kar bi bilo vredno velike začetnice pa pri njem ni najti.

     • Ukradeno ime, pod njim se skriva “padli angel”
      Tako zelo neumen ne moreš biti, “krščanski demokrat” Torej si izprijen in plačan za take brezsramne laži in zavajanja!

  • Se strinjam. In upam, da bo Virantova poslanska skupina razpadla, če bo rekel NE Voljču.

 5. Glede na to, da je jj enako nesprejemljiv za eno polovico naroda, kot je zj za drugo, to niti ne bi bila slaba poteza. Sploh, ker je Voljcevo ime ze bilo na seznamu potencialnih tretjih ljudi. Ce bi mu le uspelo dobiti pravi mandat, ko bi sam dolocil ekipo. Alternativa, ki zdaj krozi in kompromisi, kot so Zerjav za gospodarstvo, ali pa Erjavec za zunanje zadeve, pac oddaljujejo se tiste, ki so verjeli, da se lahko desnica bolj konstruktivno postavi kot levica. Kaj racionalnega smisla pa tako kadrovanje nima. Vsaj v konkretnih kombinacijah ne.

 6. Najprej je treba spet vedeti, kakšno vizijo bi imel Voljč. Zdaj je na počitnicah v Mehiki – skoraj do konca Januarja.

  Ključno vprašanje je – privatizacija? Če je proti privatizaciji, potem je slab kandidat.

 7. VOLJČ , iz banarepublike ! Ta beseda se nam vedno znova vrača in odmeva celo iz DRAŽGOŠ !
  VELESPOŠTOVANI GOSPOD GROS , iz KRANJA , je imel tudi takrat prav , ko je z bananami poćastil tiste, ki so jim banane najljubša jed !
  G. VOLJČ je bil poročen z celjanko STAROVIĆ , sicer hčerko ponosnega oca itd….PO veliki aferi v LJ BANKI , vredni nad 20 miljard tolarjev , jo je “sprašil ” v BELGIJO in to v ” KBC “, torej 1 / 3 . kupca te iste banke !
  MANJ ALI VEČ , JE BIL SLOVENIJI ZA SAMO ŠKODO, KOMUNAJZER PAČ !

 8. KOMU ČEŠPLJA SENCO DELA: je komu jasna neznanska lahkotnost Virantovih podpisov koalicijskih pogodb!?
  Parafiral(podpisal) je pogodbo z Jankovićem!
  Parafiral(podpisal) je pogodbo z Janšo!
  Pravi, da je pripravljen parafirati (podpisati) pogodbo z Voljčem!!
  (Odstranjeno zaradi žaljivosti – Dragi PETROVC, še en rumeni karton – Administrator)

 9. Dragi Administrator: prosim, da pojasnite, kaj je bilo žaljivega v mojem komentarju ob 15:55!!! Več kot očitno brišete komentarje ne po žaljivosti, temveč po imenu komentatorja! Prosim vas za pošteno pojasnilo! Nisem preklinjal, nisem nikogar žalil, nisem lagal, če pa je žalostna zgodovina SLO parlamentarizma povezana z goljufanjem, pa nisem jaz kriv!

  Dragi Petrovc, na Časnik.si se trudimo za kulturno izražanje. Tudi če želite izraziti nestrinjanje, vas prosim, da ne napadate oseb z izrazi kot so “pritlehni”, “roparska svojat”, “lopov”, “kralj lopovov”, “kralj bebavih”, … Velja? Še to: Prosim, da ime bivšega predsednika RS Milana Kučana pišete s trdim č. – Administrator

  • Dragi Administrator: morali bi me razumeti, pa me ne poznate! Ukradli so mi sanje! Do kosti so oropali narod, ki sem ga ljubil in zanj živel! Državo, ki sem jo nosil v srcu! Vero, ki mi je bila opora! In vse so zrušili!
   In mar ni čudno, da me zanese!
   In mar se potihem ne strinjate, da imam celo prav!?

   Dragi Petrovc: Vas razumem in res je, ne poznam vas. Če je tako kot pravite, verjamem, da trpite. Kljub temu se ne strinjam s takim izražanjem in ga na Časnik.si ne bomo tolerirali. Želim vam, da se dobro počutite pri nas in da se tudi drugi dobro počutijo pri nas. Naredite vse, da vas čimmanjkrat zanese. Zmenjeno? Lep večer – Administrator)

    • PETROVC, ti si nevaren tip.

     Utegnil bi koga pohujšati.

     Če kdo krade, se mu ne reče tat, temveč ljubitelj tujiega premoženja.

     Če je nekdo pokvarjen, ni pokvarjenec, ampak ima le drugačno mnenje.

     Zlobno je, če pišeš Kučana z mehkim, kajti tudi ti boš nekoč prišel v njegova leta in boš vesel, če se boš še lahko hvalil s trdim.

 10. DESUS je danes sklenil, da začne pogajanja z desnosredinsko koalicijo.

  KRŠČANSKEMUDEMOKRATU zagotavljam, da skušam razumeti njegovo bolečino.

 11. (Dragi Petrovc, komenatar o RKC pod tem prispevkom je čisto izven teme prispevka. Smo se že zmenili, da Časnik.si ne bo vaš privatni blog. Prosimo, da se držite teme, ki jo prispevek obravnava. Velja? – Administrator)

 12. Bog se nas usmili, nekaterih komentatorjev z geslom, ki bi nakazovalo pametnega človeka in tudi ČokategA advokata. Res so nam oprali glave, mladino naredili brezbrižno … Quo vadis Slovenia?

 13. KDO NAM OKOLI UŠES ŠPAGETE OBEŠA:
  in poraja se vprašanje, strel v lastno koleno za strelom! Najprej Pahor, po tem Janković, za tem Voljč!
  So to napake ali je to popolno pomanjkanje sposobnih, poštenih in ekvivalentnih ljudi z levice!
  Kapacitete Pahorja ne mislim ocenjevati, preveč je že bilo napisanega!
  Za Jankovića je jasno, da je grob karakter, da je obremenjen z aferami, ki se mukoma tlačijo pod preprogo, da je tudi popolnoma nevešč politik, da ima nesprejemljiv način vedenja pred TV in verjetno tudi kot sogovornik, da ni niti menedger, niti vodja!
  Popolnoma enako velja za Voljča, razen morda, da ni grob!
  Skratka, vsi trije, pa so kadri elite z g.Kučanom na čelu!
  In sedaj se poraja vprašanje:
  1. Ta elita ne zna igrati osnov šaha?
  2. Ta elita nima boljšega kadra?
  3. Nas ta elita že tako podcenjuje, da misli, da bomo pojedli vse, kar nam bodo našeflali!
  Če se ozremo na kadrovanje TIta! Kot so kadri: Kučan, Dolanc, Jasnič, …! Da me spoštovani administrator spet ne bo brisal, bom rekel samo, da so negacija dobrih!
  In ta kader je ustvaril svojo elito, po Titovem načelu, da jih ne preseže, da jim ni nevarna! In tako dobimo kadre, kakršne ponuja elita okrog Kučana, podaljšek te elite, predsednik države, pa nam jih kot kelner v gostilni kosilo, nosi na mizo.
  Torej kadri, ki so še bolj problematični po vseh merilih, kot kadri tovariša Tita!
  Ob tem še napuh ki je povezan z lastništvom kapitala in podcenjevanjem pameti naroda!
  Kdor je kdaj tekmoval v šahu, jaz sem in sem bil v Togliattiju prvi v mednarodni konkurenci, ve, da je podcenjevanje osnovna napaka!
  In grobo povedano, spor med g.J. in g. K. je zelo verjeten, vsled karakterja g.J! Kajti iz udobnega mesta župana so ga zrušili, z najboljšimi nameni, v nič!
  In treba je priznati, da je Janša odigral, pošteno, ob zvestem komeratstvu s NSI, briljantno šahovsko partijo!
  Mlinski kamen pa je levica zadobila s izjavami Stanovnika v Dražgošah!
  Bilo bi nevmestno, da bi ne mislili, da USA in Nemčija nista rekli: “Dosti je razgrajanja tam doli!”

   • Serna: iskreno sočutje vedno malo paše v nesreči! Jaz pa sem v razcvetu! Poslovno in ljubezensko! Pa vseeno hvala, čeprav tega darila nimam kam dati, ne sklada se z interjerjem!

    • PETROVC, ti pa res nisi nikoli zadovoljen.

     Vidiš, jaz pa cenim zasluge stricev iz ozadja, ki so z Jankovićem razbili, če ne celo uničili postkomunistično levico in da so z maškeradnim nastopom v Dražgošah potrdili, da mislijo resno nadaljevati s temi aktivnostmi vse do njenega bridkega konca.

