Balažic: Diskvalifikacija

9

Avtor: Jože Biščak. Vir: Siol. V enem izmed dnevnikov se je pojavil dvom o profesionalnosti dela na Inštitutu za sodno medicino. Njegov predstojnik Jože Balažic pravi: “To je težka diskvalifikacija.”

Inštitut za sodno medicino Medicinske fakultete v Ljubljani je ustanova, kjer med drugim opravljajo teste očetovstva. Zdaj se je pojavil dvom, da bi bil test, ali je Peter Stelzer res sin kardinala Franca Rodeta, opravljen profesionalno. Vzrok naj bi bila Balažičeva usmerjenost h krščanskim vrednotam.

Časnik Delo je izrazil vnaprejšnji dvom o rezultatih testa očetovstva, ker ste kot človek usmerjeni h krščanskim vrednotam. To je težka diskvalifikacija, tako vas kot inštituta, ki ga vodite.
Res je težka diskvalifikacija. Menim, da mi v bran stojijo rezultati mojega dozdajšnjega dela, vrednoteni tako doma kot v tujini. Nimam nikakršne slabe vesti za to, kar sem naredil v prid inštituta in medicinske fakultete, kamor naš inštitut spada. Je pa diskreditacija izpeljana na neprofesionalen in v bistvu na nobeni strokovni osnovi potrjen način.

….

Je bil kakšen odziv v inštitutu ali zunaj njega na diskvalifikacijo v medijih? Kako gledajo na to vaši sodelavci, ki so s tem prav tako diskvalificirani?
Na inštitutu sem v teh dveh dneh dobil absolutno podporo tistih zaposlenih, ki so bili trenutno prisotni (vmes je vikend), druge sodelavce pa bom z vsem temeljito seznanil v ponedeljek, ko bo večina že v službi po zaključenih dopustih. Prav tako bom preveril mnenje vodstva medicinske fakultete. Moji sodelavci so ogorčeni ob taki diskvalifikaciji, saj je pod vprašaj časnik Delo s tem postavil tudi njihovo delo in strokovnost.

Več: Siol

9 KOMENTARJI

 1. Pisanje Dela o domnevnem očetovstu kardinala Rodate , je nedovžna šala v primerjavi s tem sedjanjem dvoma v profesionalno delo institucij. To je začetek razpda sistema , kajti napda osnovni temlej, ki družbo drži skupaj – zaupanje. Samo najbolj nore praranoične dikature so zdrsnile v to brezno nezaupanja iz katerega ni vrnitve.
  Sejanje dvoma iz politčno motiviranega vzgiba, je podlost brez primere. V vojski se take ljudi radikalno zatre, če hočeš rešiti vojsko. Delo in ostale medijske paranojike, ki sejejo nemir, bi bilo potrebno ukiniti, če hočemo preživeti.

  • Povsem trezno pisanje in logični zaključki. Nekomu očitati verodostojnost in to zaradi usmerjenosti h krščanskim vrednotam, ki jih prizadeti neguje s kvalitetnim opravljanjem svojega dela, je brez vsake prošnje po oprostitvi izrazov, žaljiva za tiste, ki so to iz intelektualnega vidika povsem ponesrečeno trditev zmogli na svetlo postaviti. Tu gre res za vsako skreganost z zdravo pametjo, logiko in g. kardinal bi dejal, “za intelektualno nepoštenost”. Slednje se sicer lahko očita le tistemu, ki se je poprej intelektualno vsaj nekoliko resno izkazal. V našem primeru pa gre za izjavo, ki bodi si zelo žali in podcenjuje intelektualni nivo tistih, ki jim je izjava namenjena, namreč bralcev časopisa, vendar smo lahko prepričani,da se tu zrcali vas sposobnost novinarjevega intelektualnega dometa, ki je ena sama velika revščina. Dvomiti v nekoga, ki svoje delo opravlja nadvse korektno…je… enostavno nimam besed.

 2. Kolikor vem je vernost ustavna pravica. Očitati nekomu vernost je kršenje ustave. Očitati nekomu, da kot verenik ne bo objektiven pa je kaznjivo dejane.
  V Sloveniji imamo Varuha človekovih pravic, ki MORA reagirati na takšne izjave. Pa ni. Kje je?
  Izjava, da bo inštitut podal pristranski izkaz, zato, ker je direktor inštituta katolik je protiustavna, razen tega pa tudi kaznjivo dejanje. Gre za blatenje inštituta, torej državne inštitucije.Mar ni dolžnost tožilstva,da zoper takšno izjavo poda kazensko prijavo?

 3. G. BALAŽIC , ki je v odličnem spominu ostal tudi pravnikom iz predavanj iz sodne medicine . Nedvomno strokovnjak , ki je tudi pomagal identificirati komunistične žrtve iz brezna KONFIN , po tolikih letih .
  Zaradi česa bi naj bil problematičen omenjeni GOSPOD , sprašujem ekranske telovadce na A- KANALIZACIJI IN POP -TV- ju ?

 4. Delo sploh ne rabi testa. S svojo izjavo so izdali svojo podlo levicarsko-ateisticno vsevednost. Oni vedo, da je Rode kriv, ker mora biti kriv. In preko Rodetove krivde, ki normalno sploh ni nobena krivda, hocejo umazat celo cerkveno organizacijo. To je njihov obicajen prispevek k nadaljevanju drzavljanske vojne. V bistvu s tem ponizujejo tudi vecino slovenskega naroda, ki je se zmeraj kolikor toliko veren. Upati je, da bo ta vecino se pravocasno spoznala te volkove v ovcjih kozah in ohranila stare krscanske vrednote kot so resnicoljubnost in postenje.

 5. Rdečkarji na mnogih blogioh tudi obrekujejo, , da instittut za sodno medicino in njegov predstojnik nista vredna zaupanja za izvedbo DNK testa, ker nej bi bil prof. dr. Jože Balažic katoliški izobraženec.

  Mislim pa, da jih najbolj jezi to, da je tam, kjer je potrebno vrhunsko znanje , največ katoliških izobražencev.

  Pitanci FDV, kumrovškega vseučilišča in filozofske fakultete se namreč obnesejo le tam, kjer so potrebni močni komolci, trde pesti in pet prstov ter vreča.

 6. MEFISTO , kar nekam preresno si zapisal in imenoval “kumrovško vseučilišče ” ! TO smo že v zgodnjih osemdesetih letih imenovali “kumrovška portijska farma ” njihove absolvente pa bikone te farme !

  MED SLUŠATELJI je g. BALAŽIC ugleden strokovnjak in predavatelj .
  POSTKOMUNISTOM in bočetinam , pa je šlo v nos , ker se je skrbno , strokovno in etično lotil dela v zvezi z žrtvami v KONFINU ! Zadnje dve IDENTIFICIRANI žrtvi , sta bili pokopani v RADEČAH – SVIBNEM lani ! TUDI LOKALNI ČASOPISI SO O TEM MOLČALI !

 7. CACTUS, Mefistz bo za jih obdržal naziv pitanci.

  Mar jih niso pitali z vsem mogočim, le s koristnim znanjem ne.

  Če ne bi bilo tako, bi jim rekel izobraženci.

Comments are closed.