Ali bo našel vero na zemlji?

23

parlament družina referendum kampanjaPravkar minulo leto Gospodovo 2015 nam je postreglo s pričevanjem vere, ki premika gore. S tem mislim predvsem na zvestobo Cerkve svojemu Gospodu in Bogu, ko je pogumno in odločno stopila v boj za ohranitev družine, zakona in pravice otrok, da imajo očeta in mamo. Da, sijajno referendumsko zmago pojmujem kot čudež, saj se je majhen David boril z Goljatom medijev, fakultet, politike in lobijev, ter zmagal. Ta čudovita obramba vrednot na katerih stoji in pade naš narod pa nas ne sme uspavati. Napadalec, beri »levičarski naprednjaki«, iz svojih dobro plačanih foteljev izbirajo kdaj in kako bodo šli v naslednji napad.

Izbrali so ali pa se je samooklical, poslanca, ki ne predstavlja več nikogar, ki je na večer samega referenduma pohitel z vložitvijo »novega« (v resnici starega zakona sedanje vlade), ki ga zdaj predstavlja kot neproblematičnega in seveda prav tako »naprednega« kakor je bil nasilni zakonik ZL in sedanje vlade. Istočasno smo poslušali od zagovornikov fantomskega raja na zemlji, da gredo takoj v »nove boje« in seveda »zmage« vse do tistega trenutka, ko jim bo uspelo.

Strategija je jasna: pranje možganov mladi generaciji skozi šolski sistem od vrtcev do univerze. Zavedajo se, da se jim ponavljanje svojih izmišljotin obrestuje, saj so mladi večinsko prav nestrpno zaprti do argumentov in ideološko postrojeni s teorijo spola. Ideologinje levice in teorije spolov na FDV-ju, FSD-ju in drugih fakultetah enačijo svojo ideologijo s »strokovnostjo« in brez posebnih skrbi ali argumentov prihodnjim rodovom vcepljajo vedenjske vzorce, ki ne vidijo nič spornega v frazah kakor so »spol si določamo sami« ali »splav je pravica«.

Manjšini drugače mislečih se tu v prihodnosti ne piše nič dobrega.

Ustvarjanje javnega mnenja skozi dobro naoljen medijski stroj, ki ga obvladuje FDV oz. stara rdeča FSPN. Pri pretekli referendumski kampanji smo spet videli vso pristranskost in klečeplaznost slovenske novinarske srenje. Ideološka monolitnost je tako popolna, da smo v resničnem enoumju, ki v ničemer ne zaostaja za najbolj rdečimi časi.

Neoprijemljivo ustrahovanje vseh, ki se upajo misliti, govoriti in delati drugače. Javni primeri kakor preganjanje sodelavca v CSD v Mariboru so redki. Strah pa se širi vsepovsod in ljudje spet zapirajo vrata, da jih sodelavci ne bi šikanirali. Levičarska nestrpnost je tako očitna, da o njej čivkajo vrabci na strehah a vsi, ki se imajo za »napredne« menijo, da je zatiranje »konzervativcev« njihova sveta dolžnost.

Napad »novih sil« na tisočletno tradicijo se bo torej tudi v tem letu nadaljeval. Silovito. Sistematično. Zagrizeno. Ideologija znova nadomešča vero, saj s pravim verskim žarom in prepričanjem »da delajo dobro«, preganjajo vernike in ljudi dobre volje v imenu »napredka« in »prihodnosti«, t.j. raja na zemlji.

Jezusove učence torej tudi v letu Gospodovem 2016 čaka preganjanje, zapostavljanje, zaničevanje in kar je naboru sveta še takega, da preizkusi pristnost in vztrajnost naše vere. Cerkev že 2000 let krvavi od prvega mučenca do današnjih dni. In vendar je še vedno tu in zdi se, da raste in se krepi. Preteklo leto smo ostali zvesti in smo vztrajali. Ne pozabimo tega, ko se bodo v tem letu stvari ponavljale s še večjo zagrizenostjo in bolj uničujočim sovraštvom. Tistim, ki Gospoda ljubijo, vse pripomore k dobremu.

Zato veselo in blagoslovljeno Novo leto Gospodovo 2016. V preteklem letu smo vztrajali in bi lahko rekli, da bi Jezus, če bi bil prišel, našel vero med nami. Zato za letos tudi velja: v Božjih rokah smo in se nimamo česa bati!

23 KOMENTARJI

 1. Ali bo našel vero na zemlji?

  Bo. Ampak! Vprašanje mora biti: “Ali bo našel vero pri meni?”

  In hočem, da najde vero pri meni, potem v Gospodovem letu 2016 pričakujem: “preganjanje, zapostavljanje, zaničevanje in kar je naboru sveta še takega, da preizkusi pristnost in vztrajnost naše vere.”

  Ampak! Nič hudega, kajti v tem primeru se bo približalo Božje kraljestvo!

   • pavel, kako si le dovoliš začeti novo leto s komentarjem v takem stilu- to je izpod vsake kritike, sklepaš, ne da bi prebral in si na zalogo dovoliš žaliti in etiketirati! 🙁

    Ti si tule v komentarjih pogosto ali celo predvsem daješ duška, ampak se v lažni anonimnosti očitno niti ne zavedaš, da s tem podiraš svoje lastne intervjuje in okrogle mize, ki si jih prav tu že predstavil. In v katerih nastopaš dokaj, če ne povsem normalno in kultivirano in imajo ti prispevki neko vrednost.

    A se sploh ne zavedaš, kako si v teh komentarjih, ali vsaj velikem delu njih skrajno zajedljiv, osebno popadljiv in kako zaničuješ praktično vse, ki jih ne vidiš kot sebi sorodne, torej liberalce Mrkaičevega tipa?

    Ne trdim, da ne napišeš tudi zanimive in sem in tja pametne stvari in zelo odprta osebna pričevanja. Mogoče se z mnogimi ljudmi na desnici bolj ujemaš v pogledih kot jaz in vendar si v stalnem konfliktu in skoraj vsi so ti socialisti in malovredni.

    Mislim, da na ta način po nepotrebnem pljuješ v skledo lastnega ugleda- najbrž rabiš ventil za lastne frustracije in agresivnost, a bolje bi bilo, da greš takrat sekat drva ali v gozd. V komentarjih pa biti malo bolj strpen in dopuščat “koliko ljudi, toliko čudi”.

    Ali kot naj bi nekoč dejal že veliki slavni komunistični voditelj Mao Tse-tung: ” Naj cvete tisoč cvetov”. 🙂

    • Gospod IF,
     me zelo veseli, da citirate slavnega komunističnega voditelja in to z nasmehom! Tako ste onemu gospodu Pavlu lepo pokazali, kaj mislite! In kako mislite! Naj gospod Pavel sedaj še kaj zapiše, pa mu bom zaprl usta s spletno povezavo:
     http://www.finance.si/192580/Tito-med-najve%C4%8Djimi-morilci
     Naj si samo ogleda, katero mesto pripada človeku, ki ga vi tako veselo citirate! Takoj bo umolknil!

    • Ko bi se le Mao držal svoje izreka sam. Ali pa številni oblastihlepni socialisti v Sloveniji, na “desni” in v “Cerkvi”.

    • If, neki mali sekti v Sloveniji je skupno čustvo OGORČENJA, ZGRAŽANJA. Slepota. Ti postaneš besen, če ti rečem, da je tvoj stil tipičen ljudem v tej sekti.

     Ciljaš na (moj) ugled. Požvižgam se nanj. Ne zanima me ugled, ne oblast. V svojem kratkem življenju se borim za svobodo mojih otrok in ostalih ljudi. Da bi jih čim več spregledalo v kakšni Fritzlovi kleti živijo.

 2. Ne cagat! Čudeži se dogajajo.

  Avtor našteva medije, fakultete, lobije, ki so izgubili referendum. Vsi ti imajo eno težavo. Ne vidijo, da Bog skrbi za svet. Trditev, da je bil Bog z zmagovalci referenduma, utegne biti oblika napuha. Vendar, pozivi k molitvam za zdravo pamet so pa ena od boljših stranskih posledic tega referenduma. Ta molitev naj se kar nadaljuje. V januarju naj se moli tudi za zdravo pamet pri naših zahodnih sosedih, ki naj bi sprejemali podoben zakon. Medsebojna pomoč v molitvi bi lahko postal eden od sicer skritih vogelnih kamnov Evrope.

