Demokracija ali fašizem

11
A. M. Poznič  / Foto: P. Lavre

Da je letošnje leto supervolilno, vemo zdaj že vsi. Kar trikrat bomo povabljeni na volitve, da si izberemo tistega, ki si ga želimo na oblasti. Lahko izberemo pozitivno, ker nas je nekdo prepričal s svojim delom, lahko izberemo v skladu s svojim prepričanjem, ker si prizadevamo za tisto, kar nam je pri srcu, lahko pa volimo žolčno, negativno, iz antipatije ali celo sovraštva do nekoga in njegove skupine sodelavcev in političnih sopotnikov, ker mi že skoraj tri desetletja zastrupljajo njegovo podobo.

Sovraštvo, antipatija, negativizem pa imajo to sposobnost, da izklopijo razum. Brez razuma pa je človek slep, da mu ni pomoči. Kdor misli, da je kul, če tako voli, se moti. Moti se, ker bo volil borno ponudbo KUL-ovcev, in moti se, ker bo živel v prepričanju, da je naredil dobro in prav. A vse to so praktične izvedbe našega odhoda na volitve. Bolj daljnosežen in nevaren je apokaliptični ton, ki so ga ubrali jugonostalgiki oz. totalitarci med nami. Že od nastopa sedanje vlade nas prepričujejo, da živimo v fašizmu, ne v demokraciji.

Pa je res tako? Ali res živimo v fašizmu?

Andrej M. Poznič: “Fašizem, nacizem, komunizem: isti, isti, isti”

Najprej je uporaba komunistično-levičarske psovke fašist, fašizem ipd. prozorna manipulacija zato, ker prav s tako diskvalifikacijo sami sebi onemogočajo kritičen pogled na stvarnost. Kaj se je zgodilo v dveh letih takega, da smo prešli iz demokracije v fašizem?

Šarec in njegova skregana vlada, ki je bila polna egomanov in nesposobnežev, je pobegnila pred naporom in neprijetnostmi, ki jih je predstavljala zanje epidemija. Navajeni neodločanja so pobegnili v opozicijo, saj za stranke KUL ni jasno, ali odločajo same, temveč je vedno utemeljen sum, da delajo v interesu udbomafije, torej so v pravem pomenu marionete; dajati glas njim torej pomeni zapravljati svoj glas. Niso samo pokazali svoje neodgovornosti, potem ko so v vladi dokazali svojo nesposobnost, ampak so v opoziciji pokazali tudi svojo zlohotnost in nesodelovanje, ko so sedanji vladi najprej s pomočjo umetnih afer, podkupovanja in sovražnega poročanja osrednjih medijev nedemokratično uničili večino.

Iz sedanje opozicije je namreč odšlo preveč poslancev, da bi bilo to normalno. In nihče od njih ni odstopil, bil povabljen k odstopu ali pa doživel pogroma, kot so ga doživljali tisti poslanci DeSUS-a, ki so ostali zvesti zavezam, ki so jih dali in še zdaj delajo za upokojence, čeprav je očitno, da je DeSUS mrtva stranka.

Predvsem pa so nam KUL-ovci zdaj dokazali, da pri njih besede nimajo splošno sprejetega pomena

Tako pravijo »demokracija«, pa mislijo »totalitarizem«, pravijo »fašizem«, pa mislijo »demokracija«. Kajti zanje je fašizem čas, ko niso na oblasti, in demokracija čas, ko so na oblasti. In po njihovem prepričanju je naravno, normalno in edino pravilno stanje tisto, ko so oni na oblasti. Na oblasti pa so radi, saj od države živijo oni sami in množica podrepnikov, kulturnikov, nevladnikov in tajkunov. Vse to pa je le maska za pravo mafijo, ki uporablja našo državo kot servis za svoje. Ker pa so naši večinski mediji in novinarji, ki bi morali in imajo čas vse to raziskovati, ker so profesionalci, predvsem družbeno politični delavci, ki vzdržujejo sistem levičarske normalnosti, pravzaprav vemo zelo malo o tem in onem.

