B. Cestnik, domovina.je: „Ljubite tujca!“

113

Ksenofobno podeželje? Ne verjamem.

Javnomnenjski prerez daje vtis, da urbani, pretežno ateistični in politično levo usmerjeni pol sprejema begunce; podeželski, pretežno katoliški in politično desno usmerjeni pol pa jih ne.

Prerezu primerna je tudi kulturkampferska obravnava med poloma. Prvi so za druge „petokolonaši“, „komunistični izdajalci“, „multi-kulti bedaki“; drugi so za prve „ksenofobi“, „fašisti“ in „pomanjkljivo izobraženi traktoristi“. Človek s čutom za sredino ne ve, naj se smeje ali joče.

Slika seveda ni črno-bela. Prvi niso povsem iskreno odprti za begunce, saj zaenkrat v „svoji mavrični“ Ljubljani še niso našli in ponudili zatočišča za nekaj tisoč beguncev, kar bi se njihovemu pro-migrantskemu gromovništvu nekako pritikalo. Nenazadnje sta se bodeča žica na naši južni meji in mehka militarizacija notranje varnostni zgodili v času, ko so se „napredne sile“ sončile v soncu dvotretjinske parlamentarne večine.

Drugi niso povsem proti beguncem, saj je na primer katoliška Karitas s svojimi prostovoljci (mnogi od njih so iz podeželja) od prve ure begunske problematike v prvih vrstah. In tam za razliko od humanitarcev muh enodnevnic vztraja, pa če je v medijih zapaženo ali ne.

Ker sem bil v času balkanskih vojn več poletij zapored sam prostovoljec v begunskem centru, dobro vem, da se tudi „traktorsko“ in „harmonikaško“ podeželje zna hitro in iskreno odzvati na pomoč tujcu v stiski, četudi bo slednji islamske veroizpovedi.

Tudi kot duhovnik, ki župnikuje tako „daleč“ na podeželju, da se mu po višjih legah fare sprehajajo gamsi, ne pristajam na tezo, ki jo je bilo slišati v Studiu ob 17h še ta torek, namreč, da smo tradicionalni Slovenci ksenofobni že po svoji čudi.

Bolj praktični kot ideološki razlogi

Kakor koli, dajmo na stran dvopolno mistifikacijo in se vprašajmo, kaj je tokrat drugače, da nastaja vtis, kot da so „katoliško podeželje“ popadli anti-migrantski besi. Dejavniki so bolj praktične in psihološke narave kot pa ideološke.

Več lahko preberete na domovina.je.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


113 KOMENTARJI

 1. Odličen članek. Škoda da ni v celoti tudi tu.
  Ob tej krizi sedaj se kaže pravi “slovenski” značaj. Človek sprt z vsemi okoli sebe, razsut narod. Slovenec, hudobni tlačan.
  To so stvari, ki jih mora preseči vsak sam, vsak zase. Kajti rezultat tega je vladavina komunizma, barbarstvo in sramota. Rezultat tega je uspeh revolucije in počasni zaton Slovenije, medtem ko neki Čehi in Slovaki prosperirajo, ki smo se jim kot družba še do včeraj smejali.

 2. Hop! Pater Branko, imamo vas! Zakaj ste se izognili bistvu:
  a) da moramo sprejeti te “begunce”,
  b) da so ti “begunci” le ilegalni ekonomski migranti, ki hočejo v Nemčiji prejemati socialno pomoč in
  c) se jih ne da vključiti v običajno evropsko kulturo.

  Zakaj jim ne smemo pomagati npr. v Siriji …

  • Ti imaš kvečjemu svoj rep. Zate je p. Cestnik tak gospod, da se mu lahko klanjaš do tal. Pa še bi bilo komaj dovolj. Travo pasi.

     • Zakaj ste jezni? Ker ste navajeni imeti vedno prav! Sedaj pa ima večina Slovencev drugačno mnenje: ne želijo imeti islamistov! Zakaj ne? Ker ne verjamejo ne Mirotu ne Janezu in ne ISISu!

      Zakaj ste pa stopili na njihovo stran, ne vem. Levaki zaradi oblasti, ki jo islam prinaša. Vi pa … zakaj že?

   • Zdravko: “Ti imaš kvečjemu svoj rep. Zate je p. Cestnik tak gospod, da se mu lahko klanjaš do tal. Pa še bi bilo komaj dovolj. Travo pasi.”
    =======================

    Ti nisi komentiral napisano, ampak si se raje odločil, da boš pasel travo.

 3. Gospod Cestnik zopet hvali levičarskega papeža. Ko bo prišlo do vojne se bo visoki kler moral odločiti ali za Krščansko Evropo ali za islam!

 4. Cestnik tu želi vleči neko sredinsko pot. In prav v tem me nekoliko razočara. Ker ni dosleden. Ker je bil pred migrantskim valom jeseni v intervjuju z Urško Mahkovec izrazito odprt do muslimanskih migracij v Evropo, celo do tega, da islam v Evropi počasi prevlada. Kar je mene zmotilo, ker tega ne sprejemam.

  Zdaj pa posredno celo brani evidentno ksenofobne reakcije ponekod po Sloveniji na begunce. Tu ne gre za zmerjanje, gospd Cestnik. Če poznamo grški pomen besede ksenofoben, potem je jasno, da tu ne gre za zmerjanje, ampak za ugotavljanje dejstva.

  Ti ljudje sami ne skrivajo, da jih je strah tujcev, torej so ksenofobi. Žal ne skrivajo niti tega, da te tujce sovražijo in jih nočejo videti blizu svojega praga.

  Verjamem, da ni celotno slovensko podeželje tako. V tem Cestnikovo advokaturo in anvajanje prostovoljcev, ki pomagajo, sprejemam. Ampak ti, ki so se zbrali v Kidričevem in Šenčurju so pač taki. In ti, kar pišejo po spletu ali medijih, kar zapišejo, se s tem predstavijo.

