Andrej Perko: Teorija spolov je v nasprotju z zakoni narave

16

V pogovoru na Televiziji Slovenija je priznani psiholog in psihoterapevt Andrej  Perko spregovoril o svojem zgledu boja z alkoholno zasvojenostjo (TUKAJ) . Ob metodi dr. Ruglja se ni le fizično ozdravil odvisnosti, vzpostavil se je kot njegov naslednik, ki že več kot 20 let rešuje ljudi v stiski. Gre za najtežjo a tudi najuspešnejšo metodo, kot pravi. Njen končni rezultat je vsesplošni intelektualni in duhovni dvig človeka in višja raven zavedanja. K njemu ne prihajajo le alkoholiki, teh je le 15 odstotkov, ampak ljudje, ki bi radi izboljšali kakovost svojega življenja.

Andrej Perko posebej izpostavlja primer uspešnih samskih ženski, ki si težko dobijo moškega partnerja. Ob tem se naveže na sodobno zahodno družbo, ki,  kot pravi, moške potiska iz družbenega in celo družinskega življenja. Gre za »kulturno kastracijo moških« o čemer je pisala že dr. Vesna Vuk Godina. Dr. Perko meni, da je šla feminizacija družbe predaleč in da vsi, posebej ženske, pogrešajo »prave moške«. Ti pa izginjajo, dodaja dr. Perko, ker ob izločanju moških ni več vertikalne avtoritete, ki je nujno potrebna za vzgojo: »Fante je treba vzgajat, pripravit na realno življenje. Mama je vedno ljubeča, oče pa ne, mora pripravit svoje otroke, zlasti fante, da bodo lahko v tem življenju, ki je kruto, napredovali«. Dr. Perko meni, da gre pri »kriminalizaciji moških« za zaroto kapitala, ki v družbi brez avtoritete lažje uveljavlja svoje interese. Ustvarja se »množica, ki je pripravljena molčati«, kar ustreza tudi politiki. Za razliko od drugih kultur po svetu, ki imajo naboj in energijo, je zahodna družba po njegovem v upadu ali celo zapisna »kulturi smrti«. Ena od stranpoti, ki je po njegovem sedaj pogosto favorizirana teorija spolov, je za dr. Perka v nasprotju z naravnimi zakoni.

Dr. Andrej Perko je po lastni izkušnji in izkušnjah svojih skupin prepričan, da je predpogoj za uspešno soočanje s težavami disciplina in pripravljenost za napor tako fizični kot tudi intelektualni in duhovni. Pogovor s priznanim in uspešnim psihologom in psihoterapevtom nam ponuja drugačen pogled na številne aktualne pojave. Njegov uvid je pogosto nasproten z »glavnim tokom« ter zato še toliko bolj zanimiv in dragocen.

16 KOMENTARJI

  • Seveda je komentar na Perkova prepričanja. Le da ne v stilu zaničevanja ampak v kontekstu “Perko” je le korak več od Ruglja v smeri nezavednega iskanja Resnice. G. dr. Perko lahko poskrbi za ureditev sebe z USPOSABLJANJE svojih sposobnostmi s potrebnimi vedenji. Tako pač poteka OSMIŠLJANJE, ki pojasnjuje pravilno urejanje k SMISLU ŽIVLJENJA. Toliko Alfe. Ni potrebe vsega razbiti kar je, le nepravilno in neresnično je potrebno nadgraditi s PRAVILNO in RESNIČNO. Uživaj AlFe v nadgradnji sebe. Vse dobro SAMOOSVOBODITELJ. Samoosvobodi se in se boš lahko samoobnavljal v sebi.

    • Ja, tako si se okužil? Jezus Kristus, te je osvobodil? On ni osvobodil niti sebe! Kako bi lahko osvobodil še koga? Jezus Kristus je bil, v kolikor je bil, zgolj analogni človek, ki je analogno (ne digitalno) površno, nenatančno, parcialno paradigmalno, intuicijsko, le za trenutek opazil Resnico o človeškem OSMIŠLJANJU, ki se bo končalo, ko bo človek usposobil vse svoje sposobnosti in bo zmogel realizacijo samoobnavljanja sebe, da ne bo več umiranja. To bo, “napovedano vstajenje od mrtvih in vstop v večno življenje”, ne pa kot poizkuša izpovedati izumetničena biblijsko dogmatična fantazijska tvorba govoreča o onostranstvu in večnem življenju? Mar si res lahko, po 9.000 letih svojega generacijskega samoobnavljanja, še tako naiven in ne samo-osvobojen, ter strahoveren, da se ukvarjaš s fanatiko in pristajaš na ne-samo-osvobojenost ter se sam samo-sužnjiš? Sploh veš , da se samo-sužnjiš in da tako destrukturiraš sebe, da se sam uničuješ, AlFe? Izpoveduješ, da še nisi zadostno USPOSOBIL v svojih sposobnosti in še huje , da jih, sam sploh ne usposabljaš in se sploh ne spoštuješ!! V Resnici se, s svojimi stališči, sam samo-ponižuješ. Niti toliko se ne spoštuješ, kot te, npr. jaz, in, kar sam, razkrivaš svoj položaj človeka brez realno smiselne vizije svojega življenja. Človek zmore, če drugo ne, vsaj vprašati, če ne že ob mnogih vsesplošnih življenjskih prilikah pa vsaj takrat, ko bi naj šlo zanj, za njega samega. Ali ti, AlFe, niti tega, dandanašnji dan, še ne zmoreš?
     Imaš pa le nekaj prav, ker iščeš svoj relativni prav, jazKDO ! Prav imaš, da za samoobnavljanje potrebuješ mirnost. Vendar mirnost brez samo-osvoboditve, ne osvoboditve po drugem, ker že omenjaš Kristusovo, ni mogoče! V tem je tvoja težava v pričakovanja nemogočega, nerealnega, nesmiselnega. Oprosti, če boš imel občutek, da sem ti jih napel. Ničesar ti nisem napel, le prijazno sem te opozoril, da se bolj ceni, da se začni ukvarjati z iskanjem analogno obljubljene in potrebne Resnice življenja, ki meniš, da je Jezus Kristus. Žal, Jezus Kristus ni Resnica! Čutil pa je (instinktno), a tega ni doumel (razumel), da je za mirnost potrebo spoznati Resnico.
     Mirnosti ne bo spoznal, kdor krade, laže, se spreneveda, dela drugemu slabo (ga izkorišča), pametuje, prešuštvuje s svojimi mislimi in drugo.. saj poznaš vsaj 10 tako imenovanih “smrtnih” grehov ali tki. “božjih zapovedi” ? Poznaš? No, potem je tvoje potovanje toliko varnejše, saj lahko prepoznaš pot in lahko prepoznavaš nevarne čeri, ki ti ogrožajo in ciklično jemljejo življenje ali te materialno de-strukturirajo v tisto iz česar si nastal, v NIČ!
     Žal mi je AlFe, da ti sporočam: “Jezus Kristus te ni osvobodil”. On ti je, če je bilo, kot pravi Biblijski dogmatizem, samo samo-uvidno podzavedno (nezavedno) pokazal pot do SAMOOBNAVLJANJA, ki jo moreš urejati le v popolni mirnosti!
     Toliko, da boš lahko lažje pristopil k usposabljanju svojih temeljnih sposobnosti, ki jih nedvomno izvorno imaš.
     Uživaj pri tem!
     Uporabi vprašanja in jih po pravilnih odgovorih vključi v svoj BiUm, ki se nahaja v vsaki tvoji BiUmni celic (približno 100 milijard jih je, 50 milijard statičnih in prav toliko dinamičnih), kjer domuje ustvarjalna misel ENERGIJE, s katero ustvarjaš ali pa ne, Moč energije za svoje vsako-trenutno obstajanje, ki je smiselno, dokler je je dovolj za tvoje nezavedno SAMO OBNAVLJANJE! ko tega ne bo, ko to ne BO delovalo več, boš, kot človek trenutnega stanja, v trenutku, v hitrosti misli, umrl! Nobene SMRTI ni (upam, da si vsaj to razjasnil), nobenega boga ni.
     Si samo ti in si, da bi se USPOSOBIL, dokler si živ. Živ pa si, dokler si CIKLIČNO, čez-generacijsko SAMO-OBNOVLJIV, da bi se lahko v tem trajanju naučil – USPOSOBIL, ZAVEDNEGA SAMOOBNAVLJANJA. Pogojev je veliko. Eden ključnih je popolna SAMO – OSVOBODITEV!

    • AlFe, sedaj, ko je toliko čez rob drugačnosti, ne toliko kritike, pa zate več ni zanimivo? Ne preneseš drugačnosti drugih, ampak bi se družil le s svojo? Ne preneseš Resnice, ker imaš svojo, na in priučeno? In odrekanje pravice o moških g. Perku, ki bi naj bil domača copata, se ti zdi pravično? Kaj pa ti veš o njem? Je res doma copata? MOgoče pa je ujel partnerstvo v katerem po drugem dobiva in daje več sebe nazaj. Saj moškost ni obvladovanje ženske. Moškost je priznavanje ženske? Si morda obtičal v Patriarhatu? Človek, vprašaj se o sebi in svojem nemirnem ravnanju?

     • Uf! Koliko besed! Če so zame, se vam gospod, ki se sami osvobajate, zelo opravičujem. Ne berem. Nekako lepo sem vam to tudi zapisal, a očitno ne razumete. Pa nič hudega, važno je le, da ste srečni. Da ste tako srečni, da ne skačete okoli in omalovažujete drugače razmišljujoče. Ker to ni ravno značilnost sreče.

      Pa mir in vse dobro vam želim! 😉

    • Človek AlFe. Resnično je potrebna le ena beseda: “OSMIŠLJANJE”. Zate ne bi bilo nič drugače, če bi bila le ena. Branje in razumevanje branega pač ni tvoja vrlina. Tvoja vrlina je kratka precej nesmiselna provokacija. In kažeš, da razumevanje življenja tudi ni tvoja vrlina! Sporočam ti, da tudi SREČE ni!
     Zagotavljanje miru pa je težko, predvsem tistega, nezavednega v umu.
     Če sploh, ne glede na dolžino zapisa, prepoznavaš kaj Resnice in veš kaj o umu? Tudi tebi vse pravilno, če ločiš pravilno od dobro, saj tudi slabega ni!

    • Samoosvoboditi se moraš sam. Tega ne more storiti drugi. Drugi so, v kruti preteklost, zapirali in osvobajali druge. Današnji čas pa je čas samoosvobajanja. Tega še nisi spoznal/la? Še nekaj generacijskih samoobnov pa bo doseglo tudi tebe. Če boš seveda še obstajal/a?

 1. Ker ima g. Perko prav. Manjka in manjkala je predvsem vzgoja k odgovornosti. Koliko ste o njej slišali od staršev (od njih še največ – z vsakim trenutkom dobrega vzgleda), koliko v šoli, koliko pri verouku?

