Aleš Primc: “Hvala, Borut Pahor in slovenska vlada!”

5

Takole pravi Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok, v e-obvestilu:

V zadnjem letu se je zelo povečalo število podpisnikov peticije „Za družino in pravice otrok“, tako da nas je zdaj že preko 60.000. Naredili smo veliko, poleg tega pa so se stkala mnoga znanstva in prijateljske vezi, pridobili smo si veliko novih izkušenj in se vsi skupaj še dodatno usposobili za javno družbeno delovanje. Čeprav je predlog Družinskega zakonika slab, pa so vse te stvari dobre. Dobre za Slovenijo. Prav je namreč, da smo se ob spornem Družinskem zakoniku zbrali tisoči, ki družno iščemo nove načine in možnosti družbenega delovanja. Ta pridobitev tega leta bo dolgoročno pomembna za razvoj slovenske družbe, tako kot je za dolgoročen razvoj slednje izredno pomembno, da se v zadnjem letu več kot kdajkoli prej pogovarjamo o družini, njenem pomenu ter vlogi mame in očeta. Stvari, ki so nam bile včasih vse preveč samoumevne, postajajo čedalje bolj predmet našega razmišljanja, izobraževanja in pogovorov.

Zato: »Hvala, Borut Pahor in slovenska vlada!« S tem, ko ste pred letom dni na vladi sprejeli nesprejemljivo slab Družinski zakonik, ste nevede spodbudili nov razvoj slovenske civilne družbe in tudi razmislek o pomenu družine, očetovstva in materinstva. Ko bomo državljanke in državljani – če drugače ne bo šlo – na referendumu zavrnili slab zakonik, ki ste ga pripravili, bodo dobre strani razprav in vsega dogajanja dolgoročno ostale. To je, moramo priznati, tudi vaša zasluga in smo vam za to hvaležni.

Foto: PhotoXpress

5 KOMENTARJI

  1. Degradacije slovenske družine se nadaljuje za dosego nekih političnih ciljev. Poteka večplastno in na različnih nivojih.
    Eden vodilnih iz ozadja je specialist, pravniški profesor družinskega prava dr. Karel Zupančič. Je tudi snovalec tega družinskega zakonika in onega “starega in slabega” tudi. Je na nek način večen in nezamenliv.

    Po sili razmer to igro okrog slovenske družine spremlam dobre dve desetletji. Vedno neki izgovori, da se lahko uvede samovolja mimo zakonodaje, ne glede kakšna je. Čudi pa me, ali pa me ne bi smelo, da so močno vključili v degradacijo slovenske družine tudi homoseksualne lobije in elito. Vse se pa prikazuje na nekih neznanih primerih in lažnem mučeništvu.

    Sam lahko rečem, da so “normalni” mnogo večja žrtev homoseksualnih, kot pa obratno.

  2. Gledam priloženo sliko. Slika prikazuje za moje pojme nepopolno družino. Popolna družina se začne s tremi otroki. Kaj več pa v knjigi: Karl Köning: Bratje in sestre. Škoda, da se to področje ne proučuje.

    V kolikor bi resnično želeli spodbujat primerne zdrave družine, bi morali tudi skrbeti za ustrezno medijsko predstavitev, ne samo verbalno in pisno, temveč tudi slikovno…

Comments are closed.