  Še več. Tudi 24 profesorjev pedagoškega zbora kranjske gimnazije je takih ksenofobov. To, kako so reagirali na napovedan prihod šestih begunskih otrok v starosti 10-14 let v bližnji dijaški dom, je sramotno dejanje prvega reda, ki se ga ne branili niti rjavosrajčniki v Hitlerjevem režimu!

  • Potem si ga gotovo narobe razumel. Tu pa nikogar ne brani, saj celo citira 3 Mz 24,22 in 5 Mz 10,19.
   Zakaj pa misliš da je Alfe popenil?!

  • IF: “Ti ljudje sami ne skrivajo, da jih je strah tujcev, torej so ksenofobi. Žal ne skrivajo niti tega, da te tujce sovražijo in jih nočejo videti blizu svojega praga.”
   ==========================

   Če že obtožuješ ljudi, da sovražijo:

   #1 Le od kje ti sposobnost, da se priplaziš v tuje duše in vidiš (čutiš) kaj drugi čutijo? A prirejaš kakšne tečaje?

   #2 Praviš, da je ljudi strah. Glede tega glej točko #1.

   #3 Praviš, da nočejo videti tujce blizu svojega praga. To drži, saj so to tudi jasno napisali na transparente.

   #3 Ampak če predpostavljam da vse to tvoje (#1 in #2) drži (ljudje, strah, sovraštvo), skratka, da si neke vrste genij,
   povej:
   Ali se ti ne zdi normalno, da ljudje ne želijo imeti blizu svojega doma tistih pred katerimi jih je strah?

   In,zakaj bi jih sploh morali biti dolžni prenašati v svoji bližini, če jih je ne samo strah pred njimi ampak vedo, da jih bodo morali celo preživljati s svojim denarjem?

   Pater Cestnik nima tega zadnjega problema, njega itak vedno vzdržujejo drugi. On lahko gleda levo in desno, on je lahko Marsovec, in se postavlja vmes, daleč od vseh, daleč stran nekje visoko, kamor niti interesi kalifata ne sežejo. Cerkev je bila vedno vmes, cerkev nikdar ni imela vojaških divizij, cerkev se je vedno prilagodila vsakemu diktatorju in veselo sobivala z njim.

 5. Čeprav vem, da Cestnik spada k “violam” in se je ne enkrat postavljal z znano predvsem mariborsko nenaklonjenostjo do “močvirnikov” in glavnega mesta, bi pa le dodal nekatera bolj ali manj prepričevalna dejstva.

  Zaenkrat prosilce za azil v Sloveniji sprejemajo brez vsakršnih protestov prebivalstva:

  – Ljubljana na dveh lokacijah, pri čemer je dom na Kotnikovi v centru urbane naselitve na Taboru, center za azilante v Mestnem logu pa nekoliko periferno, a vendar kot del novejšega naselja

  – Vrhnika v svoji nekdanji vojašnici

  – Postojna v azilantskem centru na periferiji mesta

  Do manjšega protesta je prišlo v Logatcu, a relativno argumentiranega in verjetno ne bo vplival na to, da bojo begunce tja le sprejemali.

  Je že treba ostati pri faktih, gospod Cestnik. Na Kotnikovi ulici sredi Ljubljane ni nikogar, ki bi protestiral, pa čeprav so ” islamski divjaki” že tam sredi meščanov, na Kidričevem je pa bilo, kar je bilo …

  ps. Da ruralni odziv na begunce lahko izgleda drugače kot pri nas je pa dokaz občina takoj preko Karavank – Železna Kaplja s svojim slovenskim županom Smrtnikom vred.

  • No, ker ne dopuščate protestov domorodcev, pa protestirajo “begunci”:

   Vir iz policije: V Šentilju ponoči upor migrantov
   http://nova24tv.si/aktualno/vir-iz-policije-na-sentilju-ponoci-upor-migrantov-pu-maribor-o-tem-nismo-seznanjeni/

   Zakaj že niso s tiste spletne strani izbrisali sledeče:
   Kraje po barih
   Prav tako je predsednik vlade pozabil na kraje v barih in trgovinah, ki jih je policija sicer opravičevala z bizarnim izgovorom, da so se migranti ustrašili – njenega prihoda, posledično pa pobegnili s kraja dogodka. Lastnik lokala se je za plačilo pobranih artiklov lahko obrisal pod nosom.

  • IF: “Je že treba ostati pri faktih, gospod Cestnik. Na Kotnikovi ulici sredi Ljubljane ni nikogar, ki bi protestiral,”
   ==================

   Protestno zborovanje je že najavljeno, tako da ta tvoja teza pada v vodo.

   In, zakaj bi morala Slovenija pobirati odpadke, ki jih Nemčija, ki jih je vabila, in Avstrija vrača v Slovenijo.
   Avstrija je zaprla mejo, s Slovenijo, naj enako stori tudi Slovenija in zapre mejo z Avstrijo.
   Zaenkrat naj tiste, ki jih vrne Avstrija v Slovenijo, Slovenija vrne na Hrvaško. Če to ne bo šlo pa se prepreči vračanje iz Avstrije. Naj jih Nemci in Avstrijci deportirajo direktno nazaj v njihove države, ne pa da spet obremenjujejo nas.
   A ni lepo za njih, najprej jih vabijo, potem jih izberejo, odpadke pa vrnejo v Slovenijo.

   • Upam, da bomo v Ljubljani organizirali tudi kontra demonstracije proti hujskačem, ljudomrznežem, nestrpnežem in ksenofobom. Po možnosti na isti Kotnikovi. Pa da vidimo, kdo bo koga!

 6. Verjetno je smiselna odločitev ne o tem, ali bomo prosilce za azil sprejemali ali ne, kot želijo doseči desni populisti in ksenofobi, ampak kako in kje načrtovati njihove naselitve.