 3. “Trditev, da je bil Bog z zmagovalci referenduma, utegne biti oblika napuha.”

  Trditev, da so zmagovalci tako modro vodili propagando, da Boga sploh niso potrebovali, utegne biti oblika skromnosti.

  😉

 4. Ko sem organiziral omizje PROTI, je bilo moje prvo vprašanje koga nagovarjamo. Nagovarjamo 100.000 neodločenih. Prvi moj pogoj je bil, da ne sme biti vonja po politiki in cerkvi. Etabelirani župljani in politiki so se močno upirali: treba je narediti predavanje, povedati ljudem naj obkrožijo proti in da bodo homoseksualci postajali otroke. VSAK MORA PRIPELJATI 10 LJUDI.

  Na srečo je bil župnik razumen in je tem ljudem povedal isto kar sem jim jaz povedal, a so mene agresivno pogazili, njega pa pohlevno ubogali.

  Morda te metode veljajo za starčke, za večino SDS in NSI volivcev in župljanov. V realnem svetu pa so ODBIJAJOČE.

  Pripravil sem strokovno omizje, kjer smo govorili o temeljih. Vsak z malo pameti lahko to poveže na gejevske “družine”. Seveda sem se potem sestal s šefoma nsi in SDS (oba mlada in razumna človeka, oba zelo v redu) in ju prosil za reklamo pri svojih. Tudi evangeličanski pastor je pomagal v reklami in obisku.

  Povabilo geja Maria Plešeja (velika hvala mu) bi bilo očitno za “naše” preveč, ker je gej. Pa je ravno Mario ogromno pripomogel k rezultatu. Isto Vodeb, Donko, Cestnik, isto Iskreni. Net isto Primc in Zevnikovi, ki sta se zadnja meseca skulirala in nista delala škode.

  Ob napovedani uri je bilo samo 5 gostov, kasneje preko 70. Na ostalih omizje okrog 10.

  Res je bil božji čudež, da smo dobili dodatnih 100.000 glasov. ko danes berem triumfiranje z oblastjo obsedenih manipulatorjev v politiki in cerkvi, gledam kako svinje teptajo biser (božji poseg) . Namesto da bi razumno analizirali naše napake v tej bitki in se bolj učinkovito pripravili na novo bitko, se zadrogirano tolčemo po prsih: “kako smo mi zmagali”.

  Kdo je dal največ? Cestnik z uvidom v teorijo spola, Primc z organizacijo 24.kul, Vodeb in Donko z osebno strokovno izpostavitvijo, iskreni.net z nujno korekcijo Primca,…

  Je kak oblastihlepen klerik priznal, da je gej in se osebno izpostavil, pričal proti gejevskem lobiju? Je Bog slučajno pri njem osebno našel vero na Zemlji?

  • A ja še to: ko sem na FB klikal vabila na omizje 600 mojim mlajšim znancem, sem videl, da jih 90 procentov ta tematika ne zanima.

   Šefica skavtov v našem kraju mi je povedala za 20 letno skavtinjo iz trdne katoliške družine s 5 otroci, ki je po FB delala reklamo Za.

   Osebno mislim, da nam največ škode naredijo zadrti konzervativci v župnijah in “naših” strankah, ki so pijani od moči in samo pomembnosti. Hkrati pa niso zmožni enega pristnega odnosa s človekom zunaj njegove sekte “naših” ljudi. Ki so mu po možnosti še podrejeni.

   • …”niso zmožni enega pristnega odnosa s človekom zunaj njegove sekte “naših” ljudi.”
    ================================================
    Kako zelo se strinjam!

   • Hm … gospod Pavel,
    kot da opisujete Antikrista po eni od prvih definicij. Poglejte tako na tisti skavtinjo in boste imeli čisto drugačno mnenje o nje. Še molili boste zanjo in k eksorcistu poslali.