 2. Drugačen pogled dr. A. Perka je premalo drugačen obenem pa izhaja iz nepravilnih temeljev razumevanja SMISLA ŽIVLJENJA.
  Kot Rugljevo delo, tudi njegovo ne temelji na razumevanju nastanka MATERIJE, ampak na SAMOUMEVNOSTIH v katerih se je sedaj v okolju svoje USPOSOBLJENOSTI znašel.
  Dr. Perko ni razjasnil, kdo je zakaj je in kako je nastal, niti še se ni usposobil za razumevanje SMISLA ŽIVLJENJA.
  Tako je v stanju dvomov, o sebi in o življenju tistih, ki jim poizkuša pomagati. Čeprav je nasproten glavnemu toku razumevanju življenja je še vedno nepravilen in je le mozaik v naivnosti razumevanja smisla življenja. Ali g. dr. Perko še v sebi ni razodel SMISLA ŽIVLJENJA, prav zaradi zmot v okolju katerih profesionalno in splošno deluje.
  Njegovi intervjuji, ki sem jih opazil že nekaj, jasno govorijo o njegovih zmotnih dojemanjih odnosov, tudi na relaciji moški ženska, ki ta odnos zmoto pojmuje v percepciji razumevanja besede človek. Še vedno zelo subjektivno ali relativno razume evolucijski proces človeka, ki deluje, da bi se usposobil za življenje, kar je SMISEL ŽIVLJENJA.
  1. Dr. Perko ne ve, kaj je bilo prej, kura ali jajce.
  2. Dr. Perko ne razume odnosa Relativno / absolutno
  3. Dr. Perko ni spoznal odnosa SPOSOBNOST / USPOSOBLJENOST
  4. Dr. Perko, poprej še bolj dr. Rugelj, bi se morala vprašati o smislu uporabe sile in fizične moči nad seboj in drugimi.
  5. Dr. Perko bi deloval uspešneje, v kolikor bi razjasnil nastajanje, rabo in smisel ENERGIJE.
  6. Dr. Perko ne razume pojva imenovanega ENERGIJA, zato pojem napačno opredeljuje. Ali drugače povedano izhaja iz zmotnega stališča razumevanja Einsteinove trditve, da je ENERGIJA zgolj spremenljiva in ni uničljiva. Zmota je graditi na trditvi, ki seveda ni niti znanstveno utemeljena, da je MATERIJA JE (=) ENERGIJA, ali E = mc2. Resnica je, da ima vsaka materija NERGIJO. Če ne bi bilo tako materije ne bi bilo, a to še vedno ne pomeni, da je MATERIJA = ENERGIJA. Resnica je, da MATERIJA NASTAJA Z ENERGIJO. Ampak za takšno spoznanje je potrebno dodatno spoznanja, kako nastaja ENERGIJA, Tega pa EINSTEIN, RUGELJ, PERKO in vsi drugi znanstveniki in mistiki niso pravilno spoznali. Niti tega se še, žal, niso vprašali, kako bi bilo mogoče doseči pravilnost, ki se gradi na nepravilnostih. To preprosto logično, brez poglobljenih zmotnih znanstvenih razlag, ni mogoče. Kar začnemo pravilno, se lahko konča pravilno. Kar se začne napačno lahko konča samo napačno!
  In tisto o naravnih zakonih je prav tako le izpodbitno subjektivno ali relativno prepričanje, daleč od Resnice. Prav zanimivo je, da se vsi samodeklarirani »znanstveniki« izogibajo besednih zvez o Resnici življenja. Kot da ta sploh ni pomembna, čeprav jo ves čas , kot svojo, relativno resnico oltarijo in »prodajajo« drugim, izkoriščanim žrtvam. In to, prav to jih življenjsko smiselno življenjsko substančno NAŽIRA. Proizvajajo DESTRUKTIVNO ali umrljivostno energijo (Perko rad govori o SMRTI, ki je sploh ni. Kot kaže močno zamenjuje smisel besed SMRT in UMRTJE. Vsa ta zmotna razumevanja pa temeljijo na zgoraj naštetih nevednostih, ki ga vedno, neglede na njegovo priznanje, dvomijo
  Da je poln dvomov in da se skriva v zavetju skrivnosti razodevajo besede, da je prepričan, da njegove rešitve kreirajo duhovnost, kot razumevanje »kulture smrti«.