  Moje mnenje, da averzivne reakcije, kot smo jih videli po Sloveniji, niso glavno merilo, kam naseliti in kam ne. Tudi drugod po Evropi eventuelne ksenofobne reakcije okolja niso prvenstveno merilo, kje oblasti, državne in lokalne omogočajo naselitve. Oblasti so definirane po tem, da imajo oblast- ne ulica.

  Kar je vredno premisliti, če ni najbolje naseljevati čim bolj razpršeno in ne v mega centre, kot je predvidevala slovenska vlada. Kot smo videli na Koroškem, severni sosedje preferirajo manjše naselitve. In to v vsaki tretji občini. Železna Kaplja ima skupaj 100 beguncev in to na dveh lokacijah. Torej približno po 50 na eno lokacijo. To je verjetno mnogo bolje za same begunce kot tudi mnogo bolj obvladljivo in varneje za okolico.

  Množice, zlasti mlajših moških, znajo biti problem, tudi recimo na evropskih nogometnih stadionih.

  p.s. Lepo bi bilo, ponavljam še enkrat, ne le zaradi pobude Frančiška, če bi se slišalo, da kje v Sloveniji v župniji ali redovni skupnosti poskrbijo recimo za po eno krščansko družino iz Sirije ali Iraka, ali za nekaj begunskih otrok, ki so ostali brez staršev.

  Tak primer je opisal Valentin Inzko z Dunaja, kjer sta z ženo beguncem prepustila svojo prazno stanovanje. Skrb za njih je pa prevzelo tamkajšnje župnijsko občestvo. In to ne prvič.

  Lep zgled. Bomo kaj podobnega vsaj na eni točki doživeli v Sloveniji? Prostora v stavbah v cerkveni lasti je ponekod nedvomno dovolj.

  • Pa saj jih sploh ni. Še vedno jih lahko štejemo na prste. Zato pa so ti protesti in sploh tako histerično nasprotovanje značilnost agresivne drhali, pa čeprav desne. Ekstremna desnica je pač ravnotako zbluzena kot komunisti. In obema je skupen terorizem.

  • IF,
   bodite pobudnik, pobarajte ljudi v svojem župnijskem občestvu, ali bi bili pripravljeni skupaj skrbeti za eno begunsko družino ali nekaj begunskih otrok. Morda boste našli somišljenike, pripravljene uresničiti vizijo, o kateri pišete.
   Še prej pa boste spoznali, da pripravljenost pomagati ni dovolj, ko boste trčili na kopico birokratskih ovir.

   Poglejmo samo problematiko mladoletnih migrantov brez spremstva staršev ali zakonitih zastopnikov. Četudi bi našli ljudi, ki bi mladoletne tujce rade volje sprejeli na svoj dom in zanje skrbeli, je pri nas edini način, da to lahko storijo, sistem rejništva. Ti mladoletniki pa nimajo urejenih statusov, kot jih narekuje Zakon o mednarodni zaščiti, zato je taka rešitev zaenkrat neuresničljiva.

   Državne inštitucije v Sloveniji niso bile vnaprej pripravljene na sprejem mladoletnih migrantov brez spremstva. Zdaj birokrati na vrat na nos iščejo rešitve in pričakujejo, da bodo državljani imeli popolno razumevanje za njihovo nesposobnost.

   • Tehtne tehnikalije, ki jih sam ne poznam. S slovesnko birokracijo je križ, verjamem. Glede župnijskega občestva sicer nisem v ŽPS. Ne vem, če bi drezal v njih, enkrat sem v prošnjo pri maši vključil pozdrava v hebrejskem in arabskem jeziku ( Shalom, Salam Alejkum), pa me od takrat več ne prosijo za pripravo prošenj.

    • IF: “…, enkrat sem v prošnjo pri maši vključil pozdrava v hebrejskem in arabskem jeziku ( Shalom, Salam Alejkum), pa me od takrat več ne prosijo za pripravo prošenj.”
     ========================

     Pametno od njih, idiotov imamo zadosti že v prirejanju “Prešernove” proslave.

     • Seveda idiot ni tisti, ki ne razume zgodovinskih pozdravov miru v zibelki naše civilizacije ali tisti, ki pozdrave miru zavrača, idiot je tisti, ki to “tujo govorico” uporabi. Bravo bravissimo!

     • IF: “Seveda idiot ni tisti, ki ne razume zgodovinskih pozdravov miru v zibelki naše civilizacije …”
      ============================

      Internacionalizem ne sodi na državne proslave niti v cerkev. Sploh pa ne v državno himno!
      Internacionalizem so nam vsiljevali komunisti, in vemo kako se je končalo, internacionalizem nam vsiljujejo nasledniki komunistov, in očitno nekateri komunistični krščanarji.

  • IF: “Verjetno je smiselna odločitev ne o tem, ali bomo prosilce za azil sprejemali ali ne, kot želijo doseči desni populisti in ksenofobi, ampak kako in kje načrtovati njihove naselitve.”
   ==========================

   Sedaj ne poznam nobene države v EU, kjer bi večina ljudi odobravala sprejemanje teh muslimanov.
   V Sloveniji je enako.
   Se pa lahko takole zmenimo:

   Tisti, ki ste obsedeni z religijo humanizma in menite, da jih je potrebno sprejemati in naseliti, ustanovite poseben sklad in v njega redno (npr. mesečno) vplačujte stroške njihove nastanitve. Sklad bi financiral gradnjo zavetišč njihovo vzdrževanje in stroške nastanitve.

   Ostale pa pustite pri miru in jim ne vsiljujte teh ljudi!!!

 7. Okoliščine so takšne, da je odziv javnosti logičen.

  Veliko jih omenja gospod Cestnik.

