Afera Satex je še vedno zavita v molk!

3

Slovenska javnost je bila ogorčena ob novici, da je afera Satex zastarala na sodišču v Mariboru. Ravno na pritisk javnosti so se »zmigali« na Ministrstvu za pravosodje in začeli iskati pravega krivca. Odgovornost za to sodno farso ni prevzel še nihče. Navadni državljani o celotni zadevi vedo bore malo. Vendar v interesu najširše javnosti je, da odgovorni državni organi čim preje sporočijo kaj se je pravzaprav zgodilo.

Javnost še posebej zanima vloga in pomen banke NKBM pri vseh nečednostih, ki so se zgodile v preteklosti. Preseneča pa dejstvo, da so uradne informacije na banki hermetično zaprte. Čemu? Kdo osebno in čigav interes je pri tem ogrožen? »Kjer je dim, tam je tudi ogenj!« pravi star slovenski pregovor. Vsemu navkljub so v javnost na Štajerskem pricurljale zanimive podrobnosti. »Ulica« namreč govori, da se poplačilu dolgov namerava izogniti tudi direktor Satexa Štefan Poštrak, ki je od začetka oktobra v postopku osebnega stečaja. Domnevno je denar pravočasno plasiral v Anglijo, organi pregona to še preiskujejo.

NKBM je sicer že oktobra 2007 dobila pravdni postopek zoper Mladena Kerina, enega od vodilnih v Satexu in proti njegovemu pajdašu notarju Tomislavu Ajdiču, ki je bil zadolžen za logistiko postopkov, vendar denarja preprosto ni in vse kaže tako, da ga banka ne bo nikoli dobila nazaj. Prvi mora banki vrniti okoli pet milijonov evrov, drugi pa več kot šest milijonov evrov. Davkoplačevalci se opravičeno sprašujejo, kdo je Satexu odobril toliko denarja? Znano je, da je postopek izdaje kreditov izvedla sedaj že pokojna Mira Bregant, takratna vodja ekspoziture NKBM v Lenartu, ki je kmalu po izbruhu afere nesrečno umrla v prometni nesreči. Trčenja s tovornjakom hrvaške registracije ni preživela. Pokojna vodja ekspoziture kredite prav gotovo ni izdala na lastno odgovornost, ampak ji je to nekdo moral odobriti v centralni banki v Mariboru. In tu se zgodba nenadoma konča! Gotovo je »na tnalu« glava visokega funkcionarja, leve politične usmeritve. Zato niti ni čudno, da je zadeva na sodišču zastarala, saj je vendar potrebno rešiti »našega človeka«. Kdo je ukradel enajst(11) milijonov evrov banki NKBM se ve, kdaj bodo tatovi tudi obsojeni in denar vrnili, pa ne ve nihče.

Slovenija je pravna država, je ministrica Kresalova zatrdila že nič kolikokrat, vendar za koga!

Foto: Nova KBM

3 KOMENTARJI

 1. Dobro bi se bilo zgledovati v tujini, npr. Nemčiji.
  Tam bi zlikovcem predpisali zapor, za denar, ki so si ga prilastili, od 10-15 let. Zapor se lahko prelevi v denarno kazen, ki je enaka nepošteno pridobljenemu denarju.
  Pa bi takoj videli, ali je ubogim in bolehnim zlkovcem dražja svoboda, ali pa udobje slovenskih arestov?
  Generalno pa menim, da se je proces odvijal na napačnem koncu.
  Zlikovci so izkoristili nered, ki vlada v slovenskem bančništvu.
  Zanesljivo se ne bi smelo zgoditi, da skupinica predrznežev brez resnih garancij pridobi tako velike vsote denarja preko kreditorja, da jih ne bo nikoli vrnila.
  Zanesljivo so zneski kreditov tako visoki, da jih je moralo preverjati vodstvo banke!!! Je kdo od vodstva za to odgovoren? Ne, kriva je revica, ki so jo dali povoziti in so tako poleg kaznjive šlamparije nevestnega poslovanja zagrešili še umor, kar pa ni nihče raziskal in zadeva je zastarala?
  Kje je tu tudi naš vrli vrhovni in vrhunski finančnik, ki trenutno v valadi skrbi za razvoj, kot minister? Mar ni bil Gaspari takrat guverner Banke Slovenije, ki je zadolžena za kontrolo bančnega poslovanja v Sloveniji.Povedal sem, da je ta, bivši vrhovni kontrolor postal minister! Torej je naš, je nedotakljiv in prikazovati ga je potrebno, kot vrhunskega strokovnjaka. S takšnimi strokovnjaki gremo pospešeno v bankrot.

 2. SAMO KOMUNAJZERJEM je bilo vseskozi dovoljena otimaćina, laž, ropanje,

  ponižanje ljudi, celo ubijanje, ne da bi za karkoli odgovarjali ! CARLOS

  pa je pre-srečen, da je to omogočeno samo njegovim ! K”NEDE ?

 3. V NEMČIJI obsojeni utajevalec , pralec , slepar ZIDAR, je bil obsojen na

  zaporno kazen, pod pogojem , da se odkupi z miljonom //1. 000.000 // evrov

  kazni ! OSTARELI POKVARJENEC, KOT ZAPORNIK, JIH PAČ NE ZANIMA !

  Drugi primer je razpis tiralice rep. HRVAŠKE, za bivšim direktorjem “Steklarne”

  BEVCEM ! Ta je poneveril, ukradel //tako po hr, medijih // cca pol miljona evrov

  v VRBOVCU ! Ujeli so ga v CELOVCU, ga izočili Hrvaški ! HRVATI pa so za ceno

  izpusta BEVCA iz zapora, zahtevali in dobili povrnitev ukradenega !

  PO ŠENTJURJU PA KROŽIJO GOVORICE, DA JE TO VSOTO PORAVNAL “ALPOS “, KI JE TUDI

  PRED SESUTJEM, KI GA PA VODI NJEGOV BRAT ! ČESTITKE NEMCEM IN HRVATOM, TAKO

  SE DELA !

Comments are closed.