B. Nežmah, MMC RTV SLO: Slovenija postaja dežela dveh redov

5

Značilnost slovenske države pod vlado Alenke Bratušek je razdelitev na državljane prvega in drugega razreda.

Medtem ko proračun javnim uslužbencem vsak mesec povsem avtomatično izplačuje plače, so morali hrastniški rudarji izvesti nekajdnevno stavko v rudniških jarkih, da bi dobili svoje plače in odpravnine. Konec stavke je pomenil tudi veliko blamažo za premierko, rudarji ji namreč niso verjeli na besedo, tako da se je morala pod svojo zavezo še podpisati.

Poznali so izkušnjo mariborske regije, ki jo je predsednica vlade z ministri obiskala na začetku poletja in ji obljubila 66 milijonov pomoči, po slabem letu, ko ni bilo pomoči od nikoder, pa je po lokalnih protestih županov poslala v Maribor ministra Dragonjo, ki je predstavil konkretni razpis gospodarske pomoči.

Eno leto bo torej potrebovala vlada, da bo nabrskala iz proračuna tri milijone. Istočasno pa je ljubljanski župan sklenil, da bodo preuredili Trg republike. In kakšna bo cena? Zgolj za prenovo parkirišča v praznično shajališče bo Ljubljana namenila dobre tri milijone.

V Sloveniji nameni država regiji, ki je v vrhu brezposelnosti, isto vsotico, kot jo porabi prestolnica samo za prestižno zaljšanje prestolnice.

Več lahko preberete na MMC RTV SLO.

 

5 KOMENTARJI

  1. Ne razumem, v cem je problem? Tako so delali rimski cesarji in vsak uspesen avtokrat v zgodovini. Tri milijone? Drobiz, Putin je pljunil 60 milijard v Soci. Ljudje potrebujejo sanje. (Ti ljudje te bodo tudi obglavili, ko bo zmanjkalo kruha, ampak ce si si od tistih 3 milijonov nekaj spravil na Ciper za tezke dni, potem to zate ne bo problem.)

  2. Rudarji so pridni ljudje. So pa tudi zanesljivi volilci, kakor tudi ljubljančani. Eni in drugi , vsak po svoje z glasovi držijo to vlado pokonci. Kruha in iger. Rudarji bodo dobili za te čase in za delavce neverjetno odpravnino, menda 50 000 evrov bruto po glavi in šer službe na železnici. Kruha torej veliko , ljubljančani pa so igre s košarko že imeli, sedaj je potrebno pa zopet graditi, saj je gradnja vir bogastva, trdi že Zemljarič.
    Čuferjevi pa že iščejo nove kredite, ki jih bodo v večini plačali oni drugi volilci.

  3. Tudi majhne podjetnike, obrtnike in kmete je vlada bolj obdavčila kot velike podjetnike in luksuz.

  4. V ozadju je občutek za vrednostno življenje, ki temelji na ravnovesju s stvarstvenimi zakonitostmi in vrednotami.

    Če tega ravnovesja ni, gre vse ali marsikaj narobe.

Comments are closed.