  • No, tako se piše! Hvala, gospod Petrovc!

   Pa ni samo stil dober, tudi razmišljanje je dobro. Zelo, zelo se je približalo resnici!

  • Ce ignoriram stil, je moj ugovor v tem, da zal desnica ni odigrala nic briljantnega, le cakala je in se to cisto neplanirano. In to je tisto kar me najbolj moti. Da so se najbolj skregali na desnici ( kot poroca g. Brejc). Na njihovo sreco se je Jankovic tako spotaknil, da jimje mandat padel v narocje. Tu ni bilo cisto nic strateskega ali modrega. In to desnice ne dela nic bolj kvalificirane za vladanje kot levice. Samo eni so imeli sreco, drugi pa smolo. Zdaj bomo dobili bistveno bolj levicarsko (ekonomsko gledano) ministre: Virant – placna reforma je uveljavila uravnilavko, kar je najbolj stran od liberarnega koncepta, kot je mozno; erjavec – sindikalisticno lobiranje za svojih 100.000 volilcev in Zerjav s svojim zakonom o blokiranju stecajnih direktorjev, ki je v bistvu preprecil, da bi sel kdorkoli za kriznega direktorja. Zal nobena od teh tem ne pomaga pri premagovanju krize. In ce bo v tej druzbi Sustersic, mu zal ne bo lahko, ker bo tezkopreprical parterje v karkoli ekonomsko upravicenega.
   In tako ostanejo moralne teme, ki so pomembne, a zal trenutno ne morejo biti prevladujoce, ker je casa premalo.
   Ampak to je edini kredo, ki ga nasteta ekipa ima. Ekonomskega zal nima. In novo vlado rabimo zaradi ekonomskih tem, ne politicnih ali moralnih.
   In zdaj? Spet bo ideoloska vlada, ki jo polovica Slovencev podpira, druga polovica pa sovrazi. Krasno, a zato smo sli na volitve?

   • Izkazalo se je, da je predsednik republike Tuerk dobesedno pravi vizionar.

    Se še spomijate, da je napovedal, da ni nujno, da bo mandatar relativni zamagovalec volitev?

    In zdaj se njegova napoved uresničuje.

   • ALEŠ, bi bilo bolje, če bi dobili “levo” vlado z Jankovićem?

    Te Janković po volitvah ni prepričal, da je le navaden slon v trgovini s porcelanom, kar nas je večina vedela že pred volitvami.

    • Temu sploh ne ugovarjam. Ugovarjam pa temu, da je trenutna desnica kaj boljsa, zal. Ker oba delita narod na dva dela. Menim, da je trenutna izbira enako slaba, kot je bila tista izpred 14 dni. Ker deli in temelji na ideologiji. Kljub temu, da deklarirajo, se bodo najprej zataknili na druzinskem zakoniku in definiciji ali je to ideoloska tema ali ne. Pa bo spet slo 14 dni.
     Mene pri vladi zanima predvsem njena ekonomska sposobnost. Potem, ko sem prebral programe, mi je bil najblizji SDSov, a zal z avtokratskim vodstvom, ki takoj napade kogarkoli, ki kdaj podvomi o kaksni potezi, pac ni sprejemliv zame (primer zadnjih dveh mesecev sta Virant in Brejc). Izvrsno sposobnost ima (dokazano) Jankovic, a je ocitno nesposoben preseci levo/desne delitve. To, da je moralno sporen je res za eno polovico drzave, kot je za drugo polovico moralno sporen Jansa, zato ta argument pac ni relevanten. Zato mislim, da je katerakoli scenarij, ki se oblikuje okoli enega ali drugega slab za drzavo.
     Se komentar okoli slona. Zal ne premoremo prav veliko drzavnikov, ki se ne bi obnasali kot sloni. Zato mislim, da ideja tehnicne vlade ni tako nora. Vprasanje je le, kdo bi to bil. Tudi Voljc ni kar tako za odrinit, res pa je, da je bil nacin kako je bil plasiran cisto neresen.
     In na koncu se misel Luksica iz vcerajsnih odmevov: Na koncu koncev je odhajajoca vlada edina, ki je uspela pripraviti paket, ki so ga podprli levi in desni. Zanimivo in tragicno hkrati.

     • ALEŠ, zakaj se obrmenjuješ z družinskim zakomikom?

