Ali je Palmeja ubila Udba?

1

Sven Olof Joachim Palme je bil priljubljeni švedski politik (socialdemokrat) in državnik. Bil je 69. predsednik švedske Socialne demokratske stranke. Rodil se je 30. januarja 1927 v Stockholmu. Vse od leta 1969 pa do leta 1986 je bil predsednik švedske vlade, ko je 01. marca 1986 (drugi vir: 18. 02. ali celo 28. 02.) star komaj 59 let omahnil pod streli še danes neznanega atentatorja.

Bil je odločen nasprotnik vojne v Vietnamu, s socialističnimi nazori o prerazporeditvi bogastva pa si je pridobil veliko sovražnikov med konservativnimi Švedi. Časnik Dnevnik iz Ljubljane pa je 19. 01. 2011 sporočil domnevno senzacionalno novico, da je Palmeja ubila Jugoslovanska Udba. S tem umorom naj bi Udba diskreditirala hrvaške Ustaše v Evropi, oziroma jim podtaknila ta umor. Podobnih teorij zarote je še veliko, saj je bil Palme trn v peti mnogim državam. Dosje o Palmejevi smrti vsebuje  več kot 700. 000 strani, preiskava je stala 40 milijonov evrov, nagrada za razkritje zločinca pa še vedno znaša 50 milijonov švedskih kron.

Foto: Wikipedia1 komentar

  1. Palme ni bil socialdemokrat, on je bil socialist. Zelo verjetno je bil voden iz Moskve.

    Komunisti v Evropi so se med sabo pobijali kot zajci. Šlo je za prevlado. Pa taki tovariši. V taki mafiji ni mogel nihče preživeti, če ni bil skrajno paranojen. Kot Stalin, kot Tito in Kardelj, pa Maček.

Comments are closed.