Alesh Maatko o zgodovini in zakulisju izbora za pesem Evrovizije

0

Alesh Maatko, eden največjih glasbenih poznavalcev pri nas, ki že vrsto let v živo spremlja tekmovanja za pesem Evrovizije, tudi letos ni zamudil tega, za mnoge prestižnega glasbenega dogodka. Naj spomnimo, da se je letošnji finalni izbor za pesem Evrovizije zgodil v Izraelu. Alesh je povedal o uspešnem nastopu Zale Kralj in Gašperja Šantla, ki sta sprva osvojila 13.mesto, kasneje po nerodnosti ene izmed evropskih držav pa petnajsto, kar je še vedno lep uspeh. Nenazadnje se je za zmago potegovalo kar 41 pesmi držav Evrope in pesem iz Avstralije.

Alesh Maatko posnel nekaj izjemnih reportaž o izborih za pesem Evrovizije

Alesh je povedal tudi veliko o svojem nekdanjem delu na lokalni televiziji ETV, kjer je v času urednikovanja avtorja te oddaje v slabem desetletju posnel okrog 400 glasbenih oddaj Apolon in posnel nekaj izjemnih reportaž iz posameznih držav, ki so gostile izbore za pesem Evrovizije.

V zadnjem delu je marsikaj zanimivega povedal tudi o gostoljubju Izraelcev, ki so prek ministrstva za turizem poskrbeli, da akreditiranim novinarjem ni manjkalo prav nič. V drugem delu oddaje, ki ga bomo objavili čez nekaj dni, bo gost oddaje spregovoril tudi o zgodovini tega največjega glasbenega spektakla in tudi o zakulisnem dogajanju, ki pa se ga tudi v prvem delu oddaje ni mogle izogniti.