Predvsem nas zaboli, ko pravosodje izpusti kriminalce in zapira nedolžne, ko sodniki ponosno nosijo rdečo zvezdo in skrivajo diplome, pa tudi sodbe in razprave so prepogosto tajne in o njih ne smemo zvedeti ničesar. V tem primeru bi lahko človek rekel, da živimo v povsem fašističnem, torej komunističnem času.

Zdaj je jasno, da nas ves levi pol vabi nazaj v rdeči raj

V resnici živimo v delujoči demokraciji. Imamo demokratično in pluralno, za povrh še delujočo vlado, ki se lahko pohvali z delom in uspehi. Sredi epidemije imamo blage ukrepe in naše zdravstvo, z vsemi težavami in problemi vred, se še ni zlomilo. Imamo mnogo problemov, o katerih pa se lahko pogovarjamo, debatiramo, ker nam še niso vzeli svobode govora. Predvsem pa imamo svobodne, redne in pluralne volitve (poznamo že datum, čeprav so KUL-ovci že leto in pol v volilni kampanji), ki so temelj vsake demokracije.

A če je to fašizem, potem se moramo bati tistih, ki nam ponujajo »vračanje v zlate čase preteklosti«. Kajti v preteklosti smo imeli enopartijski sistem, ki je bil totalitaren. Izvili smo se iz njega, ker smo na valu osvoboditve, ki se je začel na Poljskem, imeli Demos in smo šli na ulice. Takrat se je partija ustrašila ljudstva in so spretno prepustili oblast, da so ostali na oblasti. Sestopanje z oblasti, da vse ostane v njihovih rokah, je bila mojstrska poteza ZKS, ki smo ji ljudje nasedli. A če te Milan Kučan uči demokracije, potem pristaneš v revizionizmu, revanšizmu in se vračaš v totalitarizem. Zdaj je jasno, da nas ves levi pol vabi prav k temu. Nazaj v rdeči raj!

Pa res hočemo fašistično-komunistično KUL-ovstvo?

Mislim, da je treba apelirati na vsakega levega volivca, da premisli, ali je njegova antipatija do Janeza Janše isto kot antipatija do demokracije. Ali res hoče nazaj v čas, ko je vse določala, predpisovala in zase zahtevala partija, drugi pa smo živeli od drobtinic, ki so nam ostale od našega dela. Predvsem pa: ali se res hočemo vrniti v čas, ko si moral misliti, kar so ti narekovali, ko si lahko govoril, kar so te naučili, in si moral delati, kar so ti dovolili? Če je tisto bila svoboda in tisto bila demokracija, potem volim to, čemur danes oni pravijo fašizem.

Kri, znoj in solze – je rešitev za Slovenijo

A v resnici zdaj živimo v demokraciji, ono drugo pa je bil totalitarni komunizem oz. fašizem. In zato je voliti danes kogarkoli, ki hoče tisto nazaj, znak nespameti in zaslepljenosti.

Ker oni tako hočejo, ker niso sprejeli demokracije, so letošnje volitve spet in žal, odločilne v sistemskem smislu. Ali demokracija ali pa fašistično-komunistično KUL-ovstvo.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.

11 KOMENTARJI

 1. Res je neverjetno, da se je KUl iz demokracije prelevil v fašizem, ki ne mara tiste, ki izločuje iz slovenskega demokratičnega življenja tiste:

  – ki so zaslužni za osamosvojitev Slovenije
  – ki odpirajo oči, kaj je potrebno storiti, da bo Slovenija zažarela kot vrednotna demokratična in domoljubna država
  – ki razvojno dvigujejo Slovenijo, da je čez noč najboljša v Evropi in v svetu z nizko brezposelnostjo, visoko gospodarsko rastjo, z odličnimi gospodarskim obeti, visokim indeksom varnosti…

 2. S svojim očitkom fašizma do desnice, si levica izogne demokratični življenjsko logični, zdravorazumski argumentirani razpravi o nadaljnjem razvoju Slovenije.

  Zakaj? Zato, ker bi se razgalilo, da njihov koncept razvoja za Slovenijo ni pozitiven.