  K temu je še dodati:

  – nerazumljivo in zavržno ravnanje Nemčije, ki je begunce povabila in si jih ne dostavlja direktno iz Turčije, kjer bi si jih lahko odbrala in tako preprečila trpljenje beguncev na poti in zaradi tega nastale komplikacije v državah na begunski poti v Evropo.

  – nesprejemljivo ravnanje beguncev in migrantov, ki ne zahtevajo od Evropskih držav, da storijo vse, da se zavaruje njihovo domače okolje in njihovi domači soljudje.

  Prav slednje razkrije neiskrenost in nepravičnost njihovih namenov ter ciljev.

  • svitase: “– nesprejemljivo ravnanje beguncev in migrantov, ki ne zahtevajo od Evropskih držav, da storijo vse, da se zavaruje njihovo domače okolje in njihovi domači soljudje.”
   ========================

   In to naj bi seveda naredili Američani, EU itak nima vojske. Zato, da bi potem lahko vsa Evropa pljuvala po Američanih, da so spet v neki (osvajalni) vojni.

 8. Splošno znano je, kako so muslimani v svojem okolju fanatični protestniki, tudi za manj pomemben stvari.

  V tem primeru, ko jih je več milijonov prešlo v Turčijo, Jordanijo, Libanon, so po tiho in delajo zgolj na tem, da pridejo za vsako ceno v Evropo. Njihovi domači in domače okolje, pa jih ne zanima več.

  Ali bo takšen vzorec začel veljati za ves svet?!

  In kakšne bodo posledice?!

 9. Čakamo da pride tak papež kot je bil Urban II. Takrat bo Evropa postala sodobna Krščanska država in brez milosti do drugačnih!

  • “brez milosti do drugačnih!”

   Usmiljenje mora biti. Vendar hranjenje onega, ki ti krade, mori sinove in posiljuje hčere ni usmiljenje. Je neumnost. Tega še norec ne počne.

   • Odgovornost za vsak zločin je osebna. Tako jo opredeljuje civilizacija, katere del smo. Zlo in kriminal sta prisotna med vsemi narodi tega sveta.

    No, kaj je naredilo teh 6 otrok zavrnjenih v Kranju, da se jih ti drzneš dati med tiste , “ki kradejo, morijo, posiljujejo”?

    Navedi, kaj so ti otroci naredili hudega in česa jih dolžiš in če nimaš nič, obmolklni že s tem širjenjem hudobije, ki izvira iz tvoje duše in s krščanstvom nima opraviti niti toliko kot pingvini s tropsko džunglo!

  • No in država brez milosti bo kakopak krščanska država.

   Ubili bojo Kristusa, da bojo potem lahko kričali: Živel Kristus Kralj! 🙁

 10. Najbolj udaren med vsemi je Damir Črnčec. Zanj na tem svetu obstaja ena in edina optika. Vojaška. Smo mi in so oni. In oni in vse, kar je v zvezi z njimi, so sovražnik in nevarnost in zarotniki proti nam in vsemu, kar nam je sveto. Tudi njihovi dojenčki, če hočete.

  http://www.reporter.si/slovenija/%C4%8Drn%C4%8Dec-slovenija-mora-zapreti-severno-mejo-ustaviti-povratni-migrantski-tok/59256

  Kako naj pride do dialoga med takim človekom in papežem Frančiškom, recimo? Nemogoče. Ni najmanjšega prostora za zbližanje. Proti Črnčecu je Donald Trump mlada ovčka.

  • Na papeža Frančiška se lahko Slovenci zanesemo toliko kot so se lahko nanj naslonili tisti kristjani, ki so jih pobili in jih pobijajo muslimani, širom muslimanskega sveta tako na Bližnjem vzhodu kot v Afriki.

   Z njim nam ni potreben noben doialog, za svojo bodočnost se bomo morali sami zanesti.

   • In kaj je z Evropo? Tudi z Junckerjem in Merklovo ni treba imeti nič skupnega? Niti z Natom?

    Pazite, danes se je ameriški veleposlanik v SLO na gradbišču nove džamije srečal z ljubljanskim muftijem in demonstrativno podprl islamsko skupnost v Sloveniji, svobodo vsake veroizpovedi, versko tolerantnost in dokončanje izgradnje islamskega kulturnega centra z džamijo.

    Bomo zdaj proti celemu svetu? Proti papežu, proti merklovi, proti Junckerju, proti ZDA? ( Dejansko boste, ker jaz nisem zraven, samo moram to desničarsko brezglavo norenje trpeti.)

    Bomo ponovno ustoličili avtohtone slovenske ideje SLO in DSZ in se vsak mesec na vajah šli NNNP?

    SLO = splošni ljudski odpor
    DSZ = družbena samozaščita
    NNNP = nič nas ne sme presenetiti

    Ta naša nova desnica, kot jo tako dobro personificira Damir Črnčec, nam bo še vrnila najbolj prismuknjene fundamentalistične ideje Edvarda Kardelja, vam rečem. Ves narod bo ena vojska. 🙁

     • Kakšno sprenevedanje? Firer ni prav. Očitno si bil v uku pri Vuku Karadžiću. Ampak piši kao što govoriš za slovenščino zaenkrat ne velja.

     • IF: “Kakšno sprenevedanje? Firer ni prav.”
      ====================

      Nisi ravnointeligenten 😉 🙂

      Da ti prevedem kaj je rekel pavel:

      Da to kar je povedal Damir Črnec v resnici ni povedal Damir Črnec ampak je povedal Janez Janša. On, pavel, brez Janše ne more živeti, DČ pa za njega, pavla, nima svoje pameti in svojega mnenja. O vsem kar govori prej vpraša firerja Janšo, o vsem kar razmišlja prej vpraša za mnenje kako mora razmišljati firerja Janšo. V bistvu pravzaprav vse vesolje, za pavla, v resnici upravlja Janša.

