B. Karlin, domovina.je: Jaklič s Harvarda je simptom. V tem je vsa naša tragika.

11
273

Izbor kandidatov za sodnike ESČP poteka v parlamentarnem ringu. V naši stvarnosti je zmagovalec vnaprej znan, na čudeže in nepredvidljive obrate računajo samo naivneži in fanatiki.

Naivneži po stroki, ki se ne morejo nehati čuditi, da za naše državne poslance človek z dvema prestižnima pravnima doktoratoma – BMZ bi morda cinično pridal, da ne gre za doktorata z ljubljanske pravne šole – še ni dovolj dober pravnik.

Naivneži po letih, ki si v jeseni svojega življenja želijo vsaj še enkrat podoživeti tisti občutek izpred 25 let, ko je bilo upanje na spremembe vsaj tako gosto kot ljubljanska megla. In fanatiki po profesiji, ki so za svoje preživetje svoje volivce dolžni prepričevati, da gre za zaroto iz Murgel.

Ostali, ki se ne najdejo v eni izmed teh kategorij, so nad Slovenijo že obupali. Velika tiha večina se jih je umaknila v zasebnost, manko javnega udejstvovanja kompenzirajo z udeležbo na množičih tekaških prireditvah. Alernative izven teh skrajnosti kot da ne obstajajo.

Pariz in Ljubljana: nauk zgodbe?

»Vera, ki jo imam najraje, govori Bog, je upanje« – je zapisal francoski pesnik in esejist Charles Péguy. Kakšna je torej odgovornost politikov, ki so pri glasovanju o prihodnjem slovenskem sodniku ESČP ljudem ponovno vzeli upanje, da imajo znanje, mednarodni ugled in prizadevanje za pravičnost prednost pred ideološkim bratstvom, provincialnostjo in primitivnim politikanstvom?

Politiki, ki so izločili Jakliča zgolj zato, ker »ni bil naš«, v svoji ozkosti brez pretiravanj spominjajo na islamistične teroriste. Učinkujejo podobno, le da so fizično rezanje glav in pobijanje nedolžnih otrok zamenjali z enako zločinsko amputacijo vere vseh generacij v boljšo prihodnost. Ubijajo nam upanje na modernizacijo slovenske družbe.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


11 KOMENTARJI

 1. Gospod Klemen Jaklič je nevaren oblastniški kliki na Slovenskem, saj dosledno zagovarja človekove pravice. Kaj vam tu ni jasno, ljubi slovenski volivci? Naslednje volitve bodo spet pokazale, da vam ni nič jasno.

  Pa začnimo od začetka … vprašanje je, ali je žaba v sledeči zgodbi ravnala pametno:

  Nekega deževnega dne se je reka tako močno dvignila, da se je na skali sredi reke znašel škorpijon. Ni imel izhoda in je obupano čakal in gledal, kako se bo v reki utopil. Mimo priplavala žaba in škorpijon jo je prosil, naj ga reši. Žaba mu je odgovorila, da si ga ne upa rešiti, ker mu ne zaupa, da je ne bo pičil. Škorpijon je rekel, da je ne bo pičil, ker bi še sam rad živel in da je ona njegova edina rešitev. Žaba je škorpijonu po kratkem premisleku rekla, naj skoči na njen hrbet in da bosta skupaj plavala do obale. Na pol poti je škorpijon dvignil svoj rep in strupnik zaril žabi točno v srce. Žaba je rekla, zakaj si to naredil, zdaj bova oba umrla. Škorpijon pa je odgovoril: “Vem, ne morem si pomagati, to imam v krvi!”

  • No, volivci murgeljskih ljudi, kaj pravite? Volivci JJa,kaj menite? Volivci NSija, je žaba vas vzor krščanskega usmiljenja? Sedaj bo pa štorklja male žabice pojedla, ker nimajo mame? Se vam te nič ne smilijo?

    • 🙂
     Res je. In natanko tako razmišlja dve tretjini volivcev. Ker pa Marsovcev ni, polovica volivcev ostane doma, kar manjka do dveh tretjin pa gre volit novonastalo stranko in upajo, da bo mogoče kaj drugače.

    • Se strinjam, so pa mnogi ki so tudi doma in se niso pripravljeni več izpostavljat.
     So ti tile Marsovci ?

     • Amelie: “… so pa mnogi ki so tudi doma in se niso pripravljeni več izpostavljat.”
      =================

      S čim se pa izpostavljaš, če prideš na (tajno) glasovanje na volišče. Doma ostajajo idioti.

     • Z delovanjem v javnosti. Za idiote pa velja, da niso razumeli govora o tistih, ki ostajajo doma zaradi “hudobnih desničarjev”.

 2. Resnično je razočaral Cerar, ki je zagotavljal in naplahtal volivce, da bo v Sloveniji več vrednot.

  Kako lahko ustavni pravnik Cerar dopušča neustavno ravnanje ob krivični izločitvi drr. Jakliča za evropskega sodnika?!

 3. in se pri tem sklicuje na poslance, ki so prav tako kot on zavezani volivcem za vrednotno ravnanje v politiki.

  Skratka neustavno in koruptivno ravnanje, ker je bil ddr. Jaklič krivično izločen oziroma neizglasovan.

 4. Edina sreča je le to, da je ddr. Jaklič bolj potreben Sloveniji kot pa Bruslju.

  Zato upravičeno upamo, da bo ne bo prenehal veti veter preporoda v slovenskem pravu in pravosodju ter politiki.

  • “Edina sreča je le to, da je ddr. Jaklič bolj potreben Sloveniji kot pa Bruslju.”

   Uf, jaz sem enakih misli, le napisati si tega nisem upal zaradi spoštovanja do ddr. Jakliča.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite