B. Nežmah, RTVSLO: Bratuškizmi

4

Za vsakim predsednikom oziroma predsednico vlade ostaja osebni pečat vladanja. Georgea Busha mlajšega smo denimo poznali po bushizmih, izjavah, ki so bile polne nesmislov in faktičnih napak, Alenka Bratušek pa se odlikuje z bratuškizmi.

Kako so slišati bratuškizmi? Kadar je premierka soočena z vladno krizo, s kontroverznim davkom ali s pretnjo spopada v lastni stranki, mediji poročajo vsakič enako: predsednica vlade je odšla brez izjave novinarjem. Kaj misli, kako ocenjuje zagate, kako jih namerava obravnavati, slovenski novinarji ne izvedo. Je pa zelo zgovorna, kadar jo pokličejo tuji mediji. Dan potem na Slovenskem prevedejo njene odgovore in državljani nazadnje le izvedo, kako razmišlja. Pred dnevi smo tako s pomočjo nemškega časnika slišali celo za vsebino zadnjih sanj slovenske premierke. Retorični bratovškizem.

Moreče sanje pa ima množica lastnikov stanovanj in hiš. Vlada kani na njihov račun nabrati za slabih 200 milijonov davkov. Številni med njimi imajo tako skromne pokojnine in dohodke, da zna novi davek preseči njihovo finančno sposobnost. Odgovor protagonistov nepremičninskega davka je preprost: naj prodajo večja stanovanja in se preselijo v manjša, če pa živijo v majhnih, naj jih prodajo in postanejo najemniki.

Za potrebe krpanja proračunske luknje torej vlada pripravlja revolucijo, zaradi katere naj se prebivalstvo množično izseljuje iz svojih bivališč, v katerih so nekateri živeli vse življenje. Tipični gospodarski bratovškizem.

Več: MMC RTVSLO


4 KOMENTARJI

 1. Bratovškizem je tudi njeno neresno oblačenje, ki je odvratno za premierko.

  Namesto, da bi se resno oblačila in že s tem pokazala svoj resen namen vladanja, se oblači obratno temu.

  Obleke so tesno oprijete, kričeče barve in prekratke.

  Takšna zunanjost poudarja neresnost, nerazumnost…

 2. DOCELA NEBISTVENO je njeno oblačenje in njen okus sploh . Kaj nam pa pomega PAHORJEVO “hochstaplerstvo “, oblačenje in njegova ” zglancanost ” , če je kumrovški predavatelj v treh letih povsem zavozil in prezadolžil državo !
  No BRATOVŠCA – CVETLIČANIN samo nadaljuje z neumnostmi in drsenje v brezno se samo nadaljuje !
  Skrbi za nedotakljivost KUČANOVIH prijaeljev , BOHORIČA , PAVČKA , MUSARJEV , POGAČARJEV IN podobnih !

  PO TAVČARJEVO BI BILO .:
  ” MURGLE SO NAM VSEM V POGUBO ” !

  • Še eden ki je v veliki zmoti. Tavčar je bil namreč zelo naklonjen do takih, ki jih vi poimenujete z murglami. Če bi zdaj živel, bi jih na vse pretege hvalil….

Comments are closed.