    • IF: “Pazite, danes se je ameriški veleposlanik v SLO na gradbišču nove džamije srečal z ljubljanskim muftijem in demonstrativno podprl islamsko skupnost v Sloveniji, svobodo vsake veroizpovedi, versko tolerantnost in dokončanje izgradnje islamskega kulturnega centra z džamijo.”
     =========================

     Ja in? tja ga ni povabil mufti pač pa slovenska vladajoča levica, ki to stanje izkorišča za svoj kulturbund proti svojim političnim nasprotnikom.

     Drugje po EU počasi prepovedujejo investicije za džamije s kapitalom iz tujine (nekaj pa so jih tudi že zaprli), in ta ljubljanska se investira s kapitalom iz Katarja (kako pa tam “skrbijo” za človekove pravice pa se ve?).

     In, zanimivo bi bilo vedeti koliko denarja so pobasali v svoj žep Janković in slovenski levičarji, da so omogočili to gradnjo? To ni šlo brez podkupnine.

     Čisto vseeno kaj pravi ta Američan, prav takokot je vseeno tistim v EU ki so že ukinili nekatere džamije in prepovedali investiranje iz tujine.

     In, islam ni religija, je totalitarni sistem, podobno kot je bil komunizem, fašizem in nacizem.

 11. Krvavo potreben članek, odličen članek. A je Cestnik za Časnik nehal pisati, se bo na Časnik vrnil Erlah?

  Fino se mi zdi, da duhovnik, duhovni človek govori o tujstvu, beguncih, migrantih, o osnovah Stare zaveze in teh religij, kot o osnovi Nove zaveze in krščanstva, bistva krščanstva, eshatologije.

  Socialna država je naredila iz državljanov birokrate. Amputirala pol Cerkve, ki lahko samo moli, dobra dela pa bo država naredila.

  Še enkrat več lahko dodajam, da je večina kristjanov v prvi vrsti malikovalcev socializma.

  Ko se pogovarjam s prijatelji iz krščanskega občestva so vsi na strani histerično “desnice”. Ne glede kaj papež govori, kaj škofje govorijo. Tudi župnik odkrito zavrača papeževo navodila glede migrantov.

  Še najboljši argument je bil, da ljudje nasprotujejo naselitvi migrantov, ker so izgubili vse zaupanje v slovensko vlado, evropske birokrate in slovenske institucije. Država se ni sposobna spopasti niti s kriminalom Ciganov, ene družine. Sedaj pa bi kopičili frustrirane migrante, ki jih je Evropa zavrnila in delali koncentracijska taborišča po podeželju, ne pa v Ljubljani.

  • pavel: “… Država se ni sposobna spopasti niti s kriminalom Ciganov, ene družine …”
   =======================

   Evo tipičnega socialista, 😉

   … pričakuje, da mora povsod vse urediti država 🙂
   A nisi ti tisti, ki se zavzema za čimmanj vmešavanja države v civilne zadeve. V Ameriki npr. bi Strojani sploh ne mogli prosperirati, bi se vse uredilo tudi brez vmešavanja države. 😉 🙂

  • ” se bo na Časnik vrnil Erlah? ”

   Trdno sem prepričan, da se bo Erlaha šla gospoda Pavel, IF in Zdravko, ko bo prepozno.

 12. Če kdo ne verjame – današnje srečanje in podpora ameriškega veleposlanika ljubljanskemu muftiju in islamski skupnosti v SLO na gradbišču nove džamije:

  http://www.delo.si/novice/ljubljana/ameriski-veleposlanik-in-mufti-s-strpnostjo-gradimo-boljsi-svet.html

  Ves se je zarotil proti vam, branilcem naroda pred islamsko invazijo, kajne?

  Papež je proti vam, predsednik evropske komisije je proti vam, kanclerka najmočnejše evropske države je proti vam, edina svetovna supersila je proti vam in z njo vred tudi Nato, kjer ima ta odločilno besedo.

  A ni hudo živeti na svetu, kjer so vsi sovražni, kjer vsi ničesar ne razumejo in ste sami v obrambi svetih reči naroda in edini, ki še kaj na tem planetu razumete?

  • Oh, gospod IF! Tega zapisa pa ne bi bilo treba. Z njim ste povedali, da imate hrbet upognjen in biča vajen. Vaši gospodarji so vas veseli.

   • Niti ne, gospod AlFe. Nikomur se ne podrejam pri svojem razmišljanju, samo zanimivo, sam pridem tu do relativno podobnih stališč kot Frančišek, Merkel, Juncker, Obama. Vi pa pač do zelo različnih. V uteho mi je, da so moja stališča tudi precej v sozvočju s tistimi, ki jih je brati v Svetem pismu, ki je temeljna knjiga civilizacije. In me je verjetno duhovno do neke mere oblikovala. Če temu vi pravite upogibanje hrbta, pa naj bo. Vi ste pri svojih stališčih v očitni disharmoniji z vsem naštetim in vsemi naštetimi. Ne vem, kako se pri tem duhovno znajdete in shajate- zavidam vam ne. Tiste omenjene gospodarje si pa nekam zataknite, če želite. Moja volja do brezplodnega besedovanja je izčrpana, tako da boste morali najti koga drugega za te igre.

    • Berite: http://druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/isis-genocid-in-nas-cas

     Tam je govor o pravih vojnih beguncih. Tu pa ste padli na prevaro: invazijo muslimanov V Evropo ste zamenjali za vojne begunce. Ilegalne ekonomske migrante, ki hočejo nemško socialno podporo ste zamenjali za vojne begunce, ki si rešujejo golo življenje! Pri tem mirne duše podirate pravno državo, mednarodne dogovore o mejah med državami, pravico ljudi do lastnega mišljenja … ja, resnično ste lahko izčrpani, saj je borba proti Bogu izčrpavajoča.