 3. Prav zaradi tega kot tudi zaradi tega, da Slovenija svoj razvoj ne bi še bolj pospeševala kot srednjeevropska država v primerjavi z balkanskimi državami, KUL sramoti desnico s fašisti in jo zlonamerno izloča iz demokratičnega življenja in soodločanja v slovenski državi.

  KUL v resnici meni, da spadamo na Balkan, ne pa v srednjo Evropo kot nam je dodelilo stvarstvo.
  To dokazujejo tudi članki v Dnevniku, ki nas vedno uvrščajo na Balkan. Še predsednik Pahor nas je v prejšnjem mandatu vedno primerjal z balkanskimi državami. Ko pa je sprevidel, da se moramo primerjati z evropsko uspešnimi državami, pa je to balkansko primerjavo opustil.

 4. Izrojeni liberalci in ekstremni krvoločni levačarji izumirajo, ker nimajo ali pa premalo potomcev, če drugega ne.
  Katoličanov, ki verujejo, je vedno več, močan osipa pa je zaradi tistih, ki ne vedo v kaj verjamejo.
  Prevladujoči muslimani, katere sedaj vabijo ekstremni levičarji in liberalci, da bi zanetila razdor med njimi in kristjani razdor, bodo z uvedbo širatskega prava, počistili prav te gostitelje, ker so v bistvu priti vsaki religioznosti!!!- največji nasprotniki verstev!!!
  Dokaz je tudi sterilizacija nuslimanske manjšine na Kitajskem. Kitajski komunisti dobro vedo, s kom se bodo nazadnje spopadli: ne z ZDA, razen, če bodo tudi tam prevladali izrojeni ideologi.

 5. Popravek 1. in 2. vrstice 1. komentarja:

  Res je neverjetno, da se je KUL iz demokracije prelevil v fašizem, ker izločuje iz slovenskega demokratičnega življenja in soodločanja tiste:
  ….

 6. Kot fašizem nam leva scena ze 2 leti demagoško predstavlja predvsem ukrepe vlade za zajezitev epidemije. Dejstvo pa je, da so ti ukrepi v Sloveniji primerjalno precej blagi, razen v prvem valu. Trenutno so izrazito blažji kot v Avstriji, Nemčiji, Franciji, Italiji, na Nizozemskem itd.

  Celo več. Glede na stanje epidemije in razmere v slovenskih bolnicah, prepolnih covid19 bolnikov, ki zlasti ze 3 mesece kontinuirano onemogočajo zdravljenje necovidnih bolnikov, so v 4 valu slovenski ukrepi proti epidemiji in proti kršiteljem pravil prepozni in preblagi. Ce bi država hotela ustrezno ščititi zdravje in zivljenja državljanov, bi morala biti odlocnejsa in bolj restriktivna, če hočete, v levem besednjaku, bolj “fasisticna”.

  K temu nas nenazadnje danes pozivajo kot glas vpijocega v puščavi vse zdravniške organizacije v RS. Neodgovorno je, kako smo tolerantni do kršiteljev protiepidemicnih ukrepov in do proticepilcev, ki oboji povzročajo veliko gorje in škodo sodrzavljanom. In prav absurdno je, kako tem znaten del medijev in sodne instance, na čelu z ustavnim in vrhovnim sodiščem, držijo stango.

  Pravica do širjenja smrtonosnega infekta in pravica do onemogočanje sodrzavljanov, da bi prišli do potrebnega zdravljenja zase, ne obstajata! In vendar se to v Sloveniji dogaja…

 7. Živimo v totalitarnem svetu, ki je žal prisoten po celem svetu. Ali bo KUL boljša ali ne, ne vemo.

  Lahko pa temu režimu rečemo tudi komunizem.

  Naša desna vlada bi lahko komot odstopila (če ni sicer vse zmenjeno z EU), pa prepustila KULovcem, da bi vladali naprej.

  Ampak se drži oblasti kot pijanec plota, četudi ve, da jih bo to stalo volitev.

 8. Spoštovani duhovniki.

  Vteh dneh pred prazniki, vabite vernike k sv spovedi, v poslanici, ki jo prilagam, je mostiščar«Pontifice« Frančišek povabil na prehod do ekološke spreobrnitve.
  Prtosim, da mi sporočite kje se lahko spovem in mi bojo povedali kako lahko to desežem.