      Družinski zakonik bo na referendumu padel, potem pa ga itak eno leto ni mogoče sprejemati.

      Pozneje pa bodo izpustili prederske družinske skupnosti, pa bodo spet vsi zadovoljni.

      Najprej bo treba poskrbeti, da bodo pedri sploh preživeli, z njimi pa še mi, drugorazuredni državljani.

   • Če ignoriram vsebino in stil in se vtaknem samo v vonj, pa tole:Bila je briljantna šahovska igra! Podobna tisti 1972, med Spaskim in Fischerjem! Mimogrede, z Fisherjem sva govorila 1980, nekje, na letališču v Zuruchu, kaki dve uri!
    Janša je igral brez kraljice! Imel pa je močne, pametne, kmete, nas, volilce SDS in NSI! In imel je močni trdnjavi,Nemce in USA!
    Bil je tudi brez obeh konj, TV in Časopisje! No, njegovi tekači so bili spet dobro postavljeni.
    Janković je imel kraljico, Turka, ki pa je bila izjemno slabo postavljena. In imel je slabi trdnjavi, Srbe in Bosance. Njegovi konji so se sicer trudili, toda… S tekači pa tako ni znal delati!
    In kljub popolni prevladi v centru in levi končnici, so Janševi kmetje odlično povezani in s prodorom na desni in skrajni sredinski liniji prevesili igro v Janševo korist!
    Poraz sledi, če kljub naporom in nenehnem napadanju ne streš nasprotnika, ki se pametno in umirjeno brani!
    In kaj imate proti liberalni ekonomiji?
    Če država podjetij ne zna upravljati, naj jih proda! Ta državna podjetja, kot SOVO, tako in tako upravlja Kućan!
    In ko bomo Kućana odrezali od SOVE in pritoka kapitala državnih podjetij, se bo posušil!! In ta podjetja in banke, državljani samo znova in znova dokapitaliziramo, da roparji lahko kradejo! Od njih nimamo nič!
    Naj kupijo podjetja tujci, pripeljejo kapital, delo, trge! Mi pa sprejemamo dostojne plače za delo!
    Nas danes, kjer smo, lahko reši le tuj kapital!
    Bratje Nemci ali USA!
    HP je imel namen investirati v SLO, pa je Stanovnik kakal na nepravem mestu in nepravi odprtini, pa je šla investicija po vodi!
    Vlada, ki jo sestavlja Janša in Novakova, ni ideološka! Prava neumnost je taka trditev! Tudi vlada Janše 2004 do 2008 ni bila ideološka!
    Upam, da končno pridemo do stabilne vlade s jasnim programom in smotrnim vodenjem! Za vse to pa sta garanta SDS in NSI!

    • Spostovani, temu je zelo tezko argumentirano ugovarjati.

     Le o liberarni ekonomiji. Ocitno ste narobe prebrali moj komentar.

 14. ALEŠ @ , TVOJI , ALI VSAJ DVA JANKOVIĆEVA TRENIRKARJA v parlamentu , si nista pravilno popisala dlani , zato išči krivdo tam , na levi ! TI JE JASNO !

 15. Spostovani,

  Tokrat vam odgovarjam, drugic vec ne bom. Se ne poznava, o vas nic ne vem. Ne vem, kolik veste o meni. Ce ne zmorete razumeti objektivne kritike enostranskih pogledov, zal ne morem pomagati. Bi me pa zanimalo, ce imate kakrsenkoli argumente. Prav tako se mi zdi precej nenavadno, da je tovrstno etiketiranje tu sploh dovoljeno. Upal sem, da bo casnik z mero, kot je oglasevano, koncno podprl argumentirano debato tudi v primerih, ko je ideolosko pogojena. Ceprav bi si zelel, da debata o vladi to ni.

  Z lepimi pozdravi, Ales

 16. Aleš, preveč vemo o tebi, negiraš Aleša Čerina iz Mercatorja, pa si mu enak na skavtnetu. Kaj si storil z Ester, Martinom, Stanko … BOKSS sv Štefana in ZBOKSS, da ne rečem nič o ISFG in skupnosti AA. Kaj te vodi, da negiraš vse, ki drugače mislimo? Nič več me ne čudi, zakaj ne maraš pridevnika katoliški – ker taki, tako kot ti ne delamo!
  V tvojem primeru bi se umaknil v tihoto Pleterij in čakal bridkega konca!

Comments are closed.