  • IF: “Upam, da bomo v Ljubljani organizirali tudi kontra demonstracije proti hujskačem, ljudomrznežem, nestrpnežem in ksenofobom. Po možnosti na isti Kotnikovi. Pa da vidimo, kdo bo koga!”
   =====================

   • Če bodo iz Slovenije odšli vsi hujskači, ljudomrzneži, nestrpneži in ksenofobi, bodo v Sloveniji ostali samo še Metelkovci, Rogovci, člani Združene levice, Zdravko, pavel in IF.

  • Po “zgledu” Šenčurja, Logatca in drugih krajev po državi je napovedan protestni shod proti naselitvi beguncev v samski dom na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Shod proti beguncem se bo zgodil to soboto, 27. 2., ob 15.00 na Kotnikovi 8.

   Vsak dogodek, ki izkorišča nesrečo ljudi za širjenje strahu in občutka ogroženosti, je dogodek preveč. Rešitev niso rasistični in fašistični shodi, ampak solidarnost in skupni boj za odprto Ljubljano, Ljubljano vseh!

   Dobimo se v soboto, 27. 2., ob 14.00 na Kotnikovi, naše druženje pa bomo izkoristili za spoznavanje novih sosedov. Prinesite čaj in piškote!

   V NAŠIH MESTIH NIKOLI NE BO PROSTORA ZA RASISTE!
   REFUGEES WELCOME, RACISTS NOT!

 13. Sej to že dobiva neverjetne razsežnosti. Narod se bo sprl zaradi emigrantov. In to neobstoječih migrantov. Koliko jih je? 300 +/-. To bo še svetovni dogodek. Spor v Sloveniji zaradi migrantov, ki sploh nočejo biti tu!
  Unikatno.
  Zlohotna levica in hudobna, ljudomrzna desnica. Peklenska kompatibilnost. Eni izzivajo zlo, drugi ga delajo, kot da so plačani.
  Apokalipsa.

  • V tem primeru so bili prvi, ki so napovedali svoj shod tisti, ki so proti naselitvi migrantov.
   Če kdo zares izizva v tem primeru so to levičarji IF-ovega kova, ki so se na to odzvali s protiprotestom (z grožnjami) in so svoj protishod najavili za eno uro prej (tako, da bi izgledalo kot, da so oni bili prvi). To je resnično grobo izivanje, naj ima vsak svoj shod, samo ne na istem mestu in ob skoraj isti uri.
   To je vojna napoved in izivanje k spopadanju.

   • No, da te demantiram v osnovi, jaz sem do zdaj vedno bil volilec desnice. Nekoč celo več kot le volilec. Seveda nikoli ne desnice, ki demonstrira proti beguncem, proti pravnemu redu in proti prevzetim mednarodno-pravnim obveznostim glede sprejema azilantov ni zavrnjenih prosilcev za azil.

    Upam, da bo shod proti v soboto v Ljubljani na Kotnikovi prepovedan in po potrebi fizično preprečen. Če ne, sem se pripravljen kontra tem ljudomrznim divjakom in v zaščito beguncev in njihovega bivanja v mojem rodnem mestu ( in moji rodni državi) pripravljen izpostaviti, četudi tvegam njihova nasilna dejanja in fizično ogrožanje.

    To zlo in maligno bolezen je potrebno v Sloveniji ustavit, dokler je še možno. Zloba in ljudomrznost ne sme nikoli postati vrlina in nam vsem zavladati!

    • IF: “Upam, da bomo v Ljubljani organizirali tudi kontra demonstracije proti hujskačem, ljudomrznežem, nestrpnežem in ksenofobom. Po možnosti na isti Kotnikovi. Pa da vidimo, kdo bo koga!”
     =====================

    • IF: “Upam, da bo shod proti v soboto v Ljubljani na Kotnikovi prepovedan in po potrebi fizično preprečen. Če ne, sem se pripravljen kontra tem ljudomrznim divjakom in v zaščito beguncev in njihovega bivanja v mojem rodnem mestu ( in moji rodni državi) pripravljen izpostaviti, četudi tvegam njihova nasilna dejanja in fizično ogrožanje.

     To zlo in maligno bolezen je potrebno v Sloveniji ustavit, dokler je še možno. Zloba in ljudomrznost ne sme nikoli postati vrlina in nam vsem zavladati!”
     =================================

     Lep izliv fašizma, ki ljudem prepoveduje nekaj kar jim je v Ustavi zagotovljeno. Ti ki tako prisegaš na pravno državo.

     Napisal si: begunce

     In, kako pa veš, da gre za begunce? Zaenkrat to sploh še ni ugotovljeno, ti ki tako prisegaš na pravno državo.

     Begunci sploh nimajo možnosti, da bi prišli do Evrope, so preslabotni, preveč shirani, podhranjeni, da bi lahko prišli, tudi nimajo denarja, da bi plačali tihotapce z ljudmi.

     V resnici ti okupatorji odžirajo mesta v EU tistim, ki so resnično begunci in pomoči potrebni, koliko denarja je dal tvoj Vatikan, da bi resnične begunce lahko prepeljali v EU? ker sami ne morejo.

    • IF: “Če ne, sem se pripravljen kontra tem ljudomrznim divjakom in v zaščito beguncev in njihovega bivanja v mojem rodnem mestu ( in moji rodni državi) pripravljen izpostaviti, četudi tvegam njihova nasilna dejanja in fizično ogrožanje.”
     ==============================

     Zdaj si jasno pokazal, da si ekstremistični verski fanatik, in posledično nevaren človek!

     Če kdo izziva si to ti in tisti, ki so napovedali protishod.

     Pusti tuje shode pri miru in organiziraj svoje!!!