  Poslanica 1/IX/2016.

  2. …ker smo grešili
  Bog nam je podaril zemljo, da bi jo obdelovali in varovali (prim. 1Mz 2,15) in sicer s spoštljivostjo in uravnoteženostjo. ‘Preveč’ jo obdelovati – torej izkoriščati jo na kratkoviden in sebičen način – in premalo jo varovati, je greh.
  Pogumno je dragi ekumenski patriarh Bartolomej ponavljal in preroško izpostavil naše grehe proti stvarstvu: »Ko človeška bitja uničujejo biološko raznovrstnost v Božjem stvarstvu; ko človeška bitja ogrožajo neokrnjenost zemlje ter prispevajo h klimatskim spremembam z razgaljanjem zemlje, odstranjujoč naravne gozdove ali uničujoč vlažna področja, ko človeška bitja onesnažujejo vodo, površino zemlje, zrak: vse to so grehi. Saj je »zločin proti naravi, zločin proti nam samim ter je greh proti Bogu.«[2]
  O da bi lahko za vse to, kar se dogaja v našem domu, jubilej Usmiljenja priklical verne kristjane »k globokemu notranjemu spreobrnjenju« (Laudato si, 217), še posebej podprtim z zakramentom sprave. V TEM JUBILEJNEM LETU SE UČIMO ISKATI BOŽJE USMILJENJE ZA GREHE PROTI STVARSTVU, TISTE TOREJ, KI JIH DO SEDAJ ŠE NISMO PREPOZNALI IN SE JIH IZPOVEDALI. Zavzemimo se narediti konkretne korake na poti ekološke spreobrnitve, ki zahteva, da jasno zavzamemo stališče glede naše odgovornosti do nas samih, bližnjih, stvarstva in do Stvarnika (prim. ibid. 10; 229).

 9. Pomenljivo je, da slovar slovenskega knjižnega jezika vsebuje le besedo stvarstvo, besede stvarstven pa ne.

  Pri besedi narava – naraven, pa tega problema ni, saj je naraven v slovarju.

  Očitno še drži nekdo roko nad slovenskimi besedami, ki jih ne smemo izgovarjati. Tujke pa na veliko uvajajo v slovenski slovar.

 10. Totalitarizem na oblasti v Rusiji ne tvega le poraza v vojni, ampak tudi uničenje tovrstnega gospodarstva, čim se zaplete v vojno in na začetku zasede Ukrajino in kakšno baltsko državo, mogočće, pomočjo pete kolone, celo kaj na Balkanu. V Slovenijise peta kolona že ogreva, zato domnevam, da se to pripravlja tudi na jugu. Vzdrževanje teh okupiranih teritorijev bo prineslo nujno vojaško in gospodarski bankrot teh okupiranih držav in poslčedično tudi totalitarnega gospodarstva v Rusiji. To pa pomeni zlom totalirarizma in
  več možnosti za rusko opozicijo. Rusija, tudi teritorialno okrnjena, si od tega vsestranskega poraza ne bo opomogla dolgo, dolgo!
  Torej: nehajte s totalitarizmom, dajtwe svojim državljanom možnost demokracije, da zadihajo doma in ruski talent bo delal čudeže.

 11. Nekateri opozarjajo na kitajsko-rusko zavezništvo. V čem? Kitajci lahko pošljejo v Rusijo milijon opremljenih vojakov v “pomoč” bratkemu totalitarizmu, toda nazaj ne bodo šli več iz “njih” ozemelj in še več, umaknili se bodo v rudno in nagftno bogato Sibirijo, na severni tečaj…
  To bo konec ruske velesile v vseh pogledih
  Se bodo Rusi res igrali z EU in ZDA?
  NE, SE NI BATI, DA SO OB PAMET ALI PAČ, ČE TOTALITRNA PAMET NIMA VEČ SOLI, KER SO NAROD ZATRLI IN JIH DAJE PARANOJA KOT STALINA??

Comments are closed.