    • Ne razumem te. Ne obsojam, opisujem to zgodbo o skavtinji. Ali se prilagaja družbi, ali je sentimentalna. Aali pa je to besni upor proti oblastihlepnim zadrtežem (doma? to ne poznam) v “naših” vrstah, ki imajo vedno vse prav in vedno prvo in zadnjo besedo.

     Zadnjega ne smemo zanemariti. Priznam: tudi mene je vmes v konfliktih s pomembnimi (z znanstvenimi nazivi!) župljani zalivalo malodušje: a moramo res vsi čisto v poden pribiti in vse bitke zgubiti zaradi teh arogantnih sektašev. Če govorimo, da je (po Rodetu) večina naroda katoličanov, potem je bil neprihod večine triumfalni poraz Cerkve.

     • Ne gre za obsojanje temveč za “dotik v srcu” te nesrečne osebe. Nekje je v svojem življenju odprla nekaj za vdor Hudega duha, ki jo je prerinil na “spoštovanja vredno mesto” v hierarhiji, ki slavi Boga, samo zato, da bi enkrat izbruhnil z ogromnimi posledicami.

      Ne gre za klasično obsedenost, kot jo lahko vidimo v filmih. Gre za tako imenovanega Antikrista.

  • “Prvi moj pogoj je bil, da ne sme biti vonja po politiki in cerkvi.”

   No, jaz sem župnika obdelal na podoben način: “Čista znanost! Mora biti čista znanost! In pozor na besede! Pred nastopom je nujna vaja oziroma preigravanje raznih možnosti!”

   Ker se zaradi družinskih razmer nisem mogel tokrat aktivneje udeležiti pri predreferendumski propagandi, ne vem, kako resno je vzel moje besede.

   Ker gre tako rekoč na nož. Pri prvem pobiranje glasov (da bo referendum razpisan) sta v bližini stojnice stala dva tipa, za katere je žena ocenila, da bosta skušala ukrasti torbico z glasovi. Ko se je čez kako uro naveličana imeti roko na torbici, je torbico dala pod plašč, ki ga je imela seveda oblečenega in tista dva tipa sta odšla.

   Ja, vrag se ne šali! Satan hoče, da spremenimo Sveto pismo, da spremenimo Stvarnikova navodila.

   • Res vas ne razumem kaj mi skušate povedati.

    -da sem jaz Antikrist, ki želi spremeniti sveto pismo?
    – zakaj naj bi nad skavtinjo poslal izganjalca duhov. Večina mladih je uporna in nepremišljena ter obupano želi pripadati svetu.

    • pavel,

     spet se buniš po nepotrebnem, tudi kleriški del Cerkve je pri referendumu več kot dobro odigral svojo vlogo, od nadškofa Zoreta do papeža Frančiška. In večina kampanje proti kot tudi glasovalcev proti na referendumu je slonela na laiških katoličanih, pa čeprav so izjeme, ki jih nekatere imenuješ ( npr. Vodeb), bile zelo koristne.

     p.s. Pa moje citiranje Mao-a bi lahko vzel malo manj smrtno resno, se mi zdi.

 5. Ali obstaja kakšna molitvena skupina molitve za zdravo pamet? Rada bi se pridružila. Čutim, da je in bo potrebne veliko molitve.
  Med mojimi kolegi, sošolci in prijatelji, generacija od 25 do 35 let, sta bila samo dva PROTI, vsi ostali, ki sem ji prašala, so bili na referendumu ZA. Nekateri prav fanatično. Prijateljici lezbijki (Prepričani lezbijki – za moje pojme larifari, obe sta prej imeli fante, odprti za vse new age trende, od veganstva do kvazi budizma, kar prileti mimo je dobro, ko pa omenim Boga in Jezusa, so pa to nebuloze in jaz sem hinavka RKC.) pa sta naredili križ čez mene.
  Samo z enim mojim kolegom se lahko pogovarjam o Bogu. Malo sem povpraševala, če vejo, kaj je to Sveti duh pa nimajo blage veze.
  RADA BI IMELA VEČ KRISTJANOV-PRIJATELJEV!!!!!!! RADA BI SE POGOVARJALA O JEZUSU IN O BOGU!!! NA VSAKEM KORAKU!!! Z VSEM, KAR POČNEM, BI RADA SLAVILA BOGA!!!

Comments are closed.