    • .
     “… To zlo in maligno bolezen je potrebno v Sloveniji ustavit, dokler je še možno. Zloba in ljudomrznost ne sme nikoli postati vrlina in nam vsem zavladati” …
     ———————
     Slovenski človek je res brez spomina, kot pravi g. Stanovnik, da lahko danes takole razmišlja.
     Ker se očitno ne zavedaš, nam zloba ki jo omenjaš že dolgo vlada, po osamosvojitvi sicer bolj prikrito, pa vendar.
     Leta 1991 smo živeli v upanju da bomo s tem zaključili, a smo se ušteli. Sile kontinuitete in njihov podmladek, ki so ugonobile tisoče naših sonarodnjakov in jih pognale v tujino, še vedno vladajo. Vsi, ki se kakorkoli temu uprejo, so/smo prikrito lustrirani. Delajo na tem da bi kritična masa ljudi s spominom počasi usahnila. A ni lažje vladat ljudem brez zgodovinskega spomina ?

 14. Še razlaga, zakaj sem za prepoved zborovanja proti beguncem pred azilnim domom na Kotnikovi v LJ.

  Prvič tam pred stavbo ni nobenega prostora, samo pločnik in cesta in mala zelenica, da bi zborovanje lahko potekalo varno za demonstrante in za mimoidoče ter mimovozeče.

  Drugič in kar je pomembneje, sovražno zoborovanje proti beguncem vsekakor ne velja dovoljevati ravno pred stavbo, v kateri ti bivajo. Če že je diskutabilno, ali je sovražno zborovanje do beguncev sploh ustavno dopustno, je v primeru, da je dopustno, skoraj vsaka druga lokacija v Ljubljani primernejša za to. Na prvem mestu številni trgi v mestu.

  Obstajajo torej jasni varnostni razlogi, da policija napovedano sobotno zborovanje proti beguncem na Kotnikovi bodisi prepove, bodisi s fizično silo onemogoči. In to ne bo omejevanje legitimne svobode izražanja.

  • Prvi razlog komentiram:
   🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   Z drugim razlogom pa se strinjam. Demonstracije bi morali biti pred parlamentom. Bistvo je naša vlada, ki zna poskrbeti le za svojo korist.

  • IF: “Upam, da bomo v Ljubljani organizirali tudi kontra demonstracije proti hujskačem, ljudomrznežem, nestrpnežem in ksenofobom. Po možnosti na isti Kotnikovi. Pa da vidimo, kdo bo koga!
   ========================

   IF: “Še razlaga, zakaj sem za prepoved zborovanja proti beguncem pred azilnim domom na Kotnikovi v LJ.”
   ========================

 15. Protestni shodi proti migrantom:
  -LJUBLJANA,v soboto ob 15h na Kotnikovi 8
  -VRHNIKA,v petek
  -LENART,v petek ob 16h na Trgu osvoboditve

  Vlada panično išče nove kadre s katerimi bo skušala obvladati Slovence:

  “Policija je objavila razpis za kandidate za pomožne policiste. Kot so pojasnili pri Generalni policijski upravi (GPU), želijo popolniti rezervni sestav z okoli 600 novimi pomožnimi policisti. Vsi sedanji pomožni policisti, 265, so trenutno že aktivirani.”

  http://www.vecer.com/clanek/201602246191237

  • Razmerje med tistimi, ki so zaposleni v javnem sektorju in tistimi, ki vse to plačujejo in vzdržujejo je vedno večje.

   • Jap! To je socializem pa to! Pa tudi … drugače na znamo!

    “If socialists understood economics they wouldn’t be socialists.” (Friedrich August von Hayek)

 16. Notranji in zunanji ministri desetih držav (Avstrije, Slovenije, Albanije, BiH, Bolgarije, Hrvaške, Kosova, Makedonije, Črna gore in Srbije) so dogovorili, da je treba na balkansko pot v Makedoniji spustiti le tiste migrante, ki dejansko potrebujejo zaščito.

 17. No pa se je pokazalo, da zagrizeni levičarji in nekateri katoliki spadajo v isto in enotno interesno skupnost. Sicer ne zaradi istih vzrokov.

  Levičarji načrtovane imigracije spodbujajo, ker pričakujejo, da jim bo s pomočjo priseljencev končno uspelo uničiti krščansko civilizacijo. Doslej jim namreč to ni v celoti uspelo.

  Katoliki pa imigracije pozdravljajo, ker v svoji naivnosti in omejenosti pričakujejo, da se bodo lahko izkazali s svojim humanizmom.

  V obeh primerih gre za egoizem, ki ga sicer očitajo drugim.

  • IF: “Upam, da bomo v Ljubljani organizirali tudi kontra demonstracije proti hujskačem, ljudomrznežem, nestrpnežem in ksenofobom. Po možnosti na isti Kotnikovi. Pa da vidimo, kdo bo koga!”
   =========================

   Včeraj: Komunisti + Edvard Kocbek

   Danes: socialisti + IF

   Nenačelne koalicije: Različna načela, enaki rezultati.

   • Ti si že čisto histeričen. Alfe misli, da se je približal resnici. Saj se vam je že utrgalo, še preden je kak migrant kje.
    To je tudi zelo značilno slovensko: najti “problem” za katerega nihče ne more dokazati, da ni problem in na “rešitvah” uveljaiviti, vsiliti samega sebe.

     • In? Kaj bi rad povedal? Nimaš pameti, da bi povedal kaj umestnega. Pingvin maskiran v “božje obličje”.

    • Gospod Tine,
     vaše razmišljanje ne popravljam, ampak ga samo prevajam v krščanski jezik:
     Enim gre za oblast in drugim za slavo. To sta dve od treh osnovnih skušnjav.

    • Zdravko: “… Saj se vam je že utrgalo, še preden je kak migrant kje.”
     ==========================

     🙂
     Pa saj ti si čisto podoben evropskim komisarjem. Ti komisarji že celo leto razporejajo 160.000 migrantov po državah EU-ja in se razburjajo, da jih nobena država noče. Dosedaj jim jih je uspelo razporediti 50. V EU jih je pa že krepko čez milijon. In jih bodo razporejali tudi, ko jih bo v EU že nekaj milijonov.

