Vladavina prava ni ideološka tema. Je ključna tema, na kateri temelji Evropska unija!

5
Zunanji minister dr. Anže Logar: “Eni kričijo, da gre za odpiranje ideoloških tem. Naj bo zelo jasno: vladavina prava NI IDEOLOŠKA tema. Je ključna tema, na kateri temelji Evropska unija! Vsak, ki trdi nasprotno, zganja ideologijo najslabše vrste …”

Zunanji minister dr. Anže Logar je v zadnjih dneh deležen številnih kritik in napadov zaradi svojega dopisa evropskemu komisarju za pravosodje Didierju Reyndersu. Dopis evropskemu komisarju sicer ni javna korespondenca, a ga je Anže Logar objavil v celoti, v želji, da si vsak ustvari svoje mnenje.

Pogoj za razvoj komunizma naj bi bila revščina

Ko po režimskih občilih spremljamo proteste dedičev komunizma proti novi vladi (sto dni miru je zanje »prošlost«), gledamo bicikliste – vrednost njihovih biciklov presega vrednost avtomobilov, kakršne si lahko privoščimo »drugorazredni«. Takšna je pač danes pri nas podoba ideološko zagnanih restavratorjev komunizma.

26. novembra 1942 je bilo v Bihaću prvo zasedanje AVNOj-a . Tam je bilo takrat okrog petdeset kvadratnih kilometrov od okupatorja osvobojenega območja. KPS še ni sodelovala s KPJ in je tam ni bilo. Delegati (54) so tudi poslušali znanstveno predavanje o komunizmu (Moša Pijade), v katerem je razložil tudi, da je revščina pogoj za razvoj komunizma. Torej je dober komunist lahko le tisti, ki je revež. In prav v tem – v siceršnji premožnosti tistih, ki se na protestih vozijo z dragimi kolesi – se kaže vse nasprotje deklarirane komunistične skromnosti in resničnosti življenja komunistov. Tudi pri vzornikih našega komunizma – v SZ so »morali veliko število« premožnejših Rusov iztrebiti ali jih s silo »preurediti« v komunistične reveže.

Omenjeni protesti naših levičarjev, ki so se kot kolesarji porazdelili v več strank, pa kažejo ravno nasprotno od komunistične revščine. Demantirajo lastno ideologijo o liku komunista, saj so pri nas prav največji bogataši nekdanji vidni komunisti, ki so se z osamosvojitvijo Slovenije spremenili v najbogatejše državljane. Ne poznam nobenega slovenskega tajkuna, ki z nakradenimi in nato skritimi milijoni po svetu ne bi izviral iz komunizma.

Sodbe še vedno V imenu ljudstva

Zdaj pa še nekaj o odmevih na pismo, ki ga je pred nedavnim naslovil na komisarja za pravosodje EU naš zunanji mister.

Pismo govori o stalnih navadah naših nekdanjih komunistov oziroma sedanjih postkomunistov. Sem že dovolj jasen, če iz pisma samo povzamem, da naše pravosodje še vedno sodi »V imenu ljudstva«, ne v imenu pravičnosti in resničnosti. Dovolj je torej bilo razlogov, da je naš zunanji minister Anže Logar lahko napisal obširno pismo. Sem pa tudi prepričan, da vse zmešnjave našega postkomunizma niti ni zajel. Anže Logar se med drugim sprašuje:

“Je prav, da praktično noben bančnik, ki je odgovoren za nastanek bančne luknje, ne sedi? Je prav, da nihče, ki je odgovoren za zamude v pravosodju, ne sprejme odgovornosti? In ali je prav, da Slovenke in Slovenci tako malo zaupamo pravosodju?” 

Minister Logar ugotavlja, da ne. Po njegovem mnenju ni prav, da če imaš možnost, da glede navedenega nekaj spremeniš, to zgolj nemo opazuješ.

Odmevi na to pismo so v svetu pričakovani. V ZDA pozorneje opazujejo delo naših bank, saj je naša država članica OZN in tako tudi odvisna od mednarodnih bančnih povezav, ki živijo s pomočjo ZDA. Sicer pa so nam ZDA v stiski že večkrat pomagale in je treba pozdraviti, da jih tudi tokrat zanimajo mahinacije v zvezi z restavracijo komunizma pri nas.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

5 KOMENTARJI

 1. Zgodovina se ponavlja. Ker pretekli revolucionarni dogodki niso končani. Ker imamo zločine brez zločincev. Ker imamo zločine brez kazni. Zločinci so zakrivili množične umore in prepovedali o njih govoriti. Tajili so jih. Kdor si je drznil o njih govoriti, ga je doletela kazen. Tudi smrtna. Kaznovani niso bili zločinci, ampak tisti, ki so na zločine opozorili.

  75 let po tem so sodelavci in dediči preteklih revolucionarnih zločincev namesto pravosodja ustvarili krivosodje. Ki prevečkrat ne toži in sodi po pravu, temveč glede na politično in klanovsko pripadnost. Ki mu velika večina državljanov ne zaupa. Ko zunanji minister opozori na to izrojenost, se spet ne zahteva kazen za tvorce krivosodja, temveč za tistega, ki je na to deviacijo, na odsotnost vladavine prava opozoril.

  Na strani revolucionarjev se v 75. letih ni nič spremenilo. In se tudi ne bo, dokler revolucija še traja. Revolucija bo končana, ko bodo poleg zločinov imenovani tudi zločinci in ko bo zločinu sledila kazen.

 2. Ekip :), raziščite novo kriptovaluto Pi, revolucijo v preprostosti, rudanje prek pametnega telefona z enim klikom na dan, brez naložb, konec leta je načrtovano odhod v menjalnice, pridružite se projektu in pustite, da vaš pametni telefon zasluži za vas. Prenesite brezplačno aplikacijo Pi Network za svoj mobilni telefon in se prijavite s svojim imenom in priimkom ter kodo (amazingorion). Ne bo vam žal nekaj let, ko se spomnite te objave.

 3. 11 let zapora so dosodili Josipu Zagajskemu s psihiatricnimi problemi ( bil je zapornik na Golem otoku in v domovinski vojni 90.let v srbskih taboriscih), ko je na vlaku pri Dobovi 2009 pred policisti bleknil, da gre izvesti atentat na premiera Pahorja. 11 let psihiatricnemu bolniku na mednarodnem vlaku za Svico, ko ni bilo nobenih dokazov, da je nameraval res v Ljubljano in nad Pahorja!

  Pri Lukvidu Vidmarju, ki je na zborovanjih po Ljubljani obsedeno krical in pozival: “Ubij Janso!”, drzavni tozilec ne vidi znamenj kaznivega dejanja in opusca pomisel na pregon. Groza!

  In to naj bi bilo deljenje pravice! In vso to profesionalno in moralno bedo naj bi ljudje mirno pozrli in se delali, kako je vse v redu in prav. Nic ni v redu!

 4. Minister Logar je dožive pohvalo, ker ga levica ne kritizira, kaj bi naj narobe napisal, ampak zakaj je vsebino poslal komisarju.

  Na ta način so le povedali, da jim ni vseeno, ker je na ta način komisar izvedel resnico o vladavini prava na slovenskem.

Comments are closed.