  Predlagam, da spoznate, vključno z intervjuvanim dr. Perkom, OSMIŠLJANJE ter poizkušate spoznati substančne temelje RESNICE ŽIVLJENJA.
  Kot pripomočke predlagam branje opusa knjig s to tematiko, Tvorna RAZGRADNJA življenja in Tvorna GRADNJA življenja.
  Pa brez zamere, saj ne bi bilo tvorna.
  Lepe pozdrave in vse dobro.
  JL PTUJ

   • Veronika, sedaj veš! Vendar kot običajno veš po svoje. Za nobeno promocijo ne gre. Gre za koristnost, ki koristi in bo koristna vsakemu človeku. Resnica je koristna Veronika ne laži in sprenevedanje. Sicer pa kako bi vedela, če ne poznaš smisla življenja? Verjetno živiš, kot je rekla moja babica: “Sploh ne več zakaj si, zato živiš tja v en dan!” Seveda bi se z veseljem opravičil, da pri tebi ni tako. Le povej odgovor na eno od točk, ki jih , predvidevam, ne obvlada intervjuvanec dr. Perko, katerega delovanje podpiraš s češ:” g. Perko ima prav!” Lahkotno mnenje. G. Perko nima prav!, kot sem pojasnil ali se mu priklonim z ima prav, če bo sposoben neposrednega in jasnega sporočilo, da poseduje vedenja, ki opažam, da mu manjkajo.

 3. Gospodu Jožetu Možini pa predlagam, da svoje delo preusmeri na spoznavanje OSMIŠLJANJA. Zadostno jasno bi že lahko bilo, da je rešitev v medsebojnih odnosih za dosego sprave, vsaj v majhnem Slovenskem prostoru, v prepoznanju Resnic s preteklosti s katerimi je, edino mogoče, v strpnem dialogu, rešiti nesporazume, s katerimi se je ustvarila konfliktnost. To, drugače povedano, pomeni sestopiti iz okolja dialoga kjer je pomembno, KDO kaj pove in vstopiti v okolje dialoga v okolju kjer je pomembno, KAJ kdo pove.

 4. Ah, nisem vedela, da je tukajšnja diskusija namenjena avtorjevi osebi in osebni promociji drugih strokovnjakov.
  Fanjte, kar nadaljujte in se ne pustite motiti.

  • Veronika, sedaj veš! Vendar kot običajno veš po svoje. Za nobeno promocijo ne gre. Gre za koristnost, ki koristi in bo koristna vsakemu človeku. Resnica je koristna Veronika ne laži in sprenevedanje. Sicer pa kako bi vedela, če ne poznaš smisla življenja? Verjetno živiš, kot je rekla moja babica: “Sploh ne več zakaj si, zato živiš tja v en dan!” Seveda bi se z veseljem opravičil, da pri tebi ni tako. Le povej odgovor na eno od točk, ki jih , predvidevam, ne obvlada intervjuvanec dr. Perko, katerega delovanje podpiraš s češ:” g. Perko ima prav!” Lahkotno mnenje. G. Perko nima prav!, kot sem pojasnil ali se mu priklonim z ima prav, če bo sposoben neposrednega in jasnega sporočilo, da poseduje vedenja, ki opažam, da mu manjkajo. Kdo pa potrebuje promocijo? V kolikor mi to potrebo pripisuješ, ti sporočam, da je ne potrebujem. Ne more pa nikomur, ki bo zvedel, kar potrebuje škoditi.Razen seveda tebi, ki ne ločiš med zase potrebnim in nepotrebnim. Saj lahko tudi vprašaš, česar nisi razjasnila? Kot na primer : “Zakaj sploh obstajaš?” Pa si odgovori. Odgovor je lahko tudi, zato, ker si, da si lahko d_ _ k mašin, ki vsekakor služi Zemljini evolucij prestrukturiranja v svoj smisel, ki sem ga imenoval OSMIŠLJANJE. Ali pa je to, trenutno, zate preveč in se vključuješ le, da vsakemu d _ _ _ u odgrizneš cimo? Veronika, vse se pokaže, če še tega nisi ugotovila! Pa vse dobro v tvojem nemotenem miru! Poizkušaj spoznati vsaj dobro zate!

 5. Samoosvoboditi se moraš sam. Tega ne more storiti drugi. Drugi so, v kruti preteklost, zapirali in osvobajali druge. Današnji čas pa je čas samoosvobajanja. Tega še nisi spoznal/la? Še nekaj generacijskih samoobnov pa bo doseglo tudi tebe. Če boš seveda še obstajal/a?

Comments are closed.