     Ti že nekaj mesecev trobiš, da tukaj ne bo nobenega, pa jih je ta trenutek uradno že kakih tristo. Enako boš trobil, ko jih bo 5000, itd …

     • Kaj mi polagaš kaj bom jaz trobil?! Pol milijona jih menda šlo skozi državo.
      Ja, zaradi takih kot si ti se jih lahko še res zatakne tukaj tudi 100 tisoč. Ker ne vidiš niti skozi okno svoje tople dnevne sobe v svoji politični kratkovidnosti.

     • Zdravko: “Kaj mi polagaš kaj bom jaz trobil?”
      ====================

      Nekaj kar se neprestano dogaja že pol leta se bo po vsej verjetnosti tudi jutri, itd …

      Sploh pa kaj mi polagaš številke, številk sploh nisem omenjal, pač pa sem omenjal sklepanje nenačelnih koalicij.
      Aha, zdaj bom pa jaz kriv, ne pa tisti, ki jih dobesedno vabite in jim nudite moralno podporo.
      Pokvarjena teza, tipična komunistična, ko se svojim nasprotnikom očita tisto kar sami počnejo.

     • Ti boš kriv, ker boš poražen. Ker namesto da bi stal, se boš spotaknil in padel. In drhal bo spet zmagala.

     • Zdravko; “… Tolk ti všeč ta komentar, ali kaj. Le zamisli se.”
      ===========================

      Pa saj to nisi komentiral, to si napisal neumnost. Ni se ti potrebno zamislit, ker ti ne bo pomagalo.

    • Zdravko: “… najti “problem” za katerega nihče ne more dokazati, da ni problem …”
     ===========================

     Lapsus logikus. Nekaj kar ne obstaja ne moreš dokazati. Z drugimi besedami:
     Če problema ni, ne moreš dokazati da ga ni.

  • Bravo gospod Tine. Me zanima koliko dajo IF in podobni za humanitarnost. Koliko pomagajo Slovencem in Slovenkam!

 18. Tole je objavil član SDS in državni sekretar za šolstvo pod ministrom Turkom.
  Še obstajajo normalni desničarji, ki jih iracionalno sovraštvo in socializem ne delata lumpenproletarcev. Moj poklon.
  A večina “desničarjev” res ne vidite kako skrajni nacionalistični socialisti ste? Kot Nemčija leta 1929 smo, ko sta se za triumf socializma udarila komunistična in nacistična stranka. Normalni pa so se skrili.
  http://juresink.blogspot.si/2016/02/o-nestrpnosti-na-gimnaziji-franceta.html?m=1

  • Gospod Pavel,
   padli ste na prevaro: invazijo muslimanov V Evropo ste zamenjali za vojne begunce. Ilegalne ekonomske migrante, ki hočejo nemško socialno podporo ste zamenjali za vojne begunce, ki si rešujejo golo življenje! Pri tem mirne duše podirate pravno državo, mednarodne dogovore o mejah med državami, pravico ljudi do lastnega mišljenja …

   Tisti otroci so del taktike, kako prodirati v EU, z otroci omehčati staroselce, da popustijo.

  • Preden taki kot vi in ta ki je to napisal pametujete, se raje prej pozanimajte koga so hoteli vtakniti v dijaški dom.
   Tudi se prej pozanimajte, če so tisti učitelji, ki so podpisali peticijo sploh vedeli koga nameravajo sprejeti v dom. Najlažje je obsojati in se delati pametne in vzvišene na račun drugih potem ko je “bitka” že mimo.
   Tudi se dobro ve, in o tem že krožijo šale, da ti mladoletniki nekam zelo hitro rastejo.
   Vsake toliko časa kakšen 25 letni “mladoletnik” koga ubije.
   Zadnji podoben primer je ko je 18-letni 15-letnik (ali pa obratno) ubil socialno delavko v centru:

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3443725/15-year-old-Somali-stabbed-Swedish-social-worker-death-children-s-refugee-centre-18-says-Migration-Agency.html

   Pol leta nam je ta vlada trobila kako so na vse pripravljeni, kako imajo pripravljene vse “scenarije” (prav ta izraz uporabljajo), sedaj pa vse delajo panično in na hitro, inse dobro vidi, da na ničesar niso bili pripravljeni.

   Noben profesor ne bi šel podpisovati nobene peticije, če bi v dom zares sprejeli otroke, katere bi vsi prej videli, ne pa kakšne 25 letne “otroke”.

   In tudi, če drugega ne, ljudje imajo pravico da nasprotujejo, kot imajo drugi pravico, da ne nasprotujejo sprejemanju migrantov, pa tudi, če so to profesorji.
   To kar ta piše in označuje za “sramoto” in čemur pavel pritrjuje pa je ravno tako sramotno.
   Ustvarja se neka družba kjer je dovoljeno samo eno mnenje nasprotno pa je označeno za sovražno, nazadnjaško, fašistično, ipd.

  • Hvala, pavel, da si to prenesel in hvala Bogu, da so še taki kot je Jure Šink v tej deželi.

   Ki krepijo upanje, da se ne glede na dogajanje z begunci/migranti vendarle ne bomo znašli na poti Nemčije iz 30. let prejšnjega stoletja – ker mentalno stanje, ki je zavrnilo 6 otrok, je prav od tam; očitno precej nalezljivo mentalno stanje- nekakšna steklina.

   • IF: “Ki krepijo upanje, da se ne glede na dogajanje z begunci/migranti vendarle ne bomo znašli na poti Nemčije iz 30. let prejšnjega stoletja”
    ========================

    Na tej poti smo že 72 let, seveda pa ti meniš, da si na “pravi” strani.

    Begunci???

    IF: “… – ker mentalno stanje, ki je zavrnilo 6 otrok, …”
    =========================

    Otrok? A tistih otrok, ki so jih potem preselili v Ljubljano?

Comments are closed.